biszkopt - 18068 przepisów (strona:133/1205)

TORT CZEKOLADOWY 113

Tort czekoladowy z nutą wiśniówki z pysznym kremem z bitej śmietany. Tort idealny na urodziny każdą uroczystość.   SKŁADNIKI   Biszkopt (tortownica 22cm) 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: 250 g Krem typu(...)Nutella 150 g masła roślinnego Poncz 100ml wiśniówki 100 ml przegotowanej wody Łyżeczka cukru   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:   Biszkopt   Żółtka  oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej

RAROSSA
Torcik herbaciany 120

Bardzo prosty do przygotowania torcik herbaciany . Puszysty biszkopt przełożony kremem z serka mascarpone, śmietany kremówki i herbaty. Do przygotowania biszkoptu wykorzystałam mąkę tortową, którą połączyłam z odrobiną mąki ziemniaczanej. Torcik wyszedł lekki jak puszek. Polecam Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Torcik herbaciany Składniki na torcik herbaciany. Biszkopt: 15 dkg mąki tortowej 5 dużych jajek(...)wody 1 torebka herbaty Earl Grey 12 g żelatyny 25 dkg mascarpone 200 ml śmietanki kremówki (36%) 4 łyżki cukru pudru tarta czekolada do dekoracji Jak zrobić torcik herbaciany. Biszkopt: do miski wbić jajka, dodać sól oraz cukier puder. Ubić mikserem ręcznym lub robotem kuchennym na puszystą, niemalże białą masę. Mąkę tortową, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną przesiać przez

MeCooks
Budyniowe ciasto bez pieczenia z advocatem 126

skondensowanego może bardzo pozytywnie zaskoczyć. Nie myliłam się! Drukuj Proporcje na: formę 24 x 24cm Czas przygotowania: 40 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki 400 g długich biszkoptów 100 g advocatu 100 ml wody 40 g mleka zagęszczonego słodzonego sok z połówki cytryny Krem: 500 ml mleka 2 op. budyniu (bez cukru) 3 łyżki cukru 200 g masła(...)łyżce wystudzony budyń, cały czas miksując. Na koniec dodawaj partiami mleko zagęszczone. Advocat, wodę, mleko zagęszczone i sok z cytryny dokładnie wymieszaj. W powstałej mieszance maczaj każdy z biszkoptów – namoczone biszkopty ułóż na spodzie formy, na warstwę biszkoptów wyłóż budyniową masę, a na wierzch ponownie ułóż warstwę namoczonych biszkoptów. Całość oprósz cukrem pudrem wymieszanym z kakao. Ciasto schłodź przed

Via Gusto
Tort truskawkowy. 106

który przygotujecie z mrożonych lub świeżych truskawek. Taki tort świetnie sprawdzi się jako tort urodzinowy lub ciasto na dziecięcą imprezę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tort truskawkowy. Składniki Składniki na biszkopt: 3 jajka 5 łyżek cukru (płaskie) 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej Składniki na masę: 0,5 kg truskawek mrożonych lub świeżych 250 g serka mascarpone 1 pomarańcza(...)łyżki cukru pudru opcjonalnie wg uznania (ja nie dawałam) 3 galaretki truskawkowe Instrukcje Biszkopt Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier. Ubijamy na jasną puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo żółtka i ubijamy mikserem na wolnych obrotach. Mąki przesiewamy przez sitko i dodajemy do jajek, delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy wyłożonej papierem

To co lubię - gotuję i polecam
Smerfetka 139

natomiast zatopiłam w nim słomki ptysiowe od firmy Brześć . Ciasto wygląda pięknie i smakuje wybornie. Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości ciastem Smerfetka będzie to tego idealna! Smerfetka Składniki: Biszkopt: 7 jajek 7 łyżek cukru opakowanie cukru wanilinowego 7 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (można pominąć) Dodatkowo: 4 niebieskie galaretki 750 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej(...)pudru 1 utrwalacz do śmietany około 250-300 g borówek opakowanie 125 g słomek ptysiowych (u mnie firmy Brześć ) Wymiary formy 24 cm x 35 cm Przygotowania rozpoczynamy od biszkoptu. Na początku rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy łyżka po łyżce cukier i cukier wanilinowy, cały czas ubijając. Następnie do jednolitej piany

PatiGotuje
Ciasto Jagodowe Ombre / Blueberry Ombre Cake 113

poniższym filmie, jak przy pomocy zwykłej nakrętki wyczarować to efektowne ciasto : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto Jagodowe Ombre z borówkami składa się z jasnego biszkoptu oraz blatu ciemnego ciasta z kakao. Pomiędzy nimi mamy dwie warstwy kremu: krem budyniowy waniliowy i jagodowy lub porzeczkowy krem maślany . Całość wieńczy jagodowa panna cotta z dodatkiem jogurtu. Do przygotowania(...)herbaty, jest kremowe, mięciutkie i delikatne, naprawdę pyszne. Polecam, smacznego:) Przepis na Ciasto Jagodowe Ombre z kremem budyniowym i borówkami, składniki: na blaszkę o wymiarach 36x25 cm: na biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, szklanka mąki, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka łyżeczek soku z cytryny i kilka łyżek wody na krem budyniowy waniliowy: 2 opakowania budyniu waniliowego

Lekcje w kuchni
Ciasto Brzoskwiniowa Wenus 121

Pyszne i efektowne ciasto brzoskwiniowa wenus to połączenie puszystego biszkoptu z brzoskwiniami i masą serowo-galaretkową. Lekkie i orzeźwiające. Idealne na każdą porę roku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 jajek L 1 i 1/4 szklanki cukru ( składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml) 6 łyżek oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)brzoskwiniowe ok 200 gram herbatników 700 gram sera sernikowego z wiaderka 1 słoik dżemu brzoskwiniowego u mnie o pojemności 410 gram 3 łyżeczki żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie biszkoptu: białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier, gdy piana będzie sztywna i lśniąca cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku, następnie cały czas

Blog kulinarny S9.PL
Biszkopt z kremem czekoladowym, owocami i galaretką + film 89

Biszkopt z kremem czekoladowym, owocami i galaretką to znakomity pomysł na letni podwieczorek do popołudniowej kawy lub herbaty, stanowi również pyszny smakołyk dla dzieci. Najlepiej smakuje z ulubionymi, najlepiej kwaskowatymi owocami, które świetnie będą sie komponować z słodkim kremem czekoladowym.     składniki na tortownicę 26 cm 5 jajek 1/2 szklanki cukru kryształu 2 łyżki cukru waniliowego 3/4 szklanki mąki(...)koniec ubijania wsypujemy cukier kryształ i cukier waniliowy. Następnie do ubitej piany wsypujemy mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia, dodajemy żółtka i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Biszkopt pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 25 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Zieloną galaretkę rozpuszczamy według przepisu

Smakowite Dania
CIASTO ARBUZ – BISZKOPT SZPINAKOWY ZE ŚMIETANOWYM KREMEM, BORÓWKAMI I GALARETKĄ 1191

mamę. Kto obserwuje mnie dłużej ten pewnie zauważył, że wszystkie te ciach z kremami są przeważnie wypiekami mamy ( Ona strasznie lubuje się we wszelkiego rodzaju piankach i kremach ). Szpinakowe biszkopty przełożone lekką śmietanową pianką z dodatkiem borówek i galaretki tworzą fantastyczną całość, które żaden łasuch się nie oprze. Ciasto możecie zrobić na 1 grubszym lub 2 cieńszych blatach(...)wolicie! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) BISZKOPT SZPINAKOWY: * jajko L – 4 szt * cukier – 150 g * olej np. rzepakowy – 150 ml * świeży szpinak ( liście ) – 180 g * mąka pszenna- 260 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM ŚMIETANOWY: * śmietana kremówka 36% – 250 ml * serek mascarpone – 250 g * cukier puder – 3 łyżki * wanilia ( ziarna ) – do smaku DODATKOWO: * galaretka

Ostra na Słodko
Prosty torcik truskawkowy 109

Przepyszny i prosty w przygotowaniu torcik truskawkowy to idealne połączenie biszkoptu z budyniowo-maślanym kremem i sezonowymi truskawkami. Galaretka nadaje lekkiego orzeźwienia. Taki torcik świetnie sprawdzi się na różne okazje jak i na co dzień :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 3 jajka 120 gram cukru, ok 3/4 szklanki 120 gram mąki pszennej tortowej ok 1 szklanka 1/2 łyżeczki proszku(...)waniliowy 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 500 gram truskawek 2 galaretki truskawkowe ok. filiżanka zaparzonego cappuccino lub gorzkiej herbaty z cytryną do nasączenia biszkoptu opcjonalnie kilka kropli aromatu waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 300 ml mleka wraz z cukrem i cukrem wanilinowym gotujemy, w pozostałych 200 ml rozpuszczamy budyń wraz z mąką, aromat

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto Kokosowa KRÓWKA 604

ciastach. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kokosowa KRÓWKA Składniki: Biszkopt: 6 dużych jajek – osobno żółtka i białka 180g cukru 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g kakao bez cukru 120ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: 200ml wody 4 łyżki(...)krówkowej/kajmakowej około 400g Wierzch: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany (niekoniecznie) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego wiórki kokosowe do posypania Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra – dół. Blaszkę o wymiarach 25cm x 35cm lub 25cm x 40cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle

Mała Cukierenka
Ciasto fistaszkowe z solonym karmelem 118

ciasta użyliśmy tylko jednego gotowego produktu, czyli masła orzechowego, gdyż zarówno budyń, jak i karmel można w prosty sposób zrobić samemu. Składniki na ciasto fistaszkowe z solonym karmelem Czekoladowy biszkopt: 110 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 4 jajka wielkości L 100 g cukru pudru 1 szczypta soli Fistaszkowy krem: 350 g masła orzechowego z kawałkami(...)cukru Solony karmel: 300 g śmietany kremówki 36% 200 g cukru 1 / 2 łyżeczki soli Prażone fistaszki: 100 g orzeszków ziemnych 1 łyżeczka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Czekoladowy biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo wsypywać cukier puder, w dalszym ciągu miksując, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Dodawać po jednym żółtku, kolejne

niecodziennikpary
Tiramisu w słoiczku w lżejszej wersji 133

Smak tiramisu po prostu ubóstwiam! Nie ma to jak połączenie biszkoptów, dobrej kawy i aksamitnego kremu… Dlatego dziś wychodzę z propozycją deseru tiramisu w słoiczku, który możecie wziąć ze sobą np. do pracy czy szkoły, bez stresu, że z deseru pozostanie tylko jedna wielka ciapa. Uważam, że jedzenie pakowane na wynos w zgrabne słoiki jest super! Łatwo się(...)jedzenie z nich smakuje o wiele lepiej! Przekonajcie się sami Zapraszam również do wypróbowania Koreczków tiramisu – imprezową przekąskę na słodko ! Składniki na 3-5 słoiczków: – 300g podłużnych biszkoptów – 300ml zimnej kawy espresso – 250g mascarpone – 60g erytolu – 3 żółtka – 2 białka – 10ml likieru amaretto (opcjonalnie) – kakao bez cukru Żółtka ubijamy z erytrolem

Be Fit Be Strong
Ciasto biszkoptowe z kremem jogurtowym i brzoskwiniami Jagusia (bez pieczenia) 267

kremem, to jest to ciasto, które pokochacie po pierwszym kęsie. Przygotowanie ciasta jest bardzo szybkie i nie wymaga pieczenia. Przepis na blachę 25 x 36 Co potrzeba: 2 paczki biszkoptów podłużnych (400 g), 1 paczka bitej śmietany w proszku „śnieżka”, 800 g jogurtu naturalnego gęstego, 2 puszki brzoskwiń, 4 nie czubate łyżeczki żelatyny (20 g), 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego(...)całkowitego rozpuszczenia. Zostawiamy do wystygnięcia. Brzoskwinie odsączamy dokładnie z syropu, kroimy na kawałki różnej wielkości z przewagą drobniejszych. Blachę wykładamy papierem do pieczenia razem z bokami, układamy pierwszą warstwę biszkoptów. W pojemniku ubijamy śnieżkę z mlekiem na sztywno. Do drugiego pojemnika dajemy jogurt, cukier puder i ekstrakt waniliowy, ubijamy do powstania delikatnych bąbelków, a następnie przekładamy 2-3 łyżki takiego

Bułka z Chlebem