biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:9/363)

Tort czekoladowo-wiśniowy z kremem waniliowym i galaretką 172

miksera umieszczamy mascarpone, śmietanę, cukier puder, ziarenka wanilii i ubijamy do uzyskania gęstego kremu. Nie za długo, żeby masa nie zważyła się. Wykonanie: Na paterze układamy pierwszą warstwę biszkoptu, smarujemy kremem. Na krem układamy wiśnie i galaretkę. Nakładamy krem i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Wierzch(...)boki pokrywamy pozostałym kremem. Boki tortu obsypujemy startą czekoladą bądź kakao. Wierzch tortu udekorowałam pozostałą galaretką oraz czekoladowymi kulkami. Sam środek tortu dekoruje samochód zrobiony z kakao. Inspiracja: biszkopt , krem

Moja Galeria Smaku
CIASTO ADWOKATA 210

ciasto urzeka swoją prostotą i łatwością w przygotowaniu. Miękkie biszkopty przełożone kremem krówkowym o smaku adwocata to połączenie idealne. W sam raz na wszelkie uroczystości lub po prostu jako dodatek do niedzielnej kawy. Polecam :) SKŁADNIKI: BISZKOPT   Z TEGO PRZEPISU KREM: 30 dag masła w temp. pokojowej 1,5 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy puszka masy krówkowo adwokatowej(...)żeby dotykała budyniu. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wyczerpania. Następnie dokładamy po łyżce masy krówkowej. Dobrze miksujemy. SKŁADANIE: Biszkopt nasączamy, smarujemy połową kremu. Układamy okrągłe biszkopty, które również moczymy w kawie. Jeśli trzeba przycinamy. Wykładamy pozostały krem, wyrównujemy i przykrywamy 2 biszkoptem. Biszkopt nasączamy i polewamy polewą. Dekorujemy, ja obsypałam preparowaną jagłą z żurawiną

Pani na deser
TIRAMISU MIĘTOWE 178

Inna wersja tradycyjnego Tiramisu , ta dla osób lubiących połączenie mięty oraz czekolady podobne do ciasta miętusek . Kakaowy biszkopt nasączony nalewką miętową oraz kremem o tym samym smaku, wybornie smakuje. SKŁADNIKI: (tortownica 22 cm) Biszkopt 750g serka mascarpone 4 jajka paczka podłużnych biszkoptów 3 łyżki cukru Napar z garści listków miętych zaparzonych(...)wymieszać z masą serową. Krem podzielić na 3 części. Na dno tortownicy włożyć pierwszy blat biszkoptu, nasączyć nalewką, i posmarować ⅓ kremu przykryć kolejnym biszkoptem ponownie nasączyć nalewką posmarować kremem, przykryć biszkoptem nasączyć go nalewką i posmarować ostatnią częścią kremu. Wierzch oprószyć delikatnie kakao. Biszkopty jeżeli zajdzie taka potrzeba przyciąć i obłożyć nimi tort. Tiramisu przechowywać w lodówce. Smacznego

RAROSSA
Tiramisu w wersji letniej z owocami 169

minut na puszysty krem. Następnie dodajemy serek mascarpone i mieszamy aż składniki się połączą.Do białek możemy dodać szczyptę soli i ubijamy je na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy pozostały cukier cały czas ubijając. Białka zwiększą objętość deseru, ale jeśli będą źle ubite masa będzie wodnista.Łączymy masę mascarpone z pianą z białek.Upieczony wcześniej biszkopt kroimy w paski.Mus ze zmiksowanych(...)truskawek mieszamy z likierem Amaretto.Kawałki biszkoptu (lub biszkopty kocie języczki) moczymy w musie truskawkowym i wykładamy na dnie wysokiego naczynia. Na warstwę biszkoptów wykładamy krem, następnie ponownie biszkopty, krem itd. Ostatnią warstwę będzie stanowił krem. Na "szczycie" deseru wykładamy owoce: truskawki, maliny, borówki, porzeczki.Deser podajemy schłodzony, więc na około 5 godzin powinien powędrować do lodówki

Smakowity Blog Kulinarny
Chałwowiec 196

ciasto z kremem, tym razem dla miłośników chałwy. Fajny puszysty biszkopt jest z dodatkiem budyniowego proszku i o dziwo pięknie mi wyrósł. Krem z chałwą przygotowany na bazie kremu budyniowego. Wystarczy biszkopt przekroić i przełożyć kremem.  składniki: biszkopt 6 jajek 1 szklanka cukru 3 budynie czekoladowe bez cukru ( na 0,5 l mleka ) 1 łyżka mąki pszennej 1 płaska(...)szpatułką. Blaszkę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec do suchego patyczka, ok 30 minut, funkcja góra-dół. Gotowy biszkopt wystudzić. Krem chałwowy Odlać szklankę mleka i wymieszać w nim proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Gdy mleko sie zagotuje wlać rozmącony proszek budyniowy i ugotować budyń. Gotowy budyń wystudzić

Monia miesza i gotuje
Tort kufel piwa 189

razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Do wykonania tortu, potrzebujemy dwa takie biszkopty. Krem czekoladowo - orzechowy Czekoladę dokładnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z mascarpone(...)Dodajemy sok z cytryny i spirytus, mieszamy. Przełożenie Przełożenie Każdy biszkopt dzielimy na 3 równe blaty. Pierwszy blat układamy na paterze/podkładzie i zakładamy obręcz cukierniczą. Nasączamy biszkopt i wykładamy część kremu orzechowego. Przykrywamy drugim biszkoptem, nasączamy go i wykładamy porcję kremu karmelowego. Tak postępujemy z każdą kolejna warstwą. Ostatni biszkopt przykrywamy papierem do pieczenia i delikatnie obciążamy. Tort wstawiamy

Wędrówki po kuchni
Marysieńka 1340

Marysieńka to kolejne ciasto z przepisów Siostry Anastazji. Biszkopt czekoladowy z orzechową wkładką i pysznym kremem budyniowym. Ja oczywiście zrobiłam drobne zmiany. Biszkopt upiekłam według mojego przepisu i przede wszystkim zmniejszyłam ilość cukru i dodałam mielone migdały. Ciasto warte upieczenia. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 8 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 2 łyżki kakao 2 łyżeczki(...)końcu jogurt. Podgrzewać chwilkę do rozpuszczenia się wszystkich składników i połączenia w kremową masę. Lekko przestudzić i rozprowadzić na cieście. Warstwy ciasta: biszkopt, połowa kremu, wkładka orzechowa, połowa kremu, biszkopt, polewa, mielone migdały

Ala piecze i gotuje
Prosty tort orzechowo - ciasteczkowy 136

włoskich  2 duże jajka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej  90 gram cukru  1 łyżka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Składniki należy podwoić i upiec dwa biszkopty! Krem orzechowy: 500 gram mascarpone  5 czubatych łyżek masła orzechowego 5 łyżek cukru pudru  Dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki  5-6 batoników marki Lusette(...)biszkoptów umieszczamy na talerzu. Ciasto smarujemy obficie konfiturą z czarnej porzeczki, następnie posypujemy całą powierzchnię pokrojonymi batonikami o smaku Capuccino. Nakładamy 3/4 kremu orzechowego i przykrywamy całość drugim biszkoptem. Nakładamy pozostały krem. Tort dekorujemy posiekanymi orzechami włoskimi oraz czekoladowymi batonikami  Lusette . Przed podaniem tort należy schłodzić przez 2-3 godziny w lodówce.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Ciasto z galaretką 557

okrągłej blaszce i obłożony biszkoptami prezentuje się naprawdę elegancko, a przy tym dalej nie wymaga dużo pracy. Do upieczenia biszkoptu wykorzystałam foremkę o średnicy 20 cm. Składniki na biszkopt Składniki na krem budyniowy (można zrobić też ciasto z samym budyniem zamiast kremu) +truskawki do przełożenia i dekoracji (można wykorzystać dowolne świeże owoce lub owoce z puszki, np. brzoskwinie czy mandarynki(...)łyżki kremu, będą jeszcze potrzebne). Całość wstawiamy do lodówki do schłodzenia na przynajmniej pół godziny. Wierzch dekorujemy truskawkami. Jeśli tak jak u mnie wasza foremka po nałożeniu biszkoptów i kremu wyda się nieco za niska można, ściągnąć obręcz i przepiąć ją nieco wyżej (tu także przydaje się zostawiona wcześniej folia). Galaretkę rozpuszczamy w 1 litrze wody (zamiast

Ciastkozercy
Tort Kinder z kremem śmietanowym białą czekoladą i kwaśnymi malinami 810

śmietany (  jeżeli  będziesz tort transportować) Gdy już zakupy zostały zrobione zabieramy się do tworzenia :) I Etap - Biszkopt Zacznijmy od Biszkoptu przepis na   biszkopt idealny . II Etap - krem  Schłodzoną śmietanę miksujemy aż do uzyskania gęstej śmietany (konsystencja jak śmietana do gofrów :)  uważaj żeby nie przebić śmietany. III etap - biała czekolada jeżeli masz mikrofalówkę rozpuść czekoladę(...)kąpieli wodnej, dodaj masło i śmietanę. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Równomiernie rozlej polewę na torcie i szybko przejdź do piątego etapu. VI Etap - strojenie Gdy już przełożyłeś biszkopt kremem, pozostaje najprzyjemniejsza część czyli dekoracja. Musisz zrobić to szybko aby czekolada nie zastygła i dekoracja dobrze się trzymała, * chyba, że nie będziesz przewozić tortu i przy krojeniu tortu chcesz indywidualnie

Wylizany Rondel
Tort bez pieczenia 261

tylko nałożymy pierwszą warstwę kremu. Nakładamy na biszkopty pierwszą warstwę kremu i posypujemy kakao. Jeśli macie więcej malin, to dobry moment, żeby je tu dołożyć :) Powtarzamy z resztą biszkoptów i kremu, tak długo, aż wypełnimy formę do samej góry. U mnie tort ma 5 warstw kremu i biszkoptów. Ostatnią wierzchnią warstwę tortu możemy udekorować różyczkami wyciśniętymi z reszty kremu. Całość

Ciastkozercy
Tort bez pieczenia 172

tylko nałożymy pierwszą warstwę kremu. Nakładamy na biszkopty pierwszą warstwę kremu i posypujemy kakao. Jeśli macie więcej malin, to dobry moment, żeby je tu dołożyć :) Powtarzamy z resztą biszkoptów i kremu, tak długo, aż wypełnimy formę do samej góry. U mnie tort ma 5 warstw kremu i biszkoptów. Ostatnią wierzchnią warstwę tortu możemy udekorować różyczkami wyciśniętymi z reszty kremu. Całość

Ciastkozercy
ŚNIEŻNY PUCH 216

Delikatny biszkopt miodowo-piernikowy, z kremem grysikowym SKŁADNIKI (forma 22 x 22 cm) Biszkopt : 4 jajka ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka przyprawy do piernika łyżka płynnego miodu Krem grysikowy 8 łyżek kaszy manny 750 ml mleka 12 dag cukru 20 dag masła 10 dag cukru pudru cukier waniliowy SPOSÓB . PRZYGOTOWANIA   Biszkopt  Żółtka(...)wystygnięcia. Masło ucieramy na jasną i puszystą masę z cukrem pudrem, do masła dodajemy po łyżce zimnej kaszy i dokładnie miksujemy na puszysty krem. Na pierwszym blacie biszkoptu rozsmarować połowę kremu przykryć drugim biszkoptem, który również  posmarować pozostałym kremem, i udekorować np. pokruszonym biszkoptem. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Prinsesstårta - szwedzki tort dla księżniczki 206

font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Puszysty biszkopt, delikatny budyniowy krem, maliny i kopuła z bitej śmietany. Całość otula cienka warstwa marcepanu, której szczyt wieńczy urocza marcepanowa różyczka. Prinsesstårta występuje najczęściej w dwóch kolorach:  zielonym i różowym choć(...)pestki należy go po prostu przetrzeć przez sitko. Wykonanie tortu: Śmietanę ubić na sztywno. Schować do lodówki. Biszkopt przekroić na 3 części. Na paterze położyć pierwszy biszkoptowy blat. Posmarować biszkopt kremem waniliowym. Na masę budyniową nałożyć warstwę dżemu nie rozsmarowując go jednak do końca - dżem nie może dotykać do krawędzi ciasta. Powinien pozostać 1 cm odstęp. Następnie na dżemie ułożyć

maniapieczenia
Torcik urodzinowy 226

Dziś pochwalę się Wam torcikiem, który zrobiłam na pierwsze urodziny Majci- mojej małej sąsiadki;-) Biszkopt zrobiłam kakaowy do tego krem śmietankowo- kokosowy z mascarpone. Pomiędzy biszkopt i krem dałam jeszcze warstwę frużeliny jagodowej. Efekt końcowy bardzo mi się podobał. Dekoracje niestety były kupne, ale nie mam jeszcze takiej wprawy.   To był mój 3 tort w życiu ;-) Podobno wszystkim smakował(...)kokosowe.   Jak już masa jest gotowa pierwszy blat biszkoptu smarujemy połową frużeliny na to wykładamy krem i przykrywamy kolejnym blatem biszkoptu. Biszkopt smarujemy resztą frużeliny oraz kremem . Przykrywamy trzecim blatem biszkoptu. Wierzch i boki smarujemy kremem. Dokładnie wygładzamy. Ozdabiamy wedle uznania. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.   Smacznego

Passion of Cooking