bułki hamburger - 494 przepisów (strona:9/33)

Bułki hamburgerowe 147

prawdę bałam się, że bułkami skopsam obiadek dla mężusia ale ku mojemu zaskoczeniu najłatwiejszy przepis okazała się przepyszny i z czystym sumieniem mogę go polecić, zarówno jako bułki do hamburgerów jaki bardziej puszyste bułeczki śniadaniowe. Przepis z 1/2 składników czyli u mnie wyszło 6 bułeczek, akurat na 6 mięsek :) Oryginalny przepis na większą liczbę bułeczek tutaj Składniki na 6 bułeczek

Piekielna Kuchnia Pati
Hamburger czarny charakter 243

Jeśli w poprzednim wpisie już wystarczająco przekonałam Was do upieczenia własnych bułek do hamburgerów i nabraliście ochoty aby takową bułę wraz z zawartością pożreć w całości, mam dziś dla Was propozycję na kompozycję środka. :) Przypomnę jeszcze tylko przepis na buły: klik. Zróbcie wszystko, aby Wasz hamburger nie był nudny! Skoro macie już fantastyczne pieczywo, środek również musi zaskakiwać! Moja rada

Garniec Magalie
HAMBURGER WIEPRZOWY - domowy 163

Hamburger przygotowany w domu, z mięsa wieprzowego jest równie smaczny jak wołowy. Muszę przyznać że często takie przygotowuję i dzieci są zachwycone. Wyszły smaczne i bardzo syte. Polecam(...)DODATKOWO :  dowolne bułki do hamburgerów kilka plastrów sera żółtego sałata czerwona cebula ogórek świeży i konserwowy dowolny sos do hamburgerów                                                             PRZYGOTOWANIE :  Mięso przekładamy do miski, dodajemy wszystkie przyprawy

Kulinarne Fantazje Marioli
HAMBURGERY 215

jadany jest w barach podających jedzenie typu fast food. Z racji ,że nie należy do najzdrowszych,nie powinno ich się jeść zbyt często ;-)   Składniki: bułki do hamburgerów 1/2 kg.mielonego mięsa wołowego cebula pomidor ogórki kiszone sałata masłowa przyprawa do mięsa mielonego przyprawa do gyrosa czerwona ostra papryka oliwa z oliwek 1 szt.jajka sól,pieprz(...)przyprawy,sól,pieprz i ostrą paprykę. Wbiłam jajko i dokładnie wszystko wymieszałam. Uformowałam płaskie kotlety i usmażyłam na grillowej patelni. Również w tym czasie podsmażyłam część cebuli. Bułki podpiekłam w tosterze (można w piekarniku) i kładłam kolejno na bułkę: Sałatę Kotleta Pomidora,o górka kiszonego Cebulę surową Cebulę podsmażoną Na koniec polałam wszystko sosem Powinien być jeszcze plasterek

potrawyregionalne
Halloumi burger – cypryjska kanapka 166

przepis na kanapkę filadelfijską. Ponadto możecie też przygotować sobie kanapkę drwala , którą spotkacie w barze McDonald. Zobacz mój film z przygotowania halloumi burgera Składniki – halloumi burger 2 bułki do hamburgerów łyżka masła 150 g sera halloumi sos tysiąca wysp – tutaj jest przepis pomidor świeży szpinak sól i pieprz Tu możesz dostać wszystkie niezbędne przyprawy do moich przepisów. Przepis

Kuchennyviral.pl
Big Mac - domowy 337

kwaśnej zalewie z pewnego dobrze znanego niemieckiego dyskontu i zamiast octu winnego dodałam pół łyżeczki tej zalewy z ogórków :) dodatkowo potrzebne będą: - ogórek konserwowy - sałata rzymska lub lodowa - bułki do hamburgerów - ser topiony w plastrach Cheddar sałatę kroimy w paski, a ogórki w plasterki. PRZYGOTOWANIE: Wyjmujemy nasze kotlety z zamrażalnika i smażymy na patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu, kotlety same

Zainspiruj się kuchnią
BUŁKI LCHF Z KALAFIORA (keto, LCHF, optymelne, paleo, bez glutenu i laktozy) 276

żeby się za bardzo nie przypiekły. Gotowe bułeczki wystudzić i jeść z masłem, smalcem, pastami i innymi ulubionymi dodatkami jak pieczone mięsa i warzywa Sprawdzą się także jako bułki do hamburgerów — BTW całości bez łupin i dodatków: 750 g, 817 kcal, B 61 g, T 41 g, W 24 g. W 100 g: 109 kcal

Ola la LCHF
Bułki do hamburgerów. 230

Miękkie, pulchne, idealne bułki do hamburgerów. Bardzo łatwe w wykonaniu i choć trzeba poświecić trochę czasu na ich przygotowanie to naprawdę warto, bo smak jest świetny i oczywiście w przeciwieństwie do tych, które można kupić w sklepie – nie zawierają konserwantów. Bułki dobrze smakują też na słodko np. z dżemem. Uwaga - rozcinamy bułki nożem dopiero kiedy ostygną.   Składniki: 4 szklanki

Symfonia smakowa
Hamburgery full wypas 174

albo je mrożę albo zostają na kolejne dni na obiad, na kanapkę lub do pracy) przygotowanie trwa max. 20min. Na 6 szt potrzebujemy: 3 grube kotlety mielone 6 bułek do hamburgerów ( ja kupiłam w Lidlu) 2 pomidory ogórek (świeży, kiszony) czerwona cebula lub cukrowa sałata ( miałam lodową) ketchup, majonez, sos barbecue Na mielone jakie przygotowałam wcześniej potrzebujemy: 0,5kg mięsa(...)wodzie po moczeniu suszonych grzybów, namoczone grzyby szatkujemy, cebula w kostkę. Rozgrzewamy patelnie, wrzucamy cebulę delikatnie solimy, dodajemy pokrojone grzyby, podsmażamy. Do dużej miski wrzucamy mięso, dodajemy jajko, namoczoną bułkę (za mocno nie odciskamy), przyprawy. Wyrabiamy wszystko na jednolitą masę. Dodajemy cebulę z grzybami i wyciśnięty czosnek. Jeszcze raz wyrabiamy, już delikatniej. Na sam koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Zamieszać

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Burgery po tajsku 230

czosnku 1 średnia cebula 5 średnich pieczarek 500g mielonej wieprzowiny 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz 3 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny kapusta pekińska 4 bułki do hamburgerów Przygotowanie: Cebulę, czosnek i chilli mielimy na pastę w blenderze. Dodajemy pieczarki i szatkujemy jeszcze chwilę. Do mięsa dodajemy sos sojowy i zblendowaną masę. Mieszamy wszystko dokładnie, doprawiamy solą

Gotuj z Rumcajsem
Łatwy burger wołowy z serem i pieczarkami / Easy beef, mushroom and cheese burger 229

ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 450 g mielonej wołowiny 1 jajko 2 łyżeczki sosu Worcestershire 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu 4 plastry ulubionego sera 4 bułki do hamburgerów, przekrojonych na pół i podsmażonych od wewnątrz na patelni grillowej sałata do podania majonez, opcjonalnie keczup, opcjonalnie Przygotowanie: W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu masło, dodaj pieczarki, cebulę(...)przykryj wierzchami bułek i podawaj. Smacznego! English version Easy beef, mushroom and cheese burger (4 servings) Ingredients: 2 tbsp butter 120 g button mushrooms, sliced 1/2 medium onion, sliced thin 2 garlic cloves, minced 450 g ground beef 1 egg 2 tsp Worcestershire sauce 2 tsp salt 1 tsp ground black pepper 4 slices of cheese 4 hamburger buns, toasted

karmelowy
American Burger 292

można zastąpić rukolą lub sałątą), sera żółtego w plastrach, majonezu, ketchupu, musztardy, oliwy, białego octu winnego, sosu sojowego, kminu rzymskiego, pieprzu kajeńskiego, tymianku, czarnego pieprzu ziarnistego, soli, cukru, bułek do hamburgerów. Kluczem do przygotowania dobrego hamburgera jest odpowiednie przygotowanie mięsa. Starałem się, aby mięso było dość pikantne. Przygotowanie mięsa zacząłem od obrania jednej średniej wielkości cebuli i dwóch ząbków czosnku(...)Rozgrzałem grill do maksymalnej temperatury (użyłem grilla elektrycznego, ale burgery można przyrządzić równie dobrze na patelni grillowe). Z masy mięsnej uformowałem kotlety i wielkości pasującej mniej więcej do kupionych bułek. Uważałem, by kotlety nie były zbyt grube - powinny mieć około 1,5 centymetra grubości. Następnie ułożyłem kotlety na rozgrzanym grillu. Kotlety pozostawiłem na grillu przez około 3 minuty, po czym

Wyprawy kulinarne
Domowy chicker 486

sztuk: Podwójna pierś z kurczaka Bułka tarta Mąka 2 jajka Ok. szklanka mleka Sól Pieprz ½ sałaty lodowej 3 łyżki majonezu 3 łyżki musztardy sarepskiej Olej do smażenia 8 bułek do hamburgerów Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić na 8 kotlecików. Posolić i popieprzyć. Zalać mlekiem tak, aby płyn był ponad mięsem. Wstawić do lodówki na około godzinę. Następnie jajko roztrzepać

Fabryka pomysłów
Domowy burger z konfiturą z cebuli 257

kanapki z wołowiną albo kurczakiem. Z całą pewnością posłuży jako smaczny dodatek. Składniki na burgera 200g mięsa wołowego 1 żółtko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz bułki do hamburgerów pomidor Składniki na konfiturę z cebuli 2 czerwone cebule 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka miodu olej do smażenia 50 ml czerwonego wytrawnego wina Przepis na konfiturę z cebuli Cebulę kroimy(...)oleju. Dodajemy cukier, miód i wino. Całość dusimy przez ok. 15 minut aż cebula będzie miękka. Domowy burger z konfiturą z cebuli – przepis Mięso wyrabiamy razem z żółtkiem, bułką tartą i przyprawami. Formujemy okrągłe burgery o grubości ok. 1-1,5 cm i smażymy z każdej strony przez ok. 2-3 minuty. W międzyczasie bułkę kroimy na połówki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Burger po włosku 203

wdzięczny temat, że dzięki kilku prostym składnikom można całkowicie zmienić jego smak. :-) Sympatycy kuchni włoskiej na pewno zwrócą uwagę na moją dzisiejszą wersję, czyli burger po włosku. 1 bułka do hamburgerów 125g mięsa mielonego 1 garść mieszanki sałat 3 suszone pomidory 2 plasterki sera 3 plasterki cebuli koncentrat pomidorowy kilka listków świeżej bazylii olej sól, pieprz, zioła prowansalskie 1. Mięso

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania