bułki hamburger - 494 przepisów

Bułki do hamburgerów 206

Gumowate bułki z fast foodów i supermarketów są niesmacznym tworem chemicznym. Co innego bułka zrobiona samodzielnie. Przepis, który podaję idealnie nadaje się na bułki do hamburgerów. Są puszyste, mięciutkie, fajnie zarumienione z wierzchu i obowiązkowo posypane sezamem (lub makiem jeśli nie lubicie sezamu). Po upieczeniu i wystudzeniu (jeśli nie zjecie jeszcze ciepłych na kanapki), wystarczy taką bułeczkę przekroić na pół(...)położyć na chwilę na silnie rozgrzanej patelni grillowej lub żeliwnej z odrobiną oliwy. Tak przygotowana będzie stanowiła podstawę perfekcyjnego burgera – mięsnego lub wegetariańskiego. Bułki do hamburgerów: 3,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki masła 1 średnie jajko + 1 do posmarowania wierzchu 2 lekko czubate łyżeczki drożdży instant 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli morskiej 4 łyżki mleka 3/4 szklanki

Poezja smaku
Domowe bułki do hamburgerów 193

mięsnych hamburgerów  :).Do ich upieczenia wykorzystałam przepis Doroty z bloga Moje wypieki.Przepis ten umieszczam na listopadowej liście Na zakwasie i na drożdżach. Domowe bułki do hamburgerów Składniki na 8 dużych bułek:1/3 szklanki mleka w proszku3/4 szklanki letniej wody2 łyżki roztopionego masła1,5 łyżki cukru3/4 łyżeczki soli8 g świeżych drożdży1 jajko2

Kulinarne przygody Gatity
Bułki do hamburgerów 175

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Bułki do hamburgerów pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Bułki do hamburgerów 207

Składniki na 8 bułek: 170 ml ciepłej wody 2 łyżki masła 100 g mleka w proszku 2 łyżki cukru 1 jajko 4 g drożdży instant 1

My Culinary Art
Bułki na hamburgery- hamburger buns 195

Przepis na prawdziwe amerykańskie bułki do hamburgerów wziełam z tej strony Taste of homeBułki są rewelacyjne I nadają się nie tylko do hamburgerów. Największym plusem jest to, że możemy je zrobić w 40 min. Polecam  Składniki:250 ml ciepej wody2 łyżki drożdży50 gr cukru1 łyżeczka soli50 ml oliwyok 400 gr mąki1 jajko Wykonanie:Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie

Smaki Edyty
Bułki na hamburgery, pszenne 205

Duże, puszyste i delikatne bułki. W sam raz na świeżego hamburgera, ale równie smakują z plastrem wędliny, sera lub miodu. W sam raz na śniadanie.Bardzo łatwe do wykonania i zawsze się udają. Najsmaczniejsze są zaraz po upieczeniu i ostygnięciu, lub następnego dnia. Nie nadają się jednak do dłuższego przechowywania przez kilka dni, gdyż szybko czerstwieją. Można jednak schować(...)zamrażarnika, gdyż po rozmrożeniu zachowują swój smak i delikatność miąższu. Uwaga! Bułki nie są kotoodporne, po pierwszym wypieku, w trakcie stygnięcia, przeszedł po nich domowy kot, zostawiając piękne wgniecenia :)Składniki (na 10 bułek a 80 g):380 g przesianej mąki pszennej typ 550185 g letniej wody10 g drożdży świeżych50 g mleka pełnego w proszku40 g roztopionego masła (lub oliwy

Grahamka, weka i kajzerka
Zdrowe bułki do hamburgerów 173

A jednak :) chociaż może być użyta jako bułeczka do masełeczka :p Dobrze, nie będę rymowała :) :) Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Bułki do hamburgerów albo hot-dogów 184

zdrowe ani pożywne, dlatego polecam zrobić pyszne domowe hamburgery w dodatku z mięsa indyczego, czyli delikatniejszego i zdrowszego dla naszych pociech, z domowym sosem jogurtowym i bułkami, które świetnie się nadają zarówno do hamburgerów jak i na kanapki, które można zrobić na grillu. Z tej proporcji wychodzi 12 sztuk. Przepis Eweliny. Bułki piekłam z innym blogerkami w ramach akcji

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bułki do hamburgerów i nie tylko 232

Przepis na te bułki znalazłam tutaj..są proste do zrobienia..polecam..mogą być do hamburgerów i nie tylko.. 500 g mąki pszennej 230 g wody 1 jajko 40 g miękkiego masła 31 g cukru 11 g soli 8 g suchych drożdży lub 16 g świeżych  26 g mleka w proszku Dodatkowo 1 jajko 1 łyżka mleka sezam(...)posypania bułek Wszystkie składniki umieścić w misce miksera, wyrabiać przez 5 minut, przykryć folią spożywczą, odstawić na 1 do 3 godzin do wyrośnięcia.[  ciasto robiłam w misce Tupperware].Następnie wyjąć ciasto z miski na blat, zagnieść, a następnie podzielić na porcję po około 57 g każda.Z każdej porcji uformować okrągłe bułeczki, następnie każdą kulkę ciasta rozwałkować na placek

Moje domowe kucharzenie
Domowe pieczywo. Bułki do hamburgerów albo hot-dogów. 205

Bułki domowej roboty - takie puszyste, idealne do hamburgerów albo hot-dogów. Ich zrobienie nie jest trudne a jemy pieczywo bez żadnych polepszaczy czy sztucznych spulchniaczy. 12 dużych bułek jakie upiekłam wystarczyło dla kilku osób i była niezła wyżerka. Zrobiłam do nich domowe burgery a do podłużnych naszykowałam parówki i dodatki.Taki domowy fast food to świetna sprawa ! Przepis zaczerpnięty z bloga

Smaczna Pyza
Obiad za 10 złotych - Wołowe hamburgery w bułce pełnoziarnistej w sosie z miodem i musztardą francuską. 270

szarpiące po kieszeni. Dziś pierwsza z nich. Tradycyjne hamburgery wołowe. Czego nam potrzeba? -wołowina, kupiłem 500 gram zrazowego, które zostało na mych oczach zmielone w cenie. Zapłaciłem za nią 22,50zł . Użyjemy z tego mięsa 150 gram na 4 porcje. Porcja zatem będzie kosztowała ok 1,7zł -jajko 0,50zł -bułka pełnoziarnista 1,35zł -sałata głowiasta (tradycyjna) 2,99zł

BaRepas
Bułki z sezamem do hamburgerów wg Marthy Stewart / Sesam Brötchen für Hamburger von Martha Stewart 241

Post Bułki z sezamem do hamburgerów wg Marthy Stewart / Sesam Brötchen für Hamburger von Martha Stewart pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Hamburgery wołowe z domowymi bułkami z olejem rzepakowym. 172

Dziś nie będę rozpisywała się na temat jakie to pyszne, jakie rewelacyjne. Prawdziwego hamburgera zachwalać nie trzeba. Kluczem do sukcesu jest bułka. Można oczywiście użyć gotowych, ale co swoje to swoje ;). Ciasto z dodatkiem oleju rzepakowego, a jest on źródłem kwasów omega-3, dlatego też uświetnił to danie. Przejdę od razu do przepisu. Z poniższych składników wyjdzie nam około

Malinowe Pocałunki
Bułki do hamburgerów 233

Domowe bułki do hamburgerów są o niebo lepsze i zdrowsze (bez chemicznych dodatków) od tych sklepowych. Ich zrobienie też nie jest trudno, no może trochę czasochłonne. Jednak moim zdaniem warto Jedynym minusem jest to, iż dość szybko tracą świeżość, więc warto zrobić je w dniu robienia hamburgerów. Podany przepis starczy na zrobienie 30 małych lub 15 dużych bułek. Ja preferuję(...)mniejsze, ale to oczywiście tylko kwestia preferencji.   Bułki do hamburgerów Danie Dodatki Kuchnia Amerykańska Porcje 30 bułek Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 15 minut Czas oczekiwania 12 godzin Składniki 1 opakowanie drożdży instant (7-9 g) 400 ml mleka ciepłego 800 g mąki (np. chlebowej) 80 g masła rozpuszczonego 80 g cukru 2 łyżeczki soli 2 szt. jajekjka

Wypieki i Rumieńce
Zdrowy fast food czyli hamburger drobiowy 189

bułka tarta ok 2 łyżek  ser topiony w plastrach 5 szt. ogórek świeży pomidor  majonez keczup sos czosnkowy przepis sałata 5 liści  sól i pieprz bułka do hamburgera (u mnie z sezamem) 5 szt. Zaczynam od zmielenia piersi(...)kurczaka oraz cebuli. Do zmielonego mięsa z cebulą dodaję jedno jajko, sól, pieprz, bułkę, formuję kotlety i smażę na rozgrzanej patelni z każdej strony. Mam dwa sposoby robienia hamburgerów: Bułkę kroję na pół, spód i górę smaruję keczupem i majonezem. Na spód kładę sałatę a na nią kotleta, ser topiony, polewam obficie sosem czosnkowym, dwa plastry pomidora, kilka plasterków ogórka

Kuchnia Viki

Proponowane wyszukiwania