biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:18/363)

Francuski tort Malakoff 205

bardzo słodki i można zjeśc nawet dwa kawałki naraz ;) Tortownica : średnica 26 cm ( ja proponuję mniejszą , kremu nie wychodzi za dużo i trzeba sie troszkę pomęczyc z rozłożeniem kremu na biszkoptach , aby starczyło )Składniki: 25 dag podłużnych biszkoptów Poncz: 1/2 szkl. białego wina 50 ml rumu 2 łyżeczki cukru Do przełożenia 2-3 łyżki dżemu maloniwoego lub przeczkowego ( ja zwiększyłam(...)ostygnie miksujemy go z kremem , dodaja po 1 łyżce. Mieszamy składniki na poncz. Tortownicę wykładamy warstwą biszkoptów namoczonych w 1/2 ponczu. Dżem podgrzewamy , połowę wykładamy małymi kleksami na biszkopty. 1/3 kremu wykładamy na biszkopty i dżem. Posypujemy 1/3 ilością uprażonych płatków migdałowych. W ten sam sposób układamy drugą warstwę ( pamiętamy o pozostawieniu kremu na dekorację ). Wstawiamy do lodówki

Słodkości i nie tylko
Tiramisu 622

Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru amaretto. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 350 g serka mascarpone 700 ml śmietany kremówki 36% 5 żółtek 8 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 6 łyżek mleka Poncz: 400 ml wrzątku 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 80 ml likieru amaretto  50 ml spirytusu 10 ml aromatu migdałowego Wykonanie(...)sekundę w ponczu) , rozsmarować 1/3 kremu, posypać cienko kakao i  ułożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów, rozsmarować drugą część kremu, posypać kakao, ułożyć ostatnią warstwę nasączonych biszkoptów, rozsmarować resztą kremu, udekorować za pomocą szprycy i posypać kakao. 4. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej

Szalona Kuchnia Eweliny
TORT URODZINOWY ŁĄCZONY DLA TATY I CÓRKI 100

ciasto. Piekarnik nagrzać do 170'C. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i zrzucić na podłogę z wysokości kolan.  Biszkopt najlepiej piec dzień przed rozkrojeniem.  KREM MILKY WAY: Składniki: * 220 ml śmietany kremówki 36% * 130 g batonów Milky Way * 250 g serka mascarpone Wykonanie: Do garnka(...)Biszkopt rozkroić na 3 równe części wzdłuż. Każdy płat biszkoptu nasączyć wodą z cytryną. Na podkład do tortu posmarować odrobinę kremu, wtedy pierwszy płat biszkoptu solidnie utrzyma się na podkładzie. Na nasączony biszkopt wysmarować równomiernie krem milky way. Następnie położyć kolejny płat biszkoptu, nasączyć. Posmarować cienką warstwę kremu śmietankowego, na środku położyć żelkę malinową. Boki wkoło żelki na wierzch posmarować

Zrób to smacznie
Nowe zlecenie, tort bikini :) 175

trzeba upiec 2 razy .  5 jaj 5 łyzek mąki pszennej 5 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Kolejność: biszkopt orzechowy-krem pomarańczowy-kokos-masa ananasowa-biszkopt-krem waniliowy  jak piersi użyłam galaretkę :)mój mąż mówi że wyszły jak implanty  Kolejna część Wykrawanie kształtów :) naszych kobiecych "atutów". Masa Marshmallows do dekoracji  To masa ze znanych

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
#17 Malinowe mascarponowe ;) 164

uzyskania gładkiej konsystencji.  Do pucharków/miseczek czy tak jak w moim przypadku filiżanek nakładamy biszkopty, nasączamy kawą, na to kładziemy warstwę malinowego musu, warstwę kremu i znowu nasączony biszkopt, krem i na wierzch świeże maliny. Posypać pokruszonymi biszkoptami

Kuchnia w szuwarach
Ciasto trociniak 270

Ciasto trociniak to przekładaniec na bazie biszkoptu, kremu budyniowego i warstwy galaretkowej ze startymi jabłkami. Jego nazwa pochodzi stąd, że wierzch ciasta przypomina drobne wióry, tj. trociny, a w rzeczywistości to podrumienione wiórki kokosowe :)  Ciasto łatwe do przygotowania i bardzo smaczne :) Najlepiej smakuje podane prosto z lodówki.  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 35/40 cm: biszkopt(...)galaretka zacznie lekko tężeć to jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka wymieszać z lekko tężejącą galaretką.  Na ostudzony biszkopt wylać 3/4 kremu budyniowego. Schłodzić. Następnie wylać lekko tężejącą galaretkę wymieszaną ze startymi jabłkami. Ponownie wstawić do lodówki i poczekać, aż warstwa stężeje. Na sam koniec rozsmarować pozostały krem budyniowy (dla ułatwienia

