bułka pszenna - 8801 przepisów (strona:318/587)

Ciasto latte macchiato (z mlekiem w proszku) 189

pszennej tortowej -1 łyżka kakao -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia KREM -250g masła lub  margaryny -0,5 szkl cukru pudru -400g serka homogenizowanego waniliowego -2 szklanki mleka w proszku pełnego PONCZ -0,5 szkl wody -1 łyżka kawy rozpuszczalnej -2 łyżki wódki lub rumu DODATKOWO -opakowanie okrągłych biszkoptów około 400g Biszkopt Blaszkę smarujemy i posypujemy bułką

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z masłem orzechowym 233

pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru – u mnie trzcinowy 4 łyżki masła orzechowego, u mnie Sante, skład: orzeszki ziemne 100% 1 szklanka mleka 2 jaja ½ szklanki oleju rzepakowego szczypta soli Przygotowanie: Do miski przesiewam suche składniki. Dodaję mokre składniki, mieszam trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji aczkolwiek jeśli zostaną grudki nie przejmuję się. Keksówkę smaruję tłuszczem, posypuję bułką

Zasmakuj Kuchni
Kruche tartaletki z paprykowo-pomidorowym twarożkiem 187

pszennej 100 g masła łyżka śmietany 3 łyżki zimnej wody 0/5 łyżeczki soli Nadzienie: 2 łyżki Ketchupu Kotlin Łagodny 250 g tłustego twarogu spora szczypta soli spora szczypta pieprzu łyżka śmietany pół czerwonej papryki Dodatkowo: Ketchup Kotlin Łagodny na nos Rudolfa 10 łyżeczek kremowego serka naturalnego ziarna pieprzu na oczy Rudolfa precelki na rogi Rudolfa odrobina masła i bułki tartej

Mienta blog
BABKA KAKAOWA 124

pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag masła  POLEWA: 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany 2 łyżki cukru 1-2 łyżki kakao 0,5 łyżeczki żelatyny. koraliki do dekoracji WYKONANIE: Piekarnik nagrzewamy na 170-180 stopni C na grzanie góra - dół. Formę na babkę, u mnie o średnicy 23 cm smarujemy masłem i posypujemy mąką lub bułką

Pani na deser
Szybkie Ciasto Z Borówkami ( Bez Miksera) 128

pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia około 150 g borówek cukier puder 1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i roztrzepujemy trzepaczką na delikatną piankę. 2. Dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, część oleju i mieszamy. W trakcie mieszania dolewamy resztę oleju. 3. Ciasto wykładamy na blaszkę (np. taka jednorazową lub zwykłą wysmarowaną masłem i wysypaną bułka tartą

Gotowanie...to proste !
Pyszne ciasto latte macchiato (z mlekiem w proszku) 1534

pszennej tortowej -1 łyżka kakao -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia KREM -250g masła lub  margaryny -0,5 szkl cukru pudru -400g serka homogenizowanego waniliowego -2 szklanki mleka w proszku pełnego PONCZ -0,5 szkl wody -1 łyżka kawy rozpuszczalnej -2 łyżki wódki lub rumu DODATKOWO -opakowanie okrągłych biszkoptów około 400g Biszkopt Blaszkę smarujemy i posypujemy bułką

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto bananowo - czekoladowe a'la Brownie 227

wilgotne, ale nie jest to zakalec :) Zdecydowanie lepsze niż kupny batonik lub zwykła czekolada. Koniecznie musicie wypróbować!  foremka 24x24cm Składniki:    3 jajka,  85 g mąki pszennej,  120g brązowego cukru,  200g gorzkiej czekolady,  140g masła lub margaryny,  3 duże banany. Wykonanie: Czekoladę połamać na kawałki i wraz z masłem stopić na bardzo małym(...)parze. Do ciepłej masy dodać przesianą mąkę oraz cukier. Dokładnie wymieszać. Dodać jajka, wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione widelcem banany, całość dokładnie połączyć. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki o wym. 24x24cm. Piec około 35 minut w temp. 160-170st. Przed podaniem można oprószyć kakao. Źródło: Niesamowite smaki

Z miłości do słodkości
Babka cytrynowa z borówkami 189

pszennej, 200ml oleju, 3/4 szklanki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, sok z 1/2 cytryny, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200g borówki amerykańskiej Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Dodać borówki, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą

Kocham Czekoladę
Babka kefirowa 116

pszenną, ziemniaczaną oraz proszek przesiać do miski. Żółtka oddzielić od białek. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę i dodajemy po 1 żółtku i dalej ucieramy. Następnie do masy dodajemy kefir na przemian z mąką i ucieramy dalej. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli, wykładamy na ciasto i delikatnie łyżka mieszamy. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą

Camilla w kuchni
Babka z chałwą 124

pszennej 4 jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl oleju 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100 gr chałwy ( u mnie kakaowa ) esencja waniliowa - jeśli lubimy ;) 1. Jajka razem z cukrem ubijamy na puszysta piankę. 2. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, esencje waniliową oraz olej. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką do połączenia się składników. 3. Do wysmarowanej oraz wysypanej bułką tarta

Gotowanie...to proste !
Sernik mój dyniowy 137

pszennej 4 łyżki gorzkiego kakao  80g cukru pudru 80g masła 1 małe jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania: Do miski przesiewamy mąkę i cukier puder. Dodajemy kakao i jajko i proszek do pieczenia. W małym garnuszku roztapiamy masło i przelewamy do miski. Wszystkie składniki ugniatamy razem. Gotowe ciasto przenosimy na uprzednio wysmarowaną masłem i wysypaną bułką

Kuchnia Pani Wiosny
Krokiety 152

pszennej 200 g mąki gryczanej 2 łyżki oleju szczypta soli tłuszcz do smażenia Nadzienie 1 kg kapusty kiszonej 1 szklanka grzybów suszonych lub 300 gram pieczarek 2 średnie cebule 3 łyżki oleju 3 listki laurowe 4 ziaren ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu czarnego szczypta rozmaryny, kminu mielonego. tymianek sól, pieprz świeżo zmielony Ponadto 2 jajka 3 łyżki mleka bułka

kgwjanczewo
Ciasto kokosowe bez jajek 175

pszennej 200g cukru 300ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia - czubata 1 łyżka kakao Mąkę przesiać przez sitko do miski - w ten sposób się ją napowietrza . Dodać wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, cukier i wymieszać łyżką. Dolać mleko i dokładnie wymieszać. Okrągłą tortownicę o średnicy 18cm wysmarować masłem i posypać kaszą manną - kasza manna jest tu lepsza niż bułka tarta

Grunt to przepis!
Placek drożdżowy - wykorzystanie dużej ilości białek 165

pszennej 30 g drożdży świeżych lub 14 g drożdży suszonych niecała szklanka białek – ( z 6 – 7 jajek) 1 szklanka ciepłego mleka ¾ szklanki cukru 1 cukier waniowy 16 g ½ szklanki oleju szczypta soli dodatkowo: 600 – 700 g świeżych lub mrożonych owoców, dałam mrożone śliwki i porzeczki ( nie ma potrzeby rozmrażania) 100 g płatków migdałowych tłuszcz to wysmarowania blachy i bułka tarta

Na słodko lub wytrawnie

Proponowane wyszukiwania