Marynowane kotlety schabowe – kruche i soczyste

Marynowane kotlety schabowe – kruche i soczyste

Marynowane kotlety schabowe – kruche i soczyste

Przepis na : obiad

Marynowane kotlety schabowe – kruche i soczyste Kotlety schabowe opiekane w panierce i podawane z kapustą oraz ziemniakami to jedno z najbardziej tradycyjnych dań w naszym kraju. Serwuje je się zazwyczaj w niedziele, jako drugie danie, zaraz po rosole. Dziś polecam lekką odmianę – marynatę do mięsa, dzięki której bardzo zyskuje ono na smaku, jest mięciutkie, kruche, soczyste i aromatyczne. Kotlety smakują wprost wybornie. Schab możemy marynować przez jedną, dwie lub nawet trzy doby – im dłużej ty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, kotlet, obiad, tarta, marynaty, schabowe, mięso, schab, mielone, bułki, pomysł na obiad, surówka, kapustą, danie jednogarnkowe, ziemniaki, rosół, świąteczne przepisy, szybki obiad, obiad na szybko, tani obiad, wieprzowina, kotlety mielone, kotlety ziemniaczane, mięso mielone, surówka z kapusty

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.