Dziś kolejna wersja biszkoptu. Żeby było inaczej, a przede wszystkim, żeby było smacznie :) , zdecydowałam się na biszkopt tricolore: czyli tradycyjny żółty + dodatek kawy + biały. Całość przekładana delikatnym kremem na bazie budyniu i subtelny, owocowy akcent w postaci galaretki pomarańczowej. Bajecznie delikatny, cieszy oko i podniebienie ;) Blaszka 22 x 25 cm. Składniki na biszkopt z kawą: żółty : 4 jaja ½ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno,... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...