gustu. Idealnie sprawdziła się jako dodatek do kanapek, oczywiście z domowego chleba na zakwasie . Polecam wszystkim smakoszom past. Inspiracją był przepis, na który natknęłam się u Olgi Smile . Składniki: - 1 tuszka makreli wędzonej ok.300g - ok.300g białego twarożku kremowego (sera 3-krotnie mielonego) - 2 średnie cebule - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oleju kokosowego (bezzapachowego) lub zwykłego - sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
Smaczne Zdrowemusicie mieć maszynek do mielenia mięsa wystarczy zwykły blender.Pasta świetnie się rozprowadza na chlebie,j est gęsta i kremowa.Smakuje lepiej niż te paszteciki drobiowe ze sklepu i przynajmniej jest świeży ,a nie przetworzony z pełną gamą konserwantów.Bardzo ten przepis polecam:). 30 dag.wątróbek kurzych 1 cebula pieprz czarny 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka gałki muszkatołowej ok.50 g.mas
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikostkę. Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić również w kostkę. Cebulę zeszklić na oleju, dodać paprykę i przyprawy i smażyć przez ok. 10 minut. Warzywa przełożyć do fasoli, dodać pomidory a następnie gotować do momentu aż papryka będzie miękka. Fasolę można podawać z chlebem, ryżem lub samą
Mama Gotujeróżyczkami kalafiora. Polecam na sycące śniadanie albo ciepłą kolację z dodatkiem świeżego chleba, którym wytrzecie resztki sosu :) Spróbujcie też koniecznie wersji szakszuki z dynią makaronową . Szakszuka kalafiorowa Składniki / 4 porcje: 300 g kalafiora 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego 1/2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego oliwa 1/2 cebuli, pokrojona w piórka 1/2 łyżeczki kurkumy 1 papryczka chilli (lub 1 łyżeczka papryki chilli
Chilli Czosnek i Oliwaości. Z papryki ściągamy skórkę. Jabłka, cebulę obieramy. Paprykę, jabłka, ogórki oraz cebulę kroimy bardzo drobniutką kosteczkę, dodajemy obrane mięso śledzi. Przyprawiamy solą, pieprzem świeżo mielonym,majonezem, wsypujemy posiekaną natkę pietruszki.Wszystkie składniki rozgniatamy łyżką drewnianą łącząc w jednolitą masę. Tak zrobioną pastę podajemy z chrupiącym chlebem podsmażonym na patelni z niewielką ilością oleju. Smacznego
kgwjanczewomieszać i dowolnie komponować - najlepszym przykładem niech będzie to arabskie "sushi". Typowy arabski chleb pita wraz z nadzieniem, pokrojony i ułożony na talerzu niczym japoński prawdziwy odpowiednik - tym zaskoczycie swoich gości, gwarantujemy. Składniki : 2 większe chlebki pita 1 nieduży ogórek szklarniowy 1/2 papryki czerwonej 1/2 czerwonej cebuli 50g zielonych oliwek z zalewy 100g sera owczego typu greckiego czarnuszka nać pietruszki
zobacz ich smakDla tych co nie jadają mięsa mam świetną propozycję :) Składniki : 300 g suchej białej
Proste Potrawypekińska nie wymaga długiej obróbki termicznej, więc po chwili dodajemy przesmażony boczek z cebulą, pokrojony w talarki por oraz posiekany koper. Doprawiamy pieprzem i, w miarę potrzeby, solą. Kapusta pekińska na ciepło może być podana, jako danie obiadowe – do mięsa, z jajkiem sadzonym, czy też z chlebem jako danie kolacyjne. Większość z nas kapustę pekińską jada pod postacią różnego rodzaju
mojewypiekiinietylkoMasa netto: 180 g. Bardzo smaczna pasta do chleba. Smakuje podobnie jak wegańska śmietana słonecznikowa w wersji wytrawnej, ale ma bardziej kremową konsystencję i jest od niej bielsza. Jest wiele różnych smaków: z pomidorami, bazylią, chrzanem, rukolą, pieprzem, ziołami, jabłkiem i cebulą, burakiem, szczypiorkiem, papryką, czosnkiem niedźwiedzim. Pasta jest bezglutenowa i wegańska. Nie zawiera cukru ani sztucznych konserwantów. Kupiona
Qlinarnie i Qlinarniekupienie dobrej makreli - nie przesolonej i prawdziwie wędzonej, kolejnym ważnym składnikiem jest cebula - to ona niweluje różnorakie posmaki. Użyjemy też ostrej musztardy rosyjskiej i większej ilości pieprzu czarnego. W mojej paście dodaje czosnek niedźwiedzi ale nie jest on obowiązkowy :). Polecam tą zdrową pastę na razowy chleb do pracy czy też na kolację :) Składniki dla ok. 4 osób Czas przygotowania
Kuchnia PROzdrowotnaewentualnie delikatnie posolić (boczek tez jest slony!).Na śmietanie rozłożyć pokrojoną cebulę i paseczki boczku.Razem z papierem zsunąć na blachę lub kamień w gorącym piekarniku. Piec pojedynczy placek na blaszce 12 minut, na kamieniu 7 minut.Smacznego!Uwagi : Ciasto wyrabiałam w maszynie do chleba. Proporcje składników świetne, ciasto doskonale się wyrabia. Piekłam na blasze, żeby łatwiej
Stare Garytudzież w najpyszniejszej kasztanowej zupie. Tym razem wrzucę je do ciast, ciasteczek i... Chleba. Tak jakby.Focaccia to rodzaj włoskiego, płaskiego chlebka. Może być bardzo cieniutki i chrupiący, lub grubszy i mięciutki - i właśnie tę wersję preferuję. Uwielbiam wszelakie wariacje na temat: rozmaryn i oliwki, czerwona cebula czy też pomidorki koktajlowe - nie potrafię się jej oprzeć. Świetnie nadaje się na piknik
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: 1,5 kg boczek świeży, 4 łyżki przyprawa grill barbecue Royal Brand, 2 łyżki vegeta, 1 łyżka majeranek, 2 sztuki cebula, 5 ząbków czosnek, 1
W Mojej Kuchni LubięZachciało mi się domowej kanapki. Ale nie jakiejś tam współcześnie wybajerzonej. Porośniętej zieleniną. Ze sklepową padliną. Zachciało mi się takiej jaką babcia robiła, kiedy jeździłam do
bastalenamoja propozycja. Zmielone pestki dyni z lekkim majonezem połączą kapustę pekińską, kukurydzę, orzechy włoskie, czerwoną cebulkę oraz wędzony ser. Pikanterii wszystkiemu doda czarnuszka która wreszcie z roli posypki na chleb odnajdzie swoje miejsce w sałatce. Czarnuszka to bardzo ciekawy produkt zarówno kulinarny jak i zdrowotny. Tą ciekawą rośliną leczą trądzik, alergię, stres oksydacyjny, przeziębienia czy też bolesne miesiączki. Polecam sałatkę(...)osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 2 łyżeczki zmielonych pestek dyni 3 łyżki lekkiego majonezu Garstka pokruszonych orzechów włoskich 3 łyżki kukurydzy konserwowej EKO bądź bez GMO 1/3 małej cebuli czerwonej 50g. sera żółtego wędzonego 2 garście pokrojonej w paski kapusty pekińskiej Sól himalajska Przygotowanie: 1/ Majonez łączymy ze zmielonymi pestkami dyni, do miski przekładamy kapustę pekińską, obraną i pokrojoną
Kuchnia PROzdrowotna