Odwiedziliśmy niedawno dobrą znajomą, a że była akurat pora obiadowa, to się załapaliśmy. Zrobiła kotlety mielone w kapuście, proste, ale niesamowicie smaczne danie. Wzięliśmy przepis, a dziś chcemy się nim podzielić również z wami. Przepis na kotlety mielone w kapuście Składniki: 800 gramów mielonej wieprzowiny (ewentualnie indyka), 3 cebule, 1 bułka pszenna, 1 jajko, ćwierć szklanki mleka, 2-3 łyżki bułki tartej plus bułka do obtoczenia. większa główka młodej kapusty lub podobna ilość zwykłej, łyżka mąki psze... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...