Składniki: (16 szt. drożdżówek) Ciasto 600 g. mąki pszennej 200 g. cukru + 1 łyżeczka 3 jajka 45 g. świeżych drożdży szczypta soli 1 szkl. mleka 100 g. margaryny (lub masła) Lukier jeżynowy 2-3 łyżki jeżyn 5 czubatych łyżek cukru pudru Oraz 400 g. jeżyn 1,5 łyżki cukru brązowego 1/2 łyżeczki anyżu (całe nasionka) 1 małe jajko mąka pszenna do podsypywania margaryna do posmarowania blaszek Margarynę rozpuść w małym rondelku i ostudź. Jajka wbij do miseczki, dodaj cukier i bełtaj jajka widelcem przez minutę (cuki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...