Mostek cielęcy z agrestem lub porzeczkami

Mostek cielęcy z agrestem lub porzeczkami

Mostek cielęcy z agrestem lub porzeczkami

Uwielbiam książki kucharskie z historią i duszą! Takie prawdziwe, na stronach których widać kulinarną przeszłość, czyli plamy i zabrudzenia, które powstały podczas gotowania w kuchni.  I właśnie tym razem, wspólnie z Galeo, miałam ogromną przyjemność przygotowywać dania z takiej właśnie wspaniałej starej książki kucharskiej pod tytułem "Kuchnia Polska, czyli dokładna i długą praktyka wypróbowana nauka sprządzania potrwa mięsnych i postnych"autorstwa Józefa Schmidta z 1856 roku. Przepisy wybrał dla nas Sz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.