bułki - 33426 przepisów (strona:41/2229)

Burger wegetariański 115

Składniki /4 porcje Kotlety borkułowo – kalafiorowe: – 1/2 brokuła – 1/3 kalafiora – 1/3 pęczka szczypiorku – 2 jaja – 1 ząbek czosnku – 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia kotletów – sól i pieprz Dodatki: – 4 bułki do hamburgerów bez konserwantów – 2 łyżki startego parmezanu – 4 krążki cebuli – dowolny mix sałat(...)Brokuła i kalafiora gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko. Odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Następnie ubijamy tłuczkiem do mięsa. i dodajemy pokrojony szczypior, dwa jajka oraz 3 łyżki bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem i wszystko mieszamy. Następnie formujemy kotlety kotlety o średnicy ok. 7 cm. (średnica nie powinna być większa niż średnica bułek). Nasze wege kotlety obtaczamy jeszcze

I LOVE LIFE
Imprezowe Kajzerki 113

Imprezowe Kajzerki Czy jedliście takie bułeczki na śniadanie lub kolacje? Bułki kajzerki faszerowane kurczakiem i warzywami w panierce. Bułeczki takie możemy również podać na różne uroczystości, będą Hitem na imprezach. 12 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        6 bułek kajzerek ·        ½ fileta z kurczaka(...)plasterków sera żółtego ·        4 liście kapusty ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        ½ szk mleka Sposób przygotowania: 1.    Bułki kroimy na połowę i wycinamy otwór w każdej połowie bułki wyjmując środek. 2.    Mięso

Kulinarna Chwila
Podłużne drożdżowe bułeczki z oliwą i makiem 138

śniadanie, kolację, do pracy, do szkoły czy na piknik polecam pyszne domowe bułki. Upiekłam je takie podłużne z dużą ilością maku, takie właśnie lubimy. Z wierzchu niezwykle chrupiące, a w środku puchate i mięciutkie. Idealne. Upieczcie, a nie pożałujecie. Osobiście uwielbiam domowe pieczywo, uwielbiam wyrabiać drożdżowe ciasto, uwielbiam zapach gdy się piecze i uwielbiam je jeść. A jak jest(...)mąki tortowej Ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka soli 4 łyżki oliwy Gallo Classico Dodatkowo: 4 łyżki sypkiego maku 1 jajko mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych bułek: 1. Rozczyn: Drożdże rozcieramy dokładnie z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na około 20 minut w ciepłe miejsce aż rozczyn ,,ruszy'', będzie taki napuszony

Izabelawkuchni
Burger warzywno – ryżowy 88

białego ryżu najlepiej kleistego 100 g drobno posiekanej cukinii 1 średnia marchew pokrojona w kostkę 1 średnia cebula drobno posiekana 6 łyżek soczewicy z puszki 4 łyżki bułki tartej sól pieprz 1 łyżeczka oregano 2 łyżki siekanej zielonej natki pietruszki i bazylii 1 małe jajko 2 łyżki oliwy + do smażenia 1/2 szklanki kaszy manny do obtoczenia 10 sztuk bułek(...)ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Warzywa wrzucić na rozgrzaną patelnię, smażyć do miękkości. Do dużej miski włożyć ugotowany ryż, smażone warzywa, dodać wszystkie przyprawy , siekane zioła, jajko, tartą bułkę, soczewicę. Dokładnie wymieszać, zmoczyć dłonie i formować kulki wielkości sporej śliwki, spłaszczyć je i obtoczyć w kaszy mannie lub tartej bułce. Burgery smażyć na oliwie na złoty kolor z dwóch

SprawdzonaKuchnia.pl
Pasztet z orzechów i cieciorki 91

Total Time 1 hour 25 minutes Servings 1 Author Anna Ingredients 220 g orzechów dałam pół na pół orzechy laskowe i włoskie można użyć ulubionych orzechów 1 sztuka czerstwej bułki 1/2 litra wywaru warzywnego 240 g ciecierzycy z puszki 1 duża cebula 3 łyżki natki pietruszki sól do smaku pieprz do smaku skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżki soku(...)cytryny 1 średnie jajko 3 łyżki bułki tartej olej 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ulubione zioła Instructions Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Cieciorkę odcedzić i rozgnieść widelcem na pakę. Czerstwa bułkę namoczyć w bulionie. Orzechy zmielić lub posiekać na średniej wielkości kawałki. Dodać od nich namoczoną bułkę, przesmażoną cebulę i cieciorkę. Wszystko wymieszać

SprawdzonaKuchnia.pl
Burger z fasoli 108

Czas czytania: 3 min Często robię burgery warzywne, podając je w bułce z różnego rodzaju dodatkami tak, jak podaje się klasyczne burgery w fast foodach. Czasami jako danie obiadowe z zestawem sałatek, sosów i kompotu. Dzisiejsze burgery podałam w towarzystwie grillowanych kromek domowego chleba . Burgery z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej to bardzo prosty przepis. Do przygotowania użyłam małej ilości(...)mrożonych malin 🙂 Smacznego! Print Burger z fasoli .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wspaniałe burgery, które można podać na obiad z klasycznymi dodatkami lub w bułce. Course Obiady Cuisine International Keyword fasola Prep Time 25 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 40 minutes Servings 10 Author Anna Ingredients 1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

SprawdzonaKuchnia.pl
Kotleciki z kalafiora 102

kalafiora. Kalafior, brązowy ryż, zioła, płatki jaglane i ser feta to główne składniki potrzebne do przygotowania tego dania. Do wersji bezglutenowej dodajemy płatki jaglane, a do klasycznej można dodać bułkę tartą. Po usmażeniu kotleciki są bardzo delikatne i lekkie, smakują wyśmienicie z sosem pomidorowym i surówką z białej kapusty. Kotleciki można przygotować również w formie maleńkich pulpecików lub dużych burgerów(...)zjeść z bułką oraz dodatkami. Jest to bardzo łatwy i szybki do przygotowania przepis co spodoba się wszystkim zabieganym i zapracowanym. Print Kotleciki z kalafiora .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wegetariańskie i bezglutenowe danie. Course Obiad Cuisine Polska Keyword kalafior Prep Time 30 minutes Cook Time 10 minutes Total Time 30 minutes Servings 8 Author

SprawdzonaKuchnia.pl
Bułki śniadaniowe 101

Przepis na te bułki śniadaniowe jest bardzo prosty i na pewno poradzi sobie z nim każdy. Dla łatwiejszego przygotowania polecam użyć drożdży suszonych. Ja na 16 sztuk średniej wielkości bułeczek użyłam 14 g suchych drożdży, czyli dwa standardowe opakowania. Jeżeli będziecie chcieli użyć świeżych drożdży to na ten przepis na 700 g mąki będziecie musieli użyć około 30 gram świeżych(...)drożdży. Możecie również przygotować bułeczki z połowy podanych składników. Jednak ja zawszę wolę upiec więcej i zamrozić na czarną godzinę Bułeczki przygotujecie w około 2 godziny. Ciasto na bułki śniadaniowe musi wyrastać tuż po zagnieceniu, a także po uformowaniu bułeczek. Warto dać czas temu ciastu, aby efekt zadowolił. Przed pieczeniem bułeczki należy posmarować żółtkiem z mlekiem i opcjonalnie posypać czarnuszką

Kuchnia Bazylii
Kotlety mielone 135

Opis Kotlety mielone : Kotlety mielone jest to potrawa wykonana najczęściej ze zmielonej surowej karkówki wieprzowej, którą przygotowuje się z dodatkiem jajka oraz bułki tartej. Bułka może być również świeża, namoczona w wodzie lub mleku i odciśnięta. Masę doprawia się do smaku solą i pieprzem. Ewentualnie z dodatkiem usmażonej na drobno posiekanej cebuli. Surowe mielone mięso mieszamy dokładnie ze wszystkimi dodatkami(...)Bułki tartej należy dodać taką ilość, aby otrzymana masa miała odpowiednią lepkość i dało się z niej formować kotleciki o owalnym kształcie. Ukształtowane kotleciki na koniec obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Kotlety mielone to klasyka smaku w polskiej kuchni. Według mnie idealnym dodatkiem do kotletów są ziemniaki tłuczone z masłem, jak i buraczki. Przepis jest bardzo szybki i prosty

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Domowe bułki śniadaniowe – łatwy przepis 1259

Przepis na domowe bułki śniadaniowe to najlepszy dowód na to, że każdy może zostać piekarzem i wyrabiać pyszne, pachnące domowe bułeczki. Ciasto można przygotować wieczorem – 15 minut roboty i upiec rano. Czas : 2 godziny na wyrastania, a najlpiej przez całą noc, plus 15 minut na pieczenie Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 8 bułeczek wielkości kajzerek Przepis na domowe bułki(...)śniadaniowe jest naprawdę super. Od kiedy tkwimy przymusowej izolacji w związku z koronawirusem, pieczemy je co drugi dzień. Domowe bułki smakują naprawdę wyśmienicie: skórka jest cieniutka, przyjemnie chrupiąca, a środek zwarty, ale bardzo miękki. Spróbujcie tego przepisu chociażby po to, żeby przekonać się jak pysznie smakuje pieczywo bez spulchniaczy i innych niepotrzebnych dodatków. Pieczemy domowe bułki śniadaniowe ze względu

Niedzielny kucharz
Hot-dog z mięsem mielonym i cebula 162

potrawy jest odpowiednie doprawienie mięsa, tak aby miało oryginalny smak. Jak przygotować: Jak przygotować domowe pastrami Składniki (na 2 hot-dogi) 100g mięsa mielonego wołowego 2 parówki 2 bułki do hot-dogów cebula oregano majeranek bazylia sól pieprz olej do smażenia 2 ząbki czosnku Zobacz przepis na: Bardzo mięsny hot-dog Hot-dog z mięsem mielonym i cebula – przepis(...)Mięso smażymy na odrobinie oleju. Dodajemy do mięsa przeciśnięty czosnek, przyprawy. Bułki do hot-dogów nacinamy, ale uważając aby nie przeciąć do końca. Wkładamy na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika. Parówki wkładamy na 2-3 minuty do gotującej się wody. Cebulę kroimy w kostkę. Parówki po wyciągnięciu z wody wkładamy w bułkę, następnie kładziemy mięso mielony i całość posypujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bardzo mięsny hot-dog 135

komentarzach czy Wam smakowało. Aby było odrobinę bardziej delikatne, do jego przygotowania wykorzystamy mięso mielone z indyka. Zobacz przepis na: Pad Thai z kurczakiem i kapustą Składniki 2 bułki do hot-dogów 100g mięsa mielonego z indyka 1 cebula sól pieprz odrobina oregano odrobina bazylii olej do smażenia Przeczytaj także: Czy hot-dog może być zdrowy? Bardzo mięsny(...)przepis Na patelni podsmażamy mięso mielone. Doprawiamy je podczas smażenia solą, pieprzem, oregano, bazylią. Bułki kroimy wzdłuż, ale uważając aby nie przeciąć ich do końca. Wkładamy je na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika. Parówki wkładamy do gotującej się wody na 2-3 minuty aby się zagrzały. W bułkę wkładamy parówkę, następnie układamy mięso mielone, a wierz posypujemy posiekaną cebulą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułki z nadzieniem ruskim 84

votes ) Bułki z nadzieniem ruskim Bułki z nadzieniem ruskim , jak wszystko co najlepsze są dziełem przypadku . Robiąc pierogi ruskie , rozpędziłam się z ilością farszu . Szkoda było wyrzucić , więc na drugi dzień zrobiłam pyszne bułki z jego udziałem . Wyszły idealnie , nie wiem czy nie leprze od pierogów No nie ruskich pierogów nic nie pobije , ale bułki i tak były pyszne . Zatwierdzono(...)rozpłaszczamy ręką . Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut w ciepłe miejsce . Jeśli przed formowaniem natrzecie ręce oliwą z oliwek, ciasto nie będzie się do nich lepić . Po tym czasie bułki powinny podwoić swoją objętość . Nagrzewamy piekarnik do 200 C i do gorącego wstawiamy bułki . Pieczemy do momentu aż będą miały złoty kol ( około 20 minut w zależności od wielkości

Ogrodnik w podróży
Klopsiki z mięsa mielonego indyka nadziewane mozzarellą i suszonymi pomidorami 102

potrzeba: 750 g mięsa mielonego z indyka, 6 kawałków suszonych pomidorów, 1 mozzarella (200 g brutto-125 g netto), 1 sucha namoczona bułka, 1 jajko, 4 duże ząbki czosnku, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu Wykonanie: Do miski dajemy mielone mięso, namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, pieprz, sól, mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy ser mozzarella pokrojony w drobną kostkę, pomidory pokrojone bardzo

Bułka z Chlebem