Chleb ze smakiem zielonego pesto. Prosty pomysł, wykonanie też - wystarczy do chleba razowego Tang Zhong dodać odrobinę pesto. Oczywiście można użyć pesto czerwone. Świetnym dodatkiem na
Grahamka, weka i kajzerkaChrupiąca skórka, bieluteńki i aromatyczny miękisz z dużą ilością średnich dziurek. Ten chleb nie tylko smakuje, ale też i ładnie wygląda. Zadziwiająca jest droga, jaką
Grahamka, weka i kajzerkaChleb wypieczony z mąki orkiszowej na zakwasie pszennym ma delikatniejszy smak, lekko orzechowy. Tutaj smak został dodatkowo wzmocniony zmielonymi orzechami włoskimi. Pełnia aromatu wydobywa się po
Grahamka, weka i kajzerkaOrkisz dał zdrowie i smak, Tang Zhong dał delikatny miękisz, czarnuszka zaś oryginalny aromat...Większość, a właściwie wszystkie przepisy bazujące na Tang Zhong dotyczą chlebów i
Grahamka, weka i kajzerkaPszenny chleb w kolorach tęczy. Nigdy chleby mi się nie kojarzyły z żywymi kolorami, ale właściwe...dlaczego nie? Czy tylko torty i ciastka mogą być kolorowe
Grahamka, weka i kajzerkaWariacja na temat focacci - rodzaju włoskiego pieczywa, płaskiego i pokrytego ziołami oraz innym dodatkami, powiązanego z popularną pizzą. Każdy region Włoch może się pochwalić własną odmianą
Grahamka, weka i kajzerkaKolor bawi i cieszy. Propozycja dla naszych małych Tadków Niejadków, aby ich skusić do jedzenia, albo też chlebek w sam raz do zabawnych przekąsek na KinderParty
Grahamka, weka i kajzerkaAnegdota mówi, iż żona jednego z rosyjskich generałów chcąc zagrzać wojska w przeddzień bitwy pod Borodino, upiekła partię bochenków razowego chleba żytniego, dodając nasiona dzikiej kolendry
Grahamka, weka i kajzerkaSzalony eksperyment do trzeciej potęgi - nie dość, że orkisz; nie dość, że graham; to jeszcze Tang-Zhong. Bo właściwie to dlaczego by nie spróbować? Chleb
Grahamka, weka i kajzerkaKolejny eksperyment. Znów Tang Zhong, ale tym razem całkowicie bez mąki pszennej. Za to z mąkami z Czterech Zbóż - orkiszowa, żytnia, owsiana i jaglana. I jeszcze
Grahamka, weka i kajzerkaCiepła czerwcowa niedziela, przyjaciele zapraszają na przydomowego grila. Nie wypada zatem pójść z pustymi rękoma. Szybki przegląd lodówki - jajka są, drożdże są, mleko i masło też
Grahamka, weka i kajzerkaChleb z pszenicy to „pszenny", z jęczmienia to „jęczmienny", z żyta - „żytni", zaś z dodatkiem mąki z gryki nazywamy „gryczanym". Czy zatem chleb z prosem będziemy
Grahamka, weka i kajzerkaKlasyk. Na dodatek taki, który zawsze wychodzi. Potrzebowałem bowiem czegoś, co mi poprawi humor, bo kilka ostatnich wypieków się nie udało. Jeden chleb nie wyrósł, inny
Grahamka, weka i kajzerkaPrzepis na bardzo łatwy i szybki do wykonania chleb żytni - w sam raz dla początkujących, lub dla tych, którzy chcą świeżym chlebem uraczyć gości wkrótce pukających
Grahamka, weka i kajzerkaImieninowym prezentem były trzy śliczne malusie foremusie na chlebusie. Każda z nich ma wymiar 14x7x3 cm, pokryte powłoką, dzięki której wypieki nie przywierają. W tak cudnych
Grahamka, weka i kajzerka