bułki hamburger - 494 przepisów (strona:17/33)

Domowy hamburger wołowy z frytkami 206

food'ów, mam dla Was dzisiaj taki domowy zestaw hamburgera z frytkami. Zjedzony od czasu do czasu smakuje wybornie. Przy okazji zdradzę Wam sekret idealnych frytek 😊 Hamburger Składniki na 4 sztuki: 4 bułki 500 g wołowiny 1 lekko czubata łyżka musztardy Dijon gruby, świeżo mielony pieprz do smaku 3-5 łyżek zimnej wody dodatki: sałata, pomidor, ogórek konserwowy, cebula

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sloppy Joe czyli luźny Jasiek 181

zrobić kucharz jak spieprzy hamburgera? Jeśli jest mistrzem marketingu to wrzuca luźne nadzienie do bułki i podaje jako nowe danie. Nie wiem jak powstał Sloppy Joe, ale biorąc pod uwagę, że hamburger przypłynął do USA z Niemiec w XIX wieku, a to danie zostało wymyślone przed II wojną światową jest to bardzo prawdopodobna wersja. Technicznie rzecz biorąc to taki burger(...)bretońsku, o której w Bretonii nikt nie słyszał, słyszeli za to w Brytanii, co by się zgadzało z tym "po polsku" :) Składniki: - fasola Piękny Jaś - cebula - koncentrat pomidorowy - bułka Wykonanie: Fasolę moczymy przez kilka godzin, wymieniamy wodę i gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy. Do gotującej się fasoli dodajemy cebulę i koncentrat, mieszamy i chwilę gotujemy. Bułkę

Kryzysowa Książka Kucharska
Bułki do hamburgerów 186

środowe przedpołudnie prezentuję przepis na pyszne bułki. Przygotowałam je z myślą o zrobieniu z nich hamburgerów, ale można je również wykorzystać w dowolny sposób i np. podać ze świeżym masłem i dżemem na śniadanie.  Bułki są łatwe do przygotowania i zawsze się udają.  SKŁADNIKI: 1 szklanka mleka, 500g mąki krupczatki pszennej MŁYNOMAG , 25g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru

Tradycyjna kuchnia Kasi
Domowe burgery 128

Burgery, chodziły za mną od dawna... Nie chciałam jeść przygotowanych w restauracjach... chciałam zrobić je sama. Rzadko jadam takie hamburgery w jakiś fastfood'ach. Wolę sobie odmówić, niż mieć świadomość jak bardzo mój organizm się męczy, próbując strawić sztuczne jedzenie i jaką chemię w siebie wsadziłam. Stąd też pomysł na obiad. Moje burgery są z mięsa wieprzowego. Dla niektórych(...)uwierzcie mi - wyjdą. W międzyczasie rozkrawamy bułki. Robimy sosy: musztardowo - ketchupowy (ostrzejszy) i musztardowo-ketchupowo-majonezowy (łagodny) Przynajmniej po szklance  sosów na 4 bułki. Smarujemy jedną połówkę sosem ostrym, drugą - łagodnym. Układamy całość naszego hamburgera. Dajemy liść lub dwa liście sałaty, na to cebula, pokrojona w krążki. Na to układamy serce naszej bułki- czyli mięsko, potem  plaster sera

Justa próbuje gotować
Beef burger 207

został użyty, dodatkami, sosami. Jedno jest pewne - każdy ma jakieś mięso - mniej lub bardziej doprawione i usmażone. Niektórzy smakosze tego jedzenia uwielbiają chrupiącą bułkę, inni miękką jak tą klasyczną podawaną w korporacji na M. Jedni wcinają hamburgera, z którego to wypływa jeszcze lekko czerwony sok z mięsa wołowego, natomiast Ci bardziej ostrożni skonsumują dobrze wysmażonego kotleta. Niemniej jednak - hamburger

Right Behind The Kitchen
Bułki z kurczakiem i surówką 247

jakiś czas mamy ochotę na kolację na wypasie (czytaj: coś więcej niż zwykła kanapka). Wówczas przygotowujemy coś niebanalnego, najczęściej na ciepło. Dziś chciałabym zaprezentować bułki, które mogłyby uchodzić za skromniejszą (choć bardzo dobrą) wersję hamburgerów. Zamiast mięsa mielonego, mamy pokrojone kawałki kurczaka, zamiast skromnego liścia sałaty, świetna surówka z kapusty, zamiast pustej hamburgerowej bułki ze sklepu – własnoręcznie przygotowane pieczywo

Smaki Na Talerzu
‚Hamburger’ 202

wolę nieco zmodyfikowane wersje tej kanapki. Dzisiaj przedstawiam przepis na burgera z czarnej fasoli i quinoa podanej z hummusem, słodką cebulką i liśćmi sałaty zamiast bułki. Muszę przyznać, że ta zdrowsza, wegańska wersja tradycyjnego hamburgera jest o wiele lepsza i jej smakiem zaskoczysz wszystkich, których obdarzysz tym daniem. Nawet najwięksi wielbiciele mięsa wołowego polubią tę potrawę! ‚Hamburger’ porcja

Jaglusia
Okrasa łamie przepisy: Pochodzenie ma znaczenie (odc. 151) 282

wielkopolskim serem smażonym Wegetariański hamburger z wielkopolskim serem smażonym (źródło: karolokrasa.pl) Składniki na hamburgery: 300 g ugotowanej ciecierzycy 300 g ugotowanej soczewicy 2 jaja 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 100 g orzechów (pistacje, nerkowce, ziemne, etc.) 4 łyżki uprażonej cebuli 1 ostra papryczka 3 łyżki bułki tartej 4 marynowane czerwone buraki 150 g wielkopolskiego sera smażonego Składniki(...)nożem, wcześniej uprażone orzechy, uprażoną powoli na patelni na mocno rumiany kolor drobno posiekaną cebulę, posiekaną ostrą papryczkę, sól i pieprz. Dodajemy tartą bułkę. Całość dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni, z masy formujemy łyżką zgrabne hamburgery, smażymy je powoli na wolnym ogniu z obu stron na rumiany kolor. Po przełożeniu na drugą stronę, na część hamburgerów nakładamy kawałki wielkopolskiego

WojnaNaSmaki.pl
Wegański burger 212

Hamburger jest to bardzo smaczne danie typu fast food. Tradycyjnie podawany z burgerem wołowym. Burgery podaje się w bułce z dodatkiem sera żółtego, sa ł aty, pomidora, ogórka konserwowego i sosu. Hamburgery zyskały popularność na całym świecie... Dla mojego męża zawsze robię tradycyjnego burgera z wołowiny, lecz ja jestem zwolennikiem burgerów wegetariańskich i wegańskich, wi ę c przedstawię Wam dzisiaj(...)pieczarki 10 dag, cebula 1/4 szt, czosnek 2 ząbki, sos sojowy 2 łyżki, papryka słodka do smaku, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol i pieprz do smaku, olej do smażenia, bułka tarta do obtoczenia, Dodatkowo: bułki do burgerów (duze), sałata 6 liści, pomidor 1 szt, papryka żółta 1/4 szt ogórki konserwowe 3 szt, cebula czerwona pół szt, musztarda 3 łyżki, ketchup

kulinarne odsłony pati
Bułki z płaskurki i kotlety z czarnej fasoli, czyli domowy hamburger 212

gotowania rosołu przez bity miesiąc. To jedyny posiłek przy grypie, który możemy przełknąć. Tak bardzo znielubiłam rosół, że gdy w końcu stanęliśmy  na nogi, zamarzyły nam się hamburgery No ale mięsne są takie typowe, a w szafce na natchnienie czekała czarna fasola. W drugiej szafce piętrzyły się kilogramy mąki z płaskurki i pomimo echa w lodówce udało się coś(...)pszennych, ale również orkiszowych. Za sprawą zwiększonej ilości popiołu i innych składników mineralnych, wypieki z płaskurki są ciemniejsze i mają lekko orzechowy posmak (kocham!).  No to zacznijmy od bułek. Niestety podczas miesięcznego chorowania i doglądania innych chorujących, zmarnowałam swój zakwas i zanim zabiorę się do robienia i karmienia kolejnego, pozostały mi drożdże.  Bułki z płaskurki Składniki

gutfut
BURGER Z CZERWONYM BURAKIEM 195

coś wspaniałego, pysznego,zacnego, wegetariańskiego i tak prostego do zrobienia. Otóż moi kochani, to będzie.... kanapka :-)))) Hola hola, to nie będzie taka zwykła kanapka, to będzie hamburger po mojemu. Potrzebne nam będzie: dwie bułki grahamki ( w zależności od osób, ja jako stara panna będę posilać się sama)  jeden czerwony burak upieczony lub ugotowany  2 grube plastry koziego sera

pieprzny smaczek
Orkiszowe bajgle 132

jeśli już mnie zmusi do tego sytuacja. Jeśli jemy pieczywo jest to zazwyczaj domowe, często na zakwasie a czasem z maszyny do chleba z różnymi dodatkami. Bułki piekę zazwyczaj z odpowiednim przeznaczeniem: do hamburgerów lub właśnie ciekawych kanapek. Ten przepis testowałam już kilkakrotnie i zawsze się udaje. Bajgle są mięciutkie i pyszne.   Składniki (na 6-7 bajgli): 450 gram

Mango Papaja
DOMOWE HAMBURGERY- ZDROWY FAST FOOD 200

zjeść więcej niż dwa takie hamburgery ;-)Składniki:- 1 kg mięsa wołowego- 1/2 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej- świeżo mielony pieprz+ dodatkowo:- bułki kajzerki orkiszowe XXL  lub zwykłe hamburgerowe- po 1 plastrze żółtego sera na każdego hamburgera- kilka pokrojonych liści sałaty lodowej- 1-2 ogórki kiszone pokrojone w dłuższe plastry- sos do Big-MacówMięso umyć , poodcinać tłuste części gdyby(...)Może być lekko krwiste, różowe w środku, nie będzie wtedy suche. Na każdym usmażonym kawałku mięsa układamy zaraz po zdjęciu z patelni plaster żółtego sera, wówczas lekko się obtopi. Bułki przekroić na pół. Na każdą dolną połówkę nałożyć 1 łyżkę sosu do Big Maców, Na nim ułożyć pokrojoną w paski sałatę lodową, następnie mięso wraz z serem, na nim układamy

Smaczne Zdrowe
Burgery z pieczonych buraków i kaszy jaglanej 195

może skusić się na taką odmianę. Nam takie kotleciki ostatnio bardzo zasmakowały! Świetnie smakują z domowym tzatziki, albo innym jogurtowym sosem. Sprawdzą się w bułce z dodatkiem sałaty i  konserwowego ogórka - a la hamburger, jak i podane na talerzu z sałatką ze świeżych warzyw. Proste i szybkie danie - zobaczcie sami! Składniki: 2 średniej wielkości buraki 1/2 szklanki kaszy

Kulinarne Inspiracje
Bułeczki do hamburgerów (przepis II) 179

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl To już drugi przepis na blogu na bułeczki do hamburgerów. Są równie pyszne, miękkie i puszyste w

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania