bułki hamburger - 494 przepisów (strona:7/33)

Bułki do hamburgerów z sezamem 186

Podpatrzyłem gdzieś ostatnio całkiem nowy przepis na hamburgery - o nich w kolejnym poście. Zaczynam od podstawy, czyli o idealnej bułce do hamburgerów będzie. Jak ją zrobić? -3i1/2 kubka (tradycyjny) mąki pszennej TYP405 -50 gram drożdży świezych -3 łyżki masła roztopionego, schłodzonego -2 jajka -łyżeczka soli -kubek wody -3 łyżki cukru -4 łyżki mleka -olej rzepakowy -sezam Wodę podgrzewamy(...)pieczenia, przykrywamy ścierką i zostawiamy na 30 minut. Rozgrzewamy piekarnik funkcja góra - dół do temperatury 200 stopni. Jajko roztrzepujemy, smarujemy dokładnie bułki i posypujemy solidnie sezamem. Wkładamy do piekarnika na 15 minut. Studzimy i działamy z mięsem na hamburgery

BaRepas
Domowe hamburgery 187

domu. Dzięki temu wiem co jem i mogę użyć swoich ulubionych dodatków. Przygotowanie domowych hamburgerów zajmuje zaledwie kilka chwil, a efekt końcowy jest znakomity.  SKŁADNIKI : 3 bułki do hamburgerów ( przepis ), 300g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 1 ząbek czosnku, 1 jajko, 1,5 łyżki bułki tartej, 1 cebula czerwona, 3 ogórki konserwowe, 2 pomidory, 6 liści sałaty masłowej, 5 łyżek

Tradycyjna kuchnia Kasi
Drobiowe hamburgery na zimno 217

osoby: 2 małe bułki - najlepiej własnoręcznie upieczone 1/4 słoika Mięsiwa z kurczaka od Spichlerz Rusiecki 2 liście sałaty 1 plaster pomidora 3 plastry ogórka masło - do posmarowania bułki Przygotowanie hamburgerów na zimno to nie jest wielka filozofia :) Bułki przekroić, wysmarować masłem, nadziać ulubionymi warzywami i solidnie przełożyć Mięsiwem z kurczaka Trzy minuty i gotowe! :) Następnie prowiant zapakować w pazłotko spożywcze

Grunt to przepis!
Domowe hamburgery wołowe z bułką sezamową 272

jakieś mrożonki składowane przez ostatnie dwa lata; naturalne sosy i świeże warzywa. Takiego hamburgera można jednak przygotować także w domu. Od sezamowej bułki do soczystego burgera. DOMOWE HAMBURGERY Składniki na bułki: - 500 gram mąki - 75 mililitrów mleka - 80 mililitrów oliwy - 20 mililitrów oleju sezamowego - 175 mililitrów wody (letniej) - 25 gram drożdży - 2-3 łyżki sezamu - 15 gram cukru - 15 gram

Życie zamknięte w smaku
Hamburger bardzo domowy 166

uznaję gotowego kupionego mielonego.)Dodać przyprawy, sól i wodę. (Woda czyni mielone mięso bardziej soczystym.) Całość dobrze wyrobić i odstawić do lodówki, żeby się przegryzło.Bułki do hamburgera:70 dkg. mąki,3 dkg drożdży,niecała szklanka mleka,niecała szklanka wody,3 łyżki masła,pół łyżeczki soli,łyżka cukru.Drożdże rozkruszyć do miseczki i zasypać cukrem. Dolać(...)dolnej ułożyć kotlet i dodatki:-plaster żółtego sera, -cieniutkie plasterki cebuli, -grubsze plastry pomidora......i polać keczupem. Przykryć górną częścią bułki i...można zajadać.To jest moja, skromna wersja hamburgera. Powinnam dodać jeszcze ogórek konserwowy i sałatę, ale dodałam to, co miałam pod ręką :) Podałam z surówką z kapusty białej, marchwi i szczypioru oraz

Codzienna kuchnia niecodzienna
Całkowicie domowe hamburgery 234

mogłam się zdecydować na jeden przepis więc połączyłam wszystkie opcje  Gordona Ramsay'a ,  Magdy Gessler ,  Jamiego Oliver'a  na wyborne hamburgery. Do hamburgerów proponuję bułki z  tego przepisu , bądź dowolne kupne, bo to jakiej wielkości kupimy bułki będzie się wiązało z faktem jakiej wielkości hamburgery będziemy robić :) Składniki 500 g dobrej jakości mięsa wołowego(...)strony. Jak już przerzucimy na druga stronę układamy na mięsie ser. Na bułeczkach kładziemy rukolę, roszponkę, układamy kawałek mięsa polewamy sosem układamy cebulę, pomidora i ogórka, przykrywamy drugą częścią bułki i spinamy żeby na się nie rozleciało patyczkiem do szaszłyków

Piekielna Kuchnia Pati
Burger z mielonym z kalafiora, burgery kalafiorowe, mielone kalafiorowe 187

Piec w piekarniku nagrzanym do 180C (z termoobiegiem) przez 25-30 minut - do zarumienienia, następnie przewrócić na drugą stronę i piec kolejne 10 minut - do ładnego brązowego koloru. Bułkę do hamburgera podgrzać w piekarniku/na patelni/ugrillować. Obie strony bułki posmarować ulubionym sosem (u mnie sos czosnkowy wg tego przepisu ). Ułożyć warzywa i na koniec kotleta z kalafiora. Polać sosem

CookYourself
Burger z mielonym z kalafiora, burgery kalafiorowe, mielone kalafiorowe 244

