„Amerykańskie śniadanie”

„Amerykańskie śniadanie”

„Amerykańskie śniadanie”

Przepis na : śniadanie

Niedawno opublikowaliśmy przepis na coś, co można by określić jako jajka sadzone „po holendersku” ( uitsmijter ). Dzisiaj kolejna propozycja dla zwolenników sadzonych jajek, ale w nieco innym wydaniu. Tytuł dzisiejszego wpisu potraktujcie wprawdzie z pewnym przymrużeniem oka, aczkolwiek nie jest on całkiem przypadkowy. Zapewne wielu z Was skojarzy ten przepis również z czymś co określane jest jako „angielskie śniadanie” – i też będzie to w dużej mierze trafione. Ale tak naprawdę nasz tytuł wziął się po pro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.