kasza bulgur z cebulką i pietruszką, marchewka z jabłkiem. Podwieczorek 17:30 Domowe monte. "Mamusiu, a zrobisz mi kakao z bieluszkiem, taki psysmak"? Kolacja 19:00 Chleb, jajko sadzone z ziołami i gwiazdki z sera i masła. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę? 1 Co Lila jadła w środę? 2 Co Lila jadła
lady-och-mistrzyni.blogspot.comSpróbujcie koniecznie :) Składniki (2 porcje): 2 duże garści mixu sałat 1 marchewka 4 łyżeczki tartego parmezanu 10 pomidorków koktajlowych grzanki ziołowe (można je zrobić z 2 kromek chleba, odrobiny masła i ziół prowansalskich) 2 garści rukoli duży filet z łososia pieprz cytrynowy + sól Sos vinegret (z jogurtem naturalnym): 3 łyżki oliwy 3 łyżki soku z cytryny
ChilliJemykasza bulgur z cebulką i pietruszką, marchewka z jabłkiem. Podwieczorek 17:30 Domowe monte. "Mamusiu, a zrobisz mi kakao z bieluszkiem, taki psysmak"? Kolacja 19:00 Chleb, jajko sadzone z ziołami i gwiazdki z sera i masła. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę? 1 Co Lila jadła w środę? 2 Co Lila jadła
lady-och-mistrzyni.blogspot.comprzygotowałeś je dla większej ilości osób, spróbuj delikatnie zsunąć je z patelni na talerz, uważając aby jajko się nie rozlało. To bardzo trudne, ale wykonalne. Dodaj świeże zioła i zajadaj z chlebem póki ciepła
Gar Zdrowiakasza bulgur z cebulką i pietruszką, marchewka z jabłkiem. Podwieczorek 17:30 Domowe monte. "Mamusiu, a zrobisz mi kakao z bieluszkiem, taki psysmak"? Kolacja 19:00 Chleb, jajko sadzone z ziołami i gwiazdki z sera i masła. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę? 1 Co Lila jadła w środę? 2 Co Lila jadła
lady-och-mistrzyni.blogspot.comsadzone z płynnym żółtkiem i pomidorki lima, zaskakująco dobre połączenie, do szczęścia brakowało mi jedynie dobrego wina! Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Składniki: 2 kromki chleba pełnoziarnistego 1 lyżka masła 1 jajko 1 plasterek sera gouda 2 małe pomidorki lima 2 duże różyczki kalafiora oraz zielone liście kalafiora 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Moja smaczna kuchniasoli - łyżeczka czosnku granulowanego Przygotowanie: Wyrabiamy ciasto z podanych składników i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do uzyskania złotego koloru. Do chleba można też dodać zioła prowansalskie, tymianek, koper - wedle uznania. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakupyszną mieszankę - cacyki :-) Tzatziki popularnych firm jej nie dorównują. Przedstawiam ją dziś w wersji nietypowej, bo nie jest to wszystkim znany dip a twarożek. Pyszny, pachnący ziołami, na kromce pełnoziarnistego chleba jawi się jako smaczna i zdrowa kolacja. :-) 250g sera twarogowego 1/2 dużego ogórka przyprawa tzatziki, u mnie od Skworcu mleko (do rozrzedzenia twarożku) 1. Twarożek przekładamy
Szefowa kuchniChleb z serem i ziołami* pod jajecznicą z porem smażoną na maśle; pomidorki koktajlowe inspiracja * z dodatkiem polentyZauważyliście, że prawie wszystkie wytrawne śniadania które się tu pojawiają to jajecznica? >.< A chlebek genialny., choć wyrósł mi w dość dziwaczny sposób, ale co tam :P Nienawidzę zdjęć robionych o 6 rano
More food, love and dreamsbyć wołowina pieczona, ale kobieta zmienną jest i mając przed sobą kawałek poprzerastanego rozbratla wymyśliła sobie coś innego. Dodała nieco alkoholu i owoców a sos zagęściła chlebem. Całość doprawiła aromatycznymi ziołami i podała rodzinie pyszny obiad. Do cudownego gulaszu podała złote, pieczone ziemniaczki, które rodzina po prostu uwielbia. Jeśli macie więcej czasu przygotujcie wspaniałą Wołowinę po burgundzku czyli
Smaczna Pyzakawałek mozzarelli (mniej więcej 1/2 kulki z zalewy) kawałek sera pleśniowego (camembert) 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki oleju zioła prowansalskie Szynkę kroimy w kostkę. Ser żółty trzemy na tarce. Mozzarellę oraz ser pleśniowy dzielimy na mniejsze kawałki. Z chleba tostowego odkrawamy skórki. Każdą kromkę lekko wałkujemy i umieszczamy we wgłębieniu foremki do muffinów. Środek(...)chlebowych koszyczków wypełniamy szynką oraz tartym żółtym serem. Na wierzch kładziemy po kawałku mozzarelli i sera pleśniowego. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z olejem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi. Powstałą mieszanką smarujemy wystające kawałki chleba tostowego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni na około 10-15 minut (aż ser się roztopi, a skórka chleba ładnie zrumieni
Smaki Na Talerzuilością ziół; w połączeniu ze słonawym kozim serkiem i mięciutkim ciastem całość po prostu zachwyca. Oczywiście, zamiast mąki orkiszowej można użyć pszennej, a dobór ziół pozostawiam Waszym indywidualnym gustom. Chleby piekły dzisiaj również Mopsik , Mirabelka , Lejdi , Emilia i Martynosia . Orkiszowy chlebek do odrywania z dynią i kozim serem Składniki: (na keksówkę o wymiarach 30x11 cm) 500 g mąki(...)ziołami. Przeciąć wzdłuż na 3 paski, ułożyć jeden na drugim. Złożone ciasto pokroić na 5 kawałków. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Złożone kawałki ciasta układać pionowo w formie. Wierzch posypać ziarnami dyni i słonecznika. Odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Piec w 180 st. C. przez 45 minut. Ostudzić. Smacznego! A Wy? Upiekliście dzisiaj chleb
Pożeraczka, czyli raz adobrzepolania tymianek lub inne świeże zioło do podania WYKONANIE : Kromki chleba umieść w opiekaczu. Kiedy chleb się odpowiednio zrumieni wyjmij go i każdą kromkę posmaruj masłem i grubą warstwą serka. Na wierzch poukładaj pokrojone w plasterki figi, całość posyp posiekanymi orzechami i listkami ziół, a następnie skrop obficie miodem. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyprzepis Wam posmakuje. Jeśli nie przepadacie za bardziej aromatycznymi i ostrzejszymi smakami, dodajcie więcej ziół i przypraw, rezygnując jednocześnie z ząbków czosnku. I to jest właśnie w chlebku ziołowym najlepsze – każdy może doprawić go inaczej, pod swój smak, ale zawsze wychodzi dobry Składniki: Chleb: 500g mąki 250ml ciepłej wody 7g suchych drożdży / 40g świeżych 40ml oleju szczypta soli szczypta(...)miejsce do wyrośnięcia na około 20 minut, w tym czasie przygotowujemy masło ziołowe. Czosnek i cebulę bardzo drobno szatkujemy. Łączymy z masłem w temperaturze pokojowej, dodajemy drobno posiekane świeże zioła, np. bazylię, pietruszkę, koper lub kolendrę, doprawiamy solą. Ciasto rozwałkowujemy, dzielimy na 3 części i nakładamy na wierzchu masło czosnkowe. Każdy kawałek zwijamy w harmonijkę i wkładamy do keksówki
Taste and CookBardzo smaczne, szybkie koreczki, przygotowane przez moją córkę i jej koleżankę na imprezę młodzieżową. Podobno bardzo smakowały i pierwsze znikły ze stołu :) Polecam. Składniki - chleb tostowy - serek Almette z ogórkiem i ziołami - szynka - ser żółty - ogórki kiszone - papryka czerwona Wykonanie Kromki chleba tostowego pokroić na cztery części, potem jeszcze każdą część na połowę - powstanie osiem kawałków. Każdy kawałeczek
Kuchnia z widokiem na ogród