biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:14/363)

Ciasto “Słodka Cytrynka” z Truskawkami Bez Pieczenia 2365

jest trudne, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto “Słodka Cytrynka” z Truskawkami Bez Pieczenia Składniki: Spód: około 230g podłużnych biszkoptów Krem cytrynowy: 500ml wody 150ml soku z cytryny skórka starta z 1 cytryny 170-180g cukru 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 3 żółtka 200g miękkiego masła w temperaturze(...)miski i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Następnie w 3 partiach dodać cytrynowy budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem, aż składniki się połączą (patrz FILM). Cytrynowy krem wyłożyć na biszkopty w blaszce, wyrównać. Krem śmietanowy: 6. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wanilią. Ciągle mieszając mikserem powoli wlewać ostygniętą, lekko tężejącą, cytrynową galaretkę, mieszać

Mała Cukierenka
RAFAELLO NA BISZKOPCIE 238

Rafaello na biszkopcie to ciasto idealne dla wszystkich tych, którzy lubią kokos. Puszysty lekki biszkopt, krem budyniowy i kokos. Ciasto jest tak pyszne, że po zjedzeniu jednego kawałka ma się ochotę sięgnąć po więcej. Przepisów na rafaello jest sporo, jednak ja od lat korzystam z tego jednego sprawdzonego i nigdy się nie zawiodłam. Rafaello przygotowałam dla swojego męża i córeczki(...)się dobrze połączyło. Krem budyniowy podzielić na 2 części (w proporcja 1/3 i druga 2/3 kremu). Do większej części kremu dodać 4 łyżki kokosu, wymieszać. Na pierwszy płat biszkoptu wyłożyć krem budyniowy z kokosem, zakryć drugim płatem ciasta. Na to wyłożyć ostatnią część kremu. Na patelni rozpuścić 1,5 łyżki kostki do pieczenia Kasia z 1,5 łyżki cukru. Zmniejszyć

Zrób to smacznie
Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) 222

blaszkę, wyrównać. Piec 15 min w rozgrzanym piekarniku. Wyjąć, natychmiast odwrócić na drugą stronę, delikatnie oderwać papier, posypać biszkopt cukrem kryształ, położyć na to czystą ściereczkę lnianą, zawinąć jak dywan wzdłuż dłuższego boku. Odstawić zawinięte do całkowitego ostygnięcia. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego minimum 20% tłuszczu, każda po 400 g, schłodzonego w lodówce minimum 4 godziny(...)sztywna jak śmietana z mleka krowiego. Dodać wiórki kokosowe, zmiksować. Biszkopt położyć na ściereczce, rozwinąć, nasączyć wodą kokosową. Wyłożyć 4/5 kremu kokosowego, wyrównać, zostawiając 1 cm wolnego biszkoptu bez kremu. Wyłożyć maliny. Biszkopt z kremem zawinąć, jak dywan, wzdłuż dłuższego boku. Ściśle zawinąć roladę, razem ze ściereczką. Odstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia kremu. U mnie

moj przepis na
KLASYCZNY BISZKOPT DO WYSOKIEGO TORTU I PODSTAWOWY KREM MAŚLANY POD MASĘ CUKROWĄ – JAK ZROBIĆ TORT OD PODSTAW? 113

dekoracji. ⇒ Jeśli chcecie jednak przygotować krem wcześniej to należy go przechować w lodówce (do 3- 5 dni, jeśli białka zostały dobrze zapasteryzowane, czyli osiągnęły temperaturę 60°C) lub zamrozić do ok. 1- 2 miesięcy. ⇒ Przed użyciem zmrożonego kremu należy ocieplić go do temperatury pokojowej, a następnie zmiksować, aby zrobił się kremowy. ⇒ Gdyby krem był za płynny, co może się zdarzyć(...)reszty kremu i ponownie ubić. ⇒ Tort obłożony tą masą polecam wyciągnąć przed podaniem wcześniej z lodówki, aby masa zdążyła ocieplić się do temperatury pokojowej, wtedy będzie smaczniejsza. ⇒ Jeżeli po dodaniu masła krem nie chce stężeć, jest płynny – zdjąć miskę miksera i wstawić ją do lodówki lub zamrażarki na 10-15 min (w zależności od ilości kremu) w celu schłodzenia masy

Ostra na Słodko
Ciasto "Pijak" 226

Ciasto "Pijak " to jedno z tych ciast, które zawsze się udają i są pewniakami na imprezach.  Jest to puszysty biszkopt nasączony wiśniówką i dżemem wiśniowym przełożony kremem budyniowym, a całość udekorowana jest bezą kokosowo-makową. Po prostu pycha, Siłą tego akurat wypieku jest niebywałe połączenie smaku kwaskowego i słodkiego. Oryginalny przepis zakładał przełożenie biszkoptu dżemem brzoskwiniowym. Moim zdaniem wiśnie(...)zimny budyń. krem schłodzić 30 minut w lodówce. Upieczony biszkopt(ciasto 1)  nasączyć mieszanką wody i wiśniówki. Następnie rozsmarować dżem wiśniowy. Następnie rozsmarować 1/2 kremu budyniowego. Na kremie ułożyć biszkopt kokosowo-makowy(ciasto 2). Na biszkopcie ponownie 1/2 kremu budyniowego. Na kremie układamy nasączone w pączu biszkopty okrągłe. Czekoladę rozpuszczamy wraz z masłem. Polewamy ciasto. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Ciasto "Leśne smaki" 165

tylko pojawiają się jagody, maliny i są jeszcze truskawki obowiązkowo piekę to ciasto:) Puszysty, lekki biszkopt, krem owocowy oraz cała góra świeżych owoców zalanych galaretką... Bardzo proste i naprawdę bardzo smaczne;) Chłopcy je uwielbiają, ja zresztą te nie pogardzę;) Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/3 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki wody, 1/2 łyżeczki proszku(...)odszypułkować, osączyć. Posypać 2 łyżkami cukru i rozgnieść widelcem. Osączyć na sicie z nadmiaru soku. Dodawać po łyżce truskawek do kremu, stale ucierając. Na koniec dodawać powoli jagody. Delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na zimny biszkopt.     Wierzch: 300 g truskawek, 200 g jagód, 200 g malin, 2 truskawkowe galaretki.     Galaretki rozpuścić w 3 szkl. wrzątku

Z miłości do słodkości
Ciasto "Pochmurne niebo" 553

piana nie opadła. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać płatkami migdałowymi i upiec do "suchego patyczka" ok. 15-20 min.   Tak samo zrobić drugi biszkopt.   Krem budyniowo- śmietankowy: 300 ml mleka 2 łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 żółtka 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy lub ziarenka z wnętrza laski wanilii 15 dkg masła lub margaryny(...)łyżce do ubitej śmietany. Ciągle miksować na najwolniejszych obrotach, żeby wszystko ładnie się połączyło. Dodawać po łyżce do masy budyniowej i lekko wymieszać do uzyskania jednolitego kremu. Kremem przełożyć dwa biszkopty z migdałami, tak aby drugi biszkopt był położony migdałami do dołu. Włożyć do lodówki.   Przygotować drugi krem.   Krem z bitej śmietany 500 ml śmietany kremówki

Maślane ciasteczko
Tort chałwowo – waniliowy z frużeliną malinową 169

ostatnio torty Drip Cake i nie ma się co dziwić - są na prawdę urocze. Pracuje się z nimi lekko i przyjemnie. Ten elegancki tort to połączenie delikatnego biszkoptu, słodkiej chałwy i lekkiego kremu waniliowego. Całość przełamana orzeźwiającą frużeliną malinową, której lekko kwaskowy smak wspaniale balansuje ze słodką chałwą. Drukuj Czas przygotowania 2 hr Czas gotowania 45 min Czas przygotowania(...)cukier i pozostałe składniki. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Przełożenie Tort składamy w rancie cukierniczym. Pierwszy blat biszkoptu układamy na podkładzie, nasączamy ponczem i wykładamy połowę kremu chałwowego. Przykrywamy drugim biszkoptem, nasączamy go, wykładamy frużelinę malinową i krem waniliowy. Przykrywamy trzecim biszkoptem, który nasączamy ponczem i wykładamy resztę kremu chałwowego. Wierzch przykrywamy czwartym biszkoptem, który również nasączamy. Tort

Wędrówki po kuchni
Ciasto cioci Basi (bez pszenicy) 243

łuskanego słonecznika 1 łyżka cukru 1 łyżka masła Wykonanie: 1. Wykonanie ciasta dzielimy na dwa etapy. Najlepiej rano upiec biszkopt a wieczorem zabrać się za krem. Biszkopt musi sobie kilka godzin poczekać zanim zostanie przekrojony. Oddzielamy białka od żółtek i z odrobiną soli, stopniowo dosypując cukier ubijamy białka na sztywną pianę. 2. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy mikserem na najwolniejszych(...)przemian po łyżce żelatyny i kwaśnej śmietany i dalej ubijamy, aż żelatyna i śmietana zostaną "wchłonięte" przez krem i uważamy, by nie zrobiło nam się masło. Następnie kremem smarujemy spód biszkoptu. Nie ma potrzeby nasączania biszkoptu. 10. Przykrywamy drugim płatem biszkopta i wierzch grubo smarujemy kajmakiem. 11. Następnie na warstwę kajmaku kładziemy uprażony słonecznik. Następnie ciasto trzeba schłodzić w lodówce

Kawa z mlekiem
Ciasto MONTE 648

Ciasto Monte Pamiętacie z dzieciństwa deser Monte? Znalazłam w sieci ciasto, które smakiem ma przypominać właśnie ten zapomniany już deser. Udało się Jasny biszkopt, krem mleczny z białą czekoladą, krem czekoladowy i migdały tworzą świetne połączenie i smakiem faktycznie przypominają ten stary przysmak. No cóż kalorii ma to ciacho troszkę, ale jestem zdania, że wszystko jest dla ludzi i jeżeli(...)jaśniejszy brązowy. Wtedy przekładamy trufle na krem mleczny. Posypujemy migdałami i wstawiamy ciacho do lodówki. Z foremki wykroiłam 14 porcji. Jedna to 260 kcal. Ciasto z dwoma kremami na biszkopcie Ciasto na niedzielę Biała i gorzka czekolada – pomysł na wykorzystanie Ciasto Monte Smacznego!!! Źródło wpisu: blog Ola in the kitchen Zapisz

Relaxtime
ciasto Leon 458

Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia (najlepiej na noc). składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka pełnego 300 g masła 150 g cukru pudru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki domowego ekstraktu waniliowego(...)każdej dodajemy po galaretce w proszku, mieszamy, odstawiamy do ostudzenia. wykonanie placka: Placek miodowy – krem budyniowy – krem z jabłek z galaretką wiśniową -krem budyniowy – biszkoptkrem budyniowy – krem z jabłek z galaretką cytrynową – krem budyniowy – placek miodowy. Całość polewamy polewą czekoladową. /inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Lekki tort truskawkowo - śmietankowy 368

Soczysta, słodka ale z nieco kwaskowym posmakiem, wprost stworzona jest do wszelkich ciast z dodatkiem puszystych kremów. Taki jest tort truskawkowo - śmietankowy. Tort oparty jest na niezawodnym biszkopcie, przełożony delikatnym, bardzo lekkim kremem z serkiem ricotta (ricotta ma trzy razy mniej kalorii niż klasyczna bita śmietana) i kawałkami białej czekolady, nadziany całą masą, bo aż kilogramem truskawek. Charakteru ciastu dodaje(...)przekroić wzdłuż na pół. Biszkopt przekroić na 3 równe części. Na paterze położyć pierwszy biszkoptowy blat. Skropić kilkoma łyżkami likieru lub herbaty. Krem podzielić na dwie części. Posmarować biszkopt kremem. Na kremie ułożyć gęsto przekrojone truskawki. Przykryć drugim blatem, skropić likierem lub herbatą. Rozsmarować drugą część kremu. Ułożyć połówki truskawek. Przykryć trzecim blatem, skropić likierem i lekko przycisnąć.  Schłodzoną

maniapieczenia
Tort Migdałowy Malakoff 286

bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Migdałowy Malakoff Składniki: Biszkopt: 2 duże jajka – osobno żółtka i białka 90g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego WINIARY 90g mąki pszennej (użyłam tortowej) Krem: 2 budynie o smaku waniliowym WINIARY bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 2 żółtka 700ml mleka 3 łyżki cukru kryształu(...)połączenia składników. Z uprażonych płatków migdałowych odłożyć 1-2 łyżki do dekoracji i pozostałe płatki dodać do kremu, wymieszać szpatułką. 10. Na biszkopt w blaszce wyłożyć połowę migdałowego kremu, wyrównać. Biszkopty maczać w ponczu i ułożyć je na kremie w blaszce, lekko docisnąć. Na biszkopty wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Ciasto wstawić do lodówki na całą noc. Wierzch i boki

Mała Cukierenka
Ciasto „pijak” z brzoskwiniami, kokosem i makiem 918

Ciasto Pijak” – Pyszne ciasto z makiem, kokosem, brzoskwiniami i kremem. Biszkopty nasączone są alkoholem i polane czekoladą, pycha! Spód ciasta nie jest typowym biszkoptem. Ciasto jest pyszne i aromatyczne. Przez noc musi postać w lodówce lub innym chłodnym miejscu. Przepis przysłała mi jedna z czytelniczek Małej Cukierenki Pani Katarzyny M., za który bardzo dziękuję :), troszkę go zmodyfikowałam(...)powrotem papier, na którym się piekł). Na wierzchu ciasta poukładać brzoskwinie i wyłożyć na nie równomiernie krem. 8. Składniki do nasączenia wymieszać. W gotowym ponczu maczać dobrze biszkopty i układać je na kremie. 9. Czekoladę połamać na kawałeczki. Do rondelka z grubym dnem wlać około 1/3 szklanki mleka, dodać czekoladę, mieszać podgrzewając, aż czekolada się roztopi i powstanie polewa. Jeśli

Mała Cukierenka