bułeczki - 9699 przepisów (strona:386/647)

Parówki w cieście drożdżowym 170

spód. Każdy rulonik naciąć dość gęsto i  dość głęboko tak, aby parówki również były nacięte. Układać na blaszce wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia. Lekko napuszone bułeczki posmarować żółtkiem rozbełtanym z wodą, posypać kminkiem. Upiec w temp. 175 stopni ok. 30 minut

Praktyczna pl
Najlepsze pączki 7663

jesteście na etapie poszukiwań Waszego Graala wśród pączków – polecam najlepsze pączki.   Składniki na 28 pączków: - 500 g mąki tortowej - 500 g mąki typ 00 (taka sama jak do bułeczek jak bawełna ) - 60 g świeżych drożdży - 5 jaj - ½ szklanki drobnego cukru do wypieków - 2 szklanki mleka - ½ szklanki oleju rzepakowego - 2 łyżki rumu - esencja waniliowa - ½ łyżeczki soli Dodatkowo: - olej + smalec (pół

mojewypiekiinietylko
Kotlety mielone z pieczarkami 245

takie kotlety są jeszcze bardziej smaczne i soczyste. Polecam w wersji smażonej, jak i pieczonej. 1 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 500 g pieczarek 2 czerstwe bułeczki kajzerki 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 3 jajka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego ok 2 łyżeczek soli bułka

https:KKuchniaMniam
Kotlety mielone z pieczarkami 720

takie kotlety są jeszcze bardziej smaczne i soczyste. Polecam w wersji smażonej, jak i pieczonej. 1 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 500 g pieczarek 2 czerstwe bułeczki kajzerki 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 3 jajka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego ok 2 łyżeczek soli bułka

https:KKuchniaMniam
Bułki z ciasta drożdżowego z lodówki, przygotowane wieczorem 173

idealne sposób na przygotowanie bułek na rano. Normalnie gdybyśmy chcieli zrobić świeże bułeczki potrzebujemy kilka godzin. Te natomiast około 1 godziny. Przygotowanie ciasta drożdżowego w thermimix do naczynia miksującego pokruszyć drożdże, dodać sól, cukier, łyżkę mąki, letnie mleko, temperatura 37 C, obroty 1, czas 2 minuty. Zostawić na 15 minut dodać wszystkie pozostałe składniki ciasta do naczynia miksującego. Wyrobić ciasto

Kuchnia Pokoleń
Chrupiące kolorowe bagietki 151

Domowe chrupiące bułeczki nadziewane farszem jajecznym z papryką, szynką, aromatyczną cebulką z wyrazistym czosnkiem, zapieczone serem i posypane świeżym szczypiorkiem to doskonały pomysł na szybkie i smaczne śniadanie. Składniki: 4 bagietki (długość 25cm) 4 jajka 100ml mleka 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka szczypiorku 150g szynki 1 czerwona papryka 200g żółtego sera gouda 1 łyżka masła sól pieprz Wykonanie

Szalona Kuchnia Eweliny
Bułki do burgerów 159

klejące się do rąk ciasto. Gotowe ciasto włożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. godzinę do wyrośnięcia.   Z wyrośniętego ciasta ulepić 8 spłaszczonych bułeczek i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 20 minut do napuszenia. Po tym czasie posmarować wierzch bułek mlekiem i posypać makiem

Simply Food
Zakręcone donaty - koreańskie Kkwabaegi. 376

którą osobiście uwielbiam do tego typu deserów, także nie jest wymagająca. Zakręcone donaty, pączusie koreańskiego pochodzenia są ciekawe kształtem, podobne w smaku do naszych pączków kładzionych łyżką - są niczym bułeczki robione przez nasze Babcie. Jeżeli pozwolimy im podrosnąć odpowiednią ilość czasu, odwdzięczą się pięknymi jasnymi prążkami i mięciutkim wnętrzem. Idealne do filiżanki herbaty, najlepsze oczywiście na ciepło :-) Zobacz inne przepisy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Zdrowe Muffiny Bananowe z orzechami ,sezamem i popping z amarantusa,idealne na śniadanie lub przekąskę 173

łasucha może to być zagadnienie drugiej kategorii, warto ją poznać, zwłaszcza jeżeli mamy zamiar przygotowywać te słodkości w domu. Tajemnica tkwi w ich pochodzeniu – muffin był kiedyś rodzajem bułeczki, a babeczka to miniaturowe ciasto. Pierwsza rzecz, która odróżnia muffina od babeczki, to sposób przygotowania ciasta. Ciasto na muffiny powstaje przez początkowe oddzielenie składników mokrych (np. olej, starta marchewka) i suchych

w mojej kuchni
najlepsze domowe bułeczki w 20 minut 231

prawie identyczna, tyle, że w 100% zdrowa, bez polepszaczy i dziwnych dodatków. No i satysfakcja pani domu – bo sama upiekłam. Czemu obiecuję, że 20 […] Artykuł najlepsze domowe bułeczki w 20 minut pochodzi z serwisu wkawiarence.pl

W Kawiarence
Marmurkowa drożdżówka 152

wyrośnie nam tak jak powinno. Za dużo mąki natomiast spowoduje, iż ciasto po upieczeniu będzie twarde i szybko wyschnie. Warto praktykować i piec w miarę możliwości drożdżowe bułki, bułeczki i ciasta regularnie. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki. 60 dkg mąki 15 dkg cukru pudru 15 dkg margaryny

mecooks
Ciastka-hybrydy... 142

wypiekiem, który musi być łatwy do pokrojenia, jest bez watpienia wyzwaniem. Na które The Bagel Store był przygotowany. ( źródło ) Zdjęcie Zdjęcie  Bez wielkiej tajemnicy: pyszne dziecko cinnamon roll ( bułeczki cynamonowej ) i   scone . Wyglada na to, że urodzone gdzieś w 2016 roku. Zawiera maślane, delikatne ciasto na scone, zrolowane z cynamonowym nadzieniem w środku. A na wierzchu znajdzie się

Lejdi of the house
Kopytka serowe. A może leniwe ziemniaczane?... 122

wrzącą osoloną wodę, a gdy wypłyną na powierzchnię, gotuj jeszcze przez kilka sekund i odławiaj łyżką cedzakową. Układaj na talerzach lub tackach. Podawaj od razu, posypane cukrem, albo bułeczka zrumieniona z masłem.  Jeśli kluseczki sa przeznaczone do mrożenia wystarczy je ostudzić, a następnie rozkładać pojedyncza warstwa na tackach lub blaszkach wyłożonych folia kuchenna. Po zamarznięciu przekładać do odpowiednich pojemników

Lejdi of the house
BUŁKI - BEZGLUTENOWE I NISKOWĘGLOWODANOWE NA SERKU WIEJSKIM 309

proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli Wykonanie:  Wszystkie składniki mieszamy w misce. Odstawiamy na około 10 minut do lekkiego napęcznienia. Z masy, lekko zwilżonymi dłońmi formujemy 4 bułeczki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 st na około 35 minut. Wartość makroskładników  dla jednej bułki

Walijskie Pichcenie
ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z FASOLĄ I PULPETAMI 174

chociaż nie znoszę bluzek z długim rękawem ;)) i w okresie jesienno- zimowym mogłabym jeść takie zupki codziennie.  Zupa ta najlepsza jest następnego dnia, z kromką chleba albo ciepłą bułeczką ;) Składniki: * 2,5 litra wody * 1 kość wieprzowa * 4 marchewki * 4-5 ziemniaków * 2 puszki fasoli  Piękny Jaś   (Jamar) * 1 korzeń pietruszki * 1/4 korzenia selera * 3 łyżki koncentratu

Zrób to smacznie