bezglutenowe - 15735 przepisów (strona:51/1049)

Kolorowa komosa ryżowa z miodem i owocami 210

Bardzo proste, smaczne, zdrowe i bezglutenowe śniadanie. Komosa ryżowa czyli quinoa ( u mnie tri colore) z dodatkiem  borówek, których zapas mam w zamrażarce, banana i uprażonych migdałów. Pyszne, energetyczne śniadanie :-) SKŁADNIKI na 1 porcję: 3/4 szklanki ugotowanej komosy ryżowej 1 mały banan 1/2 szklanki borówek ( wcześniej rozmrożonych) 1 łyżka miodu 1 łyżka płatków migdałowych Płatki migdałowe upraż na suchej

Kuchnia bezglutenowa
Kanapkowy ratatuj 167

doskonałą opcją na smaczne i zdrowe kanapki lub sałatka na zimno. Bardzo niskokaloryczne, ale jednocześnie syte i pełne witamin oraz składników mineralnych. Świetnie smakuje na pełnoziarnistym pieczywie lub ciepłych bezglutenowych grzankach. Polecam gorąco! SKŁADNIKI: 1 bakłażan 1 cukinia 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1 pomidor 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano, papryka, bazylia itp. Bakłażana

Kuchnia bezglutenowa
CEBULARZE BEZGLUTENOWE 287

cebularze robi się z parzonej cebuli, nie smażonej, jeśli chcecie być trochę bliżej oryginału to cebulę sparzcie wrzątkiem i połączcie z innymi składnikami. SKŁADNIKI: Ciasto: - 250 g mieszanki mąk bezglutenowych (u mnie teff, ryżowa, owsiana, ziemniaczana i kukurydziana) - 230 ml mleka - 1 jajko - 30 ml oleju rzepakowego - pół łyżeczki cukru - łyżeczka soli - 5 g suchych drożdży Farsz: - 2 duże cebule

Kuchnia bezglutenowa Loli
Bezglutenowe kruche ciastka z makiem 226

Pyszne ciasteczka bezglutenowe z makiem. Nie kruszą się, są bardzo proste do wykonania i zawsze się udają. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI na ok.20 ciastek: 150 g mąki gryczanej - u mnie gryczana biała (klik) 60 g mąki ryżowej drobnej 40 g maku 120 g brązowego cukru + do dekoracji 120 g masła 1 jajko szczypta sody oczyszczonej Wymieszaj w misce mąkę gryczaną, ryżową

Kuchnia bezglutenowa
DYNIA PO TAJSKU 195

mnie dwie malutkie) - 250 ml mleczka kokosowego - kawałek imbiru (bardzo drobno pokrojony) - 1 trawa cytrynowa (zmiażdżona) - 3 ząbki czosnku (drobno pokrojony) - szalotka (drobno pokrojony) - olej sezamowy - sos sojowy bezglutenowy - tajski sos chili - łyżka oleju kokosowego - 4 liście kafiru - 1/4 łyżeczki mielonej kolendry - 1/4 łyżeczki kurkumy - świeża kolendra do posypania DYNIĘ WYDRĄŻ I POKRÓJ w niewielkie plastry, polej odrobiną oleju sezamowego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Bezglutenowe ciastka gryczane z sezamem 176

Obłędne, bezglutenowe ciasteczka gryczane z dodatkiem mąki migdałowej i sezamu czarnego oraz białego. Cudownie kruche i chrupiące! Bardzo proste i szybkie do wykonania, a efekt końcowy po prostu przepyszny! Ja użyłam mąki gryczanej białej ponieważ jest delikatniejsza w smaku, ale z powodzeniem możecie użyć zwykłej. Oryginalny przepis pochodzi z włoskiego magazynu La cucina naturale. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI na ok.20 ciastek

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe ciastka z serem gorgonzola 140

Ciastka z serem gorgonzola czyli Biscotti al gorgonzola – przepis znaleziony  na blogu Giallo Zafferano postanowiłam zrobić w wersji bezglutenowej. Od razu wiedziałam, że muszę je zrobić! Ciastka są idealną jako przystawka,przekąska do wina czy piwa czy aperitif. Są kruche, lecz wilgotne z wyczuwalnym posmakiem gorgonzoli. Ciężko się nimi ‚tylko poczęstować’, a to niestety bomba kaloryczna, ale od czasu

Kuchnia bezglutenowa
Jesienna bezglutenowa szarlotka 219

Przepyszna, jesienna szarlotka z kruszonką w wersji bezglutenowej – aromatyczna, krucha i pachnąca. Smakuje jak najlepszy, tradycyjny glutenowy wypiek. Smakowała wszystkim bez wyjątku! Tutaj jednak nie radze zbyt dużo eksperymentować z mąkami, bo ciasto będzie się bardzo kruszyć.  Ja do kruchego ciasta użyłam niezawodnej do tego mieszanki Nutrifree Mix per dolci. Przepis zaczerpnięty od Doroty z bloga Moje Wypieki. SKŁADNIKI

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe przekąski - muffinki z jagodami i paluszki ziemniaczane :) 166

przetestowałam, dlatego spieszę z ich recenzją :) Testy wyszły pozytywne, przyjemne i smaczne. Nie przedłużając zapraszam zainteresowanych do mojej oceny, która być pozwoli Wam zdecydować czy warto spróbować tychże produktów :) BEZGLUTENOWE MUFFINKI JAGODOWE  kurze jajo * margaryna (olej palmowy, olej słonecznikowy, woda, sól, emulgatory: lecytyna z nasion słonecznika, sok z cytryny) * cukier trzcinowy (15%) * jagody/borówki (15%) * mąka ryżowa * mąka kukurydziana(...)proszek do pieczenia z kamieniem winnym (skrobia kukurydziana, substancja zakwaszająca: winian potasu, środek spulchniający: wodorowęglan sodu) * antyoksydant: kwas cytrynowy * aromat naturalny * sól morska  W paczuszce znajdują się dwie bezglutenowe, ekologiczne muffinki. Każda zapakowana jest w papierową papilotkę i waży 70 g. Po otwarciu opakowania wyczułam naturalną woń świeżego słodkiego wypieku. Nie poczułam waniliowego aromatu czy dodanych jagód. Muffinki

Zdrowie na języku :P
Zdrowa, bezglutenowa żywność od Schnitzer :) 170

Schnitzer   to niemiecka marka produkująca i sprzedająca żywność zdrową, ekologiczną, a także bezglutenową. W ofercie znajdziesz między innymi pieczywa, batoniki, ziarna.  Schnitzer   oferuje klientom produkty najwyższej jakości, gdzie tą jakość nie poznasz jedynie od samego produktu, ale także jego opakowania, bo jak możecie zauważyć na poniższych zdjęciach firma w tej kwestii podchodzi równie profesjonalnie.  Duża gama(...)żywność bez glutenu, be soi, bez laktozy, bez orzechów, a nawet bez drożdży ! Także wybór jest ogromny!  W ramach współpracy z marką Schnitzer   otrzymałam m.in. kilka produktów bezglutenowych, które możecie zobaczyć poniżej, a recenzje pojawiają się w niedługim czasie, linki odsyłające będą nad zdjęciami.  CHLEB RUSTYKLANY Z AMARANTUSEM BEZGLUTENOWY  OBWARZANKI BEZGLUTENOWE Recenzję tych produktów znajdziesz TUTAJ

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowa lazania - lasagne klasyczne 193

Pyszna klasyczna lasagne w wersji bezglutenowej - w smaku - identyczna jak jej klasyczna wersja. Doskonałe, aromatyczne danie. Polecam.   SKŁADNIKI: 1 op. makaronu do lasagne Agluten Parmezan Sos beszamelowy: 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 2 szklanki mleka Szczypta soli, Pieprz Gałka muszkatołowa Sos bolognese: 3 ząbki czosnku 2 średnie cebule 2 łyżki oleju 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe naleśniki ze szparagami 144

Bezglutenowe naleśniki  ze szparagami - danie, które zaskakuje prostotą i wybornym, niepowtarzalnym smakiem. Zdrowe, lekkie i pełnowartościowe danie, które wprost rozpływa się w ustach. Danie, którego koniecznie musicie spróbować.... SKŁADNIKI na 6 dużych naleśników: 360 ml mleka roślinnego (dałam ryżowe) 2 jajka 60 g mąki kukurydzianej 40 g mąki ryżowej 80 g mąki gryczanej 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego opcjonalnie

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowa, bezmleczna tarta z truskawkami 127

Bezglutenowa, bezmleczna i bezlaktozowa tarta z truskawkami. Delikatne kruche ciasto, lekka, puszysta śmietanka i soczyste truskawki - połączenie idealne. Tarta jest przepyszna. Smakuje jak najlepszy tradycyjny wypiek, przy czym prosta i nieskomplikowana do wykonania. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: 225 g  mieszanki do ciast Nutri Free 110 g margaryny bezmlecznej ( lub masła) 100 g cukru lub ksylitolu 1 jajka 1 szklanka kokosowej

Kuchnia bezglutenowa

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję