bułeczki - 9699 przepisów (strona:378/647)

Wtorek: Najlepszy i najprostszy hamburger 139

szczęścia brakuj już tylko dobrych bułek hamburgerowych. Gorąco namawiamy Was do własnoręcznego zrobienia bułek według tego przepisu , który pozwala w ciągu pół godziny upiec pyszne, puszyste, miękkie, lekko słodkie bułeczki. Naprawdę nie ma sensu kupować gotowych bułek. Przepis na hamburgery pochodzi z bloga Girlscangrill.com Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny 4 duże łyżki musztardy dijon, albo musztardowej lub deserowej

Niedzielny kucharz
Oliwa czosnkowa 104

Oliwa czosnkowa, domowa, aromatyczna, idealna do sałatek, pieczonych warzyw, pizz czy innych wytrawnych wypieków typu focaccia czy nadziewane bułeczki. Dla mnie idealna. Na bazie oliwy czosnkowej przygotujecie aromatyczne warzywa czy spaghetti pomidorowe. Tak prosta, że jak zrobicie sami, nie kupicie gotowców. W zależności od potrzeb zwiększcie ilość składników. Dla mnie szklanka oliwy i 4- 5 ząbków czosnku (w zależności

Zasmakuj Kuchni
Drożdżowe babeczki 103

kładziemy na niej łyżeczkę dżemu, zlepiamy brzegi – wkładamy do wysmarowanej masłem foremki na muffinki. Przykrywamy ściereczką, zostawiamy na 30 min do wyrośnięcia. Pieczemy ok 30min w 180st. Gorące bułeczki smarujemy syropem klonowym dla ładnego wyglądu i pysznego smaku. Artykuł Drożdżowe babeczki pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Bułki z czekoladą 177

Domowe drożdżowe bułeczki polane czekoladami. Rewelacyjne w smaku, pięknie się prezentują. Bardzo łatwe do przygotowania. Czy już Was zachęciłam do upieczenia? Do tego polecam szklankę mleka lub kakao. Zapewniam, że na zjedzeniu jednej bułki się nie skończy. Są tak kuszące i smaczne, że ręka sama wędruje po następną. Po upieczeniu podzielcie się proszę swoimi opiniami w komentarzach. Składniki

O kuchni z uczuciem
Focaccia z patelni na jogurcie (Focaccia in padella con yogurt) 145

tiepido. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie je wyrabiamy. Ciasto dzielimy na 5 mniejszych porcji (na 1 porcj ę  przypada ok. 100-110 gram ciasta). Formujemy okrągłe bułeczki.  **** Quando l'impasto avrà raddoppiato di volume, impastatelo nuovamente e dividetelo in 5 palline (1 porzione da circa 100-110 g).  Impastate ogni pezzetto dandogli forma sferica

La grande e la piccola cuoca
Focaccia z pieczonymi szparagami, fetą i pesto z bazylii (Focaccia con asparagi, feta e pesto di basilico) 121

miejsce do wyrośnięcia na około 2 godziny.  Gdy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie je wyrabiamy.   Ciasto dzielimy na 2 porcje, które f ormujemy okrągłe bułeczki. Bu ł eczek nie rozwałkowujemy, delikatnie rozciągamy na kształt ko ł a,  końcami palców robiąc wgłębienia w cieście. Na rozgrzanej patelni delikatnie posmarowanej oliwą smażymy focaccie

La grande e la piccola cuoca
PIZZERINKI + FILMIK 108

Pizzerinki to smaczne małe bułeczki w kształcie pizzy, pysznie nadziane. Smakują każdemu na ciepło i zimno. Przygotowałam je w Thermomasterze II firmy Kalorik. SKŁADNIKI : 550 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 150 ml mleka 100 ml wody 1 łyżeczka cukru 5 łyżek oleju 1 płaska łyżka soli

Kulinarne Fantazje Marioli
Drobiowe burgery z mega chrupiącymi ziemniaczkami 125

łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku łyżka posiekanych, świeżych ziół – u mnie pietruszka, szczypiorem i rozmaryn 2-3 łyżki oleju do smażenia Dodatkowo: 6 małych bułeczek – przekrojonych na pół 1 dojrzałe awokado – pokrojone w plasterki i skropione sokiem z cytryny 1 dojrzały pomidor – pokrojony w plastry 6 liści sałaty – umytych keczup Na mega

Smaczna Strona
Kanelbullar, czyli cynamonowe bułeczki 97

Pyszne, pachnące cynamonem szwedzkie bułeczki, które wzbogaciłam o dodatek orzechów włoskich. Najlepsze do ciepłej herbatki, kiedy za oknem chłodne dni. Niestety znikają w mgnieniu oka, więc na wszelki wypadek zróbcie je z podwójnej porcji

Z Hrabiną w kuchni
BAGIETKI ORKISZOWE NA KEFIRZE 144

Bagietki z mąki orkiszowej przygotowane na kefirze. Wystarczy kilka składników, aby otrzymać pyszne, domowe bułeczki, bez żadnych polepszaczy. Chrupiące z zewnątrz, a w środku mięciutkie i lekko wilgotne. Dzięki temu, że zawierają kefir długą utrzymują swoją świeżość i nie zsychają się tak szybko jak te kupne. Użycie mąki orkiszowej zamiast zwykłej pszennej sprawiło, że bułki stały się bardziej wartościowe odżywczo

Kuchnia MagdaLeny
BAGIETKI ORKISZOWE NA KEFIRZE 144

Bagietki z mąki orkiszowej przygotowane na kefirze. Wystarczy kilka składników, aby otrzymać pyszne, domowe bułeczki, bez żadnych polepszaczy. Chrupiące z zewnątrz, a w środku mięciutkie i lekko wilgotne. Dzięki temu, że zawierają kefir długą utrzymują swoją świeżość i nie zsychają się tak szybko jak te kupne. Użycie mąki orkiszowej zamiast zwykłej pszennej sprawiło, że bułki stały się bardziej wartościowe odżywczo

Kuchnia MagdaLeny
Bułeczki wianuszki z sezamem 164

Przepyszne,cudownie chrupiące i co ważne proste w wykonaniu drożdżowe bułeczki. Przepis uniwersalny,można robić paluchy,krótkie,długie,zaplatać wianuszki,zwijać rogaliki,co tylko chcecie i posypywać czym chcecie. U mnie dziś wianuszki posypane sezamem. 3,5 szklanki mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 1 szklankę ciepłego mleka 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru 4 łyżki oleju 1 jajko

Kolorowa kuchnia Elki
Odrywane bułeczki drożdżowe z czosnkiem niedźwiedzim 192

Odrywane bułeczki drożdżowe z czosnkiem niedźwiedzim Pull apart bread znamy najczęściej jako odrywany chlebek na drożdżach z ziołami. Na blogu był już przepis na słodką wersję pull apart bread, czyli chlebek cynamonowy. Mięciutki, aromatyczny i taki smaczny, że ledwo zdążyłam go sfotografować. Drożdżowy chlebek jest bardzo lubiany. Wyobraźcie sobie, jakim genialnym pomysłem są jego

dolcevitainmykitchen
Bułki pszenne metodą solno-drożdżową 117

Wypiekanie na śniadanie  i smaczne bułeczki metodą solno-drożdżową , przepis  z Grupy Piekarnicza Brać na FB. Moje nie wyszły idealne, zapomniałam naciąć i oprószyć mąką no i zapomniałam o naczyniu z wodą, ale i tak zjedzone ze smakiem. S kładniki: 12 sztuk roztwór solno-drożdżowy: 100g wody 10g soli 10g świeżych drożdży ciasto: 500g mąki pszennej

Moje domowe kucharzenie
Parówki w cieście drożdżowym 185

przekąski. Pomysł prosty : ciasto drożdżowe w wersji bez cukru, za to z dodatkiem aromatycznej czarnuszki, do środka parówka ( u mnie też salami) i voila!: kolacja gotowa.  Takie pikantne bułeczki można dowolnie doprawić- jednak uważam, że czarnuszka ,robi tutaj niesamowitą robotę 😊 No i miałam kolejną okazję na testy piekarnika Electrolux , i drożdżowe ciacho upiecze Wam prima 😊 Składniki na ciasto drożdżowe

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania