indykiem i brzoskwinią Pomidorki koktajlowe z mozzarellą Pyszna sałatka do słoika Sałatka z łososiem i ryżem Sałatka brokułowa z fetą i ananasem Sałatka z selera naciowego Sałatka z buraków SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyprosi o dokładkę, to muszę prawdę mówić :D Do tych kotletów świetnie pasuje dip czosnkowy a dzisiaj jedliśmy tak po prostu, w towarzystwie brązowego ryżu, marchewki i buraków. SMACZNEGO
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEchrzanem - rzeżucha - oczywiście do jedzenia, nie tylko ozdabiania stołu ;) - ciasto francuskie z kapustą żur w chlebie z tofu wędzonym - pasztet pieczony z czerwonej soczewicy, kaszy gryczanej i warzyw - buraki z chrzanem powtórka - ziemniaki - oczywiście sałata :)) i grzyby marynowane na zagrychę - tort czekoladowo-wiśniowy - powtórka z moich urodzin - bossski! - babka łaciata - bez jajek, mleko sojowe - motyl bananowy - babeczki zielone
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEswojską kiszoną kapustą, ale równie dobrze będą się komponowały z bułką, jako burgery. Polecam jako miłą odskocznię, od tradycyjnych mielonych. SKŁADNIKI: 1 puszka czerwonej fasoli 2 małe czerwone buraki (ugotowane) 1 cebulka dymka razem ze szczypiorkiem 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej lub kukurydzianej sól pieprz zioła prowansalskie szczypta chilli bułka tarta olej do smażenia
Kuchnia w opałachpyszne,ale i dużo zdrowsze.Jeśli upieczesz je na blaszce równocześnie z ćwiartkami ziemniaków (przepis znajdziesz tutaj ) 3/4 obiadu zrobisz za jednym zamachem.Zapraszam na zdrowszą wersję mielonych z dodatkiem buraka,w panierce z orzechów włoskich. Składniki na 6 kotlecików: 250 g miesznego mięsa mielonego 1 ugotowany burak 1 cebula 1 jajko 2 łyżki grysiku sól,pieprz,natka pietruszki garść orzechów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Soczysta, sycąca potrawa z kurczaka, z słodkawymi burakami i chrupiącymi orzechami przykryta kołderką z ciasta francuskiego. Nawet szpinakowy farsz nie odwiódł męża od jej pochłonięcia mimo, że szpinaku nie jada . SKŁADNIKI: dwie duże piersi z kurczaka kilka łyżek ugotowanych liści szpinaku sól, pieprz, majeranek oliwa do smażenia 2 cebule opakowanie cista francuskiego jajko PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka
Pyry na Gazszklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Do nadania różowego koloru należy użyć soku z buraków, wiśniowego kisielu lub barwnika spożywczego. Wykonanie jak wyżej. Ciasto kokosowe: 5 białek 15 dag wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Po składniki zapraszam do sprawdzonego sprzedawcy
Apetyczna babeczkaJest świetny jako dodatek do krokietów i równie dobrze czują się w nim uszka. Ukiszony barszcz śmiało możemy przechowywać w lodówce, nawet do 6 tygodni. SKŁADNIKI: 5 średniej wielkości buraków 1 pietruszka 1 marchewka 1 plaster selera korzeniowego 6 dużych ząbków czosnku 2 litry wody 1 łyżka cukru 1 łyżka soli niejodowanej 1/2 łyżeczki kminku w ziarenkach 1 kromka
Kuchnia w opałachSpełnienia najskrytszych marzeń i obfitości. Dużo optymizmu i wiary w pogodne jutro. foto internet SKŁADNIKI: 2 duże marchewki 1 duży pasternak lub duża pietruszka 2-3 małe buraki sól olej zioła prowansalskie (opcjonalnie) A jak to zrobić: Warzywa dokładnie wyszorować (nie obierać ze skórki). Przy pomocy obieraczki do warzyw, lub ostrego noża pokroić je na jak najcieńsze plasterki
Kuchnia w opałachsamo bogate w cenne składniki, m.in. przeciwutleniacze, jak te śródziemnomorskie. Oczywiście powinniśmy przy tym brać pod uwagę miejsce ich zakupu. Zimą wybierajmy przede wszystkim warzywa i owoce sezonowe: marchewki, buraki, selera, korzeń i natkę pietruszki, ziemniaki, kapustę, brukselkę, jarmuż, szpinak, dynię, cykorię, fenkuł, pora, grzyby, z owoców jabłka i gruszki. Nie zapominajmy o warzywach strączkowych, które dostarczą nam także
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: buraki 5 sztuk, Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżki, mięso mielone indycze 60 dag, bułka czerstwa 1 sztuka, bułka tarta 1/2 szklanki, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, cebula 1 mała, olej do smażenia - ile potrzeba, woda 2 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana 2 łyżki, przyprawa w płynie - do smaku, kasza gryczana
W Mojej Kuchni Lubięznów zapomniałam, że jest piątek i że mięsa powinno się unikać. Ale cóż, za późno! Dziś iście polski, niedzielny obiad. Smak domu, czyli klopsy z purée ziemniaczanym. I zamiast buraków (niestety, acz nie gorsze) kalafiory i brokuły. Składniki: 200g mięsa mielonego 4 pieczarki 1/2 małej cebuli 5 średnich ziemniaków 1 jajko 3* łyżki bułki tartej 2 łyżki oleju rzepakowego
Kitchens Alphabetnajnowsza pozycja Konrada Gacy, propagatora zdrowej i lekkiej kuchni. Na blogu znajdziecie również inne koktajle czy soki ze świeżych owoców i warzyw: sok z kiszonych buraków , koktajl ananasowo-gruszkowo-jabłkowy , świeży sok jabłkowo-marchewkowy z mandarynką i mango . Gdy za oknem szaro i buro, ożywmy naszą kuchnię i dietę kolorami i witaminami. Zielony
Kulinarne przygody Gatitymogą być lekkie, dietetyczne i smaczne. Polecam też inne odchudzające przepisy: pomarańczowa panna cotta Sałatka słoikowa Dietetyczna jajecznica twarożek wiejski z rzodkiewką Koktajl odchudzający z selera naciowego Sok z buraków i jabłek Składniki na 2 porcje: 2 łyżki mrożonych malin 10 kcal 200 g jogurtu naturalnego 121 kcal 1 płaska łyżeczka miodu 54 kcal 1 łyżeczka soku z cytryny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię