Uwielbiam leczo rybne firmy Seko , tak więc postanowiłam w domowym zaciszu spróbować odtworzyć te smaki i tak właśnie powstał ten oto przepis na leczo rybne ze
Kulinarne Przebojedomu po zakupach przechodziłam obok znajomego sklepu rybnego i bez namysłu stwierdziłam, że dawno nie jedliśmy ryby. Weszłam, kupiłam i po przyjściu do domu postanowiłam, że będzie zupa! I nie właśnie zupa z warzywami korzeniowymi. Lekka ale sycąca, smaczna i pięknie pachnąca. Składniki: 500g filetów rybnych, ja użyłam miruny 1,5l bulionu warzywnego 2 duże marchewki 2 pietruszki 1 mały
Życie ze smakiemKarp w galarecie to w dzisiejszych czasach swoisty rarytas na Wigilijnym stole a przecież to tak niewiele aby delektować się delikatnym gotowanym mięsem tej rybki. Składniki
Mechanik w kuchniwyszedł? Coś się przypaliło, albo wylało? Nic straconego. Mam dziś dla Was przepis na zupę S.O.S. Bardzo prosta, bardzo szybka i bardzo dobra zupa rybna z halibuta w formie lekkiego bulionu z warzywami i quinoą. Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 2 filety z halibuta 2 marchewki 2 pietruszki 1 mini por 3-4 łodygi z kopru włoskiego
Quinoa Raz!gdyż mielony szybko wietrzeje. Pieprz Zastosowanie pieprzu w kuchni Pieprz biały Pieprz cayenne Pieprz czarny Pieprz zielony Zupy zupy czyste i jasne zupy podprawiane zupa rybna, mięsna, zupy kremowe i chińskie bulion (całe ziarnka), ciemna zupy pomidorowa i kremowa zupa drobiowa Sosy jasne sosy jasne sosy i sosy do sałatek ciemne sosy sosy ziołowe Sałatki wszystkie słone sałatki sałatka
Pomysłowa kuchniaokoło 600 g filetu z dorsza (lub innej białej ryby) 1,75 l bulionu 300 g mleka kokosowego 3-4 łyżeczki czerwonej pasty curry 1 cebula 3 ząbki czosnku 4 listki limonki Kaffir 1 łyżka soku z limonki 1 łyżeczka tartego imbiru 3 łyżki sosu rybnego 1 łyżeczka cukru trzcinowego 2 łyżki oleju sos sojowy do doprawienia zupy (zamiast soli(...)opakowaniu. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulę i lekko zrumienić. Dodać starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć. W garnku zagotować bulion, dodać zawartość patelni, czerwoną pastę curry, cukier trzcinowy, sos rybny, liście kaffiru, sok z limonki i mleko kokosowe. Wymieszać. Następnie dodać pokrojone filety dorsza. Gotować na małym ogniu (bez przykrycia) przez około 10 minut. Doprawić
Oryginalny smakogniu przez 1-1.5 godziny. Chcemy uzyskać bardzo intensywny bulion, powinien go połowa odparować, tak aby został litr czystego bulionu. Na sam koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość przelewamy przez rzadkie sito, aby uzyskać czysty wywar. Marchewkę z rosołu drobno siekamy i odkładamy. W międzyczasie gdy bulion się gotuje, przygotowujemy rybę na pulpeciki, która też musi swoje(...)cytrynowy, doprawiamy do smaku solą i wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Przykrywamy folią spożywczą i chłodzimy w lodówce przez około godzinę. Ze stężałej masy rybnej lepimy małe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Bulion warzywny doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień tak aby jedynie pyrkał. Wrzucamy na bulion pulpeciki i gotujemy około 8 minut. Po tym czasie pulpeciki
Smaczna Stronafasoli Mung. PRZEPIS NA ZUPĘ CHIŃSKĄ Z MAKARONEM RYŻOWYM Składniki na zupę chińską: 1 opakowanie bukietu chińskiego Poltino 1,5 litra buliony drobiowego lub rosołu 2 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki sosu rybnego 1 łyżeczka ostrego sosu chili lub odrobina chili w proszku szczypta imbiru lub odrobina startego świeżego korzenia sok z 1/2 limonki Dodatkowo(...)rozmrażania ). Dodać 2 łyżki oliwy i smażyć aż warzywa zmiękną. Pod koniec smażenia dodać sos sojowym. 2. W garnku zagotować bulion. Do bulionu przełożyć podsmażone warzywa chińskie. Gotować 10 minut. 3. Zupę doprawić do smaku sosem rybnym, sokiem z limonki i przyprawami. 4. Gotową zupę podawać z makaronem ryżowym i posiekaną świeżą kolendrą lub natką pietruszki. Smacznego
kolorowotorcikowokurczaka mała cebula 1/2 czerwonej papryki papryczka chili (ilość według uznania) 6 pieczarek 5 łyżek kukurydzy z puszki 200 ml mleczka kokosowego 1 i 1/2 bulionu warzywnego 3 łyżki sosu sojowego (lub rybnego) sok z połowy limonki curry sól przyprawa Kotanyi zioła tajskie oliwa (do podsmażenia) makaron ryżowy świeża kolendra Wykonanie: Kurczaka pokroić na małe kawałki przyprawić ziołami tajskimi(...)plastry pieczarki. Dusić przez chwilę. Następnie pokrojoną w kostkę paprykę i papryczkę chili. Do warzyw dodać przyprawionego kurczaka i smażyć przez ok. 5 minut. Po tym czasie wlać gorący bulion i zagotować. Na koniec dodać kukurydzę, mleczko kokosowe, sok z limonki. Doprawić sosem sojowym, curry i ewentualnie solą. Podawać z makaronem ryżowym i kolendrą
zadanie-gotowanieSKŁADNIKI 500 g filetów z dorsza 1 cebula 1 jajko 3 łyżki bu ł ki tartej 2 l bulionu warzywnego 150 ml śmietany 2 łyżki m ą ki koperek natka pietruszki s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 500 g di filetti di merluzzo 1 cipolla 1 uovo 3 cucchiai di pangrattato 2 l di brodo(...)bułką tartą, pokrojoną drobno natką pietruszki i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę na pulpety wyrabiamy. Z masy rybnej formujemy pulpeciki. Wkładamy je na wrzący bulion, gotujemy ok. 10 minut. Ugotowane pulpety wyjmujemy z bulionu. Śmietanę roztrzepujemy z mąką, aby nie powstały grudki. Powoli wlewamy do gotującego się
La grande e la piccola cuocarybny sosowi rybnemu nierówny No to jeszcze tylko jedna uwaga. W przepisie użyłam sosu rybnego. Ten produkt także często pojawia się w przepisach na dania azjatyckie. Należy jednak uważać na jego skład. Jest mnóstwo jego wersji na rynku, większość z nich zawiera jednak ogromne ilości cukru i innych niepotrzebnych substancji. Oryginalny sos rybny powinien składać się z prawdziwego ekstraktu rybnego(...)Keyword azjatycka zupa Porcje 4-5 porcji Czas przygotowania 5 minut Czas gotowania 20 minut Składniki 1 litr bulionu drobiowego ok. 250 gram mięsa drobiowego z bulionu lub posiekanej piersi z kurczaka 1/2 szklanki gęstego mleka kokosowego ok. 1/4 szklanki sosu rybnego najlepiej marki Red Boat 1 łyżka pasty chilli ja użyłam zielonej 2 łyżki aminokwasów kokosowych (coconut aminos
Modern Cave Girltofu, krewetki czy ryby. Ja dzisiaj mam dla Was przepis na zupę miso w wersji wegetariańskiej, dlatego też nie znajdziecie w tym przepisie wywaru dashi ani rybnych dodatków. Bazą mojej zupy miso jest bulion warzywny , do którego dodałam grzyby shimeji, ser tofu oraz pastę miso. Całość gotowałam razem przez kilka minut, po czym podałam z dodatkiem makaronu noodle, jajka
MeCooksZupę rybną przygotowuję przy okazji robienia kotletów rybnych, czy pierogów z rybą. Kupuję tusze, filetuję i na „odpadach” - kręgosłupach gotuję zupę. Trochę ryby dodaję do zupy, z reszty robię właśnie pierogi lub kotlety. 1 kg tusz rybnych (u mnie miętus), 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 nieduża cebula, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listek laurowy, 1,5 cm kawałek imbiru(...)lekko podsmażyć na oliwie, dodać trochę wywaru rybnego i zagotować. Około 300 – 400 g filetów pokroić na kawałki, włożyć do lekko „pyrkoczącej” zupy i gotować kilka minut. Na talerzu ułożyć duszoną włoszczyznę, na niej ułożyć rybę i wlać zupę. Można zupę podać z pierożkami rybnymi, wówczas nie dodajemy duszonych warzyw, a bulion powinno się przecedzić aby był klarowny. zastawa
królestwo garówInna wersja soljanki, rybna. Składniki pół kg sandacza 1 l bulionu warzywnego 200 g poszatkowanej białej kapusty 4 łyżki masła 1 duża cebula 1 łyżka kaparów 2 kiszone ogórki zielone oliwki sól pieprz olej Przygotowanie Rybę sprawiłem, pokroiłem na spore kawałki. Rozgrzałem olej na którym podsmażyłem lekko kawałki ryby, bez zrumienienia. Poszatkowana kapustę i posiekaną cebulę przesmażyłem na patelni
R'n'G Kitchenananasem i białym winem. Jest pysznie! Składniki na zupę z dyni i ananasa: kilo dyni pokrojonej w kostkę 75 g masła puszka mleka kokosowego szklanka bulionu łyżka pasty curry 2 łyżki sosu rybnego otarta skórka i sok z limonki sok z cytryny łyżka miodu 1,5 cm kawałek imbiru startego na tarce pół łyżeczki papryki w płatkach pół pęczka kolendry
Ugotowane pozamiatanesól, cukier 1 papryczka chilli, pokrojona w plasterki 2 łyżeczki drobno posiekanego imbiru 3 ząbki czosnku, pokrojone w ćwiartki 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżeczka sosu rybnego 1 łyżeczka sosu sojowego 1/2 szklanki bulionu wołowego 2 łyżki oleju świeża kolendra CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Brukselkę blanszujemy w osolonym i posłodzonym wrzątku przez 2 minuty, odcedzamy, odstawiamy
Tajskie smaki