budyń - 12640 przepisów (strona:176/843)

Wegańskie trifle, Sierpień w hrabstwie Osage i Co się wydarzyło w Madison County 185

light angielskiego trifle . Goście jednogłośnie orzekli, że pyszne, więc polecam z czystym sumieniem:). Składniki: 2 opakowania galaretek truskawkowych (bez żelatyny, np. Cykoria) owoce (świeże lub z puszki) 1 mały budyń waniliowy ulubione mleko pokruszone płatki kukurydziane i/lub prażone płatki owsiane śmietanka słonecznikowa kilka łyżek syropu z buraków cukrowych/daktyli, itp. opcjonalnie: 2-3 łyżki inki czekoladowej prażone płatki migdałowe Przygotuj galaretkę(...)instrukcji na opakowaniu. Na dnie dużego i szerokiego szklanego naczynia ułóż owoce i zalej galaretką. Ugotuj budyń. Gdy galaretka stężeje, wlej warstwę wystudzonego budyniu. Posyp cienką warstwą płatków kukurydzianych i/lub owsianych.  Następnie zblenduj śmietankę słonecznikową z syropem (i inką) i wlej na wierzch deseru. Posyp prażonymi płatkami migdałowymi. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przepis dodaję

Qlinarnie i Qlinarnie
100. Ciasto krówkowo budyniowe 393

szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru Masa krówkowa; 400 g cukierków krówek ok 1 szklanki mleka 400 g orzechów włoskich 2 budynie śmietankowe, waniliowe lub karmelowe Ciasto wyrobić i włożyć do lodówki na 30 minut. Cukierki rozpuścić w mleku na bardzo wolnym ogniu, często mieszając. Na końcu masa musi mieć konsystencje gęstej(...)krówkową, jeden placek pozostaje bez masy. Wszystkie placki pieczemy w 170 stopniach przez ok 25 minut. Placki z masą krówkową przykrywamy pergaminem, gdyż orzechy bardzo szybko się przypalają. Gotujemy budynie w 3 i 1/2 szklance mleka. Połowę budyniu wylewamy na upieczone ciasto krówkowe i przykrywamy drugim ciastem krówkowym, na to pozostały budyń i ostatnie ciasto bez masy krówkowej. Całość polewamy

Jadło i czytadło
Porzeczkowa Marysieńka 153

łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowo - budyniowy 400 ml kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 1 budyń śmietankowy 2 szklanki mleka masa porzeczkowa: 1 galaretka o smaku porzeczkowy (polecam Delecte - jest przepyszna) 100 ml śmietany 30% Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli(...)pianę. Dodajemy cukier, drobno pokrojone orzechy, miód oraz obie mąki wymieszane z proszkiem. Mieszamy. Pieczemy w tej samej blaszce co biszkopt w temperaturze 180ºC przez 25 minut. Krem:  Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić, następnie ubić go mikserem. W 1/3 szklance gorącej wody rozpuszczamy żelatynę. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy budyń i żelatynę (może być jeszcze

Jadło i czytadło
Ciasto wiśniowo - bydyniowe z kremówką 338

ciasto można przygotować o każdej porze roku, wystarczy wyjąć z zamrażalnika mrożone owoce lub je zakupić. Do tego budyń, galaretka, kremówka i wiśniowa pychotka gotowa!   Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 1 litr mrożonych wiśni 2 budynie śmietankowe 2 galaretki wiśniowe ok. 3 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny Masa(...)proszek delikatnie mieszając na ostatnim etapie. Piec przez 20 minut w 170 s. Wiśnie zagotować w 1/2 szklance wody. Gdy będą już ugotowane należy je zmiksować blenderem. Budynie rozpuścić w 3/4 szklance wody. Do gotującej masy dodać budynie, mieszać do zagotowania, zdjąć z ognia i wsypać galaretki. Dokładnie wymieszać do rozpuszczenia galaretek, dodać cukier do smaku

Jadło i czytadło
Ciasto z masą chałwową i bezami 449

jajek, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1/2 szklanki cukru, 10 łyżek mąki krupczatki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 3 łyżki kakao, Masa chałwowa: 2 opakowania budyniu śmietankowego, 1 łyżka mąki krupczatki, 3 łyżki cukru, 2 szklanki mleka, 1 kostka masła, 1 kostka margaryny, 20 dag chałwy, Dodatkowo: 20 dag bezów. gorzka czekolada. PRZYGOTOWANIE: 1 . Biszkopt: Białka ubijam(...)sodą. Na końcu dodaję kakao. Ciasto wykładam na blaszkę i piekę około 45 minut w temp. 170 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. 2. Masa chałwowa: Z budyni, mąki, cukru i mleka gotuję budyń. Odstawiam do przestudzenia. Masło oraz margarynę ucieram na jednolitą masę. Dodaję pokruszoną chałwę i razem ucieram. Następnie dodaję po troszeczku budyniu. Ucieram

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kruche ciasto z masą budyniową rabarbarem i tuskawkami 152

doczeka :) Składniki na ciasto: 4 żółtka 300 g maki 150 g masła 3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe z cukrem  500 ml słodkiego mleka 3,2 % 2 łyżki masła Kruszonka: 60 g cukru 60 g mąki 50 g masła Dodatkowo: 300 g truskawek 300 g rabarbaru(...)folię i odstawić do lodówki na 1 godzinę . Rabarbar  umyc, obraz, pokroić w centymetrowe kawałki i zasypac cukrem, wymieszac i odstawić. W międzyczasie przygotować z podanych składników budyń, przestudzić. Do tortownicy wysmarowanej margaryną i wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć ciasto. Dłonią rozprowadzić równo na całej powierzchni tortownicy. Na ciasto wyłożyć rabarbar i zalać gęstym budyniem. Na wierzchu budyniu ułożyć

Gosia gotuje
Biszkopt z budyniem i bitą śmietaną 353

Nabrałam ochoty na ciasto z kremem kawowym i bananami  ale nie miałam tyle śmietanki ani bananów. Warstwę kawowo-bananową zamieniłam budyniem o smaku krówki i  wyszło pyszne ciasto. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masa budyniowa budyń(...)mleka+3 łyżki cukru 100 g masła masa śmietanowa 400 ml smietanki 30 % 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka żelatyny 5 łyżek mleka 3-4 kostki gorzkiej czekolady Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić do wystudzenia. Przygotować biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę i odstawić. Żółtka utrzeć na puszysta masę z cukrem. Następnie dodać kakao oraz mąki wymieszane

Monia miesza i gotuje
Domowy budyń orzechowy 310

Czekoladowy, waniliowy, śmietankowy, doskonale smakuje na ciepło, na zimno, z owocami, z dżemem, z syropem- tradycyjny budyń to chyba jedna z najbardziej uniwersalnych słodkich przekąsek. Co zrobić żeby był jeszcze lepszy? Przyrządzić go samodzielnie! Po domowym Belriso ( KLIK ) czas na kolejny uzdrowiony wyrób. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam najzwyklejszy w świecie budyń. Nie dość, że jest banalnie prosty(...)niezdrowych produktów, ponieważ w większości przypadków jego bazę stanowi skrobia, niemniej jednak z łatwością możemy przygotować go w samodzielnie- bez aromatów i barwników i dodatkowo wzbogacić o wartościowe składniki. Budyń wcale nie musi być ze skrobi- równie dobrze sprawdzi się tu królowa kasz, czyli jaglanka oraz płatki owsiane. Takie połączenie to bogactwo złożonych węglowodanów, witamin oraz błonnika. Całości idealnie dopełniają

peanutbuttermonster
Super ciacho :) 144

uwielbiają dzieci :) Ciasto budyniowe z brzoskwiniami. Składniki : 3 szklanki mąki tortowej 1 kostka margaryny 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 paczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie bez cukru (waniliowy lub śmietankowy) 1 puszka brzoskwiń 1 mleko Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, jajka, cukier i cukier waniliowy. Wszystko dobrze wymieszać na stolnicy i podzielić(...)części. 1 część rozłożyć na blachę (roz. 31 x 23 cm ) pokroić brzoskwinie w grubsze plasterki, poukładać ściśle obok siebie. Z niecałego litra mleka odlać 1/2 szklanki i wymieszać budynie. Resztę mleka zagotować i wlać rozmieszane budynie wraz z 1 i 1/2 łyżki cukru, gotować ok 1 min. Gorący budyń wylać na brzoskwinie, drugą część ciasta położyć na wierzch. Pieczemy

vegetanie
Czekoladowo-malinowy relax 113

się wokoło. A potem, to co cieszy mnie najbardziej. Słodkie przyjemności... Dziś i Was zapraszam na czekoladowo-malinowy relax. ... szybkie zdjęcie i mogę się delektować wspaniałym, ciepłym czekoladowo-malinowym budyniem... Składniki: 1/2 szklanki mrożonych malin 2 łyżki dobrego kakao 5-6 kostek gorzkiej lub mlecznej czekolady (można dodać więcej) 600 ml mleka 1 żółtko (białko zamroźcie do wykorzystania przy innych(...)przepisach) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 1/2 łyżeczki masła 1-2 łyżki cukru (można pominąć, zależy od tego jak słodki budyń chcemy mieć i jaką czekoladę i kakao użyjemy) wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: Odlewamy około 3/4 szklanki mleka, mieszamy z mąką ziemniaczaną i pszenną oraz żółtkiem. Pozostałe mleko z cukrem i masłem gotujemy

Słodkie okruszki
Ciasto "Żądło" 367

drożdży 1,5 szklanki mleka 3 łyżki płynnego miodu 5 łyżek oleju Polewa  100 g masła 150 g płatków migdałowych 4 łyżki miodu Krem 750 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 200 g masła 4 łyżki cukru pudru Wykonanie Zaczynamy od przygotowania rozczynu. Drożdże pokruszyć do garnuszka, dodać 1 łyżkę cukru, 3 łyżki ciepłego mleka (nie gorące). Rozetrzeć(...)wymieszać. Posmarować ciasto polewą przed pieczeniem, a następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 25 minut. Krem Mleko zagotować, ale pozostawić część na rozrobienie budyniu. Budynie rozrobić z mlekiem i wlać do gotującego się mleka.  Intensywnie mieszać, aby nie przypalić. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, a następnie dodawać po łyżce

O kuchni z uczuciem
Karpatka - masa budyniowa + galaretka 310

koniec dodać proszek. Podzielić na 2 części i piec ok 40- 45 min w 200 stopniach. Ważne żeby nie otwierać piekarnika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem: 3 szkl mleka 2 budynie śmietankowe 3/4 margaryny 3 łyżki cukru pudru ( można więcej jeśli jest mało słodkie) kilka kropel soku z cytryny Z mleka i budyniu ugotować tradycyjny budyń i ostudzić. Margarynę utrzeć(...)cukrem, dodawać małymi porcjami ostudzony budyń i utrzeć masę aż będzie gładka. Dodać kilka kropel soku z cytryny. Włożyć masę do lodówki aby stężała. Dodatkowo: 1 galaretka wiśniowa 1 łyżka żelatyny 1,5 szkl wody Zagotować wodę i rozpuścić w niej galaretkę i dodatkowo żelatynę, żeby ładnie zastygła. Przelać w płaskie naczynie. Zastygniętą pokroić w kostkę. Przełożenie: blat ciasta - masa

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Anielska chmurka 236

Składniki: 2 paczki okrągłych biszkoptów 0,5 kubka mleka Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 galaretki wiśniowe 200 g masła Pianka: 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki cytrynowe Przygotowanie: Dno tortownicy o średnicy 22 cm wykładamy biszkoptami, nasączamy mlekiem. Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody. W jednej szklance mleka(...)rozpuszczamy budynie i cukier. Pozostałe mleko gotujemy, dolewamy budyń. Studzimy, dosypując galaretkę wiśniową. Masło miksujemy na puch, następnie cały czas miksując dodajemy porcjami budyń wymieszany z galaretką.  Masę wykładamy na biszkopty. Tortownicę z ciastem wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje układamy na niej pozostałe biszkopty  Mleko skondensowane miksujemy chwilę na najwyższych obrotach, następnie dolewamy stopniowo przestudzone

Luźna Kuchnia
FALE DUNAJU. BEZGLUTENOWE - OWSIANE. 163

Proszek do pieczenia (bezglutenowy), 3 łyżeczki, Laska Wanilii, 1 + Kakao, 4 łyżeczki + Wiśnie, 2 słoiczki litrowe domowych wiśni w syropie, Nasączenie - u nas likier wiśniowy. krem: mleko, 3/4 litra, Budyń śmietankowy, 1 duży, bezglutenowy, Budyń waniliowy, 1 duży, bezglutenowy, Cukier trzcinowy, 8 łyżek, Laska Wanilii, 1 Masło, kostka polewa: Mleczna czekolada, tabliczka, Mleko, 2 łyżki, Masło 2-3 łyżki, Mascarpone(...)układamy na cieście - na bogato. Niektóre można powciskać, ale i tak same powinny "powpadać". Pieczemy: 180 stopni / góra-dół, z termoobiegiem. Około 40 minut. Studzimy. Wystudzone ciasto nasączamy. Krem: Budyń gotujemy tak jak na opakowaniu. Zmieniamy tylko proporcje. Musi być gęsty i bez grudek. Do wystudzonego budyniu dodajemy utarte z cukrem (2 łyżki) masło. Dokładnie miksujemy do połączenia składników

Wypisz Wymaluj
Pyszny podwieczorek dla dzieci 166

deserek to zwykły budyń! Ale podany nieco inaczej... Składniki -budyń śmietankowy -jagody goji -morwa biała suszona -śliwka kalifornijska -sos do deserów u mnie mango Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Na dno miseczek nalej kroplę sosu do deserów I na kroplę włóż jedną śliwkę. Zalej budyniem. Zrób zygzaki z polewy czekoladowej. Dzieci ją uwielbiają! Posyp jagodami goji i owocami morwy

Z Kuchni Do Kuchni