Ugotować
Ciasto kostka alpejska w wersji wegańskiej 262

może się przejeść. Polecam je na specjalne okazje, idealnie sprawdzi się jako tort, bo tak naprawdę to ciasto się składa, i piecze tylko biszkopt. Pierwsza warstwa ciasta to biszkopt, potem warstwa kremu o smaku kawowego toffi z bezikami, a na to jeszcze idzie warstwa bitej śmietany- czysta rozpusta. Jest z nim trochę zabawy, nie ukrywam, zwłaszcza, jeżeli ktoś jest weganinem(...)pieczenia. Posmaruj biszkopt kwaskowatym dżemem- mały słoiczek 200 g wystarczy, u mnie był to domowej roboty malinowy. Krem połącz z pokruszonymu bezikami i przełóż na posmarowany dżemem biszkopt. Na krem przełóż lekko stężałą bitą śmietanę. Całość możesz udekorować startą na tarce gorzką czekoladą. Całość schłódź w lodówce, najlepiej przez całą noc (minimum 3 h). OLYMPUS DIGITAL CAMERA ps. Wybaczcie

greenscarf
Ekspresowy deser kremowo-bananowy 127

dnie każdej szklanki lub pucharka. 6) Na biszkopty nałożyć warstwę kremu, kilka plasterków banana i posypać startą czekoladą. 7) Deser przełożyć kolejną warstwą 2 namoczonych w kawie biszkoptów, kremem, zakończyć kilkoma plasterkami banana i ponownie posypać startą czekoladą. 8) Przygotowany deser przed podaniem schłodzić w lodówce przez kilka minut. Artykuł Ekspresowy deser kremowo-bananowy pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Ekspresowy deser kremowo-bananowy 1071

dnie każdej szklanki lub pucharka. 6) Na biszkopty nałożyć warstwę kremu, kilka plasterków banana i posypać startą czekoladą. 7) Deser przełożyć kolejną warstwą 2 namoczonych w kawie biszkoptów, kremem, zakończyć kilkoma plasterkami banana i ponownie posypać startą czekoladą. 8) Przygotowany deser przed podaniem schłodzić w lodówce przez kilka minut

Fitsweet.me
Truskawkowa rolada z buziami pand (bez: glutenu, cukru, laktozy) 153

roladkę, która przez wzgląd na rozmiar biszkoptu zawsze wychodzi nam rurką bez ślimaczka w środku... Ale to nawet lepiej bo jest więcej miejsca na nadzienie! ;) Biszkopt ryżowy jest delikatny i wilgotny a krem truskawkowo-jaglany z dodatkiem domowej truskawkowej konfitury świetnie z nim współgra :) Oczywiście  świeże  owoce oraz urocze pandki to  niezbędny   estetyczny  element(...)rolada nie zachowa kształtu.  Roladę delikatnie nieco odwinąć i zdjąć papier. Pod spód również włożyć papier (może być ten na którym się piekła). Posmarować od środka dżemem oraz kremem. Biszkopt zawinąć pomagając sobie papierem, nadmiar kremu, który się wyciska należy zebrać a całość pozostawić w tym papierze aby rolada się nie rozjechała . Tak zabezpieczoną roladę wstawić na kilka godzin

Candy Pandas
Ciasto z ptasim mleczkiem (kokosowe) 259

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Wizualnym wyglądem ciasta zainspirowałam się zdjęciami w internecie. Zrobiłam jego własną wersję - z kokosową nutą.   W skrócie jest to: kakaowy biszkopt, krem budyniowy, ptasie mleczko, galaretka i polewa czekoladowa. Co prawda - zajmuje ono troszkę czasu, ale efekt wszystko nam wynagrodzi. Ciasto nie tylko ładnie wygląda, lecz ogólnie jest pyszne! (Robiłam w blasze o wymiarach(...)szklanki wody. Na pierwszej części biszkoptu wyłożyć 1/2 masy, poukładać ptasie mleczko (3 rządki, jedno za drugim), a pomiędzy kostki wlać tężejącą galaretkę. Całość posmarować resztą kremu, przykryć drugą częścią biszkoptu i polać polewą (rozpuszczoną czekoladę połączyć ze śmietanką). Ciasto wstawić do lodówki, aby stężało (najlepiej na całą

Di gotuje
Tiramisu 169

serka mascarpone (w temperaturze pokojowej)200 ml śmietany kremówki (koniecznie bardzo dobrze schłodzonej)4 żółtka (w temperaturze pokojowej)5 łyżek cukru pudru (lub więcej do smaku)450 g podłużnych biszkoptów do tiramisu 1,5 szklanki mocnej świeżo zaparzonej kawy rozpuszczalnej (ostudzonej)kilka łyżek (ja dałam 8) alkoholu, amaretto lub brandy (ilość zależy od tego, jak mocno lubicie czuć alkohol(...)Dobrze, ale krótko zmiksuj, a następnie przełóż masę jajeczną.Wymieszaj jeszcze wszystko mikserem szybko i dokładnie na jednolity krem. Do zaparzonej i ostudzonej kawy dolej alkohol i wymieszaj. Krem, biszkopty i kawę podziel na dwie części. Pierwszą porcję biszkoptów maczaj w kawie i układaj na dnie naczynia, w którym będziesz podawać deser.Na to nałóż porcję kremu. To samo

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto Prince Polo 241

Ciasto Prince Polo Połączenie biszkoptu, kremu budyniowego i bezy o smaku batonika Prince Polo i polewy czekoladowej. Ze względu na bezę ubijaną na parze przepis może wydawać się dość trudny, lecz to tylko pozory. Trochę czasochłonny, lecz warto wykorzystać ten przepis  na rodzinnych uroczystościach.  Z pewnością zasmakuje wielu osobom. Idealnie sprawdzi się również jako wypiek świąteczny. Składniki(...)pokojowej utrzeć na puch i dodawać po łyżce ziemnego budyniu. Na koniec dodać żółtko i dokładnie utrzeć. (Jeśli nie lubimy dodawać surowych jajek - można je pominąć). Przełożenie: Na biszkopt wyłożyć przygotowany krem. Przykryć Upieczoną bezą. (Beza niestety lubi się łamać, dlatego trzeba uważać, jednak, wszelkie niedoskonałości przykryje polewa, więc nie ma się co przejmować nawet jak się złamie w pół

My sweet a life
Ciasto Makowa Panienka 190

stopniach C. Po upieczeniu biszkopt przekrajam na pół i studzę. Krok 3. Przygotowuję poncz i nasączam biszkopt. Przygotowanie ponczu: do przegotowanej wody dodaję cukier oraz aromat cytrynowy. Dolny biszkopt po przestudzeniu nasączam ponczem, aby nie był zbyt suchy. Krok 4. Smaruję dżemem. Po nasączeniu biszkoptu, smaruję go cienką warstwą dżemu porzeczkowego. Krok 5. Przygotowuję krem budyniowy. Krem budyniowy(...)ciągle miksuję. Czynność powtarzam do momentu, aż połączę z masłem całą masę budyniową. Krok 6. Smaruję masą budyniową i przykrywam drugim biszkoptem. Gotowy krem budyniowy wykładam na warstwę dżemu porzeczkowego. Krem przykrywam drugim biszkoptem i zabieram się za przygotowanie polewy. Krok 7. Przygotowuję polewę czekoladową. Połamane kostki czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dodaję śmietankę 30%. Całość mieszam, a po połączeniu

Ania gotuje
Biszkopt budyniowy z kremem z ricotty i konfiturą malinową 177

świetnych inspiracji w klimacie świątecznym. W aktualnym numerze znajdziecie też moją propozycję - przepis na lekkie, biszkoptowe ciasto z malinową nutą :) Bardzo mi miło być częścią tego wspaniałego projektu! :) Biszkopt budyniowy z kremem z ricotty i konfiturą malinową tortownica 26 cm Ciasto: 5 jajek 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 opakowanie budyniu malinowego bez cukru (64 g) 1/4 szklanki ksylitolu(...)przegotowanej zimnej wodzie. Przełożyć do niewielkiego naczynia, dodać mleko skondensowane i rozpuścić w kąpieli wodnej (nie gotować!). Zmieszać z niewielką ilością masy, a następnie połączyć z pozostałą częścią kremuBiszkopt podzielić na 3 równe części, jeden z blatów nasączyć roztworem ekstraktu z wodą i posmarować konfiturą. Przykryć drugą częścią ciasta, nasączyć blat i wyłożyć krem, zostawiając część masy

FitKot