bułeczki - 9699 przepisów (strona:395/647)

GUCAMOLE Z BROKUŁU 165

owoc poza sezonem a mnie nie zadowoli jedna sztuka ale ale już nie będę musiała, otóż znalazłam zamiennik w postaci brokułu. Smak niemalże identyczny i zdecydowanie tańszy.Polecam do bułeczek, jajek, nachosów, krakersów itp. produktów. Dzisiaj już moje kubki smakowe zostały zaspokojone na cały dzień :-)  Składniki:   500 g brokułu  2 ząbki czosnku  łyżka oliwy pół

pieprzny smaczek
Puszyste placuszki owsiane 121

słoneczne poranki, gdy mogę posiedzieć chwilę w kuchni, rozkoszując się ciepłą herbatą i pysznym śniadaniem. Lubię słodkie śniadania – gdy mam więcej czasu, przygotowuję szwedzkie bułeczki cynamonowe, choć zazwyczaj długie śniadania jadam tylko w weekendy. W środku tygodnia wolę nieco dłużej poleniuchować w łóżku, kosztem (i tak krótkiego) śniadania

Vegan Taste
Croque Madame z pomidorem, rukolą i awokado oraz relacja z warsztatów z coffee and food pairing ze Starbucks 134

jest właśnie pochodząca z Ameryki Łacińskiej jasno palona kawa Starbucks Veranda Blend . Ma subtelny, delikatny aromat, który nie konkuruje ze smakiem potraw. Idealnie pasuje do dań z jajek, maślanej bułeczki i crossainta . Na warsztatach degustowaliśmy ją w parze z bagietką z awokado, które sprawia, że smak kawy staje się bardziej zdecydowany, a jej body (czyli ciężar kawy na języku) pełniejsze

Chilli Czosnek i Oliwa
Szybkie bajgle z makiem na drożdżach 153

bajgle. Nie, nie piekłam ich o 4 rano;) Powstały, bo gościł u nas młody człowiek, który nie lubi pieczywa innego niż pszenne. Roboty dużo przy bajglach nie było. Same bułeczki są lekko słodkawe w smaku, więc weźcie to pod uwagę. Doskonale smakują z wędlinami, serami czy dżemem. I pamiętajcie również, że z tego przepisu, wychodzą niesamowicie pyszne oponki. Ciasto

Mieszam w Garnku
Kakaowe ciasto z rabarbarem i jogurtem 127

jogurtem. Na blogu znajdziecie również inne ciasta z rabarbarem  w roli głównej: Szybkie ciasto z jogurtem, truskawkami i rabarbarem Drożdżowe ślimaczki z rabarbarem Kakaowe ciasto z rabarbarem Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Tartę z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z grillowaną cukinią, halloumi i sosem pomidorowo-pomarańczowym 172

łyżki Ketchupu Kieleckiego łagodnego extra 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki dodatkowo: łyżeczka oliwy do posmarowania patelni lub tacka do grillowania na tradycyjnym grillu opcjonalnie pieczywo (ja upiekłam czosnkowe bułeczki) Wyciśnięty sok z pomarańczy mieszamy z Ketchupem Kieleckim łagodny extra. Dodajemy natkę pietruszki, mieszamy i odstawiamy do lodówki. Ser kroimy na paseczki i przekładamy do marynaty z oliwy, soku

Mienta blog
ALEEE PĄCZKI kawie do towarzystwa 217

śmietaną i świeżymi owocami . Do tego filiżanka białej kawy . Torcik pączkowy mnie zachwycił! Co za oryginalny pomysł na pączka! Okazał się pieczony, NIE smażony , czyli zdeczko lżejszy dla żołądka. Bułeczka mięciutka, lekko słodka w smaku, posypana cukrem perlistym. Do tego mnóstwo owoców skąpanych w dwukolorowej bitej śmietanie . Mniam, boskie to było! :) Kawa dobra . Nie twierdzę, że był to jakiś majstersztyk

Grunt to przepis!
Drożdżówki z twarogiem i kremem czekoladowym 119

Pyszne drożdżówki..do zdjęcia udało mi się tylko "dorwać " 2 sztuki. Nadzienie tych bułeczek może być dowolne wedle własnego gustu. 150 ml mleka 40 g masła, roztopionego 300 g mąki 7 g drożdży suchych lub 14 g drożdży świeżych 2 łyżki cukru (30 g) 8 g cukru wanilinowego 1 białko dowolne nadzienie - u mnie masa twarogowa i krem czekoladowy Mąkę

Moje domowe kucharzenie
Tarta z rabarbarem 154

kupiłam był taki sobie. Mało kwaśny i jakoś tak słabo przypomniał mi ten smak z dzieciństwa. Ale, jak tylko go zobaczyłam musiałam go kupić.  Z rabarbarem najbardziej uwielbiam bułeczki drożdżowe - p rzepis znajdziesz na takie TUTAJ - lubię również kompot rabarbarowy i wszelakie tarty. Tym razem postawiłam na połączenie rabarbaru i migdałów. Do tarty użyłam masła migdałowego i dużo rabarbaru

SMYKWKUCHNI
CIASTA NA WIOSNĘ 161

truskawkami, rabarbarem. Na puszystą i babciną drożdżówkę. Na idealny sernik na zimno. Sprawdź sam i się przekonaj! CIASTO Z RABARBAREM  CIASTO Z TRUSKAWKAMi, krem budyniowym i bezą BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ! O ZAPACHU RUMU I WANILII, A SMAKU RABARBARU Z MORELĄ I TRUSKAWKĄ!  UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! DROŻDŻOWE CIASTO Z RABARBAREM! URODZINOWY PUCH TRUSKAWKOWY TRUSKAWKOWE

SMYKWKUCHNI
Odrywany chlebek z czosnkiem i ziołami 244

minut – do mocnego zrumienienia *** *** Chlebek lekko studzimy w foremce, następnie wyjmujemy i podajemy *** *** Najlepiej smakuje na ciepło, prosto po wyjęciu z piekarnika *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
SZYBKIE DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM 1219

nacięć. Na nienaciętą część położyć po łyżce nadzienia, w tym wypadku budyniu. Drożdżówki zwinąć od nienaciętej strony i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nacięciami do góry. Bułeczki posmarować białkiem. Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po wystygnięciu posmarować lukrem (czynność można zastąpić cukrem pudrem lub pominąć). Smacznego

Kuchnia w opałach
Miękkie i puszyste krakowskie bajgle 108

Bajgle to wyjątkowe, żydowskie bułeczki pochodzące z XVII wieku. Ciągnąca, rumiana skórka i miękki środek – to cecha charakterystyczna tego pieczywa. Pochodzenie bajgli nie jest do końca znane. Niektórzy mówią, że pochodzą one z Krakowa, gdzie były wręczane jako prezenty dla kobiet, które właśnie urodziły dziecko. Inne historie mówią

Vegan Taste
Chleb graham na drożdżach 213

zawsze lubiłam grahamki i chleb z mąki Grahama. Takie wypieki są lekko słodkawe chociaż nie muszą mieć w sobie cukru. Domowe bułeczki czy chleb z mąki pełnoziarnistej są jeszcze lepsze niż kupne. I do tego zdrowsze niż pieczone z białej mąki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Muffinki kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem porowym (bez glutenu) 130

Muffiny są przepyszne i smakują jak jedne z najlepszych mięciutkich bułeczek. Zrobiłam test świeżości i przyznam, że nawet na trzeci dzień nic nie straciły na miękkości, wcale nie stwardniały. Do końca pozostają puszyste oraz sprawiają wrażenie, iż niedawno zostały wyjęte z piekarnika. Pachną niesamowicie kusząco i zapewniam, że ich smak zachwyci każdego. Idealnie sprawdzą się dla osób będących na diecie

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania