bezglutenowe - 15235 przepisów (strona:44/1016)

CHLEB BEZGLUTENOWY JASNY 554

Chleb bezglutenowy jest relatywnie tani, użyłam mąki ziemniaczanej, ryżowej i odrobiny kukurydzianej. Jest bardzo smaczny, ma chrupiącą skórkę, świetnie nadaje się na tosty francuskie, kanapki, po prostu świetny codzienny chleb :) SKŁADNIKI: - 100 g mąki ziemniaczanej - 100 g mąki ryżowej - 20 g mąki kukurydzianej - 14 g świeżych drożdży - 280 ml mleka - pół łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju - 1 kopiasta

Kuchnia bezglutenowa Loli
Zupa pieczarkowa i spaghetti bezglutenowe 169

Duży wybór asortymentu, między innymi produkty ze zdrową żywnością, KLIK ( co mnie bardzo ucieszyło) Tak  więc mieliśmy smaczne obiadki, dzisiaj podam Wam dwie propozycje, szybka zupa pieczarkowa, z bezglutenowym makaronem, i bezglutenowe spaghetti bolognese:)  Na zupę potrzebujemy: 50 dag pieczarek masło klarowane 2 kostki warzywne Bio  pieprz mielony przyprawa w płynie Bio   śmietana makaron bezglutenowy KLIK(...)smażę na maśle klarowanym, zalewam gorącym bulionem ( kostki warzywne Bio, rozpuszczam we wrzątku). Gotuję jakieś 20 minut, na koniec zabielam śmietaną i doprawiam do smaku. Podaję z ugotowanym osobno, bezglutenowym makaronem. Spaghetti bolognese:  Makaron spaghetti bezglutenowy KLIK Mięso mielone ( dowolne, ulubione, u mnie z indyka) 3 -4 łyżki oleju ryżowego sos pomidorowy Bio  Łyżeczka oregano  Łyżeczka tymianku

Takie tam pichcenie
BEZGLUTENOWY CHLEB DYNIOWY 130

przesianej) - 2 jajka - 0,5 szklanki cukru - 125 g masła - pół szklanki rodzynek - łyżeczka cynamonu - pół łyżeczki gałki - 50 ml ekstraktu waniliowego ( klik ) - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowy) - 1 szklanka pure z dyni JAJKA Z MASŁEM UBIJ W MIKSERZE , kiedy masa będzie puszysta stopniowo dodawaj jajka, następnie pure z dyni i ekstrakt W MISCE WYMIESZAJ mąki, cynamon, gałkę

Kuchnia bezglutenowa Loli
Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami 152

mojprzepisna.pl | Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Kolejna propozycja na śniadanie, nieco zdrowsze niż zwykle. Placuszki bez cukru, z musem owocowym, wegańskie i bezglutenowe. Inspiracja blog Olgi Smile . Składniki na 4 patelnie placków: 250 g musu owocowego lub rozgniecionych bananów 250 g mleka roślinnego (ewentualne 1 lub 2 łyżki wody) 4 jabłka (650 g) Szara Reneta 100 g mąki(...)wody. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni na łyżce oleju, z obu stron na złoty kolor pod przykryciem. Podawać z frużeliną wiśniową, cukrem pudrem lub miodem czy syropem klonowym. Smacznego! Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='250 g musu owocowego

moj przepis na
Makaron z pastą paprykową i groszkiem 173

szczególnie ważne, kiedy mam zajęcia od rana do wieczora, a zrobienie wykwintnego obiadu koliduje z uczeniem się na następny dzień. Zapraszam do spróbowania! Składniki:   - 250g makaronu farfalle (razowy, bezglutenowy) - 4-5 łyżek pasty z pieczonej papryki, sezamu i masła orzechowego - 1 puszka groszku konserwowego (po odsączeniu 240g) - 2 czerwone papryki - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - pęczek natki pietruszki - kiełki

Be Fit Be Strong
Bezglutenowe czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z malinami 257

mojprzepisna.pl | Bezglutenowe czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z malinami Jeżeli kiedyś przez przypadek ugotujecie za dużo kaszy gryczanej, nie jedzcie jej na siłę, lepiej zróbcie czekoladowe ciasto gryczane. Co zaskakujące, w tym cieście nie ma ani grama czekolady, masła, mleka, mąki, orzechów. Spróbujcie koniecznie, ciasto jest lekkie, delikatne, wilgotne, ale jednocześnie sycące. Smakuje trochę jak suflet czekoladowy. Ciekawe co powie(...)były całkowicie zanurzone. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę i 10 min. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, całkowicie wystudzić, wyłożyć na deskę czy paterę, podawać. Smacznego! Bezglutenowe czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z malinami Bezglutenowe czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z malinami Bezglutenowe czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z malinami Bezglutenowe czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z malinami listonic

moj przepis na
Pischinger - piszinger, czyli przekładane wafle z kremem kakaowym tofu i dżemem z czarnej porzeczki 147

się na imprezach jako przekąska, gdyż spokojnie mieszczą się w rączce. Dodatkowo krem z przepisu rewelacyjnie smakuje z naleśnikami, czy na kanapce. Składniki: - 1 opakowanie wafli (u mnie wegańskie, bezglutenowe) - 230ml mleka (sojowego) - 2 tofu naturalne POLSOJA   - 60g kakao bez cukru - 60g nerkowców - 30-50g miodu/syropu klonowego - dżem z czarn ej porzeczk i (lub inny lekko kwaskowy) Tofu

Be Fit Be Strong
Kokosowy dahl z soczewicy 118

mleko kokosowe, zamieszaj i gotuj jeszcze 5 - 10 minut. Jeśli soczewica będzie w tym czasie wypijać za dużo płynu dodaj odrobinę wody. PODAWAJ Z RYŻEM , komosą ryżową lub z bezglutenowymi plackami nam. W Pokojowej Wiosce Kriszny podawano to z takim waflem z ciecierzyce, też bardzo dobry. Smaczmego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Warsztaty bezglutenowe z Inką i Tomaszem Jakubiakiem 191

okazję poznawać inne techniki gotowania, nowe smaki i przede wszystkim uczyć się od świetnych Mistrzów Kulinarnych. Tym razem na zaproszenie Inki, z okazji wypuszczenia na rynek Kawy Inki bezglutenowej, zostałem zaproszony do Gar Jakubiaka, na bezglutenowe warsztaty z Tomaszem Jakubiakiem. Kawę Inkę każdy zna, jej smak i aromat. Myślę, że większości kojarzy się z dzieciństwem i rodzinnym domem. Inka bezglutenowa(...)smak tylko bez glutenu, dla osób nietolerujących go, to idealne rozwiązanie.  Na początku przywitał nas wszystkich Marcin, organizator całego wydarzenia,  później o Ince bezglutenowej i o samej diecie bez glutenu opowiadała dietetyczka. O każdym z przepisów, które mieliśmy zaraz przygotowywać opowiadał Tomasz Jakubiak. Kiedy zobaczył, że jestem jedynym blogerem, wśród 20 kobiet, żałował że nie ma bloga ;) Podzieliliśmy

Parowar Faceta
Bezglutenowy chlebek dyniowy z babką płesznik i pestkami dyni 143

Ogarnia mnie gniew, nienawiść i wstręt do tych morderczych bestii! Głębokie wyrazy współczucia dla rodzin i bliskich ofiar. "I see humans, but not humanity" #prayforparis Dzisiaj kolejny, wcześniej zapowiadany, bezglutenowy chlebek dyniowy. Tym razem skierowany nie tylko do pałaszowania na słodko jak gryczany chlebek dyniowo-bananowy , ale również i na słono. Mojej mamie najbardziej smakował z powidłami śliwkowymi, zaś

Be Fit Be Strong
BEZGLUTENOWE MUFFINY DROŻDŻOWE 99

SKŁADNIKI: - 200 g mieszanki mąki bezglutenowej - 100 g mąki ryżowej - 50 g maki z orzechów arachidowych - 200 ml ciepłego mleka - 50 g cukru - 18 g drożdży świeżych - 50 g rozpuszczonego masła - laska wanilii lub esencja waniliowa - 2 jajka - gęsty dżem do nadzienia ZACZNIJ OD MLEKA I DROŻDŻY- POŁĄCZ JE i daj im chwilę popracować. Do dużej miski przesiej mąkę oraz

Kuchnia bezglutenowa Loli
Jesienny deser idealny - mus dyniowo-owocowy z orzechami i płatkami owsianymi 171

porcje. Składniki na mus: - 100g puree z dyni - 1 banan - 1 jabłko/nektarynka - 1 pomarańcza Dodatki: - 1 łyżka syropu klonowego x3 (można pominąć) - 1 łyżka płatków owsianych lub bezglutenowych x3 - kilka orzechów włoskich - banan, jabłko lub nektarynka, rodzynki, płatki migdałów do dekoracji Obranego banana, jabłko i obraną pomarańczę (można obrać każdą jej cząstkę) wraz z puree z dyni umieszczamy

Be Fit Be Strong
Makaron w śmietanowym sosie z cukinią, koperkiem i natką pietruszki (wegański) 135

jest niskokaloryczna (tylko 16kcal/100g), a dodatkowo posiada zdolność odkwaszania organizmu i ma pozytywny wpływ na proces trawienia. Przepis na 4 porcje, jedna ok. 350kcal. Składniki: - 250g makaronu razowego (lub bezglutenowego) - 250ml śmietanki (u mnie owsiana) - 1 bardzo duża cukinia lub 2 średnie - 2 cebule - 1 łyżka oleju rzepakowego/kokosowego - 1 ostra papryczka (u mnie zielona, sprawdzi się tutaj również

Be Fit Be Strong
Szybkie pesto z pieczonej dyni 132

startego parmezanu lub wegańskiego odpowiednika - 25g orzeszków pinii - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1/3 łyżeczki imbiru - 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej   Dodatkowo: - makaron razowy lub bezglutenowy Orzeszki pinii prażymy na suchej patelni, ale uważamy, by ich nie przypalić. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na prawie gładką masę. Podajemy np. z makaronem (nie płuczemy

Be Fit Be Strong
Żytnie pierogi dyniowe a'la ruskie (wegańskie) 183

takiemu specjaliście zasmakowały moje pierożki, więc mam nadzieję, że i Wam przypadną do gustu! Przepis na ok. 76 pierogów, czyli 12-13 porcji. Składniki: - żytnie ciasto pierogowe (wegańskie) lub bezglutenowe - 250g puree z dyni - 180-200g tofu naturalnego - 4 ząbki czosnku - 2 cebule - 1 łyżka oleju kokosowego - 2 łyżeczki majeranku - 1 łyżeczka papryki wędzonej - 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania