buraki - 8865 przepisów (strona:414/591)

Wegańskie naleśniki z ciecierzycy z kawiorem buraczanym (Vege & Guten free) 196

łyżki siekanego szczypiorku szczypta czarnego pieprzu  1/2 łyżeczki nasion kminku  1 łyżka czarnego sezamu  olej do smażenia Na kawior :  200 ml świeżego soku z buraka  1 łyżeczka agar-agar  pół szklanki zimnego oleju rzepakowego  Szczypta pieprzu i soli  szczypta mielonego czosnku do smaku  Dodatki :  Zioła  Pomidorki koktajlowe  jogurt

vaniliowoczekoladowa
Sałatka śledziowa 178

Hej! Nasz świąteczny stół możemy troszkę urozmaicić. Zamiast podać sałatkę tradycyjnie w salaterce, podajmy ją w kieliszkach. Takie rozwiązanie jest niebanalne i efektowne. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Buraczane muffinki z czekoladowym nadzieniem 148

Niecodzienna odsłona buraka w formie słodkich muffinek. Składniki: 25 dag ugotowanych buraczków ćwikłowych 20 dag cukru trzcinowego 5 gram kakao 17 dag mąki 8 gram proszku do pieczenia 3 jajka ¾ szklanki oleju 1 czekolada gorzka tłuszcz do foremek Wykonanie: Buraczki obrać, pokroić i zmiksować z olejem i jajkami. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier i jeszcze raz zmiksować. Foremki

Tradycyjna Kuchnia
Buraczkowa focaccia z jeżynami 164

Ciebie! Focaccia to super pomysł na jesienną, ciepłą i ekonomiczną kolację! Z lampką białego wina propozycja na weekend we włoskim stylu! Zapraszam do przepisu! Składniki: 200 ml soku z buraka 1 łyżka miodu 1 op. suchych drożdży 300 g mąki orkiszowej jasnej + do podsypania 1/2 łyżeczki soli 50 ml oliwy/oleju Na nałożenie: 100 g cebulki perłowej/szalotki 3 łyżki oliwy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarte buraczki do słoika 162

TARTE BURACZKI DO SŁOIKA sprawdzą się zawsze wtedy, gdy chcemy... Artykuł Tarte buraczki do słoika pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Smoothie burakowo-kokosowe 142

Kokos jest zdrowy i pożyteczny w absolutnie każdej formie, jest... Artykuł Smoothie burakowo-kokosowe pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Pomysł na… kolorowe naleśniki 160

Szczególnie w naszym, jakże pozbawionym słońca klimacie. Warto zadbać o to, by talerz był kolorowy. Dziś proponuję cudownie cyklamenowe naleśniki. Aby uzyskać ten kolor dodałam do ciasta soku z buraka. Smak nie jest wyczuwalny, ale kolor mocno widoczny. Kolorowe jedzenie poprawia nastrój! Naleśniki podałam na dwa sposoby. Z malinowym twarożkiem, czyli zmiksowanym z malinami twarogiem, polane miodem. To na słodko

Kucharzyca
ZUPA KREM Z BURAKA 183

Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na pyszny , aksamitny pełen witamin krem z buraka i... podgrzybków ! O wspaniałym aromacie cynamonu i goździków , podany z mlekiem kokosowym i świeżym koperkiem ... MNIAM ! SKŁADNIKI : Mrożonka "Barszcz z podgrzybkami" 300 ml bulionu warzywnego 1 ząbek czosnku  1 łyżka oliwy z oliwek  kilka goździków szczypta cynamonu kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe

Marcepanowa kuchnia
Koktajl gruszka pomarańcza czerwony burak chia 208

Dzień 11 Odżywczy koktajl z czerwonym buraczkiem i nasionami chia  3 pomarańcze 2 gruszki 1 średni czerwony burak 1 łyżka nasion chia Z pomarańczy wycisnąć sok . Do soku dodać obraną gruszkę,obranego i rozdrobnionego buraczka (można zetrzeć na tarce),nasiona chia i zmiksować wszystko dokładnie. Przelać do szklanek i wypić na zdrowie

Kolorowa kuchnia Elki
Buraczane gazpacho 192

Gazpacho to tradycyjny hiszpański chłodnik robiony na bazie pomidorów. Postanowiliśmy... Artykuł Buraczane gazpacho pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Pierwszy mazurek najwspanialszy 247

zaraz Wielkanoc i trzeba piec warzywne pasztety, gotować żurek, przygotowywać wegańskie pasty (bez)jajeczne i jajka, no i oczywiście mazurki. Ten nie jest za słodki, trochę w wersji fit. Burak gra główną rolę w masie, a spód nie jest z tej ''okropnej'' mąki pszennej tylko z gryczanej. Taki to mazurek, trochę fit, trochę z olejem. Najważniejsze, że jest pyszny

wegetalerze
barszcz w batoniku 181

jestem wielkim fanem kuchennych rewolucji, kombinowanie za blatem sprawia mi wiele przyjemności. Dzięki temu powstały batoniki wytrawno-słodkie, "barszczowo-rodzynkowe" SKŁADNIKI 1/2 szklanka okary 1/2 szklanki soku z buraka 2 łyżki żytniej mąki pełnoziarnistej garść rodzynek łyżka płatków lnianych przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny WYKONANIE Wszystkie składniki mieszamy razem dokładnie. Ciasto przekładamy na papier do pieczenia, ugniatamy w płaski prostokąt

healthy dreams
Szałołt z czerwōnōm ćwiklōm (Sałatka buraczana) 176

sōm, ale keby fto [37] chcioł, to moge sie wziōńć [38] do tego kōnsek jakego miysa [39] abo grillowanego wōsztu. [40]   [1] ogród [2] od [3] sam [4] burak ćwikłowy [5] gotowanych [6] może zjeść [7] kiedyś [8] były [9] naprawdę [10] sosu [11] dałem [12] truskawki [13] przeszedłem [14] znalazłem [15] zmienić przepis [16] wymyśliła [17] nektaryny

Chop w kuchni
Zimowe maki sushi z ryżem z kalafiora i słonecznika 180

szklanka słonecznika łuskanego 1½ łyżeczki soli 2 szklanki zimnej wody 1 mały kalafior 30 g pasty miso 2 łyżeczki octu ryżowego sok z ½ cytryny Do sushi: 1 marchew 1 burak 1 okrągła biała rzodkiew kilka listków jarmużu kiełki rzodkiewki 5-6 arkuszy glonów nori Do podania: marnowany imbir sos sojowy * PRZYGOTOWANIE Ryż z kalafiora i słonecznika Słonecznik zalej zimną wodą

Food Square