biszkopt - 17572 przepisów (strona:484/1172)

Biszkopt z musem czekoladowym i czereśniami 91

sobie użyć ich do ciasta. Oczywiście można użyć innych sezonowych owoców takich jak maliny, truskawki czy porzeczki. Ciasto jest mało słodkie i orzeźwiające. Idealne na letnie wieczory! Składniki na biszkopt : 6 dużych jaj, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu. Składniki na mus czekoladowy: 500 ml śmietanki 30%, 2 czekolady deserowe(...)łyżeczka cukru pudru, 250g serka mascarpone. Składniki na poncz: 1,5 szklanki wrzątku, 3 łyżki cukru, sok z cytryny. Ponadto: 500g czereśni, 2 galaretki wiśniowe. Biszkopt:  Białka ucieramy na puszysta masę, dodajemy małymi porcjami cukier. Następnie, cały czas miksując, dodajemy po trochu przesianą mąkę. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet. Dokładnie mieszamy i odstawiamy

Słodki Zakątek
Torcik z truskawkami 147

zalicza się do dietetycznych, ale są truskawki! W końcu sezon w pełni, więc należy z nich korzystać. Torcik znakomicie nadaje się na przyjęcie lub spotkanie z przyjaciółmi. Składniki: Biszkopt: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej szczypta proszku do pieczenia aromat Masa: 165ml śmietanki 30% 2 łyżki erytrytolu ok. 500g truskawek Sposób przygotowania: Biszkopt Jaja ucieramy(...)Dodajemy pozostałe składniki. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach. Masa Bardzo dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z erytrytolem na sztywną masę.  Ostudzony biszkopt przekrajamy na pół. Z obu stron smarujemy masą. Dekorujemy odszypułkowanymi i umytymi truskawkami. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Ciasto owocowe z truskawkami -sezon na nie krótki więc trzeba korzystać póki są 209

przepis na blaszkę 24 x 24 biszkopt 5 jajek 6 łyżek cukru pudru 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka octu masa serowa 3 serki homogenizowane o smaku waniliowym lub innym 25 dag mascarpone 5 łyżek żelatyny masa 2 1 śnieżka ubić z 3/4 szklanki mleka 2 galaretki ciemne rozpuścić wedle przepisu(...)będzie tężeć zmieszać ze śnieżka i wylewamy na samą górę zalewając owoce . owoce truskawki ok 1 kg przygotowanie biszkoptu m ubijamy białka z cukrem .Miksując, dodajemy żółtka i ocet. Mieszamy z przesianymi mąkami i proszkiem do pieczenia .pieczemy w blaszce ok20 min 170 st . masa serowa Serki i mascarpone ubijamy na krótko a potem dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dobrze wymieszać

Moje Wyroby
Jagodowo śmietankowy sernik na zimno 110

mnie mrożonych) 300 ml śmietanki kremówki 500 gramów sera twarogowego mielonego z wiaderka 1 żółta galaretka 2 galaretki o smaku owoców leśnych ok 8/9 łyżek cukru ok. 15 szt. biszkoptów opcjonalnie do dekoracji świeże jagody lub borówki Żółtą galaretkę zalewamy 250 ml wrzątku dokładnie mieszamy i odstawiamy. Dwie galaretki o smaku owoców leśnych zalewamy 500 ml. wrzątku i również dokładnie(...)połowę soku z jagód i zimną lecz nie zastygniętą galaretkę i dokładnie na wolnych obrotach    całość ponownie miksujemy.  Dno tortownicy o średnicy ok. 24 cm wykładamy biszkoptami. Na biszkopty wlać masę serową i wstawić do lodówki. Odcedzone jagody  wymieszać z galaretkami i pozostałym sokiem z jagód i wylać na lekko zastygniętą masę serową. Ponownie włożyć

Andzia Pichci
Kostka alpejska 148

Zapraszam kochani na meeeega słodkie ciasto dla prawdziwych łasuchów :-)  Składniki(blaszka 23/33): Biszkopt: jajka 4 szt, kakao 2 łyżki, mąka pszenna 0,5 szklanki, cukier 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, masa: suche beziki 200 g, masa kajmakowa z puszki 510 g, masło 300 g, kawa proszek 1 łyżeczka, bita śmietana: śmietanka 30% 640 ml, żelatyna 1 łyżka(...)Dodajemy je do masy jajecznej i mieszamy do połączenia. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy w 170 st.C przez 30 min. Do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy masę kajmakową. Dodajemy kawę w proszku i miksujemy. Na koniec dodajemy pokruszone beziki i mieszamy łyżką do połączenia

kulinarne odsłony pati
Przekładany biszkopt z twarogiem 155

Ciasto nie należy do super szybkich, ponieważ wymaga chwila cierpliwości i niewielkiego wysiłku kulinarnego. Jak każdy deser idealnie nadaje się na spotkanie z bliską nam osobą. Składniki: Biszkopt: 2 jaja 3 łyżki erytrytolu 6 łyżek mąki 1 łyżka oleju aromat opcjonalnie: barwnik spożywczy Masa: 250g (1 kostka) twarogu 1 łyżka erytrytolu 1 łyżka żelatyny + 100ml gorącej wody Sposób przygotowania: Biszkopt(...)minut w 180 stopniach. Masa: Do rozgniecionego twarogu dodajemy erytrytol i żelatynę. Całość zalewamy wodą i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok. 30 minut do ostudzenia. Masę przelewamy na rozcięty biszkopt wyłożony w formie folią aluminiową. Nakładamy drugą część ciasta. Odstawiamy do lodówki na całą noc do całkowitego stężenia. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Biszkopt z truskawką 159

Absolutnie dla mnie najlepsze ciasto z truskawkami i galaretką. Już mamy świeże truskawki i możemy poszaleć. Rozpoczęłam mój sezon truskawkowy tym o to ciastem. Składniki Biszkopt według przepisu Wesoły torcik:: https://gotuj-ze-mna.pl/torty/wesoly-torcik/ Dodatkowo 2 galaretki truskawkowe 36% śmietanka 3/4 szkl cukru 3 łyżeczki żelatyny 300 g truskawek folia aluminiowa Biszkopt przygotować według przepisu i upiec w … Czytaj dalej(...)Biszkopt z truskawką

gotuj ze mną
Tort ananasowo-śmietanowy 137

Biszkopt: 5 jajek szklanka cukru kryształ 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka octu łyżeczka wody łyżeczka proszku do pieczenia Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka z cukrem, wodą i octem ucieramy na puszystą masę, dodajemy do białek i delikatnie mieszamy łyżką. Mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy(...)serka mascarpone łyżeczka cukru wanilinowego 1-2 łyżki cukru pudru Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrami. Obie części delikatnie łączymy. Wystudzony biszkopt przekroić  na 3 blaty. Na paterze (talerzu) ułożyć dolny blat biszkoptu i nasączyć ponczem. Wyłożyć połowę kremu ananasowego, równo rozprowadzić i przykryć drugim blatem. Blat nasączyć ponczem, rozprowadzić resztę kremu ananasowego

Anielskie wypieki
Biszkopt stracciatella z borówkami w mascarpone. Idealny do kawy. 257

tortownicy , u mnie średnica 26 cm lub jeśli wolisz formy prostokątnej o wymiarach 35 x 24 cm. U mnie jednak okrągła tortownica. Jedna szklanka ma 250 ml. Składniki na biszkopt 6 wiejskich jaj 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżki wody 100 g gorzkiej czekolady Składniki na krem 500 g serka mascarpone(...)słodkiej śmietanki 30-36% 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo trochę czekolady do posypania ok. 500 g borówki amerykańskiej 300 ml słodkiej śmietanki 30-36% Najpierw zrobimy puszysty biszkopt. W miseczce wymieszaj obie przesiane mąki. Czekoladę wrzuć do blendera lub pokrój na małe kawałeczki. Odstaw. Oddziel żółtka od białek, a te ubij na sztywno. Do ubitej piany dodawaj stopniowo cukier . Następnie

Z Kuchni Do Kuchni
Torciki od serca dla mamy 128

Wszystkim mamom z okazji waszego święta dedykuję te oto torciki od serca.  biszkopt kokosowy: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukru 3 płaskie łyżki mąki tortowej 3 płaskie łyżki mąki kokosowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia serduszka galaretka: 1 galaretka czarna porzeczka 350 ml wody krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki galaretka pozostała od serduszek 1 łyżka cukru pudru(...)pomocą foremki małej serduszko wycinam 9 pasków serc o długości 4 cm. Długość serc jest uzależniona od wysokości pudełka w które wlewam galaretkę. Im wyższe tym lepiej. Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno, dodaję łyżkę cukru, dalej ubijam i kolejna łyżka cukru i tak stopniowo. Jak pianą jest lśniąca i dobrze ubita dodaję żółtka ale już

wesoła kuchnia
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 112

wypróbuj także: –  ciasto kruche z rabarbarem –  ciasto czekoladowe z gruszkami –  tort czekoladowy z owocami –  najlepsze ciasto kruche ze śliwkami –  szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  sernik z porzeczkami –  sernik z jagodami –  biszkopt z jabłkami –  prosta szarlotka CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM

nietylkopasta.pl
ŚWIĄTECZNY TORCIK 166

Składniki: Biszkopt: 9 jajek 9 łyżek cukru 9 łyżek maki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Nasączenie: 3 - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 350 ml gorącej wody 5 łyżeczek syropu barmańskiego o smaku wanilii lub esencja waniliowa  Krem czekoladowy: 2 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru (40g) 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 500 ml mleka 1 łyżka kakao(...)olejek spirytusowy rumowy 50 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: słoik dżemu z czarnej porzeczki czekoladowe jajeczka kolorowe posypki (żółta, różowa, fioletowa, biała) kamyczki karmelowe Przygotowanie: Biszkopt -  na spód tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem na kogel

Ciastka - domowe słodkości
WISIENKA BEZ PIECZENIA 163

KREM: 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 4 łyżki kaszy manny 20 dag kokosów ORAZ: 0,5 opakowania kakaowych herbatników (z dużej paczki) 0,5 opakowania okrągłych biszkoptów pół szklanki zaparzonej kawy słoik wiśniowego dżemu (z kawałkami owoców) kakao do posypania KREM: Masło wyciągamy z lodówki. Mleko gotujemy razem z cukrem, wiórkami i kaszą manną do momentu(...)układamy w formie lub rancie, można wyłożyć spód papierem lub folią. Nasączamy kawą. Smarujemy większą połową dżemu oraz większą połową kremu kokosowego. Wygładzamy a następnie układamy zamoczone w kawie biszkopty. Między biszkopty wykładamy pozostały dżem a na wierchu smarujemy kremem. Wyrównujemy i posypujemy kakao. Chowamy na 2-3 godzinki do lodówki. Po tym czasie można już kroić, ale ciasto najsmaczniejsze

Pani na deser
Ciasto mamy 162

jeden kawałek gdyż nie jest również zbyt "ciężkie". Śnieżki możecie zamienić na śmietanę kremówkę i też będzie pysznie (ja po prostu trzymałam się rodzinnego przepisu). Blaszka 25x30 cm Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 0,5 l kompotu wiśniowego 0,5 l wody 2 łyżki(...)cukru 2 budynie śmietankowe 2 galaretki wiśniowe Pianka wiśniowa: 2 opakowania śnieżki 1 galaretka wiśniowa 300 ml mleka Biszkopt : Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Partiami wsypywać cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści a masa będzie lśniąca. Wówczas dodawać po jednym żółtku a na samym końcu wsypać obie mąki wymieszane z proszkiem

My simple kitchen
Ciasto biszkoptowe z owocami 100

pieczeniem na bakier, bo jednak  trzeba mieć dużą cierpliwość. Tym razem powstało pyszne ciasto z małą niespodzianką. Oczywiście, wszystko kupione…i?!? Mąki ziemniaczanej nie ma. Help! Składniki: Biszkopt: 2 jajka 3 łyżki gorącej wody 125 g cukru 50 g mąki 50 g mąki z tapioki 5 g proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 400 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru(...)łyżki nasion chia 100 g truskawek Pozostałe: 2 galaretki przezroczyste 300 g borówek amerykańskich Przygotowanie: Biszkopt: Jajka ubijamy na sztywno z gorącą wodą, powoli wsypujemy cukier. Dodajemy przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dokładnie, na wolnych obrotach mieszamy, przekładamy do blaszki (u nas 18x28 cm). Pieczemy 30 min. w temperaturze 180°C . Studzimy i kroimy wzdłuż na pół. Masa

R'n'G Kitchen