bułeczki - 9699 przepisów (strona:390/647)

BURGERY Z UGOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW I FASOLI 154

majonez oraz natkę pietruszki. Mieszamy. KETCHUP PAPRYKOWY: Paprykę oraz cebulkę marynowaną bardzo drobno siekamy lub miksujemy w rozdrabniaczu. Przekładamy do miseczki, dodajemy ketchup i mieszamy.  Podajemy w przekrojonych bułeczkach, posmarowanych sosem czosnkowym i paprykowym ketchupem oraz plasterkami pomidora i cienko pokrojoną cebulą

cool and minty
Chałka - najlepszy pomysł na weekendowe śniadanie 111

zwłaszcza z domowym, samodzielnie przygotowanym masłem ( tutaj przepis na domowe masło ). Można ją posypać kruszonką, ale tak samo wyśmienita będzie z makiem. Z tego ciasta można też przygotować pyszne bułeczki z rodzynkami Smacznego :) Chałka krok po kroku Składniki 100 g masła 150 ml letniego mleka (półtorej MK mleka) 40 g drożdży 50 g cukru 500 g mąki 2 żółtka

Cztery Fajery
Pasta jajeczna z ogórkiem 128

Zapraszam na smaczną i chrupiącą dzięki ogórkom pastę jajeczną. Świetnie smakuje na świeżej bułeczce lub kromce chleba. Polecam Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu 4 średnie ogórki gruntowe szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Jajka obieramy, kroimy w kosteczkę i przekładamy do miseczki. Ogórki myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w drobną kosteczkę oraz dokładamy do pokrojonych jajek. Przyprawiamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Proziaki z dereniem i różą 83

się z pustą lodówką. A moja mała smakoszka zazwyczaj prosi o to, czego w domu brak. Ostatnio zamiast “zamówionych” przez nią kanapek z konfiturą, przygotowałam ekspresowe mączne bułeczki na “prozie”, czyli sodzie. Nadziałam je regionalnym dżemem z derenia oraz odrobiną róży w cukrze. 15 minut i danie było gotowe do zjedzenia. Bardzo polecam :) około 12 sztuk

Mienta blog
Drożdżowe ślimaki z jabłkiem 182

kilka blaszek i robić kolejne porcje podczas nagrzewania piekarnika i pieczenia kolejnych partii, wtedy nie marnujemy czasu na czekanie aż urosną. Pieczenie Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Wierzch bułeczek delikatnie posmarować roztrzepanym z mlekiem żółtkiem i piec na złoty kolor przez ok. 20 minut. Nie pieczemy kilku blach naraz, tylko po kolei. Po upieczeniu można polać lukrem: zagotować

W kuchni bez szafek
Świeże bułeczki na słodko 112

Najlepsze drożdżowe bułeczki pieką nasze babcie, ale ja też mam niezły przepis na świeże i mięciutkie bułki rozpływające się w ustach. Gorąco polecam! Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
gofry bezglutenowe mega prosty przepis 114

jedzenie, które raz że pobudzi im ich szare komórki, dwa sprawi, że będą zdrowi i trzy, zaszczepi w nich zdrowe nawyki. Większość kolegów wcina rogaliki z nutellą lub inne bułeczki z serem i szynką, a nasi kabanosy, warzywa, jabłka ser. Nie chcemy aby oni odbierali to jako karę, więc kombinujemy, co by tu im pakować do tych lunch boxów

PaleoLife
Drożdżówki ze śliwkami 85

kruszonką to zapach i smak jesieni. Najlepsze są jeszcze gorące, wyjęte prosto z pieca. To bardzo prosty przepis, więc śmiało możesz się za nie zabrać. Polecam, bo warto! Bułeczki możesz upiec na drożdżach świeżych lub suszonych. Najlepsze wychodzą ze śliwek węgierek lub nawet tych sporo większych odmian. Ze śliwek mrożonych też je piekłam i wyszły super

AniaGotuje.pl
Drugie śniadanie i lunch podczas pracy biurowej - dlaczego są tak ważne i co powinno się jadać? 117

samodzielnie w domu. Nie jest to ani trudne, ani szczególnie pracochłonne. Wypróbuj jeden z wielu moich przepisów na pieczywo , szczególnie polecam poniższe: ➤Pszenny chleb drożdżowy z żółtym serem ➤Maślane bułeczki śniadaniowe ➤Wytrawny keks z oliwkami, bazylią i suszonymi pomidorami w oliwie Sałatka na drugie śniadanie Sałatki świetnie nadają się, aby zabierać je ze sobą do pracy. Zapakowane do słoiczka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Orkiszowe bułki na zakwasie żytnim pełnoziarniste 200

dodaj miód i sól, zacznij wyrabiać. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrastania (wyrasta dość długo). Po wyrośnięciu ciasto przełóż na stolnicę przetnij na 6 równych części  i uformuj bułeczki - paluchy podsypując mąką. Ułóż na blasze wyłożonej papierem i pozostaw do wyrośnięcia. Rosną szybko, więc od razu nastaw piekarnik na 200 stopni. Po nagrzaniu ( u mnie ok 13-15 minut

AZgotuj!
Odrywane bułki dyniowe 158

ostudzenia (najlepiej obrócić blaszkę do góry dnem, tak aby całe bułki spadły z blaszki, to czym przełożyć na kratkę). Ostudzone bułki posypać cukrem pudrem. Uwagi: Można upiec również mniejsze bułeczki, należy jednak skrócić wtedy czas pieczenia. Aby bułki miały ten sam rozmiar, kładę na wadze kawałek folii, posypuję mąką i każdy kawałek ciasta ważę

Passions hobbies life
Powidła jabłkowe 102

byłam jeszcze studentką, często podczas przerwy z koleżankami kupowałyśmy sobie pirożki. To było coś w rodzaju pączków, czyli smażone w głębokim tłuszczu bułeczki z drożdżowego ciasta z nadzieniem. Nadzienie bywało różne, słodkie i słone, a wśród najpopularniejszych były pirożki z kapustą, z jajkiem i z powidłami jabłkowymi... Przypomniałam o nich dziś, gdy smażyłam powidła o pięknym bursztynowym kolorze, a zapach

Obiad gotowy
Rogaliki serowe z malinami 190

zajrzeć do FPHU Green Pack . Wybór jest ogromny. Ja posiadam cały pakiet. Takie papierowe torebki, to u mnie coś niezbędnego. Pakuję w nie kanapki mężowi do pracy, domowe bułeczki, chlebek, idealne też są np. do domowych zapiekanek (ale o tym innym razem ) czy bułek czosnkowych itd. Tutaj możecie zobaczyć pełną ofertę (klik)   Poza torebkami warto zakupić zestaw papier

Słodkie okruszki
Bułeczki z ciasta francuskiego ze słonym nadzieniem 86

posypuję mozzarellą. Zawijam pasek, sklejam. Widelcem przyciskam brzegi. Smaruję kwadraciki roztrzepanym jajkiem, odrobinę solę, posypuję sezamem. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.   Artykuł Bułeczki z ciasta francuskiego ze słonym nadzieniem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
drożdżowe ślimaki z serem i borówkami 164

jeszcze połączymy te smaki razem - to już jest poezja :) Gdyby nie czekanie na wyrastanie ciasta (chociaż właśnie przypomniałam sobie, że specjalna miska siedzi w czeluściach szafki 0_0) to bułeczki robi się bardzo szybko. Składniki: 450 g mąki 16 g drożdży świeżych 1 szklanka mleka 80 g cukru 1 łyżeczka soli 70 g miękkiego masła 1 jajo nadzienie

Gotowanie z pasją

Proponowane wyszukiwania