biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:25/363)

Tiramisu a’la czarny las 235

pucharki Deser naprawdę pyszny… Składniki na foremkę 12×10 cm oraz dwa pucharki: Krem: – 250 g mascarpone – 300 ml śmietanki kremówki 36% – 1 łyżeczka cukru pudru – 100 g czekolady gorzkiej 65% kakao Dodatkowo: – około 200 g podłużnych biszkoptów – szklanka zaparzonej i ostudzonej kawy – około 350 g wiśni z kompotu – opcjonalnie(...)miksujemy. Deser układamy w kolejności: biszkopty namoczone w kawie (po 1 sekundzie na stronę), 3 łyżki kremu, wiśnie które wbijamy w krem, odrobina kremu na przykrycie wiśni, i znów biszkopty, krem oraz wiśnie na wierzch. Całość można obsypać kakao. Kolejność układania warstw Deser chłodzimy chwilę w lodówce. Opcję w pucharkach można wcinać praktycznie po 20-30 minutach w lodówce. Foremka

Relaxtime
Ciasto z kremem i polewą czekoladowo – wiśniową 468

Kolejne pyszne ciasto na sporą blaszkę. Tym razem z biszkoptem czekoladowym, kremem budyniowym, nasączonymi śliwkami i polewą czekoladowo – wiśniową, pycha! Ciasto ciekawe w przygotowaniu i z dosyć prostych składników, a takie smaczne, że na jednym kawałku nie mogłam poprzestać. Ładnie pachnie czekoladą i dobrze łączą się ze sobą wszystkie masy. Przepis z gazety, a dostałam go od stałego czytelnika Małej(...)odstawić do całkowitego ostygnięcia, masa ma mieć temperaturę pokojową jak masło. 10. Do ostygniętej masy budyniowej dodać masło i przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie jednolity, gładki krem. Wyłożyć go na biszkopt w blaszce i wyrównać. 11. Śliwki osączyć i pokroić je na kawałeczki. Ułożyć je na wierzchu ciasta. Polewa: 12. Do rondelka z grubym dnem przełożyć połamaną czekoladę, masło

Mała Cukierenka
Tort gruszkowo kajmakowy 192

też toffi, dulce de leche lub masą krówkową) 500 g mascarpone 200 ml śmietany kremówki Wszystkie produkty powinny być schłodzone. Wszystko razem zmiksować na gęsty jedwabisty i stabilny krem. Do nasączenia biszkoptu użyłam 3 kieliszki wódki  1/2 szklanki syropu gruszkowego  kilka kropel ekstraktu migdałowego Krem migdałowy do zrobienia ozdób 150 ml śmietany kremówki 150 g mascarpone 1 łyżka(...)szybko twardnieją. Pierwszą część biszkoptu ułożyć na paterze. Nasączyć delikatnie i wyłożyć część kremu. Na krem położyć część gruszek i delikatnie wcisnąć w ciasto. Następnie kolejna część biszkoptu - nasączyć, wyłożyć część kremu, na to gruszki. Ostatnią część biszkoptu też nasączyć. Tort dokładnie wysmarować pozostałym kremem, wierzch i boki. Na boki kremu poukładać chipsy gruszkowe . Kremem migdałowym wykonać ozdoby. Posypać prażonymi

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
91. Tort z okazji I Komunii Św. 188

studzimy i ucieramy na krem z margaryną. Połowę kremy odkładamy, a do drugiej połowy dodajemy stopniowo sok z buraka (jest bez smaku i aromatu także nie wpłynie na smak kremu). Biszkopty kroimy wzdłuż na dwa równe placki, potem przekrawamy na pół, czyli ostatecznie mamy 8 małych placków. Wszystkie placki skrapiamy Potrzebujemy dużą tece (sporo większą od blaszki w której piekliśmy(...)biszkopty) na niej układamy dwa ciemne biszkopty w odległości od siebie ok. 7 cm . Placki smarujemy kremem budyniowym a na wierzch nakładamy cienką warstwę dżemu. Przykrywamy to następnie dwoma jasnym biszkoptami, z tymże placki kładziemy już bliżej siebie, czyli w odległości ok. 5 cm. Również smarujemy kremem budyniowym i dżemem. Tak samo postępujemy z pozostałymi dwoma plackami. Ostanie dwa placki

Jadło i czytadło
Torcik Ananasowy 173

upuszczamy na podłogę !   Następnie biszkopt z powrotem wkładamy do piekarnika aby w nim ostygł przy uchylonych drzwiczkach. Kiedy ostygnie obkrajmy brzegi nożem i wyjmujemy nasz biszkopt. Krem 7. Mleko, nie w całości przelewamy do garnka (zostawiamy sobie 1/2 szkl) dolewamy sok, dodajemy cukier i całość zagotowujemy. W 1/2 szkl. mleka mieszamy proszki budyniowe i wlewamy do gotującego się mleka(...)łyżce zimnego budyniu aż do wykończenia. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe. Odkładamy 1/3 kremu do reszty dajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Przełożenie  i dekoracja 9. Biszkopt kroimy na trzy blaty i ponczujemy. Nakładamy krem na każdy blat. Następnie smarujemy wierzch i boki tortu, a na wierzch wykładamy kostki ananasa. Całość obsypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowy tort schładzamy w lodówce przed podaniem

Gotowanie...to proste !
Ciasto Cappuccino 2806

sprawdzi się dla każdego amatora tych smaków. Przepis został zaczerpnięty od Ewy Wachowicz - z drobnymi moimi zmianami. Smacznego! Składniki: BISZKOPT: 6 jajek szczypta soli 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek cukru KREM: 4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 600 g serka homogenizowanego 2 szklanki mleka w proszku 200 g masła(...)cukier puder ubić na parze. Utrzeć masło, stopniowo dodać masę jajeczną. Dodać mleko w proszku i serek homogenizowany, na samym końcu żelatynę. Na biszkopt wykładamy połowę kremu. Na krem kładziemy biszkopty namoczone w kawie. Na biszkopty wykładamy resztę kremu. Oprószamy po wierzchu gorzkim kakao

psgotujemy
Warstwowy deser z crème pâtissière i malinami 208

spróbowaniu będziecie chcieli go często stosować w swoich deserach. Inspiracją do tego 4-warstwowego deseru był klasyczny, angielski trifle, czyli deser podawany w dużej misie składający się z warstw biszkoptu, kremu custard, sezonowych owoców i bitej śmietany. Ja lubię każdego obradować solidnym pucharem tego cudownego deseru – na pewno jedzący będzie zachwycony i smakiem i ilością, bo można go jeść(...)Składamy deser – na dno układamy warstwę biszkoptów, ich ilość zależy od wielkości pucharków, u mnie wyszło 1 na dno i 3 na drugą warstwę. Na biszkopty wykładamy po 2 łyżki kremu, następnie po 2 łyżki malin i 2 łyżki śmietany. Powtarzamy takie samo ułożenie warstw. Na sam wierzch układamy odłożone maliny. Gotowy deser wstawiamy do lodówki na minimum

Smaczna Strona
Jak upiec ciasto? 194

wyrośnie lub wyrośnie i mocno opadnie. Pojawi się wpis z instrukcjami jak przygotować biszkopt, wówczas wam go tutaj podlinkuje. Biszkopt może występować jako samodzielne ciasto takie jak biszkopt z jabłkami , może być częścią ciasta składającego się z wielu warstw jak przy biszkopcie z kremem , jest głównym składnikiem rolad jak w roladzie z jabłkami . Ale chyba najczęściej jest po prostu najważniejszym(...)oraz jakość ich ubicia będzie zależała od wyrastania i puszystości ciasta. Początkujący wspomagają się proszkiem do pieczenia. Jednak moim zdaniem lepiej od razu nauczyć się piec biszkopt dobrze. Biszkopt gotowy Biszkopt z kremem, owocami i polewą Rolada z jabłkami Ciasto ucierane Ciasto ucierane to mieszanka ciasta kruchego i ciasta biszkoptowego. Jest to ciasto bardzo proste i bardzo szybkie w wykonaniu

Relaxtime
Tort z masą budyniową i bananami 179

tort ale spróbowałam i nie żałuję ;) jak tylko jeszcze będę miała jakąś okazję to upiekę i następny tort :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl. cukru po 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej i pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem budyniowy: 2 szkl. mleka 3,2% 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 6 łyżek cukru(...)łyżce do otrzymania puszystego kremu. 3. Ostudzony biszkopt przecięłam na pół i przełożyłam 1/3 kremu, na krem położyłam pokrojony w plasterki banan i na banany położyłam znów krem, przykryłam biszkoptem. Zeskrobałam wierzch biszkoptu odkładając do miseczki, wysmarowałam wierzch i boki tortu pozostałym kremem, udekorowałam bananami i zeskrobanym wierzchem biszkoptu

Motylkowa Kuchnia
Ciasto kawowe z mascarpone 100

Jednym z powodów, dla których ten przepis na ciasto kawowe znajduje się wśród naszych ulubionych jest to, że zarówno biszkopt jak i krem są przepełnione kawowym aromatem. To pyszne warstwowe ciasto uzupełnia doskonała galaretka z suszonymi śliwkami. Podstawą ciasta jest kawowo – kakaowy biszkopt, przełożony delikatnym kremem na bazie serka mascarpone i śmietanki. Ciasto wzbogaciliśmy również odrobiną amaretto, które wyeksponowało(...)przepis i nie ma co do tego wątpliwości. Tym razem proponujemy ciasto z kremem kawowym na biszkopcie, ale czasem zdarza się, że podobne przygotowujemy w wersji na biszkoptach lub herbatnikach. Jeśli więc wolisz ciasto w nieco mniej pracochłonnym wydaniu, po prostu przełóż warstwy kremu wybranymi przez siebie ciastkami. Aby zachować w pełni charakter ciasta, pamiętaj o delikatnym zamoczeniu ciastek

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami 722

patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika. Rzucić je na podłogę (w formie) z wysokości ok. 60 cm. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić. Biszkopt nasączyć herbatą malinową (najlepiej za pomocą pędzelka). Krem: 400ml mleka zagotować. W pozostałym mleku roztrzepać budyń, mąkę, cukier i dodać do gotującego się mleka. Mieszać do momentu aż budyń zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia(...)pokojowej, miksując krem na wysokich obrotach. Galaretkę rozpuścić w 450ml wody, odstawić do lekkiego stężenia. Biszkopt przekroić wzdłuż na 2 części. Każdą nasączyć herbatą malinową. Następnie na dolny biszkopt wyłożyć połowę kremu i przykryć drugim biszkoptem. Nałożyć kolejną warstwę kremu i wiśnie, a na koniec zalać całość lekko stężałą galaretką. Wsadzić do lodówki na kilka godzin w celu całkowitego stężenia

Kulinarne Przeboje
Ciasto z bezikami, cytrynowym kremem mascarpone i borówkami 190

bezami w środku. Możecie też użyć innych owoców, np. malin, brzoskwiń, czy porzeczek... Kto z Was spróbuje? (Forma o wymiarach 22 x 26 cm) Spód:  około 16 podłużnych biszkoptów Krem:  250g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru (płaskie) sok z 1/2 cytryny skórka z 1/2 cytryny 3/4 szklanki borówek (1 szklanka(...)cytryny.  Na końcu wmieszać połówki borówek oraz pokruszone beziki.  Całość.   Formę wyłożyć papierem do pieczenia/folią spożywczą i na jej dnie równomiernie ułożyć warstwę biszkoptów. Na ciastkach umieścić krem. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce, a przed podaniem ozdobić bezikami oraz borówkami. (Ja dodatkowo użyłam chrupiących kuleczek w czekoladzie mlecznej

Di gotuje
Tort czekoladowo-truskawkowy 209

formie, po ostudzeniu odkrawamy ostrożnie boki od formy i kroimy biszkopt na 3 blaty (mój nie wyrósł jak trzeba, dlatego przekroiłam na 2 i dopiekłam jeszcze dodatkowy, niski biszkopt). Krem: Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy mascarpone i krótko miksujemy. Do osobnej miski odkładamy 5-6 łyżek kremu (do dekoracji), a do reszty dodajemy rozpuszczone w kąpieli wodnej(...)Pierwszy blat biszkoptu - 1/3 ponczu - 1/3 masy czekoladowej - drugi blat biszkoptu - 1/3 ponczu - cienka warstwa truskawkowa - połówki truskawek - reszta tężejącej masy truskawkowej - trzeci blat biszkoptu - reszta ponczu. Dekoracja: Górę tortu smarujemy pozostawionym wcześniej białym kremem. Boki pozostałą masą czekoladową zostawiając trochę do dekoracji przy pomocy rękawa cukierniczego.  Ja brzegi, czyli łączenia obu mas wykonałam płaską tylką jednostronnie ząbkowaną

Kolorowy Przepisownik
Tort czekoladowy z owocową nutą 271

wyjątkową okazję? Sięgnij po ten doskonały przepis i zaskocz wszystkich gości smakiem oraz niebanalnym wyglądem :) Upiecz 3 biszkopty z tych przepisów: Idealny biszkopt Kolorowy biszkopt idealny Idealny biszkopt kakaowy Składniki na krem czekoladowy: 200 g gorzkiej czekolady 70% kakao 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 400 g serka śmietankowego/twarogowego 2 łyżeczki żelatyny (8 g) Przygotowanie: Żelatynę namocz(...)borówkowy i zmiksuj do połączenia składników. Wykonanie: Biszkoptowe blaty delikatnie nasącz alkoholem (ale niekoniecznie). W tortownicy ułóż blat czekoladowy i wyłóż na niego krem czekoladowy. Następnie przykryj kolorowym biszkoptem i wyłóż krem borówkowy, przykryj ostatnim blatem biszkoptowym. Odstaw do lodówki do stężenia (najlepiej na całą noc). Dodatkowo: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 400 g serka śmietankowego/twarogowego

Kulinarna (nie)codzienność

Proponowane wyszukiwania