Piec w piekarniku nagrzanym do 180C (z termoobiegiem) przez 25-30 minut - do zarumienienia, następnie przewrócić na drugą stronę i piec kolejne 10 minut - do ładnego brązowego koloru. Bułkę do hamburgera podgrzać w piekarniku/na patelni/ugrillować. Obie strony bułki posmarować ulubionym sosem (u mnie sos czosnkowy wg tego przepisu ). Ułożyć warzywa i na koniec kotleta z kalafiora. Polać sosem

CookYourself
PADŁAŚ, POWSTAŃ, POPRAW DIADEM I ZAPIEPRZAJ – męski burger i kobiece narzekanie 201

łyżeczkę musztardy, łyżkę jogurtu naturalnego, mały starty ząbek czosnku, jeden filecik anchovis (można pominąć, ale nie czuć smaku ryby), odrobinę pieprzu kajeńskiego, łyżkę startego parmezanu i łyżkę kefiru. Bułka do hamburgera – tu pozostawiam wam wybór, od kajzerki, przez bułki z ziarnami, domowe wypieki, po dmuchane buły z marketu. Bułkę smaruję lekko olejem lub masłem i grilluję z wewnętrznej strony. Składanie

ladykitchen
Hamburger z salami 184

Jest ktoś kto nie lubi zjeść dobrego burgera? U mnie są często, bo uwielbiamy mięso. Dzisiejszy hamburger będzie z dodatkiem salami. Polecam! Koniecznie musicie je przygotować! Składniki : * bułki do hamburgerów * 300g mięsa wołowego mielonego * sól, pieprz do smaku * kilka plasterków salami * pomidor  * ogórek * czerwona cebula  * roszponka * majonez, ketchup Przygotowanie : Mięso doprawić i dobrze wymieszać. Na grillowej patelni usmażyć

Magiczne Życie Marty
Big Mac - wersja domowa ! 293

hamburgera, posypujemy pokrojoną drobno cebulką, na to kładziemy środkową część bułki, następnie smarujemy sosem, na to sałata, plasterki ogórka, hamburger, posypujemy cebulką i przykrywamy górną częścią bułki. I tak postępujemy ze wszystkimi hamburgerami. Smacznego

Gotuj z Mąką
Domowe burgery i najlepszy przepis na bułki 173

komu smakuje. Ponoć. Ja jestem zwolenniczką prostych rozwiązań. Maksymalnych efektów, przy jednoczesnym, minimalnym wysiłku. Moje domowe hamburgery właśnie takie są. Proste i pełne smaku. Znaczy, to nie działa tak, że wchodzicie do kuchni, machacie raz ręką i tada! Stoi na stole gotowe. Do bułek trzeba się ciut przyłożyć, włożyć nieco energii w przygotowanie dodatków i wyrobienie mięsa. W zamian(...)pięknego burgeraska zrobiliśmy. Na początek bułki. Bułka do burgera nie może być suchym wiórem, sztucznie napompowanym pontonem z glutenu oraz nie może być bezsmakowym tworem. Owszem, możemy kupić bułki do hamburgerów, możemy je podpiec, natrzeć czosnkiem i usiłować coś z tego zrobić. Możemy, pytanie tylko po co? Przygotowanie pysznych, maślanych, lekko słodkich bułek na domowe burgery nie zajmuje

ladykitchen
Domowe hamburgery 243

Domowy hamburger to domowym, nie ma lepszego. Jedną sztuką możemy najeść się do syta i przynajmniej wiemy co jemy. składniki: 8 bułek do hamburgerów 1 kg mięsa mielonego, u mnie wieprzowo-wołowe 1 jajko 1 łyżka natki pietruszki sól,pieprz mielony imbir słodka i ostra paryka dodatki, u mnie: sałata pomidor rzodkiewka keczup majonez Do mięsa mielonego dodać przyprawy(...)smaku, jajko oraz natkę pietruszki i dokładnie wyrobić. Następnie z masy uformować płaskie kotlety-hamburgery, mi wyszło 8 szt. Patelnię grillową skropić olejem i grillować kotlety z obu stron aż się dobrze przyrumienią. Bułki rozkroić, jeśli mamy zimne można lekko podgrzać na patelni grillowej. Na bułkę położyć kotleta z dodatkami polać keczupem/majonezem, przykryć drugą połówką bułki. I można zajadać

Monia miesza i gotuje
Bułki do hamburgerów 252

Dobry hamburger to nie tylko dobre mięso. To także pyszna, świeża bułka, nie psujmy więc go chemicznymi bułami z marketu z trzymiesięcznym terminem ważności. Te bułki do hamburgerów zrobimy szybko, dodatkowo są nieskomplikowane i tanie! 500 g mąki 150 ml mleka 150 ml wody 35 g miękkiego masła 7 g suchych drożdży 2 płaskie łyżeczki soli sezam do posypania

Szefowa kuchni
Domowe bułki na hamburgery 209

Domowe bułki na hamburgery Składniki:   ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 10g świeżych drożdży - 1/3 szklanki mleka - 1/3 szklanki wody - 1 łyżka rozpuszczonego masła - 1 łyżeczka cukru - 1/2 łyżeczka soli   na wierzch: - jajko roztrzepane z mlekiem - 1 łyżka sezamu Forma:  blacha od piekarnika   Przygotowanie:   Rozkruszam drożdże i zasypuje je cukrem. Odstawiam do rozpuszczenia. Dodaję resztę składników(...)Posypuję sezamem. Wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 15 minut, po 10 minutach wyłączyć dolną grzałkę Tak przygotowane bułki przekrawam na pól jeszcze ciepłe i robię z nich swoje ulubione hamburgery

Kuchnia co dnia

Proponowane wyszukiwania