Przejrzałam swoje zasoby w spiżarni i lodówce i oto mamy proste, smaczne ciacha. Zdrowe i bez cukru ;) Smacznego Mamo! :-) SKŁADNIKI: 1 puszka m leka kokosowego (22% tłuszczu) 3 szklanki bezglutenowych płatków owsianych jumbo 1/2 szklanki słonecznika 1/2 szklanki sezamu 3/4 szklanki musli z suszonymi owocami 4 łyżki mąki bezglutenowej np. owsianej 4 łyżki miodu, syropu klonowego lub syropu
Kuchnia bezglutenowaChrupiąca bezglutenowa pizza, która smakuje jak najlepsza glutenowa domowa pizza! Zrobiłam według przepisu Nutri-Chefa Marco Scaglione (http://www.nutrichef.it). Chrupiąca, lekka na cienkim spodzie z sosem pomidorowym, mozzarellą, szynką - czyli włoska klasyka. Jedna z najlepszych bezglutenowych jakie jadłam. Jeśli tęsknicie za prawdziwym smakiem pizzy - to przepis dla Was :-) SKŁADNIKI: ciasto: 400 g mieszanki Nutri Free
Kuchnia bezglutenowaRewelacyjne bezglutenowe muffiny ze śliwkami. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną.. Aromatyczne, puszyste i przepyszne. Idealne na weekendowe słodkie śniadanie lub podwieczorek. Banalne w wykonaniu, szybkie i smakowały wszystkim bez wyjątku. SKŁADNIKI: 210 g Mix per Dolci Nutri free (klik) 70 g mąki gryczanej 8 g bezglutenowego proszku do pieczenia 10 g sody oczyszczonej 120 g drobnego cukru
Kuchnia bezglutenowaBezglutenowe naleśniki zainspirowane przepisem Małgosi ze Smaków Alzacji. Cienkie i delikatne, cudowne z samymi miodem, ale także prażonymi jabłkami czy w wersji wytrawnej. Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu oraz naprawdę przepyszne! Składniki: 70 g mąki owsianej bezglutenowej (klik) 70 g mąki ryżowej 20 g maki kukurydzianej 20 g mąki ziemniaczanej 300 g wody 2 jajka szczypta soli Wszystkie
Kuchnia bezglutenowaPyszne, bezglutenowe bułeczki o fantazyjnych kształtach, w których zakochały się nie tylko dzieci :) Puszyste, z chrupiąca skórką i jędrnym wnętrzem. Zwarte, nie kruszą się, doskonałe nawet kolejnego dnia. Świetna zabawa przy formowaniu dla całej rodziny :) SKŁADNIKI: 500 g mieszanki bezglutenowej Nutrifree Mix per Pane 390 g letniej wody 20 g świeżych drożdży 5 g soli
Kuchnia bezglutenowaPyszny deser końca lata z bezglutenowymi biszkoptami (użyłam Savoiardi Nutrifree) , cudownym musem śliwkowym i gęstym jogurtem. Deser , który można dowolnie modyfikować i np. zamiast biszkoptów użyć płatków owsianych i mamy pyszne, odżywcze śniadanie ;-) Warto spróbować póki jeszcze na straganach są śliwki. Polecam. SKŁADNIKI (na 2 porcje) ok. 400 g śliwek 300 g jogurtu greckiego 3-4 biszkopty bezglutenowe
Kuchnia bezglutenowaBezglutenowe, kruche ciasteczka z powidłami. Ciasto z 3 składników - bardzo plastyczne i bezproblemowe do przygotowania. Ciasteczka są delikatne, ale nie kruszą się. Bardzo, bardzo smaczne. idealne do popołudniowej kawy czy herbaty. Polecam :) SKŁADNIKI: 500 g mieszanki bezglutenowej do ciast Mix per dolci Nutrifree 250 g serka homogenizowanego waniliowego 250 g margaryny roślinnej powidła cukier puder mąka ryżowa do podsypania Mieszankę
Kuchnia bezglutenowaBezglutenowy chleb gryczany z dodatkiem otrębów. Zwarty z miękkim miąższem, nie kruszy się. Bardzo dobry w smaku i strukturze. Świetny po rozmrożeniu. Polecam. SKŁADNIKI: 150g mąki gryczanej 50 g mąki gryczanej białej 60 g mąki kukurydzianej 60 g otrębów gryczanych 250 g mieszanki bezglutenowej Mix per pane Nutrifree 20 g świeżych drożdży 425 g wody
Kuchnia bezglutenowaBezglutenowa i bezjajeczna tarta z warzywami, bardzo jesienna.... Prosta do wykonania, daje nieograniczone możliwości modyfikacji. Smaczna, lekka, kolorowa - smakowała wszystkim bez wyjątku :) SKŁADNIKI na 2 tarty: ciasto: 250 g serka homogenizowanego 250 g masła lub margaryny roślinnej 500 g mieszanki mąk bezglutenowych ( u mnie Mix per Pane Nutrifree ) mąka do podsypania farsz: 3 marchewki 1cukinia 1 czerwona papryka 1 czerwona
Kuchnia bezglutenowamleka i jaj. Smaczne i delikatne. Najlepsze z polewą czekoladową. Bardzo chętnie jedzone przez dzieci. SKŁADNIKI: 100 g mąki gryczanej Nutrifree 70 g ksylitolu 1 łyżeczka proszku bezglutenowego 2 łyżeczki gorzkiego kakao 3 łyżki oleju rzepakowego 150 g napoju roślinnego (np. napój ryżowy) bezglutenowe precelki, cukrowe oczka do dekoracji W jednym naczyniu wymieszaj
Kuchnia bezglutenowatheme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Bezglutenowy chleb, który smakuje i wygląda jak najlepsze glutenowe pieczywo. Miękka, delikatna skórka, sprężysty miąższ i idealny smak. Bezproblemowy i szybki w przygotowaniu. Przepyszny! SKŁADNIKI: 350 g mieszanki bezglutenowej Nutrifree
Kuchnia bezglutenowatradycyjnej i znika równie szybko :) Gorąco Wam polecam! SKŁADNIKI: 5 jaj 300 g drobnego cukru 250 g mieszanki Mix per Dolci 200 g masła 1 czubata łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka bezglutenowego aromatu waniliowego Jajka wbij do miski ubijaj mikserem ok. 5 minut na puszystą masę. Stopniowo dodawaj cukier cały czas ubijając. Masa powinna podwoić objętość
Kuchnia bezglutenowaBezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami - bardzo delikatne, aromatyczne połączenie a przy tym syte i bardzo smaczne. Sezon szparagowy trwa wiec koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: naleśniki (5 sztuk): 100 g mąki bezglutenowej ( użyłam mieszanki do pierogów Nutrifree ) 2 jajka 300 ml mleka 1 łyżka oleju szczypta soli nadzienie: 300 g serka twarogowego
Kuchnia bezglutenowaSernik z jagodami na ciasteczkowym, bezglutenowym spodzie, który zachwycił całą moja rodzinę. Delikatny, wilgotny i po prostu przepyszny. Ja mój wykonałam w wersji bez białego cukru - użyłam ciastek bezcukrowych i ksylitolu. Rewelacyjny w smaku i wyglądzie. Inspiracja z blogu Moje Wypieki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: spód: 150 g bezglutenowych ciastek pełnoziarnistych ( u mnie bezcukrowe Biscofibre Nutrisi) 50 g masła, roztopionego Masa
Kuchnia bezglutenowaSernik jeżynowy na bezglutenowym ciasteczkowym spodzie. Delikatny, kremowy o jeżynowym smaku, znakomicie komponuje się z kawowym kremem. Wygląda jakby spędziło się nad wiele godzin, a tak naprawdę jest bardzo prosty do przygotowania. Przepyszny! To jeden z tych serników, którymi nie da się tylko poczęstować.... SKŁADNIKI: spód: 200 g bezglutenowych ciastek pełnoziarnistych ( u mnie bezcukrowe Multicereale Nutrifree) 70 g masła, roztopionego
Kuchnia bezglutenowa