SKŁADNIKI: 1 Filet z Kurczaka 1/2 Szklanki Ryżu Brązowego 1/2 Papryki Czerwonej 1 Seler Naciowy 8 Pomidorków Koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli przyprawy: sól,pieprz,chilli,vegeta Sos: 2 Łyżki jogurtu naturalnego 1 Łyżka Musztardy pikantnej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet gtotuję w całości z dodatkiem 1/2 łyżeczki pieprzu oraz 1 łyżeczki vegety. Ugotowane mięso
Gotowanie PatkiSOCZEWICA Z BOTWINĄ nie jest oczywistym połączeniem, jednak warto go... Artykuł SOCZEWICA Z BOTWINĄ I CHILLI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEkawałek imbiru pół opakowania kotletów sojowych (opcjonalnie) 1 łyżeczkę kurkumy 1 łyżkę ziaren kolendry 1 łyżkę ziaren gorczycy 2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki sproszkowanego chilli 1/2 łyżeczki cynamonu olej lub oliwa 2 szklanki wody sok z cytryny natkę kolendry/pietruszki pieprz i sól Przygotowanie: Na początku soczewicę przepłukujemy zimną wodą. Cebulę, czosnek i imbir obieramy ze skórki
Bananowe PoleBłyskawiczne danie z zielonych szparagów, które może być pyszną chrupiącą przekąską lub ciekawym zielonym dodatkiem do dania głównego. Składniki: pęczek szparagów zielonych sól, pieprz chilli - ewentualnie tarty parmezan lub inny ser oliwa lub olej Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końce. Polać oliwą i oprószyć przyprawami. Wymieszać całość. Patelnię mocno rozgrzać i wrzucić na nią szparagi. Smażyć kilka minut, często
wyzwania kuchenneFarsz: 650 g pieczarek 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka czerowna 1 puszka pomidorów 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka oleju przyprawy: zioła prowansalskie, curry, chilli, papryka słodka, pieprz czarny i ziołowy, sól himalajska - po ok. 1/2 łyżeczki, w zależności od preferencji Dodatki: tarty ser (opcjonalnie) Przygotowanie: ZACZYN - w garnku
Zdrowie na języku :Proku. Mam nadzieję, że też to poczujecie. Zatem zapraszam po przepis :) Składniki: bulion 5 pomidorów cebula ząbek czosnku bazylia przyprawy: sól, pieprz, oregano, papryczka chilli, cukier grzanki Przygotowanie: Rozgrzewamy oliwę na patelni lub w garnku wrzucamy cebulę, czosnek. lekko przysmażamy, parzymy pomidory, kroimy i łączymy z cebulą i czosnkiem
Kukuleczkimoże służyć jako farsz do naleśników, lub jako dip. :) Składniki: jeden brokuł 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka soku z cytryny pieprz sól odrobina papryczki chilli Przygotowanie Brokuła umyłam, ugotowałam w lekko osolonej wodzie ( ważne aby nie był rozgotowany czas gotowania około 5-8 min)Wiórka delikatnie uprażyłam na suchej patelni. Wszystko dokładnie zblendowałam
KukuleczkiZapraszam po przepis. Potrzebujesz 5 papryk 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 l bulionu pół łyżeczki chilli pół łyżeczki słodkiej papryki Przygotowanie: Paprykę umyj,włoż do nagrzanego piekarnika 200 stopni piecz do czasu aż skóra zrobi się ciemniejsza. Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż
Kukuleczkiostre smaki. Przygotowuje się ją bardzo szybko. 1 kg chudej karkówki Przyprawa do mięsa Marynata: 3 łyżki przyprawy do karkówki 1,5 łyżki Vegety z czosnkiem 1 łyżeczka chilli 2 łyżki octu jabłkowego 4 łyżki oleju 50 ml wody 3 łyżki sosu musztardowo - koperkowego Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 1cm plastry. Z każdej strony przyprawiamy przyprawą
VioletoweKucharzenieNaan ( tutaj przepis) trochę zieleniny i możemy zaskoczyć naszych znajomych serwując im coś oryginalnego. Składniki: 600 gram jagnięciny (ew. można zastąpić mięsem wołowym) 2 ząbki czosnku 1 ½ łyżeczka płatków chilli 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ½ łyżki soli 1 łyżka pieprzu 1 mała cebula drobno pokrojona 1 łyżeczka kminku ¼ kubka zmielonych orzechów pistacjowych Przygotowanie: Wyciskamy do miski czosnek oraz wrzucamy
PaleoLifepłaskie łyżki proszku do pieczenia 1 łyżka soli Nadzienie 1 200 g twarożku „Mój ulubiony” łyżka posiekanej trybuli 2 łyżeczki złotego siemienia lnianego pół małej papryczki chilli drobno posiekanej bez pestek sól i pieprz Nadzienie 2 200 g twarożku ” Mój ulubiony” 1 upieczona i obrana ze skórki czerwona papryka łyżeczka czarnuszki sól i pieprz Przygotowanie: Nadzienie
karmelowyPrzepis na 10-15 nuggetsów Potrzebujemy: 5 dużych boczniaków 3-4 łyżki mąki pszennej 1 łyżkę słodkiej papryki 1/2 łyżki wędzonej papryki 1 łyżeczkę sproszkowanego chilli 2 łyżeczki sproszkowanego czosnku 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego 1 łyżeczkę pieprzu 1 łyżkę sosu sojowego olej do smażenia panierka: bułka tarta / płatki kukurydziane / krakersy / chipsy
Bananowe Poleryżu jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu i z pewnością każdemu zasmakuje. W czwartek postanowiłam zaszaleć i przygotować coś oryginalnego - pieczarki faszerowane mięsem krabowym z dodatkiem bekonu i chilli. Danie okazało się bardzo ciekawe w smaku i gorąco je każdemu polecam. W piątek ponownie postanowiłam odkopać smaki dzieciństwa i przygotowałam pastę pieczarkową ze szczypiorkiem , którą moja mama zawsze przygotowywała
Codzienne Gotowanieczasie przygotowujemy bulion - u mnie najczęściej jest to bulion z kostki. Koniecznie warzywny, bo ten mięsny psuje smak zupy. Wszystko studzimy, bądźmy delikatni dla ostrzy :) Przekładamy do miksera, dodajemy chilli, cukier i mleczko kokosowe (lub robimy jego kleksa na koniec) i następnie całe towarzystwo miksujemy, na najwyższych obrotach, u mnie jest to około 2-3 minut. Żadna skórka kukurydzy
Pora na poratygrysich (u mnie mrożone) 1/3 słoiczka suszonych pomidorów 1 opakowanie "Mix sałat z rukolą" 200 ml białego wina półwytrawnego 1/3 natki zielonej pietruszki 2-3 ząbki czosnku 1 papryczka chilli masło do smażenia (ok. 1/3 kostki) Przygotowanie: Krewetki rozmrozić i osuszyć na ręczniku papierowym. Sałatę rozłożyć na talerzach. Czosnek obrać i posiekać. Pomidory wyjąć z zalewy i drobno pokroić. Rozgrzać
Alutka-Gotuje