ucieranym na maślance. Ciacho jest łatwe, szybkie, pyszne i zawsze się udaje! Śmiało można je robić ze wszystkimi, sezonowymi owocami. W przypadku tych bardziej mokrych pamiętajcie o posypywaniu bułką tartą przed ułożeniem owoców Spróbujcie! Czekam na Wasze zdjęcia! SKŁADNIKI: ( blacha 24×26 ) * maślanka – 250 ml * jajko – 3 szt * cukier – 1 szkl * olej – 125 ml – wanilia – 1 laska * proszek(...)Cukier ubijamy z jajkami. Dodajemy maślankę i olej – mieszamy. Mąkę z proszkiem i ziarna wanilii wsypujemy do masy – mieszamy. Owoce myjemy, kroimy na ćwiartki. Ciasto wylewamy na blachę. Posypujemy bułką tartą. Układamy brzoskwinie, posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy ok. 45 minut w 180. Smacznego
Ostra na Słodkoprzepis to sposób na wykorzystanie tego, co mamy teraz pod ręką. Makaron z pulpecikami i sosem pomidorowo-paprykowym Składniki na 9 pulpecików: 300 g mięsa mielonego 1,5 łyżki bułki tartej (14 g) 1 małe jajko ½ małej cebulki (30 g) ½ łyżeczki soli (4 g) 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki (4 g) Składniki(...)nasienne i kroimy w kostkę o średniej wielkości, z pomidorów zdejmujemy skórkę i również kroimy w kostkę. Cebulkę kroimy w jak najdrobniejszą kosteczkę, wrzucamy ją do mięsa, dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy, wyrabiamy masę mięsną rękoma przez minimum 1 minutę. Otrzymaną masę dzielimy na 9 części, z każdej formujemy okrągły pulpecik. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wkładamy pulpeciki
KulinarneImpresje.plobraniu) 3 – 4 pieczarki 1 cebula 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka zimnej wody 1 łyżka gorącej wody oliwa, olej sól, pieprz, natka pietruszki, curry bułka tarta Sposób przygotowania: Warzywa obierz, marchewkę i pieczarki zetrzyj na dużych oczkach tarki, a por oraz cebulę drobno pokrój. Całość daj na patelnię z odrobiną oliwy i podsmaż (ok. 5 minut). Mąkę ziemniaczaną(...)zimną wodą. Do powstałej mieszanki dodaj gorącą wodę – całość wymieszaj, a następnie połącz z warzywami. Powstałą masę dopraw według uznania. Formuj małe kotlety i obtocz je w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć
Via Gustogotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI : 1 opakowanie ok 380 g ciasta kruchego 300 g mielonego mięsa ja dałam wołowe 1 cebula 3 ogórki małosolne 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 15 dag sera żółtego tartego 2 łyżki drobno siekanej natki pietruszki przyprawy do mięsa: sól i pieprz do smaku, papryka słodka mielona i ostra ok 1/2 łyżeczki 2 łyżki(...)dodaję do mięsa. Cebulkę obieram i również kroję drobno, przekładam do mięsa. Do miski dodaję jeszcze drobno posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, tarty ser żółty, jajko oraz bułkę tartą. Na koniec dodaję musztardę i ketchup. Mieszam dokładnie. Na gotowe, kruche ciasto przekładam farsz. Zawijam . Końcówki ciasta dokładnie zlepiam tak by farsz nie wypadł podczas pieczenia. Ciasto dokładnie smaruję
Gotowanie Patkiduże filety z kurczaka 150g sera gorgonzola 100g tartej mozzarelli 1 nieduża gruszka 100g szynki parmeńskiej sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko olej 1. Gruszkę kroimy w kostkę, gorgonzolę rozgniatamy, szynkę parmeńską siekamy. Mieszamy z mozzarellą do dokładnego połączenia składników. 2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Przyprawiamy(...)przyprawami i solą. Faszerujemy je obficie przygotowanym farszem. Spinamy wykałaczkami tak by farsz nie wypadł. 3. Filety maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy chwilę na rozgrzanym oleju z dwóch stron, do zarumienienia. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego, pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut
Szefowa kuchninastępnie delikatnie nakłute. Spróbujecie… a tymczasem poniżej nasz przepis…. Składniki (2 porcje) 2 plastry karkówki (rozbite) mąka 3 jajka (jedno do panierki, dwa na jajko sadzone) bułka tarta fasolka szparagowa olej Sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką – przepis Rozbite mięso obtaczamy w mące wymieszanej z odrobiną soli i pieprzu, następnie maczamy w „rozbełtanym” jajko(...)panierujemy w bułce. Smażymy z obu stron na patelni na złoty kolor. Na osobną patelnię rozbijamy jajka i smażymy pod przykryciem, aż białko się zetnie. Ale nie smażcie ich za długo, aby żółtko było jeszcze płynne. W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową . Możemy ją podać z masełkiem z bułeczką. Pychota :) Na talerzach układamy usmażony sznycel, na nim kładziemy jajko sadzone
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zalewie . pycha..muszą tylko przynajmniej 24 godziny pobyć w tej zalewie,aby smaki przeszły.Polecam. ramionka z kurczka kostka rosołowa sól, pieprz ziele angielskie listek laurowy wegeta jajka bułka tarta Ramionka umyć, obgotować (około 10 min ) w wodzie z dodatkiem przypraw.Wystudzić.Panierować w roztrzepanych i doprawionych jajkach a następnie w bułce tartej.Smażyć na rumiano
Moje domowe kucharzeniepoprostu niebo w gębie! palce lizać 👌 SKŁADNIKI: 👌500 gr. piersi z kurczaka 👌6 dużych pieczarek 👌1 cebula 👌250 gr. mozzarelli 👌1 jajko 👌świeża pietruszka 👌3 łyżki bułki tartej 👌1 warzywna kostka bulionowa 👌1 duży ząbek czosnku 👌1 łyżeczka soli 👌1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 👌1/2 łyżeczki pieprzu DO OBTACZANIA: 👌1 jajko 👌bułka tarta WYKONANIE: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube
RITA food channelłyżeczki cukru z wanilią 1 szkl. mleka 1/2 szkl. oleju 1 jajko 2,5 szkl. różowych porzeczek (lub czerwonych) 3-4 łyżki brązowego cukru margaryna do posmarowania blaszki bułka tarta do wysypania blaszki cukier puder do posypania (opcjonalnie) Do miski przesiej mąkę. Dodaj cukier, cukier z wanilią, sodę i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Do suchych składników wlej mleko(...)olej, dodaj jajko (całe). Zmiksuj wszystko na niskich obrotach, aż składniki się połączą (nie za długo). Ciasto wylej na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą formę, wyrównaj wierzch grzbietem łyżki. Na wierzchu rozłóż porzeczki (jeśli wcześniej zostały umyte osusz je dokładnie). Ciasto wstaw do piekarnika uprzednio nagrzanego do 180°C i piecz przez 40 minut. Po tym czasie wysuń blaszkę
Delicious Placełyżeczka sody oczuszczonej 70 g. masła 170 g. drobnego cukru 2 jajka 2 łyżeczki esencji bananowej (najlepiej takiej ) skórka otarta z 1/2 cytryny Oraz: masło do posmarowania formy bułka tarta do obsypania formy kilka plasterków banana na wierzch Masło rozpuść i ostudź. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Keksówkę wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Do niedużej miseczki wbij jajka, dodaj
Delicious Placegroszek świeży 80 g • ser grana padano 20 g • woda zimna 3 l • sól morska 1 łyżka • bulion drobiowy200 ml crust • natka pietruszki 40 g • masło 20 g • bułka tarta 20 g chipsy z jarmużu • jarmuż 20 g • olej rzepakowy 0,5 l Sposób przygotowania Bulion Kurczaka myję i zalewam zimną wodą. Gotuję na wolnym ogniu od czasu do czasu(...)wszystkich składników. Chipsy z jarmużu Smażę na gorącym oleju jarmuż aż zrobi się chrupiący. Po procesie smażenia kładę na ręcznik papierowy w celu redukcji nadmiaru oleju. Crust ziołowy Bułkę tartą, pietruszkę oraz masło blenduję do momentu kiedy powstanie sypki chrust. Sos szafranowy W rondelku podsmażam drobno posiekaną cebulę, dodaję nitki szafranu, zalewam białym winem i odparowywuję. Następnie dolewam śmietanę
chefintheforestSkładniki 500 g mielonej szynki cebula sól, pieprz 3-4 ząbki czosnku jajko 2,5 łyżki bułki tartej 2 pęczki koperku 3 łyżki śmietany 500 ml bulionu Przygotowanie Mięso przełożyć do miski wbić do niego jajko, dodać startą cebulę, bułkę tartą - przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Uformować kuleczki i włożyć do gotującego się bulionu. Gotować ok 25 min (obracając
Gaździnka warzysmaczny obiadek :) Składniki na ok. 10 roladek: ok. 750-800 g schabu ok. 40 sztuk żółtej fasolki szparagowej 3-4 nieduże marchewki sól, pieprz, słodka papryka mielona 1 jajko + bułka tarta na panierkę Oczyszczoną fasolkę oraz obraną i pokrojoną wzdłuż (w ćwiartki) marchewkę ugotować w osolonej wodzie, aż zmiękną. Odsączyć na durszlaku. Mięso umyć, osuszyć i pokroić(...)papryką. Na brzegu, w poprzek ułożyć 3-4 fasolki, kawałek marchewki i zwinąć w rulon. Warzywa mogą spokojnie wystawać po bokach roladki. Mięso obtoczyć w rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu, na małym ogniu, z każdej strony powoli tak aby mięso w środku nie było surowe (można też na chwilę przykryć patelnię pokrywką). Podawać
Simply Foodżółtko 0,5 szklanki mąki pełnoziarnistej 0,5 szklanki mąki np. tortowej (plus do podsypywania) nadzienie: 500g śliwek 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka cukru bązowego 1 łyżka bułki tartej szczypta cynamonu brązowy cukier do posypania oraz do śliwek, jeśli są kwaśne Masło i twaróg posiekać z mąką, dodać żółtko, szybko zagnieść ciasto, owinąć folią i schłodzić przez min. godzinę(...)Śliwki przekroić na pół, wyjąć pestki, każdą połówkę przekroić na pół. Płatki, bułkę tartą, cukier i cynamon wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na grubość ok 0,5cm. Na środku równomiernie rozsypać mieszankę płatków, zostawiając ok 3-4cm brzeg. Wyłożyć śliwki (jeśli są kwaśne, posypać odrobiną cukru). Brzeg ciasta zawinąć na owoce, posypać cukrem. Galette wstawić do nagrzanego piekarnika
Obiad gotowyForma około 8,5 x 27 cm lub dwie mniejsze) 800g cukini 1 cebula (około 100g) 2 marchewki (około 100g) 20g żółtego sera 3 jajka 1,5-2 szklanki bułki tartej (1 szklanka = 250 ml) 1/3 szklanki oleju 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka majeranku 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu 1/4 łyżeczki słodkiej papryki(...)minut i odsączyć z wytworzonego się soku (lekko odcisnąć). Cukinię połączyć ze startą na tarce o grubych oczkach marchewką, posiekaną cebulą, czosnkiem i zieleniną. Dodać starty ser, jajka, bułkę tartą, olej oraz przyprawy. Całość dokładnie wyrobić (najlepiej dłońmi) na jednolitą masę i przełożysz do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię. Pasztet należy piec 60-75 minut (w zależności
Di gotuje