budyń - 12640 przepisów (strona:178/843)

Ciasto Shrek 345

jajek 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 16 g 5 łyżek mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Na zielony budyń: 1 duży, zielony sok  PYSIO ( może być inny zielony) 3 budynie śmietankowe bez cukru. Masa śmietanowa: ½ l śmietany kremówki 30 % 1 płaska łyżka cukru pudru 2 galaretki agrestowe 1 szklanka(...)Pieczemy ok. 35 minut w 180 st. C. Warstwa  zielona  Do garnka wlewamy sok  zostawiając jeden kubek soku, do rozmieszania w nim  budyniów. Sok z garnka zagotować, do wrzącego wlać naszą mieszankę, cały czas mieszając, zagotować tak, jak budyń. Zieloną gorącą warstwę  wylewamy na ostygnięty biszkopt. To studzimy i przystępujemy do wykonania masy śmietanowej. Masa

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto "Snickers" Bez Pieczenia 1371

pieczenia.   Ciasto "Snickers" bez pieczenia - Składniki : ok. 300-350 g herbatników kakaowych (miękkich, jeden - 5 g) Masa: 500 ml mleka 1/3 szklanki cukru szklanka mleka w proszku budyń śmietankowy łyżka mąki ziemniaczanej 125 g masła 2 łyżki masła orzechowego Karmel: 2 łyżki miodu 4 łyżek cukru płaska łyżeczka margaryny odrobina sody 200 g masła orzechowego ok. 60 g orzeszków(...)posypania wierzchu) Ciasto "Snickers" bez pieczenia - Sposób przygotowania : Formę (ok. 20x28 cm) wykładamy pergaminem. Wykładamy pierwszą warstwę herbatników. Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrem, a następnie dodajemy mleko w proszku i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie wlewamy rozrobiony budyń. Ciągle mieszając gotujemy do zgęstnienia masy

Słodka Strona
Budyniowa tarta pod złotymi kroplami 150

minut. Następnie usuwamy nasze obciążenie  i pieczemy jeszcze 5-10 minut, do lekkiego zbrązowienia spodu. Wyciągamy ciasto na które będziemy teraz wykładać naszą masę. Masa Składniki: 1 budyń śmietankowy 0,5 l mleka 1 łyżka mąki,  0,5 szklanki cukru  0,5 kostki masła 2 białka 2 łyżka cukru pudru  sól 100 gram jagód  Wykonanie(...)garnka wlewamy 400 ml mleka dodajemy masło oraz cukier gotujemy. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń oraz mąkę. Do gotującego mleka wlewały budyń i mieszamy aż się zgęstnienie. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy. Na podpieczone ciasto wykładamy jagody, na to wylewamy budyń. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i pieczemy

kgwjanczewo
Ciasto puszysta krówka 181

łyżki oleju 3 łyżki wody Na krem kajmakowy: 200 g masła 1 puszka masy kajmakowej (510 g) 1 kieliszek wódki 2 opakowania śmietan-fix Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru Dodatkowo: 3-4 łyżeczki cappuccino do ozdobienia ciasta słodkie kakao, kawałki czekolady WYKONANIE Wszystkie wymienione składniki muszą być(...)przesiane przez sitko mąki, mieszając delikatnie szpatułką. Gotową masę przelać na blaszkę i piec około 30 minut (do suchego patyczka).   Nasączenie: W filiżance zaparzyć cappuccino. Krem budyniowy: Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu dodając jednak nieco mniej mleka. Ostudzić często mieszając (tak żeby nie powstał kożuch). Miękkie masło utrzeć z przesianym przez sitko cukrem pudrem na puszysty krem. Stopniowo

Passions hobbies life
Odchudzone kremówki kokosowe według Ewy Wachowicz 488

włożyć na 30 minut do lodówki.  Następnie rozwałkować i wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem   Masa budyniowa: 1 litr mleka,  2 budynie śmietankowe (każdy po 40g), 1 budyń waniliowy (40g), 3 czubate łyżki cukru. W szklance mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem. n\Na gotujące się mleko wlać rozrobione budynie, gotować

Z miłości do słodkości
Kakaowy torcik z masą serowo budyniową. 170

Witajcie :) Zapraszam Was dzisiaj na kakaowy torcik z nutką kardamonu   przekładany masą serowo budyniową . Połączenie kakaowego ciast z gotowanym serem z budyniem daje niesamowity smak :)  Składniki na ciasto Kakaowe : 1 kopiasta szklanka mąki tortowej 1 szklanka cukru 4 łyżki gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki  proszku do pieczenia 1 łyżeczka kardamonu Piątnica  6 jajek(...)łyżki oleju 1 cukier waniliowy Masa serowa: 500 gr sera białego śmietankowego 2 szklanki mleka + 1 do rozrobienia budyniu 2 łyżki mąki 2  budynie waniliowe Winiary Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel. Dodać mąkę z proszkiem  kakao  kardamon i olej. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia

Sama słodycz i szczypta chili
Zwykła budyniowa owsianka :) 127

sycącą. Jak już raz zrobiłam to tak do tej pory często u mnie gości. Jest bardzo smaczna w smaku i syci na długi czas. Do mojej wersji dodaję budyń, aby była gęstsza i miała odpowiedni smak. Mam nadzieję, że wkrótce wypróbuję także inne kompozycje z wykorzystaniem płatków owsianych. PRZEPIS: - 4 łyżki płatków owsianych ( w miarę dużych :D) - 1,5 szklanki(...)wody - troszkę mleka (ok. 1/5 szklanki) - 1 łyżka budyniu (u mnie śmietankowy) - saszetka stewii w proszku Wodę zagotowujemy, wsypujemy płatki i czekamy aż zmiękną. Następnie dodajemy słodzik i czekamy aż się rozpuści. W mleku rozpuszczamy budyń i wlewamy do naszych płatków. Mieszamy jeszcze chwilkę, do uzyskania średnio gęstej konsystencji. I gotowe. Smacznego :P Ile kalorii: * płatki (ok. 50g) = 180 kcal

Zdrowie na języku :P
Ciasto kokosowo - ananasowe 406

nadal ubijać, aż nie będzie czuć grudek cukru.  Kokos wmieszać łyżką. Piec w150 stopniach, aż się 'ususzy' ;) Składniki masa ananasowa: 4 żółtka  1 łyżka cukru 1 duży budyń śmietankowy (bez cukru) 1 łyżka mąki ziemniaczanej kostka masła puszka ananasów Przygotowanie: Wykonanie tej masy nie należy do najprostszych, ale w smaku jest pyszna!!     Odlać sok z ananasów(...)dolać do niego wody, tak aby w sumie było go 0.5 litra płynu. Z tego 0.5 l płynu odlać 1/3, dodać do niej żółtka, budyń, cukier, mąkę i wszystko to razem utrzeć mikserem w dużej misce. Pozostałe 2/3 płynu zagotować w małym garnku. Gorący płyn wlać do masy utartej z płynu i wyżej wymienionych składników. Całość dobrze wymieszać i wstawić

Lawendowe Niebo
Tarletki z borówkami 128

ogródku- powstały takie oto tarletki ;) Tarletki z borówkami Składniki: Ciasto: 200g mąki 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody szczypta soli Masa budyniowa: budyń śmietankowy 3/4 bez cukru 375 ml mleka 2 łyżki cukru 30 g masła Do dekoracji dowolne owoce ;) Przygotowanie: Ciasto: Mąkę, masło - wysiekać na stolnicy. Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto(...)minut - na złoty kolor. Czasami ten złoty kolor zamienia się w ciemny brąz, ale i tak jest ono smaczne;) Masa : Odlewamy pół szklanki mleka i rozpuszczamy w nim budyń. Pozostałe mleko, masło i cukier trzeba zagotować. Gdy się zagotuje wlewamy budyń i gotujemy 2-3 minut ciągle mieszając. Stygnący, ciepły budyń wylewamy na przestudzone tarletki.  Dekorujemy owocami sezonowymi ;) Pychota

Lawendowe Niebo
Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym 341

pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 250 g masła 250 ml śmietany kwaśnej gęstej 1 łyżka cukru waniliowego 1 białko cukier do obtoczenia Krem budyniowy: 0,5 l mleka 1 budyń waniliowy 4 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 żółtka 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 200 g masła Przygotowanie: Mąkę przesypać na stolnicę dodać cukier waniliowy, zimne(...)obtoczyć w cukrze. Piec w 190 stopniach około 25 minut do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu zdjąć foremki i studzić na metalowej kratce. Krem budyniowy:w szklance mleka zmiksować żółtka, budyń i obydwie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrami, wlać zmiksowane mleko i mieszając, zagotować. Budyń nakryć folią spożywczą by nie powstał kożuch i ostudzić. Masło utrzeć do białości. Dodawać porcjami

Ala piecze i gotuje
Ciasto makowo - budyniowe 1001

przelać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temp. 170st. Ostudzić i przekroić. Krem budyniowy: 250g margaryny Kasia Extra,  litr mleka,  3 budynie śmietankowe,  3/4 szklanki cukru. W szklance mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko wlać rozrobione budynie, stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa(...)zgęstnieje. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch, dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. 2/3 kremu przełożyć blaty ciasta. Resztę kremu rozsmarować na wierzchu. Wierzch: 50g płatków migdałowych,  cząstki pomarańczy i grejpfruta do dekoracji. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, przestudzić i rozsypać na wierzchu ciasta. Można również udekorować wyfiletowanymi cząstkami pomarańczy i grejpfruta. Schłodzić. Źródło:  Kasia Moje ciasto

Z miłości do słodkości
Karpatka z kremem cytrynowym 361

masła (125 g) 1 szklanka mąki pszenne tortowej 1 szklanka wody 5 jajek szczypta proszku do pieczenia szczypta soli cukier puder (do dekoracji) SKŁADNIKI na krem cytrynowy: 2 opakowania budyniu śmietankowego 500 ml mleka 7 łyżek cukru białego kryształ 200 g masła 1 cytryna PRZYGOTOWANIE ciasta: Piekarnik ustawiamy na 180'C. Wodę zagotowujemy i rozpuszczamy w niej masło. Zdejmujemy(...)ciasto wyjmujemy z formy i pozostawiamy do wystygnięcia. Czynność powtarzamy z drugą porcją ciasta. PRZYGOTOWANIE kremu cytrynowego: Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok. W 100 ml mleka rozpuszczamy budyń i dodajemy cukier. Mieszając dodajemy startą skórkę z cytryny i sok. Pozostałe 400 ml mleka zagotowujemy w garnku i intensywnie mieszając dodajemy rozpuszczony budyń z cukrem i cytryną. Gdy budyń

kulinarnyJa
Babeczki z jagodami i budyniem 83

szkoda byłoby nie sfotografować tym smakołyków, które dla Was szykuje! Dziś na przykład mam dla Was kruche babeczki - takie które zawsze przyciągają mój wzrok w każdej cukierni. Z dodatkiem budyniu i jagód - a jakże! Zapraszam :)" Składniki : 3,5 szklanki mąki 2 jajka białko 120 g cukru łyżka ekstraktu waniliowego 200 g masła dodatkowo budyń waniliowy 450 ml mleka szklanka jagód(...)kwadraciki i dodajemy do miski. Wszystko ucieramy mikserem  (chyba, że wolicie tradycyjnie, ugniatać ręcznie). Ciasto wyrabiamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie gotujemy budyń.  Do szklanki wlewamy 100 ml mleka, resztę zagotowujemy w rondelku. Gdy mleko się zagotuje, wlewamy wymieszany proszek z resztą mleka i gotujemy przez chwilę, ciągle mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia, mieszając

Słodkie Przyjemności
Snicers, orzechowiec 468

szkl cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek wody 2 łyżki oleju Masa orzechowa : 400g orzechów 150g masła 3 łyżki miodu 4 łyżki cukru Dodatkowo : 4 opakowań budyniu śmietankowego 1,5 l mleka 2 puszki masy kajmakowej ( u mnie o smaku orzechowym) Przygotowanie : Ciasto :  składniki zagnieść na gładkie ciasto, podsypywać mąka jeśli jest zbyt klejące, podzielić(...)cukrem. Całość przesmażać, aż składniki się rozpuszczą, a orzechy będą brązowe. Masę orzechową przekładamy na surowe ciasto dociskając lekko łyżką. Pieczemy  tak samo jak poprzednie blaty ciasta. Budyń: budyń ugotować tak jak na opakowaniu. zmieniając proporcje mleka na 1,5 litra. Gorącą masę przelewamy na przyszykowane wcześniej ciasto na blasze. Masa kajmakowa : wcześniej można ją zanurzyć

Garnkowe fanaberie
Deser kawowy z owocami 182

Mój deser od klasycznego tiramisu różni się tym, że zamiast biszkopcików "języczków" ma w sobie herbatniki, oraz urozmaicony jest o budyń i owoce. Mascarpone i kawa oraz amaretto są bez zmian, tak jak w tradycyjnym tiramisu :) Składniki: Masa kawowa: 6 żółtek 6 czubatych łyżek cukru 50 dag mascarpone 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy (albo 4 łyżeczki cappuccino) Masa budyniowa: 2 szklanki(...)mleka ½ szklanki cukru pudru 250 g margaryny 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem Ponadto: Owoce (u mnie brzoskwinie z puszki) ale mogą być np. wiśnie z kompotu. 2 łyżki gorzkiego, naturalnego kakao 1 łyżeczka mielonej kawy Około 4 – 6 paczuszek herbatników (w zależności od wielkości blachy) Amaretto Ewentualnie bita śmietana i dowolne owoce do ozdoby. Sposób wykonania: Masa kawowa: Żółtka

Bon Appetit Małgorzaty