chleb mieszany - 5331 przepisów (strona:152/356)

Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem 127

bardziej w niej przypadło do gustu, na pewno będzie gościć na naszym stole. Sałatkę można robić partiami, tak jak ja dzisiaj. Wstawiłam brokuła na parę i jajka. Obok kroiłam chleb, szykowałam ser i wędlinę i w międzyczasie kroiłam a to cebulkę, a to pomidora czy rzodkiewkę. W sumie nie wiem kiedy, sałatka okazała się być gotowa Jeśli nie macie któregoś(...)łyżka majonezu sól, pieprz szczypta curry Sposób przygotowania Brokuł gotujemy na parze al dente. Kukurydzę odsączamy. Resztę składników siekamy i wrzucamy do miski. Z podanych składników robimy sos. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-brokulowa-rzodkiewka-kukurydza-jajkiem/ BosowKuchni Artykuł Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Białe szparagi z kalarepą, jajkiem w koszulce i domowym majonezem szczypiorkowym 115

życiu. I nie powinnam też dodawać, że jest wynikiem totalnego przypadku. Powiem Wam tylko, że taki domowy, szczypiorkowy majonez z białymi szparagami, jajkiem w koszulce, kalarepą i domowym chlebem to coś wyśmienitego. Coś bez czego niebawem nie będziecie sobie wyobrażali poranka. Bo tak będzie. Zapewniam. Składniki: 8- 10 białych szparagów 1/2 kalarepy 2-3 kromki świeżego, domowego pieczywa 3 jajka(...)się coraz bardziej gęsta, jaśniejsza i kremowa. Po wykorzystaniu całego oleju majonez powinien być tak żółty jak na zdjęciu. Na koniec doprawiam solą i pieprzem. Dodaję posiekany koperek i mieszam. Majonez można przechowywać w lodówce do 2-3 dni.   Szparagi obieram i gotuję we wrzącej wodzie 3-4 minuty, tak by główki szparag wynurzały się z wody. Odcedzam

Mango Papaja
Chleb żytnio-orkiszowy (Pane di farro e segale) 150

lievito di birra secco 300 - 350 ml di acqua 1 cucchiaio di zucchero  1 cucchiaio di olio di oliva 1 cucchiaino di sale PRZYGOTOWANIE W misce mieszamy mąkę orkiszową, żytnią i manitoba z suchymi drożdżami. Dodajemy 1 łyżeczkę soli, 1 łyżkę cukru oraz  1  łyżkę oleju.  Ciasto wyrabiamy stopniowo dolewając letnią(...)wymiarach 30 cm x 10 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy, przykrywamy  i odstawiamy w ciep ł e miejsce na ok. 3 godziny . Chleb pieczemy ok. 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. **** PREPARAZIONE Setacciate in una ciotola la farina manitoba, la farina di farro, la farina di segale e il lievito di birra

La grande e la piccola cuoca
Tuszonka z karkówki 196

SKŁADNIKI: -karkówka -pieprz czarny 1 g/kg -liść laurowy mielony 0,5 g/kg -peklosól 13 g/kg -cebula suszona płatek 4 g/kg lub plaster cebuli świeżej krojonej tak

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Surówka z białej kapusty... 143

Pyszna surówka na bazie białej kapusty, dobra na każdą okazję.  -- Skład: kapusta biała, papryka żółta i czerwona, cebula czerwona, marchew,  domowy majonez, przyprawy tj

chleba naszego
domowe chlebki naan 137

składniki: 450 g mąki orkiszowej lub pszennej 10 g drożdży, świeżych 150 ml letniego mleka ok. 100 ml zsiadłego mleka lub kefiru 1 jajko 2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Schab czosnkowy w pomidorach i bazyli 157

Przepis Będziemy potrzebować mięso Schab 1.5 kg Przyprawy -sól morska ilość ja robiłem według tabeli dziadka wersja mniej słona http://www.wedlinydomowe.pl/roboczy/tabelapeklowania.htm -czosnek jedna główka zgnieciona

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Chleb pszenny na zakwasie żytnim 118

mnie i ciekawi pieczenie różnego rodzaju pieczywa. Jest to o tyle nowość dla mnie, gdyż zawsze jadłam chleb z naszych pobliskich piekarni, które muszę przyznać pieką na prawdę smaczny chleb. Nigdy nie miałam ani czasu, ani tym bardziej odwagi, żeby samodzielnie wypiekać chlebek, ale już to zaczęłam i strasznie mi się to podoba. Efekt jest zdumiewający nawet zaskakuje moich domowników(...)letniej wody – łyżeczka soli – łyżka cukru Wykonanie: Późnym wieczorem przekładamy do słoika 20 g zakwasu żytniego (z lodówki), dodajemy mąkę pszenną i letnią wodę. Mieszamy drewnianym patyczkiem i odstawiamy słoi w ciepłe miejsce na 10 godzin (nie przykrywamy, ewentualnie ściereczką). W tym samym czasie „dokarmiamy” 15 g zakwasu, mieszanką mąki żytniej i wody. Całość mieszamy i zostawiamy

dom-agi.pl
Chleb żytnio-pszenny z tartym jabłkiem i ziołami 179

bardzo smaczne! Jeżeli chcecie więcej  informacji na temat tego chleba, odsyłam na stronę  Leśnego Zakątka , gdzie Dana podaje mnóstwo cennych rad. Bardzo polecam! I chleb i rady i przepisy Dany! składniki Składniki na zaczyn 85g zakwasu z mąki żytniej razowej, 290g mąki żytniej typ 720, 200g startego jabłka na tarce do jarzyn, szara reneta, 320g wody. Umyte(...)inne zioła ( użyłam czosnku niedźwiedziego ) przygotowanie Składniki ciasta dokładnie wymieszać do połączenia. Wyrabiać 3-4 minuty drewnianą łyżką lub mechanicznie. Na koniec wrzucić pocięty owies lub ulubione zioła. Mieszać jeszcze chwilę do dobrego połączenia składników. Pozostawić ciasto, aby odpoczęło na 20-30 minut. Posmarować tłuszczem i ewentualnie wysypać mąką razową, 2 foremki o wymiarach 25x12 i 23x12. ( piekłam w innych

Stare Gary
Pulpeciki w sosie pomidorowym// Makaroniada 106

dobrze mieszam. Gdy się zagotuję dodaję znowu pulpeciki i chwilę gotuję. Na koniec dodaję świeżą bazylię. Podaję z ziemniakami (jak widać na zdjęciu), lecz to danie dobrze komponuję się także z kaszą gryczaną, świetnie też pasują do tego zimowe przetwory z piwnicy (ogórki kiszone, korniszone, sałatki z papryki itp.) Równie dobrze smakują też na zimno z kromką chleba razowego, który

Na moim talerzu
Pasta do chleba, z makreli, z keczupem i cebulą 142

chleba, z makreli, z cebulą, keczupem i oliwą. Prosty sposób na zdrowe śniadanie. Składniki: 1 makrela 1 średnia czerwona cebula pieprz mielony 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki keczupu Wykonanie: Rybę oddzielamy od skóry oraz ości i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. P ieprzymy do smaku, dodajemy oliwę, keczup i całość dokładnie mieszamy. Smacznego

Smak mojego domu
Schab pieczony w ziołach 114

chleba lub obiadu...gotowa! I wiemy co jemy. Potrzeba tylko dobrej jakości schabu bez kości ,zioła i ...gotowe! Składniki schab bez kości ile nam potrzeba sól i pieprz do smaku oliwa oliwek tymianek,zioła prowansalskie, kolendra,mielony kminek itd ucieramy w moździerzu trochę słodkiej lub ostrej musztardy Schab myjemy ,osuszamy ręcznikiem. Musztardę oraz oliwę z oliwek mieszamy. Dodajemy zioła

Z Kuchni Do Kuchni
Bigos z kapusty pekińskiej 125

kminek – mieszamy. Gdy uwolni się aromat przypraw, a sos na patelni zredukuje się – przelewamy go do garnka z kapustą. Siekamy koper i dodajemy do bigosu. Całość krótko zagotowujemy. Podajemy natychmiast. Bigos z kapusty pekińskiej jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Na jesienne, pochmurne i deszczowe dni. Na obiad… i nie tylko. ;) Potrawa bardzo aromatyczna, z pajdą chleba

mojewypiekiinietylko
Pasta z tuńczyka – nie tylko na kanapki 200

dokładnie mieszamy, dopieprzamy. Solenie zazwyczaj nie jest już potrzebne bo i ryba, i twaróg i kapary bywają słone – spróbujcie, i tylko jeśli paście tego potrzeba – dosólcie ją. Przekładamy wymieszaną pastę do salaterki i schładzamy w lodówce przynajmniej 2-3 godziny. Uwielbiam kanapki z ogromną ilością zielonej sałaty i z tą pastą. Bez sałaty jest pyszna na ciemnym chlebie razowym

Karo in the Kitchen
Shish Kebab -Syryjskie danie z sałatką FATUSZ 255

chlebem Pitta i sałatką Fatusz. Składniki: 4 osoby 350 g  mięsa wołowego mielonego 350 g  mięsa baraniego mielonego 2 natki pietruszki pokrojona drobno 1 większa  słodka czerwona papryka starta na tarce 1 większa cebula przetarta na tarce 2 ząbki czosnku wyciśnięty na prasie sól,pieprz do smaku sezam wedle uznania 3 łyżki oleju musztardowego Sposób: Mięso mieszamy

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania