dobrze wiecie, że wszystkie serniki darzę miłością bezgraniczną! Na blogu znajdziecie ich już pewnie kilkadziesiąt! Dziś, zainspirowana współpracą z moją ulubioną, bezglutenową marką Schär przygotowałam dla Was przepis na fantastyczny sernik gotowany. Kruchy, bezglutenowy spód bez pieczenia pokryty słodką, waniliową, serową masą to prawdziwe niebo w gębie! Uroku i niespotykanego charakteru całości dodają urocze ciasteczka Fior di Sole zalane przezroczystą(...)galaretką, które wspaniale zdobią całość i sprawiają, że ciasto jest idealnym pomysłem np. na imprezę! Łatwe! Szybkie! Pyszne! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 24 x 30 ) SPÓD: * herbatniki bezglutenowe Fior di Sole – 1 op * masło min. 82% – 120 g * kakao – 0,5 łyżeczki MASA SEROWA: * ser biały 3 x mielony ( wiaderkowy dobrej jakości ) – 1 kg * masło
Ostra na Słodkoczekoladowy krem nadaje mu słodyczy. Zapraszam na kawałek! Składniki na ciasto o śr. 23cm: – 6 jajek – 100g cukru – 100g mielonych orzechów włoskich – 70g mąki owsianej (bezglutenowej) – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na krem: – 250g mascarpone – 200g śmietanki 30% – 100g czekolady mlecznej – 50g czekolady gorzkiej Dodatkowo: 1 szklanka
Be Fit Be Strongbatonów zatapiamy w czekoladzie i odkładamy na kratkę do studzenia, wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Z reszty czekolady tworzymy wzorki/zygzaki na zastygniętych batonach. Smacznego! Artykuł Zdrowe batony TWIX – bezglutenowe i wegańskie pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongpropozycji na ten dzień, może znajdziecie coś, co przypadnie Wam do gustu? – koktajl Frankenstein – bezowe kości – trufle dyniowo-orzechowe z kokosem – gryczane brownie z cukinii (bezglutenowe i wegańskie) – kabanosy w cieście francuskim – Pumpkin Spice Chia Pudding – mumie z ciasta fracuskiego – ciasto marchewkowe z kremem cynamonowym 1. Mini papryki z oczami – małe
Be Fit Be Strongwody – 1 żółte chili – 3 ząbki czosnku – 2 łyżki soku z cytryny – 125ml zimnej wody – 3/4 doniczki kolendry – sól, pieprz Dodatkowo: – 60g bezglutenowych wafli – chrupaków naturalnych, o smaku zielonej cebulki lub o smaku pizzy Incola Nerkowce zalewamy gorącą wodą i namaczamy przez ok. 45 minut. Nerkowce odcedzamy i umieszczamy w misie blendera
Be Fit Be StrongZauważyłam, że Wy, tak jak i ja, bardzo lubicie dania jednogarnkowe. Dlatego dziś wychodzę Wam na przeciw z przepisem na przepyszną, bezglutenową, pełną smaku jambalayę, którą przygotujecie na jednej patelni. Przepis dość nietypowy, gdyż zamiast ryżu wykorzystałam komosę ryżową. Jest to idealne danie na obiad, kiedy nie chce nam się zmywać po obiedzie ale równie świetnie sprawdza się do lunchbox
Be Fit Be Strongtartaletki z jogurtem i owocami, które świetnie odzwierciedlają powiedzenie „minimum składników, maksimum smaku”. Otóż, do przygotowania ich potrzebujecie jedynie 5 składników i niewielkiej ilości czasu. Zdrowe, niskokaloryczne, bezglutenowe i nieziemsko smaczne, cóż chcieć więcej? Z przepisu wychodzi 12-15 tartaletek. Przy podziale na 12 tartaletek, jedna to około 120kcal, B: 3g, T: 2g, W: 21,6g. Składniki
Be Fit Be Stronginnych powideł lub konfitur, byleby były one lekko kwaśne. Na blogu znajdziecie również wersję dla wegan z kremem kakaowym z tofu . Składniki: – 1 opakowanie wafli tortowych pełnoziarnistych lub bezglutenowych (andrutów) – 300g konfitury figowej – 250g mascarpone – 250g masła orzechowego – 1/3 łyżeczki soli Mascarpone łączymy z masłem orzechowym i solą na jednolitą masę. Tak przygotowaną masą smarujemy
Be Fit Be Strongczego jedna to około 498kcal, B: 25,7g, T: 29,4g, W: 54g. Składniki: – 100-150g boczku wędzonego lub podgardla wędzonego – 150g makaronu spaghetti (może być bezglutenowy) – 2 jajka – 2 łyżki natki pietruszki – 20g sera Pecorino lub Parmezanu – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie zgodnie
Be Fit Be StrongPrzy podziale na 12 kawałków, jeden to 166kcal, B: 8,2g, T: 8,2g, W: 15,6g. Składniki na spód: – 1 banan (około 100g) – 100g płatków owsianych (bezglutenowych) – 2 łyżki erytrolu – 15g oleju kokosowego Składniki na masę serowa: – 450g skyru naturalnego (3 opakowania) – 400ml mleczka kokosowego (1 puszka) – 20g żelatyny + 1/2 szklanki gorącej
Be Fit Be Stronggranolę: – błyskawiczna granola z patelni – domowa granola orzechowa – domowa granola z rabarbarem – granola jabłkowa z orzechami – domowa granola waniliowa Składniki: – 300g płatków owsianych (bezglutenowych) – 120g orzechów włoskich – 100g kaszy gryczanej – 60g wiórków kokosowych – 30g nasion chia – 3 łyżki oliwy (oleju) – 3-4 łyżki miodu lub syropu klonowego
Be Fit Be Strongjest i tym razem. Chciałam wypróbować zrobić ciasteczka na wzór „Jeżyków” i chyba się udało. Przekonajcie się sami! Składniki na 18-20 ciastek: – 200g mąki owsianej (bezglutenowej) – 120ml mleka lub napoju sojowego – 20g miodu/syropu klonowego – 2 łyżeczki oleju kokosowego – 65g daktyli bez pestek – 35g masła orzechowego – 30-40g mix ulubionych
Be Fit Be Strongmasę, schłodzić i voilà. To co, namówiłam Was? Przepis na formę o średnicy 21 cm. Składniki na spód: – 280g ulubionych orzechów (u mnie migdały) – 90g mąki owsianej (bezglutenowej) – 50g kakao bez cukru – 2 łyżki mleka – 1-2 łyżki miodu – szczypta soli Składniki na masę: – 500g jogurtu greckiego – 280g masła orzechowego (u mnie
Be Fit Be Stronggenialny przepis na szybkie, orzechowe trufle w czekoladzie. Ich przygotowanie zajmuje jedynie 5 minut, a po kolejnych 5 minutach już możemy rozkoszować się ich smakiem! Są bezglutenowe, wegańskie i ze zdrowych składników. Brzmi ciekawie? Zapraszam do wypróbowania tych wspaniałych trufli! Składniki na 10-12 trufli: – pół szklanki masła orzechowego (u mnie z nerkowców) – 2 łyżki syropu klonowego
Be Fit Be StrongZakwas owsiany bezglutenowy na żurek to moja propozycja na domowy, własnoręcznie przygotowany produkt do ugotowania bezglutenowego żurku wielkanocnego. Zakwas owsiany jest bardzo prosty do przygotowania, smaczny i zdrowy. Jeśli chcecie by zakwas był bezglutenowy, wybierzcie płatki owsiane lub mąkę owsianą z oznaczeniem, że jest bezglutenowa. Do przygotowania tego przepisu możemy użyć płatków owsianych górskich, błyskawicznych lub mąki owsianej. Nastawiając zakwas(...)słoika. Dodajemy sól, czosnek (nakrojony na 4 nie do końca ząbka), przyprawy. Zalewamy ciepłą wodą. Zakwas odstawiamy w ciepłe miejsce na 3-6 dni. Mieszamy codziennie. Artykuł Zakwas owsiany bezglutenowy na żurek pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakuje