biszkopt - 18139 przepisów (strona:131/1210)

Ciasto „Składanka jagodowa” 100

wrzenia. Po chwili gotowania na małym ogniu dodałam około 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną wody. Gotowałam aż do lekkiego zgęstnienia), ale same owoce też będą ok. Biszkopt jasny: 4 jajka 4 kopiaste łyżki cukru 4 kopiaste łyżki maki pszennej Biszkopt kakaowy: 4 jajka 4 kopiaste łyżki cukru 3 kopiaste łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao Masa budyniowa(...)Miksujemy tylko do połączenia. Wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut. W taki sam sposób wykonujemy biszkopt kakaowy, dodając pod koniec do masy jajecznej mąkę z kakao. Z mleka odlewamy 3/4 szklanki. Łączymy je z żółtkami i proszkiem budyniowym. Dokładnie mieszamy rózgą kuchenną. Pozostałe mleko wraz

Smaki Na Talerzu
Ciasto czekoladowe z kremem śmietankowym 160

deser o cudownym smaku. Kilka warstw ciasta sprawia, że jest wysokie, wystawne i pięknie wygląda po przekrojeniu. Dodatkowo warstwy te wpływają na jego niesamowity smak. Ciasto przygotowane jest na biszkopcie kakaowym, posmarowanym dżemem i przełożone kremem czekoladowym. Kolejna warstwa to biszkopty moczone w mleku oraz puszysta masa śmietanowa. Całość udekorowana jest kakaem. Ciasto mimo swojej wysokości i tylu warstwom jest(...)dość lekkie i nieprzesłodzone. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do kawy czy poczęstunek dla gości. CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM Składniki BISZKOPT 3 jajka 130 g cukru 80 g mąki 2 łyżki kakao szczypta soli KREM ŚMIETANKOWY 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 50 ml gorącej wody KREM CZEKOLADOWY 500 ml śmietanki kremówki

Alle Dobre!
Ciasto Biały Lion 94

Ciasto Biały Lion na puszystym biszkopcie z pysznym kremem i masą kajmakową z dodatkiem preparowanego ryżu i orzechów. Mój biszkopt przygotowany jest na swojskich jajkach, stąd ma taki piękny, żółty kolor. Wierzch ciasta udekorowany jest startą na tarce białą czekoladą. Ciasto Biały Lion jest przepyszne i słodziutkie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Biały Lion inspirowane jest każdemu(...)się na święta, urodziny, imieniny i inne domowe uroczystości. Jest łatwe w przygotowaniu, bardzo smaczne, na pewno zachwyci Waszych gości. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO BIAŁY LION Składniki BISZKOPT 5 jajek 150 g cukru 160 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka ricotta 2 łyżki cukru pudru

Przepiski.pl
Wegańskie podłużne biszkopty a’la savoiardi 107

Tych podłużnych biszkoptów zazwyczaj szukamy, gdy najdzie nas ochota na domowej roboty tiramisu. Mnie naszło na ten deser i za nic nie mogłam znaleźć wegańskich biszkoptów (jadalnych), co w sumie nie dziwi, bo bazą biszkoptu są jajka, więc o dobre wegańskie tego typu wypieki naprawdę trudno. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie postawiła sobie za cel upiec te ciacha(...)deserem w Savoia. Ciasteczka kształtem przypominają spłaszczony palec o zaokrąglonych krawędziach, z tego powodu w języku angielskim nazywane są „lady fingers”, natomiast we Francji „biscuit à la cuillère”, czyli biszkopty w kształcie łyżeczki. Savoiardi mają piemonckie pochodzenie, należą do tradycyjnych produktów rolno-spożywczych PAT regionu Piemontu, Emilia Romania i Molise. We Włoszech największa produkcja ciastek znajduje się w Wenecji Euganejskiej

greenscarf
Ciasto Cytrynowiec wg przepisu Siostry Anastazji 130

przepis sięgnełam z ciekawości i się nie zawiodłam. Ciasto prezentuje się imponująco i dobrze się kroi. Idealne na różnego rodzaju uroczystości czy Święta. W oryginalnym przepisie był pieczony biszkopt z 6 jaj. Ja przygotowałam biszkopt z 4 jaj a ciasto i tak jest bardzo wysokie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 4 jajka L 3/4 szklanki cukru (130 gram), składniki(...)spożywczą aby nie powstał kożuch i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. ( Ja zawsze wieczorem gotuje budyń i zostawaim na całą noc do ostygnięcia, na drugi dzień rano miksuję masę). Upieczenie Biszkoptu: białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy, do ubitych białek dodajemy żółtka, wyłaczamy mikser. Następnie dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy

Blog kulinarny S9.PL
TORCIK PIJANY IZYDOR 85

Izydor pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj za darmo kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TORCIK PIJANY IZYDOR SKŁADNIKI: Biszkopt: mąka pszenna (70 g) orzechy włoskie zmielone (90 g) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) kakao (1 łyżka) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) sól (szczypta) jajka (3 szt. rozmiaru M) sól(...)włoskie zmielone (garść) Dodatkowo: dżem wiśniowy (5 łyżek)   Potrzebne gadżety: tortownica 20-22 cm. mikser papier do pieczenia waga kuchenna szpatułka miarka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Biszkopt .  Tortownicę o średnicy 22 cm. wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno). Piekarnik rozgrzewamy do 180*C.  W miseczce mieszamy przesianą mąkę, zmielone orzechy włoskie, proszek do pieczenia, kakao

RITA food channel
Tiramisu z bitą śmietaną 176

Tiramisu to włoski deser kawowy, składający się z biszkoptów nasączonych w kawie przełożonych warstwą kremu na bazie mascarpone i żółtek. Całość zwykle przyprószona grubą warstwą kakao lub drobno zmieloną czekoladą. Deser wprost idealny dla fanów kawy! Ta wersja ze śmietaną sprawia, że tiramisu jest jeszcze bardziej puszyste. Przepis ten poznałam dzięki mojej szwagierce, Martyna jeszcze raz dziękuję za możliwość dodania(...)syrop kawowy szklanka mocnej kawy ** (250 ml) łyżka cukru na krem 3 duże żółtka 5 łyżek cukru 350 ml śmietanki 30% * 350 g mascarpone dodatkowo około 18 podłużnych biszkoptów (160 g) 3 łyżki kakao (15 g) opcjonalnie 60 ml amaretto kawa rozpuszczalna do posypania kakao do posypania owoce do posypania *śmietanka powinna być schłodzona **najlepiej z ekspresu, ewentualnie sypana

WegePrzepis
Truskawkowa Pianka 144

Dlatego dziś myśl popłynie ku letnim wspomnieniom, gdy na straganach pyszniły się piękne, dorodne truskawki… Do tego ciacha użyjemy co prawda mrożonych, ale smak będzie iście letni. Delikatny biszkopt z kremem na bazie frużeliny truskawkowej i serka mascarpone plus orzeźwiająca truskawkowa galaretka- i lato już bliżej; ) Ciacho dla amatorów kremów bez dodatku masła.  p { margin-bottom: 0.25cm; direction(...)font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: ; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline }     Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek. Miksujemy na sztywno, stopniowo wsypując cukier. Ubijamy na sztywną bezę. Dodajemy

Domowe ciasta
Przekładany Biszkopt z kawą sypaną 95

Dziś kolejna wersja biszkoptu. Żeby było inaczej, a przede wszystkim, żeby było smacznie :) , zdecydowałam się na biszkopt tricolore: czyli tradycyjny żółty + dodatek kawy + biały. Całość przekładana delikatnym kremem na bazie budyniu i subtelny, owocowy akcent w postaci galaretki pomarańczowej. Bajecznie delikatny, cieszy oko i podniebienie ;) Blaszka 22 x 25 cm. Składniki na biszkopt z kawą: żółty : 4 jaja ½ szklanki cukru(...)łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i ocet. Delikatnie mieszamy. wykonanie: Biszkopt żółty wykładamy do blaszki.  Posypujemy kawą   Następnie "kupkami" wykładamy ciasto białe, wyrównujemy wierzch.  Pieczemy 35-40 minut w temp. 175 stopni.Studzimy. Kroimy na dwa równe blaty Składniki

Domowe ciasta
Keto tiramisu (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 130

sprawił, że także wysoko odżywcze. Ale sami wiecie jak to jest – od czasu do czasu chciałoby się takie prawdziwe tiramisu. Oto zatem ono. 🙂 Keto tiramisu Keto tiramisu – składniki: Biszkopt W tej kwestii mamy do czynienia ze swego rodzaju nowością, gdyż zamiast zwyczajowego biszkoptu na bazie mąki kokosowej , tym razem powstał biszkopt głównie na odtłuszczonej mące migdałowej . Nie to, żeby(...)tamten był zły czy niesmaczny. Po prostu kolor wypieków na mące migdałowej (zrobionej z migdałów w skórce) jest bardziej zbliżony do koloru oryginalnych biszkoptów na tiramisu. Ten na mące kokosowej wychodzi dużo jaśniejszy. “Mascarpone” bez nabiału Robotę robi tutaj wspomniany „ser” z mleka kokosowego i jajek . Jest aksamitny i kremowy, o konsystencji bardzo podobnej do oryginału. Wcześniej porównywałam

Modern Cave Girl