sezonowe warzywa bób i kalarepę. Powstało bardzo ciekawe danie :) Składniki: Makaron ryżowy 1,5 szklanki bobu 1 kalarepa garść orzechów ziemnych lub innych 4 papryczki chilli 1 łyżka posiekanego szczypiorku listki mięty do ozdoby Sos 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka cukru brązowego 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sok z połowy
Kukuleczkiświeże pomidory i zioła nadają mu włoskiego charakteru. Składniki: 2 filety z kurczaka 3 duże pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, oregano, bazylia, suszone pomidory z chilli ½ łyżki octu balsamicznego oliwa Do miski wlać łyżkę oliwy, dodać pieprz, sól i zioła. Kurczaka umyć, pokroić w grubą kostkę, osuszyć, a następnie włożyć na pół godziny do marynaty
Dobra karmaoliwa z oliwek i 1 łyżka masła do smażenia cebuli pół łyżeczki suszonej pietruszki pół łyżeczki majeranku pół łyżeczki tymianku pół łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki papryki słodkiej szczypta chilli (lub więcej jeśli lubicie ostre potrawy) sól i pieprz pół szklanki bułki tartej i 3 łyżki mąki kukurydzianej do panierowania tłuszcz do smażenia Cebulę kroimy drobno i przesmażamy
Cooking Monsterdzień do potrawy „na winie”. Danie jednogarnkowe, a właściwie „jednopatelniowe”. Makaron ryżowy podgrzewamy na patelni na rozgrzanym oleju sezamowym. Dodajemy pozostałe składniki (oprócz sałaty i bratków), doprawiamy solą, płatkami chilli. Chwilę smażymy uważając, aby nie rozgotować warzyw i mamy obiad gotowy w 5 minut. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również : Spring rolls z nasionami chia Sajgonki z warzywami
mojewypiekiinietylkoręką, kocham kuchnię włoską, a ta nie może się obyć bez cebuli i czosnku, te 2 warzywa są podstawą niemal wszystkich mięsnych dań, które pojawiły się na tym blogu chilli, zioła prowansalskie (i wiele innych przypraw) Kochamy ostre jedzenie i ziołowe aromaty, poza tym lubimy, gdy nasze brzuchy lepiej pracują, a oba te produkty wspomagają trawienie. płatki owsiane, bakalie
Cooking Monsterrazem na stół trafiły owoce morza w winogronach z dodatkiem papryczek chilli. Zaskakująco smaczne połączenie, które łączy słodki i ostry smak. Post Owoce morza w winogronach pojawił się poraz pierwszy w PanCook - Przepisy Kulinarne dla Każdego
PancookKrem z batatów to lekko słodkawa, przyjemna zupa. Bardzo dobrze smakuje z dodatkiem czosnku, chilli, mlekiem kokosowym i pierożkami. Myślę że wersji na podanie tego kremu jest dużo. Dzisiaj podałam ją ze struklij, śmietanką i papryką
Kulinarne Fantazje Mariolitrwającego Festiwalu Kuchni Arabskiej . Przepis na taką jajecznicę znalazłam w książce "Olives, Lemons and Za'atar". Składniki : 1 średnia biała cebula drobno posiekana 1 duża zielone papryczka chilli drobno posiekana (opcjonalnie) 3-4 młode ziemniaczki pokrojone w cienkie plasterki 6 jajek 0,5-0,75 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka zmielonego ziela angielskiego (ja ucieram
Codzienne GotowaniePyszna propozycja dla amatorów żeberek. Miękkie i delikatne mięso w aromatycznym, lekko pikantnym sosie. Składniki 1 kg mięsnych żeberek 1 puszka krojonych pomidorów 1 papryka czerwona pasta chilli firmy Proeco Polska 1 duża cebula sól pieprz keczup mąka do panierowania … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatywołowe też będzie ok) 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę* 1 niewielka cebula, drobno posiekana* spory pęczek posiekanej mięty skórka otarta z połowy cytryny, kilka kropel soku pół łyżeczki chilli pół łyżeczki kolendry mielonej pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki imbiru 1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego 1 łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz patyczki do szaszłyków Do miski wrzucamy mięso, dodajemy
Cooking MonsterPanierka: pół paczki solonych krakersów - ok. 100 g ok. 20 g startego parmezanu 1,5 łyżki prażonej cebulki lub 1 łyżka mielonej cebuli pół łyżeczki czosnku granulowanego pół łyżeczki chilli pół łyżeczki oregano pieprz do smaku Krakersy, cebulkę, starty ser oraz wszystkie przyprawy wkładamy do woreczka z zamknięciem (np. TEGO z Ikei) i ubijamy tłuczkiem do mięsa do uzyskania konsystencji
Cooking Monsterjajka (w zależności od wielkości) pół szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki kukurydzianej (polenty) 3 łyżki bułki tartej pół łyżeczki chilli pół łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros Kurczaka myjemy, pozbywamy się wszystkich chrząstek i tłuszczu. Każdą pierś kroimy na pół, następnie grubszą jej część kroimy w poprzek na pół. Piersi układamy na desce
Cooking Monsterpieczarek 1 czerwona papryka 1 cukinia 1 czerwona cebula 50 dag pomidorków koktailowych marynata: 8 łyżek oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 2 łyżki oregano 2 szczypty chilli sok wyciśnięty z 2 limonek sól, pieprz sól ziołowa Sposób przygotowania: Pierś kroimy w średniej wielkości kostkę. Cukinię, cebulę, paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Składniki marynaty łączymy dokładnie ze sobą. Zalewamy
Pobite gary Barbarykurczaka), gdzie w marynacie tkwi cały sekret Składniki na marynatę: ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki cynamonu 3 łyżki miodu 2 łyżki pieprzu 2 łyżki soli 5 ząbków czosnku 1 papryczka chilli lub habanero (lub więcej, zależy jakie ostre ma być nasze danie) 1 łyżka świeżego imbiru 1 mała cebula drobno pokrojona sok z połowy cytryny 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki
PaleoLifeskładzie. Zdecydowanie nie są przesolone , a jedynie muśnięte tym smakiem. A jak w ogóle prezentuje się skład: jarmuż (54%), orzechy nerkowca (27%), pomidor (11%), cebula (5%), sól himalajska, papryka chilli, słodka papryka. Podsumowując - skład perfekcyjny . Chipsy ponad to są ekologiczne, bezglutenowe i surowe "raw" . Produkt przepyszny, świetny na ciekawą i zdrową przekąskę. Paczuszka (30 g) dostarcza niecałe 150 kcal
Zdrowie na języku :P