małą marchewką.Warzywa dodajemy do przesmażonego na łyżce oliwy czosnku i trzymamy na małym ogniu pod przykryciem przez ok 15 do 20 minut, do zmięknięcia.Dodajemy 0,7 l bulionu warzywnego lub mięsnego, jaki macie :) i gotujemy jeszcze chwilę, do całkowitego ugotowania warzyw. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i blendujemy na gładką masę.Zupa jest dosyć słodka w smaku, dlatego
Taste Of My Dayprzyrządzić. Tradycyjnie … sosie chrzanowym .Z przepisu znanym od lat w mojej rodzinie … A jak to się robi?Zobaczcie! SKŁADNIKI:– ozorki wieprzowe – 1 kg– bulion warzywny – 1 l– sól , pieprz , liśc laurowy , ziele angielskieSos:- natka pietruszki – 1 pęczek– jajka ugotowane na twardo – 2 szt– śmietana 18% słodka
Ostra na Słodkoprzepis.Aromatyczny krem czosnkowy zapieczony z ostrym serem , podany z dodatkiem chrupiących grzanek na pewno niejednemu przypadnie do gustu! SKŁADNIKI:KREM:-czosnek – 1 główka-ziemniaki – 150 g-bulion warzywny – 700 ml-olej Kujawski z czosnkiem i bazylią – 3 łyżki-liść laurowy- 2 szt-ziele angielskie – 5 szt-świeży tymianek – 1 łyżka-sól – 1 łyżeczka
Ostra na Słodkoprzykryciem.Podobnie kroimy bulwę oraz łodygi selera i dodajemy do pozostałych warzyw (opcjonalnie możecie dodać również małą marchewkę).Wszystko dusimy pod przykryciem ok 20 minut, a następnie zalewamy litrem bulionu warzywnego i gotujemy kolejne 20 - 30 minut. Po ostygnięciu blendujemy na gładką masę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.Krem podajemy sam, z dodatkiem śmietany, zieleniny lub ziaren sezamu, słonecznika, dyni,...Smacznego
Taste Of My Dayaktuelles Wetter. PIKANTNY KREM Z MARCHEWKI./własny; współpraca z Winiary;/dla 2 osób3 średnie marchewki1 papryczka pepperoni 1 cebula1-2 ząbki czosnkuok. 0,6 - 0,7 litra bulionu warzywnego Winiary olej roślinnysól, pieprzprzyprawy: kurkuma, gałka muszkatołowa, cynamon, estragon, imbir Cebulę i czosnek obieram, siekam i szklę na oleju w rondlu. Kroję w bardzo drobną kostkę
W kuchni Karmel-itkimieszanki warzyw: kalafior, brokuły, marchewkaok. 100 g papryki konserwowejdowolny sos serowyZapiekanka z Tuńczykiem i Oliwkami - Sposób przygotowania:Oliwki, paprykę siekamy. Kalafior, brokuły i marchewkę gotujemy we wrzątku wraz z bulionem warzywnym (ok. 7 minut). Odcedzamy. Makaron ugotowany al dente wykładamy na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania (ok. 20 x 30 cm). Na niego kładziemy ugotowane warzywa, paprykę, oliwki
Słodka Stronamięsnej na środku, a następnie zakładać lekko boki do środka i rolować.Zrolowane gołąbki obsmażać lekko na niewielkiej ilości oleju. Obsmażone podlać bulionem warzywnym lub rosołem i udusić do miękkości.Podawać z ulubionym sosem - ja tym razem podałam ze śmietanowym sosem grzybowym.Jak wspomniałam wyżej, do przygotowania gołąbków wykorzystałam garnek Concept Plus firmy Woll
Codzienna kuchnia niecodziennamiodusok z 1 limonkiWszystkie składniki na salsę umieścić w misie, dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut, by smaki się przegryzły.Na miętowy kuskus:200 g kaszy kuskus1 szklanka warzywnego bulionu z dodatkiem szafranusok z 1 cytryny2 garści posiekanej mięty1 garść posiekanej natki pietruszki1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiegosól, pieprzKuskus zalać gorącym bulionem i odstawić do napęcznienia. Bulionu powinno być tylko
Food SquareZupa na każdą porę roku, ale jesienią i zimą smakuje najlepiej.Wystarczy:- 2 litry bulionu warzywnego lub rosołu- 5-6 ziemniaków- puszka fasoli- 2 ząbki czosnku- kawałek wędzonej kiełbasy- tymianek i majeranek- 2 łyżki ketchupu- marchewkaDo rosołu dodajemy pokrojone ziemniaki, marchewkę i czosnek.Wsypujemy fasolkę.Gotujemy do miękkości ziemniaków.Dodajemy pokrojoną kiełbasę, ketchup i przyprawy.Zagotowujemy i gotowe.Smacznego
Maminek kulinarnylekarstwo, ale flaczki nam ją przypomną.Nie trzeba jechać w góry, aby zrobić sobie troszkę przyjemności. Składniki:-ok. 1 kg gotowych (odgotowanych i pokrojonych ) flaczków-bulion warzywny lub rosół ( ok. 3 litry wody )-majeranek-przyprawa do zup-koncentrat pomidorowy-olej-mąka-korzeń imbiru-pieprz-sól Gotujemy rosół na niewielkim kawałku kości schabowej.Dodajemy:-korzeń pietruszki-kawałek
Maminek kulinarnyIdealna zupa na chłodne dni, ale nie tylko.Możemy ją przygotować na bazie bulionu warzywnego lub wykorzystać rosółz gotowanego mięsa. Składniki:-2,5 l rosołu-kilka ogórków kiszonych-kilka ziemniaków-marchewka-1/2 szklanki kwaśnej śmietany Ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę.Ogórki tarkujemy na grubych oczkach. Ziemniaki i marchewkę wrzucamy do wrzącego rosołu
Maminek kulinarnyZupa ze świeżych grzybów...Kawałki świeżych, aromatycznych grzybów leśnych.Podsmażone wraz z cebulą.Kosteczki ziemniaków, selera i marchewki.Zatopione w pachnącym, warzywnym bulionie.Pyszna domowa zupa o zapachu
Gospodyni Miejskatakie szybkie ciasto podała mi kiedyś jedna z czytelniczek. Nadzienie możemy dodać dowolne ale to właśnie z kasza gryczaną smakują nam najbardziej, polecam :)200g mąki pszennej80ml ciepłego bulionu (użyłam bulionu warzywnego WINIARY, z grzybowym też wychodzą super)2 łyżki miękkiego masłaszczypta mielonego czosnku0/5 łyżeczki słodkiej paprykiszczypta soli i pieprzu6-8 łyżek ugotowanej kaszy gryczanej50 g fety1/4 paprykiząbek czosnkułyżka oliwy ziołowejSkładniki
Mienta blogkoniecznie na gorąco. Pogoda nas nie rozpieszcza to na rozgrzanie będzie w sam raz, tylko trzeba porządnie przyprawić pieprzem :-) Składniki: 2 avocado2 cebule1 łodyga selera naciowego6 szklanek warzywnego bulionu ( mięsny zepsuje smak)2 łyżki oliwy 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki sól, pieprz opcjonalnie ( łosoś, grzanki)Sposób wykonania:Owoce avocado umyć obrać ze skórki
pieprzny smaczekZ tego co miałam w lodówce powstało takie danie,smak przeszedł najśmielsze oczekiwania, pyszne delikatne mięsko i wyrazistość warzyw. Pycha. Składniki:60 dag piesi
Z Majeczką w kuchni