Bułki z ciasta drożdżowego z lodówki, przygotowane wieczorem

Bułki z ciasta drożdżowego z lodówki, przygotowane wieczorem

Bułki z ciasta drożdżowego z lodówki, przygotowane wieczorem

Przepis na : kolacja

To są idealne sposób na przygotowanie bułek na rano. Normalnie gdybyśmy chcieli zrobić świeże bułeczki potrzebujemy kilka godzin. Te natomiast około 1 godziny. Przygotowanie ciasta drożdżowego w thermimix do naczynia miksującego pokruszyć drożdże, dodać sól, cukier, łyżkę mąki, letnie mleko, temperatura 37 C, obroty 1, czas 2 minuty. Zostawić na 15 minut dodać wszystkie pozostałe składniki ciasta do naczynia miksującego. Wyrobić ciasto, czas 3 minuty, naczynie zamknięte, interwał włożyć ciasto do dużego work... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, bułki, ciasto drożdżowe, drożdżowe, śniadania, ciasta z masa, kolacja, desery, bułka pszenna, deser, pieczywo

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.