biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:30/363)

Sernik w biszkopcie z kremem malinowym 393

Kremowy sernik waniliowy obłożony serowym kremem malinowym i kakaowym biszkoptem. Ciasto jest wilgotne, delikatne i bardzo smaczne. Idealne do popołudniowej kawki ;) BISZKOPT KAKAOWY: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wrzątku szczypta soli SERNIK WANILIOWY: 500 g zmielonego twarogu 250 g serka mascarpone(...)Zdjąć z ognia i dodać napęczniałą żelatynę. Mieszać, aż się rozpuści i odstawić do całkowitego wystudzenia. Należy kontrolować gęstość. Twaróg zmiksować i połączyć z malinami. Połowę gęstego kremu rozsmarować na biszkopcie, nałożyć sernik, krem malinowy i przykryć drugim biszkoptem. Na wierzchu rozsmarować odłożony, słodki ser i posypać okruchami biszkopta. Ciasto po schłodzeniu można kroić i podawać ze świeżymi malinami. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Wuzetka 174

tego klasycznego ciastka :) To zróżnicowanie dotyczy zarówno przepisów na krem jak i na same blaty czekoladowe - tu spotkać się można i z ciastem ucieranym i oczywiście ze zwykłym biszkoptem. Natomiast krem to najczęściej bita śmietana, ale niektóre jego wersje to kremy na bazie twarogu, kwaśnej śmietany lub połączenie kwaśnej śmietany i śmietany kremówki. I właśnie tę ostatnią opcję wybrałam(...)wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Wyrównać. Piec około 25 minut w temperaturze 170°C, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć, wystudzić.  Krem: Żelatynę umieścić w garnuszku i zalać niewielką ilością zimnej wody ( około 1/4 szklanki ), do jej pokrycia. Odstawić na około 10 minut do napęcznienia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno i włożyć

Opowieści z piekarnika
Ciasto z kremem rafaello i truskawkami 774

wiem, że kokos i truskawki to duet doskonały. Dzisiaj serwuję wam rewelacyjne ciasto i nie zwlekajcie zbyt długo by go zrobić. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 500 ml zimnej kremówki 30% 2 śnieżki w proszku 100 g białej czekolady 100 g mielonych migdałów * 200 g wiórków kokosowych(...)sztywno ze śnieżkami. Cały czas ubijając wlewać małym strumieniem zimną ale płynną czekoladę. Wlać adwokat dodać zmielone migdały, wiórki kokosowe i krótko zmiksować lub dokładnie wymieszać szpatułką. Na biszkopcie rozsmarować 2/3 kremu, przykryć drugim biszkoptem, rozsmarować 1/3 kremu, poukładać truskawki i zalać tężejącą galaretką. Włożyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki. *Użyłam płatki migdałowe i krótko

Ala piecze i gotuje
Tort chałwowy 163

Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Krem: 250 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 250 g chałwy waniliowej   dodatkowo około 100 g chałwy waniliowej do posypania boków i wierzchu tortu dżem porzeczkowy 1/2 kubka zaparzonej gorzkiej czarnej herbaty(...)śmietanę – kiksujemy. Dodajemy mascarpone i pokruszoną chałwę. Wszystko razem miksujemy.   Biszkopt przekrawamy na 3 krążki. Układamy następująco: biszkopt- nasączamy herbatą smarujemy dżemem porzeczkowym dodajemy 1/3 kremu – smarujemy warstwę biszkopt- nasączamy herbatą smarujemy dżemem porzeczkowym dodajemy 1/3 kremu – smarujemy warstwę biszkopt cały tort smarujemy resztą kremu- boki i wierzch 100 g chałwy kruszymy i posypujemy po bokach

MojaQchnia.pl
"Usta Adama" 260

razy drzwi" wiedziałam co z czym. No i oczywiście pomyliłam! Leżąc już w łóżku, po złożeniu ciasta, olśniło mnie, że biszkopty w oryginalnym przepisie były wciśnięte w surowe ciasto i z nim zapieczone, a ja dałam je między warstwami kremu. Bałam się strasznie, że porozpada mi się na kawałki przy krojeniu, ale wszystko wyszło jak najbardziej dobrze, co widać(...)ugotować jak klasyczny budyń. Wystudzić, przykrywając folią spożywczą na wierzchu (żeby nie zrobił się kożuszek).  Masło ubić na puszysto, dodawać po łyżce zimny budyń, zrobić gładki, jasny krem.  SKŁADANIE: Biszkopty składać po dwa, przekładając powidłami. Na upieczony, nasączony spód wyłożyć 1/2 kremu, ułożyć warstwę podwójnych biszkoptów, przykryć drugą częścią kremu. Wierzch posypać startą czekoladą. Całość schłodzić

Cakes By Kejt
Bajka czekoladowa 169

suchego patyczka *** *** Przygotowujemy krem czekoladowy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odkładamy do wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy łyżka po łyżce krem czekoladowy, cały czas miksując. Na koniec po łyżeczce dodajemy wystudzoną żelatynę *** *** 1/3 kremu wykładamy na wystudzone ciasto *** *** W małej miseczce mieszamy wodę z cukrem pudrem, sokiem z cytryny oraz opcjonalnie z alkoholem. Biszkopty kolejno zamaczamy(...)krótko w miseczce *** *** Namoczone biszkopty układamy w rzędach na kremie jeden nachodzący końcówką na drugi, wciskając je delikatnie w krem *** *** Na biszkopty wykładamy pozostały krem, wyrównujemy *** *** Na kremie układamy herbatniki *** *** Kwaśną śmietanę mieszamy dokładnie z cukrem pudrem i wykładamy na warstwie herbatników *** *** Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali i wylewamy tworząc paseczki na śmietanie *** *** Końcówką łyżeczki mieszamy czekoladę

Blog z Apetytem
Ciasto kawowe w paski 149

paski. Ja dodatkowo za pomocą wykałaczki zrobiłam wzorek. Ciasto pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. * podane składniki są na jeden placek. Trzeba upiec dwa biszkopty. Krem: Budyń gotujemy według wskazówek na opakowaniu i odstawiamy by wystygnął. Masło ucieramy z cukrem pudrem na gładki puch (jeśli ktoś lubi słodsze masy można zwiększyć ilość cukru). Dodajemy partiami(...)zimny budyń. Kawę rozpuszczamy w 1 łyżeczce wody i wlewamy do kremu. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy alkohol i bakalie. Masą przekładamy biszkopty

My simple kitchen
Tort serduszko z białą czekoladą i malinami 216

tort to prawdziwa uczta dla zakochanych w sobie …i w białej czekoladzie Malinowy biszkopt, przełożony kremem z białej czekolady, udekorowany bitą śmietaną, świeżymi malinami i obsypany wiórkami z białej czekolady. Czekoladową słodycz doskonale przełamują lekko kwaskowate maliny, które nie tylko są głównym elementem dekoracji, ale również zostały zatopione w biszkoptowym cieście. Tort jest delikatny, pyszny i romantyczny ! SKŁADNIKI(...)serduszko i wycinamy. Zginamy na pół aby zauważyć i skorywać nożyczkami różnice w kształcie dwóch połówek. Tak powstałe symetryczne serduszko przykładamy delikatnie do wierzchu biszkoptu i docinamy biszkopt do papierowego wzoru. KREM : Śmietanę wlewamy do garnuszka. Dodajemy do niej połamaną czekoladę i podgrzewamy, cały czas mieszając. W momencie gdy cała czekolada się rozpuści i połączy ze śmietaną, zdejmujemy z kuchenki

Domowe Torty
Łabędzi puch 232

jest tak lubiane!   (Tortownica  średnicy około 23 cm lub blacha o wymiarach 15 x 25 cm)  Biszkopt: 5 jajek 1,5 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Krem: 2 suche bułki kajzerki 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 100g wiórek kokosowych 1 kostka masła 1/2 kostki margaryny(...)rozmoczone bułki. Masę podgotować dodatkowe 5 minut i o dstawić do ostygnięcia. W misce utrzeć masło z margaryną. Dodać (po 1 łyżce) ostudzoną masę. Całość z miksować na puszysty krem. Biszkopt rozkroić na 2 części. Na jednej z nich rozsmarować dżem, a następnie wyłożyć krem i przykryć drugą połową ciasta. Przygotować wierzch.   Do roztopionego (na patelni) masła wsypać cukier

Di gotuje
Tort tiramisu 121

kawę rozpuszczalną, moim zdaniem najlepsza będzie mocna kawa z ekspresu. Do miski dodaj śmietanę, mascarpone i cukier. Miksuj całość aż krem się ubije, około 7-9 minut. Kremu będzie dość dużo, ale tyle potrzebujesz do przełożenia i udekorowania tortu. Biszkopt przekrój na 3 mniej więcej równe blaty. Mój górny wyszedł najcieńszy, ale mam nadzieję, że Ty poradzisz sobie(...)rozsypać za pomocą sitka cienką warstwę kakao, ale nie jest to konieczne przy dolnych warstwach, możesz to zrobić tylko na górze. Podobnie po stępuj z kolejnymi warstwami, nasączając biszkopt, kładąc krem. Podpowiedź: jeśli chcesz mieć pewność, że Twój tort będzie super równy możesz przekładać blaty w formie w której się piekł biszkopt z zapiętym rantem. Zostaw 2-3 łyżki kremu

nietylkopasta.pl
Sernik przekładany krówkowym kremem, na migdałowo-kakaowym biszkopcie 716

lodówce). Z racji braku sił na dłuższe stanie w kuchni poszłam na łatwiznę. Robię to baaardzo rzadko, ale tym razem nie żałuję :) biszkopt kakaowy z udziałem cukru migdałowego (i budyniu z białą czekoladą!) przełożyłam, prócz sernika, gotowym kremem... Całość zwieńczyły naturalne posypki od Delecty z linii Decorada, które miałam przyjemność otrzymać w prezencie :) może wyglądem nie grzeszy, bo zdolności(...)mniej mleka, bo akurat się skończyło:)) Wykonanie: Górny blat biszkoptu odwracamy, aby stanowił spód torcika. Smarujemy go częścią kremu, nakładamy ostrożnie sernik, smarujemy kolejną częścią kremu i przykrywamy biszkoptem. Pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki ciasta. Dekorujemy posypkami. Całość odstawiamy do lodówki na minimum godzinę

Kolorowy Przepisownik
Tort Bananowy 445

wszystkie banany w krążki i pokrapiamy sokiem z cytryną by nie czarniały.3.Gdy biszkopt będzie mieć już temperaturę pokojową, przekrajamy go na 3 warstwy. Następnie łyżką nasączamy pierwszą warstwę biszkoptu. Krem dzielimy na dwie części i jedną z nich wykładamy na biszkopt. Następnie układamy pokrojonego banana w każde wolne miejsce. Przykrywamy drugą warstwą biszkoptu, nasączamy i robimy to samo

Gotuj Z Muzyką
kremowy warstwowiec z biszkoptami 152

maku 100 g kokosu 100 g cukru szczypta soli  na krem:  1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 300 g masła  dodatkowo: puszka brzoskwiń 1/2 szklanki wódki 3 opakowania biszkoptów z kakaowym środkiem 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka  Białka ubić z solą(...)łyżce zimnego budyniu. Brzoskwinie odsączyć. Sok wymieszać z wódką a owoce pokroić drobno i wmieszać do masy.  Krem podzielić na trzy części. Na ciasto makowe wyłożyć jedną część kremu. Biszkopty moczyć w soku z wódką i układać na kremie. Tak samo robić kolejne warstwy: w sumie trzy warstwy kremu i trzy warstwy ciastek.  Czekoladę połamać do miseczki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jak udekorować stół na Wielkanoc? 95

każdego. Użyłam dużej formy do biszkoptu, z odpinanym rantem HEMMABAK - okrągła forma z wyjmowanym dnem to wszechstronny sprzęt kuchenny , a wypiek potem mieści się na szklanej paterze z pokrywką ARV BRÖLLOP . Patera to zawsze dobry sposób na uroczyste serwowanie np. wypieków czy serów.   Przepis na LEKKI BISZKOPT Z KREMEM I TRUSKAWKAMI Składniki: 5 jaj rozmiar L 300 g mąki(...)całość wymieszaj, przelej do wytłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy do pieczenia. Pieczemy w temp. 170 stopni C, do suchego patyczka. Czas: 35- 40 minut, grzanie: dół piekarnika. Biszkopt studzimy całkowicie. KREM : - 250 g serka mascarpone - 200 g śmietany 36% lub w lżejszej wersji 200 g jogurtu typu. Skyr Dodatkowo do przełożenia: - domowy dżem WYKONANIE : Składniki umieść w misie robota

SMYKWKUCHNI
Kostka z brzoskwiniami i solonymi orzeszkami ziemnymi 412

Kakaowy biszkopt, krem śmietanowy z dodatkiem brzoskwiń, rodzynek i ... solonych orzeszków ziemnych:) Takie nietypowe połączenie proponuję dzisiaj jako dodatek do filiżanki kawy. Spróbujcie, naprawdę warto!    foremka 25x36cm   Biszkopt:    6 jajek, 2/3 szklanki cukru,  łyżeczka proszku do pieczenia,  3 łyżki mąki ziemniaczanej,  170g mąki pszennej,  2 łyżki kakao. Białka ubić na sztywno(...)szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym. 25x36cm. Piec około 30-35 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem:   500 ml śmietany 36%,  250g serka mascarpone,  puszka brzoskwiń (800g),  100g solonych orzeszków ziemnych,  3 łyżki rodzynek,  3 łyżki cukru pudru. Śmietanę ubić

Z miłości do słodkości