bułeczki - 9699 przepisów (strona:390/647)

Dyniowy warkocz drożdżowy z nadzienim makowym 168

studzenia wypieków, na kratce zamrożone kawałki chałki i nastawiam bardzo niską moc. Za około 5-10 minut mam świeżutkie, pachnące ciasto drożdżowe jak z piekarnika. Tak samo rozmrażam wszystkie bułeczki, są chrupiące i pyszne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
FASOLKA PO BRETOŃSKU Z KIEŁBASĄ 180

razu wkładam w słoiki.  Prosty przepis, który zawsze się udaje. Gotuję tak fasolkę od wielu lat i zawsze zajadamy ją ze smakiem. Do tego wystarczy nam chrupiąca bułeczka ;) Składniki: * 800 g fasoli z paczki * 3-4 kiełbasy śląskie * 4-5 liści laurowych * 6-7 kulek ziela angielskiego * 2 marchewki większe * sól i pieprz do smaku * 3-4 łyżeczki

Zrób to smacznie
Pizza pepperoni z oliwkami i kaparami 196

razem, dzięki innym składnikom i proporcjom smakuje inaczej, zaskakuje. To jest smaczne:) A z takiego ciasta możecie przygotować pyszną focaccie (np. z rozmarynem i oliwkami, suszonymi pomidorami), mini cebularze, bułeczki. Do tego różne dodatki, np. do bułek sezam, ziarna, suszone owoce i jest miło, smacznie, inaczej. A ciasto jedno. Uwielbiamy od czasu do czasu zjeść pizzę. Dla mnie najlepszą

Zasmakuj Kuchni
Pasta jajeczna z wędzonąym łososiem 156

wędzonym łososiem . Łososia możecie zamienić na inną, wędzoną rybę. Świetnie sprawdzi się dorsz lub klasycznie - makrela. Pasta jajeczna dobrze smakuje na każdym rodzaju pieczywa. Czy to jasna, puszysta, pszenna bułeczka, czy zwarty razowiec czy chlebek pełnoziarnisty z ziarnami, a nawet pumpernikiel. PRZEPIS NA PASTĘ JAJECZNĄ Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM Składniki na pastę jajeczną: 3 jajka 100g wędzonego łososia ( lub dorsza, makreli

kolorowotorcikowo
KOLOROWA BUŁKA MAŚLANA 174

Puszysta,maślana bułeczka posmarowana masełkiem - w sam raz na pyszne śniadanie. Składniki:   1 szklanka mleka 3 jajka 12 - 13 dag masła 1/2 szklanki cukru 4 dag drożdży  1/2 łyżeczki soli  4,5 szklanki mąki pszennej kakao   Kruszonka:   50 g masła 3-4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru Składniki na kruszonkę wkładamy do miski,rozcieramy

Niespełnione zdolności kulinarne
Foremki, wałki, wykrawaczki czyli slow kilka o gadżetach do wypieków 176

całkiem inaczej!!! Mikser, blender, rozdrabniacz, formy metalowe, formy silikonowe, metalowe i szklane naczynia do zapiekania, małe foremki rozmaitej maści, koloru, kształtu i wykonane z rożnych materiałów; do ciasteczek, do bułeczek, do chleba, na pizzę, wykrawacze i papilotki, nożyki, noże, wałki, wałeczki, cosie do dekorowania, pojemniki, pojemniczki, pędzelki, szpatułki i stempelki... co roku coś mi przybywa z takich właśnie gadżecików. Przedmiotów

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka z pieczonej dyni, fety i granatu 201

Pistachio  to skarbnica wspaniałych przepisów.  To od Lo mam przepis na najlepsze bułeczki rodem ze Szwecji, to na tym właśnie blogu wygrałam swój pierwszy cukier perlisty. Jak się okazuje to tam znalazłam przepis na sałatkę lepszą niż wszystkie zrobione dotychczas :) Oczywiście bez zmian się nie obyło, zrezygnowałam np. z sosów, ale efekt mnie powalił! Sałatka z pieczonej dyni

Dzieje kuchennej Wiewióry
Amerykańskie ciasteczka czekoladowo-orzechowe 216

przygotowywałam w ramach fejsbukowej akcji Ciasto na niedzielę , której tematem przewodnim tym razem były: Orzechy w wypiekach . Do wspólnego wypiekania mogły dołączać przepisy na wszelkie babki, ciasta, ciasteczka, muffinki, bułeczki, torty itp. których jednym ze składników były orzechy . Tutaj szeroka dowolność: włoskie, laskowe, brazylijskie, ziemne, z nerkowca, pistacje, makadamia itp itd. Warunek konieczny był jednak taki, aby orzechów było duuuuuużo

Grunt to przepis!
Rogale świętomarcińskie 217

mielonych migdałów - 2 łyżki domowej skórki pomarańczowej - 5 jaj (250 g) - ekstrakt migdałowy Składniki na ciasto półfrancuskie: - 1 kg przesianej mąki pszennej (dałam tą samą, jak do bułeczek puszystych jak bawełna) - 400 ml mleka - 20 g świeżych drożdży - 2 jajka + 1 żółtko - 120 g drobnego cukru do wypieków - 120 g masła - ½ łyżeczki soli - 300 g zamrożonego masła Składniki na lukier

mojewypiekiinietylko
SERNIK Z GRUSZKAMI - NAJLEPSZY! 186

też nie może być byle jaki, co to, to nie! Sernik z gruszkami, kruszonką, dużą ilością królewskiego luku (iście po królewsku). Najlepiej jeszcze lekko ciepły, świeży niczym bułeczki rano z piekarni. Tak, taki sernik uwielbiam.       Już nie raz na blogu korzystałam z tego przepisu, ale będę robić to nadal. Pochodzi z rodzinnego, starego zeszytu, który moja mama

W kuchni Karmel-itki
bułeczki śniadaniowe jogurtowe 135

czasami zostaje i dzielimy się z kurkami. A to tylko dlatego, że z pieczywa to chyba jednak chałka znika w całości ;)  Tym razem na spróbowanie powstały bułeczki śniadaniowe jogurtowe. Nie wiem dlaczego, ale mojego podniebienia nie podbiły. Jak dla mnie ok ale to jeszcze nie to :) Składniki: 20 g drożdży świeżych lub odpowiednik suchych * patrzcie na opakowaniu bo każde

Gotowanie z pasją
Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami 163

Czasem przychodzi taki moment że nie wiadomo co zjeść na śniadanie i w takich momentach najlepsze są pasty. Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami do tego świeże pachnące bułeczki i kubek kakao. Składniki: 1 wędzona makrela 250 gr twarogu półtłustego pół średniej cebuli kilka suszonych pomidorów pół pęczka szczypioru sól, pieprz Przygotowanie : Mięso makreli oczyszczamy z ości i skóry

Mechanik w kuchni
Bułki kajzerki 578

plasteliny. Przekładamy ciasto drożdżowe do posmarowanej olejem miski. Ciasto zostawiamy na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia, przykrywamy ściereczką. Wyrośnięte ciasto zagniatamy, dzielimy na 8 części, z każdej formujemy okrągłą bułeczkę obsypując je mąką, nacinamy promieniście 3 razy , kajzerki układamy je na blasze. Ja blachę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 50 stopni C na ok 15 minut aby bułki lekko podrosły

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
GRZEBYKI DROŻDŻOWE Z SEREM I DYNIĄ 204

elastyczne i ciepłe w dotyku.  Jak już robię słodkości z ciasta drożdżowego, to nie są one zbyt słodkie, no i najlepiej jak zawierają ser biały. Bardzo lubię takie bułeczki zjeść na śniadanie, więc nie chcę, aby były przesłodzone. Tym razem zostało mi trochę puree z dyni i postanowiłam połączyć je z twarogiem, a żeby nie było zbyt nudno

Kuchnia MagdaLeny
Puszyste smażone pierogi na jogurcie z pieczarkami 251

nadzienie. Całość usmażona. Niby dziwne zestawienie, a w smaku rewelacja Na pewno również zrobię takie pierogi z nadzieniem ruskim, też może być hit. Nadzienie pieczarkowe, robimy z tego przepisu : Bułeczki z nadzieniem pieczarkowym {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/10\/pierogi1.jpg","recipeIngredient":["Ciasto na pierogi\r","3,5 szklanki m\u0105ki\r","1 szklanka jogurtu

Mieszam w Garnku