buraki - 8865 przepisów (strona:420/591)

CZARNE BURACZANE BURGERY 61

Spróbuj przepisu na CZARNE BURACZANE BURGERY i daj się ponieść istnemu miksowi kolorów na Twoim własnym talerzu! Gwarantujemy - to będzie miłość od pierwszego kęsa! Artykuł CZARNE

COOKMAGAZINE
Szejk porzeczkowy 59

dwie porcje po ok. 300 ml: 1 banan 1 łyżeczka macy w proszku 1 miarka szejka waniliowego (użyłam JuicePlus+ Complete , jeśli chcesz więcej info, kliknij tutaj ) 1 łyżka buraka w proszku 300 ml zimnej wody 4 garście czerwonej porzeczki (może być mrożona) Wszystkie składniki umieszczam w kielichu blendera i dokładnie miksuję. Szejk nabierze kremowej konsystencji, a w smaku będzie lekko

Słodki sentyment
Kiełki w słoiku – domowa plantacja 84

oraz minerałów takich jak: jod, wapń, żelazo, fosfor, cynk, mangan, magnez i potas. Kiełki rzeżuchy pozytywnie wpływają na wygląd włosów i paznokci a także wspomagają proces krwiotwórczy. Kiełki buraka to źródło witamin A, B i C oraz minerałów takich jak magnez, mangan, miedź, potas, wapń, żelazo. Dodatkowo uzupełniają niedobory białka i błonnika. Wspomagają proces krwiotwórczy oraz dzięki zawartości betacyjaniny mają

Gotujemywdomu.pl
Burak, grejpfrut, gruszka 117

Tylko kilka składników zapewni naszemu organizmowi sporą dawkę witamin ważnych w wiosennym okresie przejściowym.… Czytaj dalej Burak, grejpfrut, gruszka

Pij soki wyciskane
Chipsy z warzyw 93

niezdrowe na naszą zdrowszą wersję, na warzywne. Tym sposobem dzieci zyskają zdrowszą przekąskę. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania dla dzieci oraz przepisy na przystawki . Składniki : 1 burak czerwony Suszone zioła prowansalskie 1 marchewka 1 korzeń pietruszki Oliwa z oliwek Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania naszych chipsów. Wszystkie warzywa kroimy w cienkie plastry. Możemy użyć do tego obieraczki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Chłodnik na gorące dni, pycha 88

pieprzem do smaku. Przed podaniem ugotować kilka jajek na twardo. Oskrobać z łupinek, pokroić na ćwiartki i dodać na każdą porcję zupy. Czasami lubię dodać jednego małego surowego buraka, pokrojonego na bardzo drobną kostkę. Nadaje on przepiękny kolor i smak. Najlepszy jest na drugi dzień

Kuchnia Pokoleń
Kolorowe naleśniki na soku z buraka 107

Zapraszam dziś na niecodzienne, bardzo kolorowe naleśniki. Czerwoną barwę zawdzięczają sokowi z buraka. Proszę bardzo, bez sztucznych barwników i da się. Intensywny kolor to nie tylko wrażenia wizualne, ale i dodatkowe wartości odżywcze. Po zielonych naleśnikach barwionych szpinakiem (przepis tu ), z czosnkiem niedźwiedzim ( przepis tutaj ) kolej na czerwoną barwę. Intensywny czerwony kolor to mnóstwo antyoksydantów wspierających nasze zdrowie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 162

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegańskie naleśniki z ciecierzycy z kawiorem buraczanym (Vege & Guten free) 164

łyżki siekanego szczypiorku szczypta czarnego pieprzu  1/2 łyżeczki nasion kminku  1 łyżka czarnego sezamu  olej do smażenia Na kawior :  200 ml świeżego soku z buraka  1 łyżeczka agar-agar  pół szklanki zimnego oleju rzepakowego  Szczypta pieprzu i soli  szczypta mielonego czosnku do smaku  Dodatki :  Zioła  Pomidorki koktajlowe  jogurt

vaniliowoczekoladowa
Sałatka śledziowa 147

Hej! Nasz świąteczny stół możemy troszkę urozmaicić. Zamiast podać sałatkę tradycyjnie w salaterce, podajmy ją w kieliszkach. Takie rozwiązanie jest niebanalne i efektowne. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Buraczane muffinki z czekoladowym nadzieniem 128

Niecodzienna odsłona buraka w formie słodkich muffinek. Składniki: 25 dag ugotowanych buraczków ćwikłowych 20 dag cukru trzcinowego 5 gram kakao 17 dag mąki 8 gram proszku do pieczenia 3 jajka ¾ szklanki oleju 1 czekolada gorzka tłuszcz do foremek Wykonanie: Buraczki obrać, pokroić i zmiksować z olejem i jajkami. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier i jeszcze raz zmiksować. Foremki

Tradycyjna Kuchnia
Buraczkowa focaccia z jeżynami 137

Ciebie! Focaccia to super pomysł na jesienną, ciepłą i ekonomiczną kolację! Z lampką białego wina propozycja na weekend we włoskim stylu! Zapraszam do przepisu! Składniki: 200 ml soku z buraka 1 łyżka miodu 1 op. suchych drożdży 300 g mąki orkiszowej jasnej + do podsypania 1/2 łyżeczki soli 50 ml oliwy/oleju Na nałożenie: 100 g cebulki perłowej/szalotki 3 łyżki oliwy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarte buraczki do słoika 131

TARTE BURACZKI DO SŁOIKA sprawdzą się zawsze wtedy, gdy chcemy... Artykuł Tarte buraczki do słoika pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE