bułeczki - 9699 przepisów (strona:384/647)

Imprezowe ślimaczki z ciasta francuskiego 192

Nigdy wcześniej nic z niego nie przygotowywałam i sama też go nie robiłam. Efekt był, ponieważ gościom smakowało o czym dawali mi znać, a ślimaczki rozeszły się jak ciepłe bułeczki. Następnym razem zrobię więcej z różnymi farszami. Składniki na imprezowe ślimaczki z ciasta francuskiego (10 sztuk): ciasto francuskie XXL (kupiłam w Auchan to było coś koło 350 g) kilka łyżek

Karola gotuje
Cebularze 108

części. Z każdej z nich uformuj koła i ułóż je na blasze. Ciasto urośnie, dlatego zachowaj odstęp pomiędzy każdym cebularzem. (Na jednej blasze u mnie zmieściło się 6 bułeczek). Ciasto ponownie odstaw na 20 minut, aby wyrosło. Po tym czasie na każdy kawałek ciasta nałóż cebulę i posyp ziarnami sezamu. Jajko roztrzep, posmaruj nim brzegi cebularzy. Piecz

365 dni dookoła kuchni
Pączki pieczone 1998

Pyszne drożdżowe bułeczki, pączki z piekarnika, taka odchudzona wersja pączków smażonych. Pamiętajmy, że ciasto drożdżowe jest tym tym lepsze, im więcej żółtek użyjemy do jego przygotowania. Pączki piekłam „na” drożdżach suchych. Zawsze są pod ręką i nie ma obawy, że są stare, zepsute i ciasto się nie uda. Przygotowując ciasto drożdżowe, pamiętajmy że wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej

królestwo garów
Hygge – przepis na szczęście? cz. 1 138

Jednak za każdym razem jak robię je teraz, przenoszę się do czasów dzieciństwa. Przepis na drożdżowe racuchy – “Hygge, duńska sztuka szczęścia” Marie Tourell Søderberg Przepis na bułeczki – “Hygge, duńska sztuka szczęścia” Marie Tourell Søderberg Moimi hygge przepisami i smakami dzieciństwa jest min. jabłecznik, który często pojawiał się w domu, pewnie z okazji dużej ilości

Cookery.pl
Zdrowe Muffiny Bananowe z orzechami ,sezamem i popping z amarantusa,idealne na śniadanie lub przekąskę 70

łasucha może to być zagadnienie drugiej kategorii, warto ją poznać, zwłaszcza jeżeli mamy zamiar przygotowywać te słodkości w domu. Tajemnica tkwi w ich pochodzeniu – muffin był kiedyś rodzajem bułeczki, a babeczka to miniaturowe ciasto. Pierwsza rzecz, która odróżnia muffina od babeczki, to sposób przygotowania ciasta. Ciasto na muffiny powstaje przez początkowe oddzielenie składników mokrych (np. olej, starta marchewka) i suchych

mojej kuchni
Pizzerinki 132

itam Was tym razem wytrawnie;) Jakiś czas temu wykombinowałam takie zakąski do sałatek zamiast pieczywa. Rozeszły  się jak ciepłe( nomen omen )bułeczki, więc to chyba o czymś świadczy;P Super alternatywa dla tradycyjnej  pizzy na drożdżowym spodzie. Bo to ciasto dzięki dodatkowi śmietany jest kruchutkie i delikatne. Dodatki to już kwestia Waszych gustów  J Składniki na ciasto

Domowe ciasta
Puchate Rogale z marmoladą 130

może na dzień Mężczyzny? Wszak każdemu chyba smakują pulchne, pachnące wanilią i marmoladą świeżo upieczone rogale… Przepis jest zupełnie prosty i nie wymaga ręcznego wyrabiania. Smak samego ciasta przypomina bułeczki mleczne( te które możecie kupić w cukierniach). Pyszne! A ile pięknego , uspakajającego zapachu w trakcie pieczenia… 😊 Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1/4 szklanki letniego

Domowe ciasta
Bułeczki 133

Chociaż w wypiekach nie jestem najlepsza to próbuję, czytam, miksuję i czasami coś mi tam wychodzi :) Bułeczki są bardzo smaczne. Szybkie, łatwe po prostu fajnie się je przyrządzało, no i jadło :). Szybko zniknęły do śniadania, ale jeszcze kilka udało mi się złapać do zdjęcia. Przepis znalazłam tutaj. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mąki pszennej razowej szklanka

Na moim talerzu
Śniadanka synka 116

zamiast banana można użyć: 4 łyżeczki cukru pudru/stewii/ksylitolu 1. Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do serka, dokładnie mieszamy.  2. Wsypujemy kakao i powoli mieszamy. Podajemy na tostach lub bułeczce. Można pokroić również banana/kiwi na wierzch kanapki. Mmm Pycha! Zerknij na mojego facebooka

Na moim talerzu
Scones 125

chlebek bananowy , piekę takie babeczki by podać jako przekąskę dla dziecka. Bez cukru, proste, szybkie i bardzo smaczne. Z tej porcji wychodzi mi 6 małych bułeczek, które pakuje na spacer z synkiem. Gdy podwoimy składniki możemy uformować większe, przekroić i posmarować masełkiem na śniadanie. Bardzo popularne tutaj w UK, dlatego nazwę podaję angielską:) Polecam! Składniki: 100 g mąki

Na moim talerzu
Śniadania 95

Placuszki owsiane Podłomyki Hummus Scones Domowe muesli Flapjack Jaglanka/Placuszki/Serek czekoladowy Zielony koktajl Masło daktylowe Bułeczki ze słonecznikiem Chlebek bananowy

Na moim talerzu
Obwarzaneczki drożdżowe Lucyny Ćwierczakiewiczowej 151

tyle aby ciasto zakryło ich pusty środek. Przy formowaniu obwarzanków   miejmy to na uwadze, aby miały większą dziurkę. Po upieczeniu, będą wyglądać jak obwarzanki a nie jak bułeczki. 9.       Piekłam w piekarniku, w temperaturze 180st. do ładnego zrumienienia

Leśny Zakątek
Pieczony omlet z owocami i kilka pomysłów na zdrowe przekąski 144

idealnie, a w przygotowaniu są dziecinnie proste. Oto kilka z nich: Zdrowe ciastka, ciasta i babeczki jak te  marchewkowe  babeczki czy  chlebek jabłkowy Domowe pełnoziarniste bułeczki np.  dyniowe  lub  z suszonymi pomidorami Omlety na słodko bez cukru i białej mąki (słodzone owocami lub bakaliami), przykładowy przepis znajdziecie poniżej Hummus (lub inne pasty

HealthyCreations
Bułki na jogurcie 566

Chrupiące i super puchate bułki pszenne na jogurcie ! Przepis idealny na weekend, gdy nie mamy w domu świeżego pieczywa. Bułeczki jogurtowe są proste do zrobienia i potrzebują tylko trochę czasu, by wyrosły. - prosty skład i wykonanie - długo zachowują świeżość  - bez dodatku jajek w składnikach - bardzo chrupiące i puszyste

AniaGotuje.pl
domowe bułki grahamki na maślance 135

letnią maślanką oraz cukrem. Odstawiamy do podrośnięcia. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy je do wyrośnięcia (ok. 15-20 min.). Następnie ciasto dzielimy na 8 równych części. Formujemy bułeczki, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (możemy je naciąć) i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 15-20 min. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 15 min. Studzimy

Domowy Smak Jedzenia