bułeczki - 9699 przepisów (strona:209/647)

Chrupiące bułeczki 99

całą noc (około 8-9 godzin). Po tym czasie, kiedy ciasto wyrosło i podwoiło objętość – należy je ponownie zagnieść i podzielić na 10 równych części. Z każdego uformować bułeczkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w niewielkich odstępach. Odstawić na 20-25 min. do podrośnięcia (w przypadku bułek przygotowywanych wieczorem – drugie wyrastanie może potrwać około(...)Tuż przed wstawieniem bułek do piekarnika można naciąć lekko ich wierzch, np. na ukos. Ja nie przywiązuję do tego większej uwagi, nacinam w różny sposób, bułeczki wtedy mają ciekawsze kształty. W rondelku zmieszać wodę i mąkę. Podgrzewać, aż masa lekko zgęstnieje. Ciepłą mieszanką posmarować bułki i wyłożyć blaszkę do nagrzanego piekarnika. Piec około 25-30 min. w temperaturze 210*, najpierw

dom-agi.pl
Bułeczki koperkowe z czosnkiem 117

Pyszne bułeczki, pachnące latem dziś zagościły na naszym stole. Bułeczki robi się szybko i szybko znikają, pięknie pachną, są puszyste i delikatne. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Bułki z koperkiem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sfeeha – arabskie bułeczki z mięsem i granatem 109

Sfeeha to arabskie bułeczki z mięsem i granatem, takie arabskie mini pizze. To pszenne drożdzowe ciasto nadziewane surowym mięsem – może to być jagnięcina lub wołowina. Są idealne jako przekąska na przyjęcie lub imprezę, więc świetnie nadadzą się na czas karnawału! Można je podawac na Read More Artykuł Sfeeha – arabskie bułeczki z mięsem i granatem pochodzi z serwisu flymetothespoon

Flymetothespoon
Ptasie gniazdka 139

buleczki, które zrobią zrobią furorę na każdym przyjęciu. A szczególnie pięknie wygladają na wielkanocnym stole. Można podać je na śniadanie, imprezę, grilla, jako dodatek do zup i dań warzywnych. Bułeczki są malutkie, takie na jednego zęba i szybko znikają z talerza. Na przekrojone bułeczki można położyć pomidora, plaster jajka lub ogórka

dolcevitainmykitchen
Orkiszowe bułeczki scones z rabarbarem i rabarbarowym lukrem 65

popularne w Wielkiej Brytanii kruche bułeczki  to łatwy  i szybki w przygotowaniu  wypiek. Są bardzo wszechstronne, idealne na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę.  Scones przygotowujemy bez drożdży, na proszku do pieczenia. Możemy je przyrządzić na słodko lub wytrawnie. Bardzo lubię te bułeczki, a kiedy znalazłam przepis na rabarbarowe scones z różowym rabarbarowy lukrem * postanowiłam je natychmiast przygotować

Tajemnice Smaku
Sfeeha – arabskie bułeczki z mięsem i granatem 118

Sfeeha to arabskie bułeczki z mięsem i granatem, takie arabskie mini pizze. To pszenne drożdzowe ciasto nadziewane surowym mięsem – może to być jagnięcina lub wołowina. Są idealne jako przekąska na przyjęcie lub imprezę, więc świetnie nadadzą się na czas karnawału! Można je podawac na Read More Artykuł Sfeeha – arabskie bułeczki z mięsem i granatem pochodzi z serwisu flymetothespoon

Flymetothespoon
Domowe pszenne bagietki z dodatkiem wędzonej papryki - miękkie i delikatne, długo zachowujące świeżość 141

gluten mnie nie dopadnie, bo uwielbiam pszenne wypieki. Poniżej kilka innych, sprawdzonych przepisów. Aby otworzyć przepis wystarczy kliknąć w nazwę lub zdjęcie. Domowe bajgle z hummusem i warzywami Drożdżowe bułeczki pszenno-kukurydziane Słodkie odrywane bułeczki pszenne wyrastające na zimno Domowe kajzerki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Imprezowe przekąski – część 2 264

ogórkowych pasków. Tak samo postępujemy z papryką. Na ogórku układamy po 2 kawałki każdego z warzyw oraz kawałek koperku. Następnie zawijamy wszystko w roladkę. Kontynuujemy do wykończenia składników. Gotowe! Bułeczki a’la pizza opakowanie ciasta na pizzę 250g salami lub szynki 150g sera (u mnie mozzarella) papryka (opcjonalnie) Nagrzewamy nasz piekarnik do temperatury 200°C. Wędlinę i paprykę kroimy(...)ciasta kulkę. W małej tortownicy wysmarowanej masłem układamy kulki naszego ciasta. Foremkę wkładamy do piekarnika na ok 20 minut lub do momentu lekkiego wyrośnięcia i zarumienienia ciasta. Gotowe bułeczki możemy posmarować odrobina rozpuszczonego masła wymieszaną z drobno posiekaną natką pietruszki. Gotowe! Szpinak w cieście francuskim 450g mrożonego szpinaku 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

Mostek w kuchni
WANILIOWE MINI BUŁECZKI Z MASCARPONE – NA SŁODKO! 201

nigdy nie brakło by mi pomysłów zarówno na dodatki do niego, jak i na sposób zwijania. I pomyśleć, że kiedyś uciekałam od ciasta drożdżowego! Dziś przygotowałam dla Was mini bułeczki, takie mini drożdżówki z nadzieniem serowym – na słodko oczywiście! Z dodatkiem prawdziwej wanilii! Bułeczki są niesamowicie puszyste i delikatne. Idealnie smakują zarówno na gorąco, jak i na zimno

Ostra na Słodko
Słodkie drożdżowe bułeczki dyniowe 105

Wczoraj publikowałam przepis na dyniowe rogale śniadaniowe - dziś to samo ciasto ale w innej formie, jako słodkie bułeczki :) Przepis bazowy ze strony Moje Wypieki. Składniki: 380 g mąki pszennej 10 g suchych lub 20 g świeżych drożdży 100 g cukru 150 ml mleka szczypta soli 180 g  puree z dyni 30 g stopionego masła  Do posmarowania: mleko(...)sklejeniem na blasze wyścielonej papierem do pieczenia lub matą teflonową, nakryć lnianą ściereczką, zostawić do napuszenia na około 25-30 min. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 0 C, wyrośnięte bułeczki posmarować jajkiem lub mlekiem Wstawić do piekarnika i piec 20-25 min aż do zrumienienia. Wystudzić na kratce. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Drożdżówki z budyniem 124

Drożdżowe bułeczki z budyniem i kruszonką. Zazwyczaj drożdżówki nadziewam masą serową lub dżemem, ale przypomniałam sobie o pewnych bułeczkach z budyniem, które w dzieciństwie tak bardzo lubiłam. Co prawda kształt miały inny, ale w smaku wyszły zupełnie jak tamte :-) Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Keto gofry śniadaniowe (Paleo, LowCarb) 106

pieczywa nie jadam już długie lata, jednak czasami ochota na kanapkę się pojawia. Wtedy staram sobie jakoś poradzić przygotowując coś, co stwarza pozory dania, którego mi brakuje. Pamiętacie te bułeczki z kalafiora albo te keto bajgle brokułowe ? Było to nic innego jak próba stworzenia czegoś na kształt pieczywa. Oba przepisy były całkiem udane, jednak dość pracochłonne. No i warzywne(...)Keto gofry śniadaniowe to rewelacyjny pomysł na pyszne bezzbożowe śniadanie. W dodatku szybki i prosty. Chwila w mikrofali i posiłek gotowy! Dania Deser , Przekąska , Śniadanie Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword bułeczki , gofry Porcje 1 porcja Czas przygotowania 2 minuty Czas gotowania 2 minuty Składniki 1 jajko 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka masła klarowanego 1 szczypta soli himalajskiej morskiej lub kłodawskiej

Modern Cave Girl
Bułeczki cynamonowe z migdałami i orzechami 107

roladę”. Kroimy na części o szerokości ok. 4 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół dopóki bułeczki się nie zarumienią. Posypujemy cukrem pudrem i gotowe. Bułeczki powinny wystygnąć, ale u mnie w domu jeszcze nie udało się doczekać tego momentu. Bon appetit

Kate's Kitchen
Domowe drożdżówki z malinami i kruszonką 151

Mięciutkie, puszyste bułeczki z świeżymi, orzeźwiającymi malinami i chrupiącą kruszonką to doskonały pomysł na letni deser z wykorzystaniem sezonowych owoców. Składniki: Ciasto: 260g mąki pszennej 1 jajko 60g cukru 100ml letniego mleka 50g masła 30g świeżych drożdży Dodatkowo: 300g świeżych malin 1 jajko do posmarowania bułek Kruszonka: 60g mąki pszennej 30g cukru 40g masła ekstra Wykonanie: 1. Ciasto: Drożdże pokruszyć(...)okruchy kruszonki. 3. Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 równych części, uformować z nich kule, ułożyć na blaszce wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć. W każdą bułeczkę wcisnąć po kilka malin i pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Po tym czasie posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około

Szalona Kuchnia Eweliny
Drożdżówki z budyniem, jagodami i malinami. 387

blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdego placuszka dnem szklanki robimy wgłębienie, w środek wkładamy porcję budyniu, brzegi smarujemy rozmąconym żółtkiem, a na budyniu układamy porcję owoców. Bułeczki zostawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia, a następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C około 15-20 minut, aż do zarumienienia. Gotowe bułeczki oprószamy cukrem pudrem

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania