biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:25/363)

Jagodowe tiramisu 125

bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z żelką jagodową i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan-fix Poncz: 400 ml wrzątku 3 łyżki kawy 90 ml likieru amaretto(...)warstwę nasączonych biszkoptów, posypać kakao, rozsmarować drugą część kremu, wylać resztę żelki jagodowej i ponownie wstawić do lodówki na około 30 minut. Na końcu ułożyć ostatnią warstwę nasączonych biszkoptów, rozsmarować resztę kremu, posypać kakao, zrobić rozetki z bitej śmietany i udekorować jagodami. 5. Wstawić do lodówki na około 3-4 godziny, a najlepiej na całą

Szalona Kuchnia Eweliny
Wielkanocny zajączek – krok po kroku 140

producenta. Dodatkowo przygotować dżem najlepiej porzeczkowy, malinowy lub jagodowy, ewentualnie truskawkowy.   Wykończenie: Biszkopt przeciąć na połowę. Dolną warstwę biszkoptu posmarować dżemem oraz kremem czekoladowym. Przykryć drugą warstwą biszkoptu i posmarować kremem. Pozostawić tylko tyle kremu do posmarowania miejsc widocznych po wycięciu uszu. Uszy wyciąć po przeciwległych stronach biszkoptu z nałożonym kremem, aby wyglądały tak jak na powyższym zdjęciu. Krem

Przepisy Babci
Truskawkowy przekładaniec 221

prostu muszę się najeść na zapas, więc robię z nimi ciasta, desery, zjadam na surowo... Wszystko, absolutnie wszystko jest truskawkowe. To ciasto smakuje praktycznie jak truskawkowe tiramisu. Delikatny krem, biszkopty i kwaskowe owoce. Mniam!  Przepis znalazłam na blogu Mała Cukierenka ( KLIK ). Składniki: (na blaszkę 25x35cm) 300g biszkoptów podłużnych 300g truskawek  1 galaretka truskawkowa KREM: 500g mascarpone 300ml kremówki(...)wrzątku, wlać do musu. Drugą część truskawek pokroić na plasterki. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Blaszkę wyłożyć dokładnie folią spożywczą. Na dnie ułożyć pierwszą warstwę biszkoptów. Zalać je połową musu, wyłożyć połowę kremu, na kremie połowę truskawek w plasterkach. Warstwy ponowić. Na wierzchu wylać galaretkę, która jest tężejąca (moja uciekła, bo wylałam zbyt lejącą, ale była już noc). Schłodzić

Cakes By Kejt
Tiramisu a’la czarny las 215

pucharki Deser naprawdę pyszny… Składniki na foremkę 12×10 cm oraz dwa pucharki: Krem: – 250 g mascarpone – 300 ml śmietanki kremówki 36% – 1 łyżeczka cukru pudru – 100 g czekolady gorzkiej 65% kakao Dodatkowo: – około 200 g podłużnych biszkoptów – szklanka zaparzonej i ostudzonej kawy – około 350 g wiśni z kompotu – opcjonalnie(...)miksujemy. Deser układamy w kolejności: biszkopty namoczone w kawie (po 1 sekundzie na stronę), 3 łyżki kremu, wiśnie które wbijamy w krem, odrobina kremu na przykrycie wiśni, i znów biszkopty, krem oraz wiśnie na wierzch. Całość można obsypać kakao. Kolejność układania warstw Deser chłodzimy chwilę w lodówce. Opcję w pucharkach można wcinać praktycznie po 20-30 minutach w lodówce. Foremka

Relaxtime
Ciasto z kremem i polewą czekoladowo – wiśniową 441

Kolejne pyszne ciasto na sporą blaszkę. Tym razem z biszkoptem czekoladowym, kremem budyniowym, nasączonymi śliwkami i polewą czekoladowo – wiśniową, pycha! Ciasto ciekawe w przygotowaniu i z dosyć prostych składników, a takie smaczne, że na jednym kawałku nie mogłam poprzestać. Ładnie pachnie czekoladą i dobrze łączą się ze sobą wszystkie masy. Przepis z gazety, a dostałam go od stałego czytelnika Małej(...)odstawić do całkowitego ostygnięcia, masa ma mieć temperaturę pokojową jak masło. 10. Do ostygniętej masy budyniowej dodać masło i przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie jednolity, gładki krem. Wyłożyć go na biszkopt w blaszce i wyrównać. 11. Śliwki osączyć i pokroić je na kawałeczki. Ułożyć je na wierzchu ciasta. Polewa: 12. Do rondelka z grubym dnem przełożyć połamaną czekoladę, masło

Mała Cukierenka
Tort gruszkowo kajmakowy 169

też toffi, dulce de leche lub masą krówkową) 500 g mascarpone 200 ml śmietany kremówki Wszystkie produkty powinny być schłodzone. Wszystko razem zmiksować na gęsty jedwabisty i stabilny krem. Do nasączenia biszkoptu użyłam 3 kieliszki wódki  1/2 szklanki syropu gruszkowego  kilka kropel ekstraktu migdałowego Krem migdałowy do zrobienia ozdób 150 ml śmietany kremówki 150 g mascarpone 1 łyżka(...)szybko twardnieją. Pierwszą część biszkoptu ułożyć na paterze. Nasączyć delikatnie i wyłożyć część kremu. Na krem położyć część gruszek i delikatnie wcisnąć w ciasto. Następnie kolejna część biszkoptu - nasączyć, wyłożyć część kremu, na to gruszki. Ostatnią część biszkoptu też nasączyć. Tort dokładnie wysmarować pozostałym kremem, wierzch i boki. Na boki kremu poukładać chipsy gruszkowe . Kremem migdałowym wykonać ozdoby. Posypać prażonymi

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
91. Tort z okazji I Komunii Św. 170

studzimy i ucieramy na krem z margaryną. Połowę kremy odkładamy, a do drugiej połowy dodajemy stopniowo sok z buraka (jest bez smaku i aromatu także nie wpłynie na smak kremu). Biszkopty kroimy wzdłuż na dwa równe placki, potem przekrawamy na pół, czyli ostatecznie mamy 8 małych placków. Wszystkie placki skrapiamy Potrzebujemy dużą tece (sporo większą od blaszki w której piekliśmy(...)biszkopty) na niej układamy dwa ciemne biszkopty w odległości od siebie ok. 7 cm . Placki smarujemy kremem budyniowym a na wierzch nakładamy cienką warstwę dżemu. Przykrywamy to następnie dwoma jasnym biszkoptami, z tymże placki kładziemy już bliżej siebie, czyli w odległości ok. 5 cm. Również smarujemy kremem budyniowym i dżemem. Tak samo postępujemy z pozostałymi dwoma plackami. Ostanie dwa placki

Jadło i czytadło
Torcik Ananasowy 156

upuszczamy na podłogę !   Następnie biszkopt z powrotem wkładamy do piekarnika aby w nim ostygł przy uchylonych drzwiczkach. Kiedy ostygnie obkrajmy brzegi nożem i wyjmujemy nasz biszkopt. Krem 7. Mleko, nie w całości przelewamy do garnka (zostawiamy sobie 1/2 szkl) dolewamy sok, dodajemy cukier i całość zagotowujemy. W 1/2 szkl. mleka mieszamy proszki budyniowe i wlewamy do gotującego się mleka(...)łyżce zimnego budyniu aż do wykończenia. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe. Odkładamy 1/3 kremu do reszty dajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Przełożenie  i dekoracja 9. Biszkopt kroimy na trzy blaty i ponczujemy. Nakładamy krem na każdy blat. Następnie smarujemy wierzch i boki tortu, a na wierzch wykładamy kostki ananasa. Całość obsypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowy tort schładzamy w lodówce przed podaniem

Gotowanie...to proste !
Ciasto Cappuccino 2777

sprawdzi się dla każdego amatora tych smaków. Przepis został zaczerpnięty od Ewy Wachowicz - z drobnymi moimi zmianami. Smacznego! Składniki: BISZKOPT: 6 jajek szczypta soli 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek cukru KREM: 4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 600 g serka homogenizowanego 2 szklanki mleka w proszku 200 g masła(...)cukier puder ubić na parze. Utrzeć masło, stopniowo dodać masę jajeczną. Dodać mleko w proszku i serek homogenizowany, na samym końcu żelatynę. Na biszkopt wykładamy połowę kremu. Na krem kładziemy biszkopty namoczone w kawie. Na biszkopty wykładamy resztę kremu. Oprószamy po wierzchu gorzkim kakao

psgotujemy
Warstwowy deser z crème pâtissière i malinami 170

spróbowaniu będziecie chcieli go często stosować w swoich deserach. Inspiracją do tego 4-warstwowego deseru był klasyczny, angielski trifle, czyli deser podawany w dużej misie składający się z warstw biszkoptu, kremu custard, sezonowych owoców i bitej śmietany. Ja lubię każdego obradować solidnym pucharem tego cudownego deseru – na pewno jedzący będzie zachwycony i smakiem i ilością, bo można go jeść(...)Składamy deser – na dno układamy warstwę biszkoptów, ich ilość zależy od wielkości pucharków, u mnie wyszło 1 na dno i 3 na drugą warstwę. Na biszkopty wykładamy po 2 łyżki kremu, następnie po 2 łyżki malin i 2 łyżki śmietany. Powtarzamy takie samo ułożenie warstw. Na sam wierzch układamy odłożone maliny. Gotowy deser wstawiamy do lodówki na minimum

Smaczna Strona
Jak upiec ciasto? 177

wyrośnie lub wyrośnie i mocno opadnie. Pojawi się wpis z instrukcjami jak przygotować biszkopt, wówczas wam go tutaj podlinkuje. Biszkopt może występować jako samodzielne ciasto takie jak biszkopt z jabłkami , może być częścią ciasta składającego się z wielu warstw jak przy biszkopcie z kremem , jest głównym składnikiem rolad jak w roladzie z jabłkami . Ale chyba najczęściej jest po prostu najważniejszym(...)oraz jakość ich ubicia będzie zależała od wyrastania i puszystości ciasta. Początkujący wspomagają się proszkiem do pieczenia. Jednak moim zdaniem lepiej od razu nauczyć się piec biszkopt dobrze. Biszkopt gotowy Biszkopt z kremem, owocami i polewą Rolada z jabłkami Ciasto ucierane Ciasto ucierane to mieszanka ciasta kruchego i ciasta biszkoptowego. Jest to ciasto bardzo proste i bardzo szybkie w wykonaniu

Relaxtime
Tort z masą budyniową i bananami 163

tort ale spróbowałam i nie żałuję ;) jak tylko jeszcze będę miała jakąś okazję to upiekę i następny tort :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl. cukru po 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej i pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem budyniowy: 2 szkl. mleka 3,2% 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 6 łyżek cukru(...)łyżce do otrzymania puszystego kremu. 3. Ostudzony biszkopt przecięłam na pół i przełożyłam 1/3 kremu, na krem położyłam pokrojony w plasterki banan i na banany położyłam znów krem, przykryłam biszkoptem. Zeskrobałam wierzch biszkoptu odkładając do miseczki, wysmarowałam wierzch i boki tortu pozostałym kremem, udekorowałam bananami i zeskrobanym wierzchem biszkoptu

Motylkowa Kuchnia
Ciasto kawowe z mascarpone 83

Jednym z powodów, dla których ten przepis na ciasto kawowe znajduje się wśród naszych ulubionych jest to, że zarówno biszkopt jak i krem są przepełnione kawowym aromatem. To pyszne warstwowe ciasto uzupełnia doskonała galaretka z suszonymi śliwkami. Podstawą ciasta jest kawowo – kakaowy biszkopt, przełożony delikatnym kremem na bazie serka mascarpone i śmietanki. Ciasto wzbogaciliśmy również odrobiną amaretto, które wyeksponowało(...)przepis i nie ma co do tego wątpliwości. Tym razem proponujemy ciasto z kremem kawowym na biszkopcie, ale czasem zdarza się, że podobne przygotowujemy w wersji na biszkoptach lub herbatnikach. Jeśli więc wolisz ciasto w nieco mniej pracochłonnym wydaniu, po prostu przełóż warstwy kremu wybranymi przez siebie ciastkami. Aby zachować w pełni charakter ciasta, pamiętaj o delikatnym zamoczeniu ciastek

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami 692

patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika. Rzucić je na podłogę (w formie) z wysokości ok. 60 cm. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić. Biszkopt nasączyć herbatą malinową (najlepiej za pomocą pędzelka). Krem: 400ml mleka zagotować. W pozostałym mleku roztrzepać budyń, mąkę, cukier i dodać do gotującego się mleka. Mieszać do momentu aż budyń zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia(...)pokojowej, miksując krem na wysokich obrotach. Galaretkę rozpuścić w 450ml wody, odstawić do lekkiego stężenia. Biszkopt przekroić wzdłuż na 2 części. Każdą nasączyć herbatą malinową. Następnie na dolny biszkopt wyłożyć połowę kremu i przykryć drugim biszkoptem. Nałożyć kolejną warstwę kremu i wiśnie, a na koniec zalać całość lekko stężałą galaretką. Wsadzić do lodówki na kilka godzin w celu całkowitego stężenia

Kulinarne Przeboje