bułki - 33426 przepisów (strona:796/2229)

Farszynki Z Pieczarkami 832

troszkę mąki do obtoczenia farszynek sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku olej do smażenia Farsz: 250 g pieczarek 1/2 główki cebuli 1 ząbek czosnku 2 czubate łyżeczki bułki tartej sól, pieprz do smaku Farsz 1. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. 2. Na patelni przesmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz starte pieczarki(...)przyprawiamy sola i pieprzem i przesmażamy do momentu wyparowania całej wody z patelki. 3. Kiedy pieczarki są już gotowe przekładamy je do miseczki, dodajemy bułkę tarta, mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania ciasta Ciasto 4.  Ziemniaki przekładamy do miski, jeśli są wczorajsze to przegniatamy przez praskę lub jak w moim przypadku rozgniotłam je szybko widelcem. 5. Wbijamy jajko, dodajemy

Gotowanie...to proste !
Pieczeń z cukinią i marchewką 103

Całość bardzo smaczna. Polecam:) około 700-800 g mięsa mielonego (np łopatka wp) 2 ząbki czosnku 1 cebula 2-3 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki 1 jajko 1 łyżka bułki tartej przyprawa do mięsa mielonego 1 duża marchewka 1 duża cukinia zioła prowansalskie sól, pieprz Cebulę drobno siekamy. Marchewkę oraz cukinię myjemy. Marchew obieramy. Oba warzywa kroimy w cienkie długie(...)około 2-3 minutach przecedzamy na sicie. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy podsmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki, mieszamy. Wbijamy jajko,wsypujemy bułkę tartą oraz przyprawy i znów mieszamy. Na rękę nalewamy odrobinę zimnej (lodowatej) wody i wyrabiamy mięso. Czynność powtarzamy jeszcze dwukrotnie. Na dużym kawałku folii aluminiowej rozprowadzamy mięso mielone, formujemy prostokąt

Smaki Na Talerzu
Kotlet z indyka po zbójnicku 140

łyżki ketchupu pikantnego 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku   2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych do obtoczenia 1 szklanka bułki tartej do obtoczenia Olej do smażenia Przygotowanie: Filet z indyka   pokroić na plastry, rozbić na kotlety. Przygotować marynatę: Jajka roztrzepać w misce w solą i pieprzem, dodać posiekane drobno ząbki(...)wymieszać na jednolitą masę. Rozbite mięso włożyć do miski z marynatą, dokładnie przemieszać, przykryć folią i włożyć na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie panierować każdego kotleta w bułce wymieszanej z pokruszonymi płatkami, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Kotlety ziemniaczane z suszonymi pomidorami 117

jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka klarowanego masła 3 suszone pomidory z zalewy 1 pęczek natki pietruszki Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na patelni z łyżką masła do lekko złocistego koloru, zdjąć z ognia, wystudzić. Gotowane i ostudzone ziemniaki przecisnąć(...)pietruszki, pokrojonym drobno suszonym pomidorem , wbić jajko, wsypać mąkę doprawić do smaku solą oraz pieprzem , dodać zeszkloną cebulę z czosnkiem i dokładnie wymieszać.  Formować owalne kotleciki obtaczać w bułce tartej obsmażyć na złocisto na rozgrzanym oleju. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym. Przepis krok po kroku 7365

sosem pieczarkowym krok po kroku. W razie wątpliwości, niejasności proszę pisać komentarze pod wpisem.     Składniki:     6 jaj na twardo 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 jajko sól, pieprz olej roślinny do smażenia Sos: 300 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki oleju roślinnego 250 ml śmietanki(...)Przygotowanie:   Jajka na twardo obierz ze skorupki. Posiekaj lub pokrój w krajalnicy do jajek. Najpierw wzdłuż potem w poprzek, uzyskasz ładne słupki. Dodaj bułkę tartą, posiekany szczypiorek, wbij jajko, dopraw solą i pieprzem.   Uformuj dłońmi niewielkie kotleciki, z tych ilości wyszło mi sześć. Smaż na rozgrzanym oleju po trzy

kuron.com.pl
Pasztet drobiowy z rosołu 125

udko 1 podudzie 1 porcja rosołowa Kawałek selera 5 marchewek 1 korzeń pietruszki Dodatkowo: 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej (bez soli) 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki świeżej natki pietruszki Sól Pieprz Mięso dokładnie oddzielamy od kości, przekładamy do miski. Dodajemy ugotowane warzywa: seler, pietruszkę i marchewkę. Cebulę oraz czosnek kroimy na mniejsze kawałki(...)Całość dokładnie blendujemy lub mielimy przez maszynkę. Do masy wbijamy jajko, dodajemy natkę pietruszki, bułkę tartą oraz sól, pieprz i przyprawę uniwersalną. Całość ponownie blendujemy tak aby masa była gładka. Jeżeli wydaje nam się, że masa jest za gęsta możemy dolać kilka łyżek rosołu.  Przygotowany pasztet przekładamy do foremki (keksówki o wymiarach 20x7 cm). Wierzch wygładzamy i wstawiamy

VioletoweKucharzenie
Wypasione kanapki z grillowanym kurczakiem, pesto z suszonych pomidorów i serem żółtym Gouda 137

niej kurczaka z obu stron na złoty kolor (po ok. 4 minuty na stronę). Odłóż na 5 minut, aby mięso odpoczęło. 3. Pomidory i oliwki pokrój na plastry. Bułki przekrój wzdłuż na pół. Pierś z kurczaka pokrój na plastry pod skosem. 4. Dolną połowę bułki posmaruj pesto z suszonych pomidorów. Następnie ułóż liście rukoli, połowę plasterków kurczaka i dwa plastry

Chilli Czosnek i Oliwa
Kotlety mielone z marchewką i dymką 156

sposób przemycimy trochę warzyw do codziennej diety. Polecam Składniki: 200 g mięsa mielonego z piersi indyka 2 średnie marchewki 2 małe dymki ze szczypiorkiem 1 jajko 3 łyżki bułki tartej+ do obtoczenia 1/2 łyżeczki soli, pieprzu, słodkiej papryki i ziół prowansalskich olej do smażenia Przygotowanie: Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach wprost do miski. Do marchewki(...)wkładamy mięso oraz pokrojoną drobno dymkę ze szczypiorkiem. Dokładamy pozostałe składniki i wyrabiamy ręką masę mięsną. Formujemy małe kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy np.: z puree ziemniaczanym i surówką. Smacznego Przepis

słodkie i nie tylko historie kulinarne
STRIPSY JAK Z KFC 179

pieprz do smaku 1/2 łyżki papryki czerwonej mielonej słodkiej i wędzonej 3 łyżki przyprawy do kurczaka Olej do smażenia mięsa Panierka 3 jajka 1 szklanka płatków kukurydzianych 1/2 szklanki bułki tartej Sól i pieprz czy smaku 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej PRZYGOTOWANIE:  Filety kroję w grube na ok 1.5 cm fileciki jeśli nie mamy mini polędwiczek(...)kurczaka. Myję mięso i osuszam. Płatki kukurydziane dokładnie kruszę. Ja robię tak ,że przekładam płatki do woreczka foliowego a następnie ubijamy wałkiem do ciasta.  Do miski przestępuje bułkę tartą,płatki pokruszone,przyprawy. Mieszam.  Na patelnię wylewam olej a następnie rozgrzewam. Mięso doprawiam solą ,pieprzem, papryką wędzoną. Mięso panieruje i smażę na rumiano ze wszystkich stron.  Podaję

Gotowanie Patki
Nadziewane cebule 142

wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na nadziewane cebule. 4 łyżki bułki tartej 2 żółtka 2 łyżki owoców Goji 2 łyżki sera Parmezan 1/4 łyżeczki pieprzu 1 pierś z kurczaka 2 suszone pomidory w oliwie plus 4 łyżki oliwy 6 białych cebul(...)obrać, wyciąć środek. Pozostawić tylko dwie zewnętrzne warsty. Kurczaka posiekać bardzo drobno nożem lub zmiksować w blenderze. Przełożyć do miski. Dodać sól, pieprz, krojone w kostkę suszone pomidory, oliwę, bułkę tartą, Parmezan, owoce Goji oraz żółtka. Bardzo dokładnie wymieszać. Nadziewać każdą z cebul gotowym farszem. Gotowe cebule ułożyć na blasze do pieczenia, którą następnie wstawić do piekarnika nagrzanego

mecooks
Kotleciki z cukinii 119

domem rodzinnym:-) Nie jadłam ich od lat i tak z racji, że miałam ładną młodą cukinię, to przygotowałam ją do obiadu. Składniki: młoda mała cukinia z miękką skórką jajko bułka tarta pieprz, sól olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Cukinię umyć, pokroić na plastry o grubości ok 1,5-2cm. Cukinię solimy i pieprzymy, czekamy aż puści(...)Każdy krążek panierujemy najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. 3. Smażymy na rumiano z obu stron. 4. Podajemy wedle uznania - u mnie młode ziemniaki oraz mizeria. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Koszyczki z panierowanego spaghetti z cukinią i mozzarellą 104

Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 4 sztuki:   ok 150-200g makaronu spaghetti 1 małe jajko 1 szklanka bułki tartej Olej lub oliwa do głębokiego smażenia 1 ząbek czosnku ½ małej cukinii 1 opakowanie sera mozzarella Galbani Świeża bazylia Sposób przygotowania: Makaron spaghetti gotujemy al’dente w osolonej wodzie. Odcedzamy, formujemy(...)ręczniku (ciepły makaron w trakcie osuszania zlepi się ze sobą i nie będzie rozwalał). Przestudzone „koszyczki” panierujemy najpierw w roztrzepanym z odrobiną soli i pieprzu jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju tylko do zrumienienia i osączamy na papierowym ręczniku. W środku umieszczamy kawałek mozzarelli, a na wierzchu cukinię podsmażoną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zapiekamy

Kuchnia w czekoladzie
Krem pomidorowy z mozzarellą 99

krem,polecam. SKŁADNIKI: pieczone pomidory około 2 kg 1 pieczona papryka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 kawałek chleba czerstwego razowego,bądź łyżka bułki tartrej mozzarella WYKONANIE: cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i szklimy wszystko na oliwie z oliwy, dodajemy pomidory i paprykę, smażymy około 15 min, dodajemy szklankę bulionu(...)zagęszczamy krem chlebem,bądź bułką, podajemy w bulionówkach lub małych miseczkach z dodatkiem kawałków mozzarelli i bazylii

Kuchnia Beaty
Placuszki z gotowanej kalarepki. 121

drugiego dania. Dodam, że mogą też być samodzielnym daniem czy przekąską. Nam bardzo smakowały :) Zróbcie koniecznie. Zachęcam i smacznego życzę :) Składniki: 2 średnie kalarepki 1 jajko pół szklanki bułki tartej sól do smaku olej do smażenia Wykonanie placuszków z kalarepki: 1. Kalarepki obieramy i myjemy. Dajemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól do smaku i gotujemy do miękkości. Ugotowane kalarepki(...)studzimy i kroimy w plastry. 2. Plastry kalarepki panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Odstawiamy na 15 minut do lodówki do stężenia panierki. 3. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. 4. Podajemy, a ja smacznego życzę. Moje rady: Z przepisu wychodzi 2-3 porcje

Izabelawkuchni
Kotlety mielone a’la pizza , prosty obiad 179

cukinii ,lub ketchupu 1 łyżeczka suszonego oregano i bazylii 2 plasterki czerwonej cebuli sól , pieprz do smaku kilka ziaren kukurydzy 1-2 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej dodatkowo : olej do smażenia , świeża bazylia do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki kroimy w plasterki , rumienimy na patelni na złoty kolor .Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy bułkę tartą , sól

Ogrodnik w podróży