biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:25/363)

Przekładaniec z kremem budyniowym, galaretką wiśniową i bezą kokosową 273

utrzeć miękkie masło. Następnie dodawać do niego ostudzony budyń (partiami!). Cały czas miksować na najwyższych obrotach miksera, aż utworzy się gładka, puszysta masa. Biszkopt przełożyć z powrotem do formy do pieczenia i rozsmarować na nim krem budyniowy. Ciasto wstawić do lodówki, ponieważ krem musi stężeć. Na sam koniec przygotować warstwę wiśniową: wiśnie umyć, pozbawić pestek. Przełożyć do garnka (wraz(...)ponownie wstawić do lodówki. Najlepiej kroić dzień po przygotowaniu (poszczególne warstwy ciasta muszą się ze sobą połączyć).  Przygotowywanie bezy kokosowej Przygotowywanie kremu budyniowego Przygotowywanie warstwy wiśniowej Składanie ciasta: biszkopt, krem budyniowy, warstwa wiśniowa i beza kokosowa Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Pinacolada - ciasto kokosowo-ananasowe 167

Pyszne kokosowo-ananasowe ciasto, bardziej przypominające właściwie tort. Biszkopt przełożony genialnym kremem na bazie likieru kokosowego i ananasową galaretką (która u mnie, jak widać, wsiąkła w biszkopt - pospieszyłam się i za wcześnie ją wylałam na ciasto...). Bogate w smaku, słodkie, atrakcyjne - bardzo polecam! SKŁADNIKI: (na tortownicę ok 28 cm) Biszkopt: 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki(...)resztę wyłożyć "upychając" go łyżką między biszkopty (biszkopty można pominąć - wówczas krem wykładamy bezpśrednio na galaretkę ananasową) i rozsmarowując równą warstwę.  Na to położyć drugą połowę biszkoptu, rozsmarować pozostały krem, posypać wórkami kokosowymi. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą

Kto ugości moich gości?
Mascarpone z malinami 178

niezbyt dokładnie. Odłożyć kilka do dekoracji. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodawać po łyżce ser i ksylitol. Zaparzyć kawę, ostudzić. Kawą nasączyć biszkopty. W szklaneczkach układać warstwami: 1 biszkopt, porcja kremu, maliny, pozostałe biszkopty, maliny, krem. Deser przybrać, schłodzić przed podaniem . Smacznego

Stare Gary
CIASTO TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE 164

delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu ciasto przekrawamy na 2 placki. Pierwszy biszkopt smarujemy dżemem, np. z czarnej porzeczki. Krem(...)truskawkowy: Żelatynę rozpuszczamy w ¼ szkl. wrzątku. Truskawki blendujemy z cukrem, dodajemy serek, miksujemy, powoli wlewamy żelatynę. Mieszamy. Lekko tężejącą masę wylewamy na biszkopt posmarowany dżemem, wciskamy truskawki, przykrywamy drugim biszkoptem. Krem śmietanowy: Ubijamy śmietanę mikserem, dodajemy cukier, mieszamy. Rozsmarowujemy na biszkopcie.  Prażony kokos: Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy wiórki kokosowe. Lekko prażymy, wystudzonymi posypujemy bitą śmietanę

słodki bratek
Tort śmietankowo czekoladowy z truskawkami 327

najwolniejszych obrotach. Masę wylać do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia o średnicy 24 cm. Piec w 180 stopniach około 25-30 minut. Zimny biszkopt przekroić dwa razy uzyskując 3 blaty biszkoptowe. Krem czekoladowy: do kremówki połamać czekoladę i podgrzewać do momentu rozpuszczenia się czekolady - nie gotować! Ostudzić i włożyć(...)kilka godzin do lodówki. Śmietana musi być bardzo zimna. Zimną śmietanę z czekoladą ubić na sztywno. Wlewać małym strumieniem rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę i zmiksować.  Na biszkopcie rozsmarować połowę kremu, poukładać truskawki, przykryć drugim biszkoptem, poukładać truskawki, rozsmarować resztę kremu i przykryć trzecim biszkoptem. Włożyć na dwie godziny do lodówki by krem stężał. Bita śmietana: zimną kremówkę ubić

Ala piecze i gotuje
Tort szpinakowy z owocami 161

użyłam mrożonych) 2 galaretki truskawkowe 600ml wrzątku Krem: 400ml śmietanki 36% 250g serka mascarpone ½ szklanki cukru pudru 100g jagód Krem maślany: 200g masła 1 jajko ¾ szklanki cukru pudru Sok z ⅓ cytryny Dodatkowo dekoracje wykonane z masy cukrowej Sposób przygotowania Biszkopt szpinakowy: Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód, więc najlepiej większy arkusz położyć na spodzie, przyłożyć rant tortownicy(...)Masło ucieramy i dodajemy naprzemiennie przygotowane składniki: żółtka oraz białka. Na końcu dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Przełożenie: Biszkopt szpinakowy- połowa warstwy truskawkowej- połowa kremu z jagodami- biszkopt zwykły- krem z jagodami- warstwa truskawkowa- biszkopt szpinakowy. Masą maślaną wygładzamy wierzch tortu oraz boki. Obsypujemy rozkruszonym zielonym biszkoptem oraz ozdabiamy wedle własnego upodobania

Kuchnia w czekoladzie
Tort śmietankowo- czekoladowy z malinami 171

czekoladę i dodać do masy, wymieszać.  Wykonanie tortu: Wystudzony biszkopt przekroić na 3 blaty. Każdy z nich delikatnie nasączyć likierem śmietankowym bądź sokiem malinowym. Na pierwszy biszkopt położyć 1/4 przygotowanego kremu(...)ściśle ułożyć maliny, nałożyć kolejną 1/4 porcję kremu i przykryć drugim biszkoptem. Na drugi biszkopt wyłożyć kolejną 1/4 kremu na to maliny i ostatnią część kremu, przykryć biszkoptem. Ozdobić wedle swoich upodobań.  U mnie tort ozdobiony masą plastyczną na wzór pudełka prezentowego.  Inspiracja wyglądu tortu: internet Przepis na biszkopt: ze strony Moje Wypieki Smacznego

Krakowskie smaki Ani
BIAŁA BÛCHE Z KREMEM KASZTANOWYM 140

przygotowania : 40 min. Czas pieczenia : 15 min. Składniki na biszkopt: ● 60 g mąki pszennej ● 40 g skrobi lub mąki ziemniaczanej ● 4 jajka ● 100 g cukru + 2 łyżki ● 8 g cukru waniliowego ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ● 3 łyżki ciemnego rumu (lub koniaku) ● 20 g masła ● szczypta soli Składniki na krem: ● 400 g kremu lub konfitury kasztanowej ● 250 g serka(...)Przygotowanie kremu :   Schłodzoną śmietanę ubij na szytwno. Mascarpone ubij trzepaczką, połącz z kremem kasztanownym, domieszaj koniak (lub armaniak) i bitą śmietanę. Całość delikatnie ubijaj aż do uzyskania jednolitego kremu. Biszkopt delikatnie rozwiń, nasącz syropem przy pomocy łyżki, a następnie wyłóż na niego przygotowany krem kasztanowy z mascarpone.   Delikatnie zwiń biszkopt i nożem zanurzonym w gorącej wodzie odetnij nierówne

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
CIASTO MAKOWO-KOKOSOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I BRZOSKWINIAMI 288

kawki. Spróbujcie i Wy! Polecam! SKŁADNIKI: ( 24×30 ) BISZKOPT: * jajko – 5 szt * cukier – 5 łyżek * mąka pszenna – 5 łyżek BISZKOPT MAKOWY: * białko – 6 szt * cukier puder -150 g * mak – 150 g * wiórki kokosowe – 150 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM BUDYNIOWY: * żółtko- 6 szt * cukier – 100 g * mąka pszenna(...)inny likier kokosowy – 125 ml DODATKOWO: * podłużne biszkopty * malibu lub inny likier kokosowy * czekolada mleczna + ok. 130 ml mleka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Całe jajka ubijamy z cukrem na puch, wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 25-30 minut w 175C. Rzucamy o ziemię po upieczeniu, studzimy. BISZKOPT MAKOWY: Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy porcjami cukier, a następnie

Ostra na Słodko
Krem chałwowy a’la tiramisu z owocami 119

hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Krem chałwowy a’la tiramisu z owocami Składniki – krem: Śmietana kremówka 30% - 600 ml Chałwa waniliowa – 300g Chałwa kakaowa – 300g Ser mascarpone – 500g Dodatkowo: Espresso – 1 filiżanka Podłużne biszkopty Owoce – maliny, borówki Wykonanie: Śmietanę kremówkę zagotować, a następnie zdjąć z ognia i dodać do niej pokrojoną w kostkę chałwę. Pozostawić(...)czasu. Następnie chałwę zmiksować ze śmietanką i wstawić do lodówki na całą noc (8h). Po tym czasie krem wymieszać z mascarpone. W naczyniu układać warstwami krem – namoczone w kawie biszkoptykrem. Deser udekorować świeżymi owocami

Kuchnia Bon Appetit
Tort kawowy z malinami 132

Drugi z tortów, jaki przygotowywałam na swoje urodziny. Ten, w przeciwieństwie do poprzedniego, jest przede wszystkim mniej słodki i ma owoce zamiast cukierasów ;) Ciemny biszkopt nasączyłam lekko rumowym, kawowym ponczem, przełożyłam malinowym dżemem i kremem kawowym z odrobiną zmielonej kawy dla podkreślenia smaku, po czym udekorowałam świeżymi malinami. Całość lepiej zrobić wcześniej, np. wieczorem poprzedniego dnia, a układanie owoców można(...)ułożyć na paterze i nasączyć 1/3 przygotowanego ponczu. Posmarować dżemem malinowym, położyć na niego 3-4 łyżki kremu i rozsmarować. Przykryć kolejnym biszkoptem, nasączyć, posmarować dżemem i następnie kremem. Nałożyć ostatni biszkopt, nasączyć. Pozostałym kremem posmarować wierzch i boki tortu. Na wierzchu ułożyć maliny. Pozostawić na noc w lodówce

Słodkie inspiracje
Słoneczna Delicja – Świąteczne ciasto z delicjami, bakaliami i brzoskwiniami 7527

Słoneczna Delicja – Pyszne ciasto na biszkoptach z dużą ilością bakalii, kremem budyniowym, delicjami maczanymi w kawie i brzoskwiniami. Ciasto bardzo smaczne i apetyczne, wszystkie smaki dobrze ze sobą smakują. Przepis dostałam od czytelniczki Małej Cukierenki Pani Magdy Pawlaczyk, bardzo dziękuję! Ciasto fantastyczne :). Będzie idealne na rodzinne spotkania, świetne na zbliżające się święta. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej(...)wymieszać, aż składniki dokładnie się połączą. 8. Biszkopty wyjąć z blaszek i zdjąć papier do pieczenia ( patrz FILM ). Papier i jeden biszkopt włożyć z powrotem do blaszki. Połowę kremu wyłożyć na biszkopt w blaszce i wyrównać. Delicje maczać na parę sekund w kawie i układać na wierzchu ciasta. 9. Na delicję wyłożyć pozostały krem i wyrównać ( patrz FILM ). Przykryć drugim

Mała Cukierenka
Tort czekoladowy Crispello 433

Tort o smaku zbliżonym do popularnych pralinek Crispello. Trzy blaty biszkoptu czekoladowego przełożone kremem Crispello- poezja! Zrobiłam go na specjalną okazję- Dzień Mamy. Wszystkim bardzo smakował i na pewno zrobię go jeszcze nie raz. Serdecznie polecam! Składniki: Biszkopt czekoladowy:  3 jajka w temperaturze pokojowej  1/2 szkl cukru  1/2 szkl mąki pszennej  2 kopiaste łyżki naturalnego kakao(...)sztywno z cukrem pudrem. Stopniowo dodawać ostudzony budyń, cały czas miksując do uzyskania puszystego, gładkiego kremu. Na koniec wsypać przesiane kakao i krótko zmiksować. 3.   Pierwszy blat biszkoptu wysmarować kremem i przykryć okrągłym waflem. Ponownie wysmarować kremem czekoladowym i posypać posiekanymi pralinkami Crispello. Przykryć II blatem biszkoptu i powtórzyć czynność. Na wierzch umieścić ostatni biszkopt. Boki i górę tortu

Nastoletnie Wypiekanie
RED VELVET CAKE 372

proszkiem do pieczenia - dodaj do masy mąkę z proszkiem i barwnik, wymieszaj na bardzo małych obrotach - piecz biszkopt w nagrzanym piekarniku 50 minut - biszkopt studzimy całkowicie, po tym czasie kroimy na 4 blaty SKŁADNIKI NA KREMY DO TORTU: - 2 małe słoiczku konfitury malinowej NA BITĄ ŚMIETANĘ: - 0,5 l śmietany 36% - 1 śmietan- fix - 2 łyżki cukru pudru WYKONANIE: - schłodź(...)mleko, ucieramy jeszcze około 3 minuty - krem jest gotowy KOLEJNOŚĆ BLATÓW I KREMÓW OD GÓRY DO DOŁU 1. NA SAMĄ GÓRĘ I DOOKOŁA TORTU BITA ŚMIETANA 2. BLAT BISZKOPTU 3. KREM Z MLEKA W PROSZKU 4. WARSTWA KONFITURY MALINOWEJ 5. BLAT BISZKOPTU 6. KREM Z MLEKA W PROSZKU 7. BITA ŚMIETANA 8. KONFITURA MALINOWA 9. BLAT BISZKOPTU Jak będziecie przygotowywać

SMYKWKUCHNI
Jagodowe tiramisu 94

bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z żelką jagodową i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan-fix Poncz: 400 ml wrzątku 3 łyżki kawy 90 ml likieru amaretto(...)warstwę nasączonych biszkoptów, posypać kakao, rozsmarować drugą część kremu, wylać resztę żelki jagodowej i ponownie wstawić do lodówki na około 30 minut. Na końcu ułożyć ostatnią warstwę nasączonych biszkoptów, rozsmarować resztę kremu, posypać kakao, zrobić rozetki z bitej śmietany i udekorować jagodami. 5. Wstawić do lodówki na około 3-4 godziny, a najlepiej na całą

Szalona Kuchnia Eweliny