Paluchy drożdżowe

Paluchy drożdżowe

Paluchy drożdżowe

Paluchy drożdżowe to bardzo łatwe do samodzielnego zrobienia pieczywo na śniadanie. Paluchy po upieczeniu nie kruszą się, w środku są mięciutkie, a z wierzchu delikatnie chrupiące. Wypiek jest raczej śniadaniowy, niż deserowy, gdyż cukru w nim prawie się nie wyczuwa. Paluchy drożdżowe przypominają w smaku raczej bagietki lub rogale, z których robi się kanapki. Na pewno nie jest to typowe maślane i słodkie ciasto drożdżowe. Szybko się je przygotowuje, a jeszcze szybciej znikają podane na śniadanie. Paluchy dr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchcik gotujeKuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, ciasto, śniadania, mak, pieczywo, rogale, ciasto drożdżowe, kanapki, bagietka, szybkie ciasto, kolacja, przekąski, szybkie śniadanie, bez pieczenia, szybka kolacja, szybkie przekąski, ciasto z makiem, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, tanie ciasto, łatwe ciasto

Inne przepisy z Kuchcik gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.