Bezglutenowe świąteczne pierniczki. Delikatne, kruche i mocno korzenne.Nie do odróżnienia w smaku od tradycyjnych, glutenowych. Obowiązkowy wypiek na święta. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE SKŁADNIKI: 120 g mąki ryżowej np. Nutrifree 200 g mąki gryczanej np. Nutrifree 100 g mąki kukurydzianej drobnej np. Nutrifree 75 g masła 100 g miodu 50 g cukru trzcinowego
Kuchnia bezglutenowaBezglutenowe, proste i przepyszne Tiramisu w świątecznej odsłonie. Klasyka w najlepszym wydaniu. SKŁADNIKI: 250 g serka mascarpone 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka mocnej czarnej kawy 50 ml amaretto lub brendy ok. 150 g biszkoptów Savoiardi Nutri Free kakao do posypania czekoladowe gwiazdki do ozdoby Żółtka utrzyj dokładnie z cukrem. Stopniowo dodawaj serek cały czas miksując
Kuchnia bezglutenowaWilgotne, bardzo czekoladowe ciasto z niesamowitym zapachem wędzonych śliwek. Ciężkie, mokre jak typowe brownies. Bezglutenowe. Wzorowałam się na przepisie od Dorotuś, ale zmodyfikowałam nieco przepis. Najlepsze z całego ciasta są wędzone śliwki, ale zwykłe kalifornijskie tez mogą być. Dla czekoladoholików idealne :) SKŁADNIKI: 250 g wędzonych śliwek (można użyć suszonych kalifornijskich) 5-6 łyżek amaretto (można zastąpić brandy) 25 g kakao
Kuchnia bezglutenowaRewelacyjny, orzechowy sernik na spodzie z pełnoziarnistych, bezglutenowy ciastek z chrupiącą orzechową warstwą. Kremowy, delikatny i przepyszny. SKŁADNIKI: Spód: 190 g pokruszonych Multicereale Nutri Free 90 g rozpuszczonego masła Masa orzechowa: 260 g miodu 90 g roztopionego masła 10 g ciemnego brązowego cukru 2 jajka 200 g posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Masa serowa
Kuchnia bezglutenowafareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} 1 całe jajo+ 1 żółko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia C ukier puder do posypania Mąka ryżowa do podsypania Mąki wsyp do miski i wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodaj schłodzone masło lub olej
Kuchnia bezglutenowaBezglutenowy, wilgotny i aromatyczny piernik z orzechami. Delikatny i pachnący przyprawami. Bardzo, bardzo smaczny. SKŁADNIKI: 130 g masła 150 g miodu 30 g brązowego cukru 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżka ciemnego kakao 250 g Mix per Dolci Nutrifree 50 g mielonych migdałów 2 łyżeczki sody oczyszczonej 100 g posiekanych orzechów
Kuchnia bezglutenowaKasza jaglana z miodem i orzechami. Banalny przepis na rozgrzewające, pyszne i pełne energii śniadanie. Idealne na początek długiego tygodnia :) SKŁADNIKI na 1 porcję: 50 g bezglutenowej kaszy jaglanej 1/4 szklanki mieszanych orzechów (30g) 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki kurkumy cynamon Kaszę wypłucz i ugotuj z dodatkiem kurkumy. Do ugotowanej kaszy dodaj orzechy, cynamon i miód. Zjedz na ciepło
Kuchnia bezglutenowaWspaniałe, przepyszne bezglutenowe bułeczki pełnoziarniste. Miękka skórka, elastyczny i zwarty miąższ i naprawdę rewelacyjny smak! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 360 g M ix per Pane Nutrifree 100 g Mix per Pane Fibra+ Nutrifree 100 g mąki gryczanej Nutrifree 390 g kefiru lub maślanki 80 g letniego mleka 30 g świeżych drożdży 7 g soli 1 łyżka cukru Roztrzepane jajko lub oliwa
Kuchnia bezglutenowadrugi dzień robią się twardawe. naprawdę bardzo smaczne. Uważajcie by nie trzymać ich zbyt długo w piekarniku! Testujcie i próbujcie! SKŁADNIKI: na 30 ciasteczek: 3 łyżki bezglutenowych płatków owsianych 170 g mąki ryżowej( u mnie ryżowa drobna Nutrifree ) 10 g ziaren słonecznika 30 g mielonych orzechów 10 g nasion sezamu 50 g otrębów
Kuchnia bezglutenowaRoman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} zupa: 1 słoik zakwasu z przepisu na zakwas na żurek bezglutenowy 300 g białej surowej kiełbasy 2 suszone grzybki 1,5 litra bulionu warzywnego 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego sól i pieprz, 1 łyżka majeranku
Kuchnia bezglutenowaTiramisu z bezglutenowymi kultowymi sucharkami cantucci oraz karmelizowaanymi gruszkami. Przygotowany w słoiczkach, ale równie dobrze może być w szklankach czy miseczkach. Raj dla podniebienia... Oryginalny przepis wg Davida Gaboriauda. SKŁADNIKI: 250 g mascarpone 2 żółtka 4 łyżeczki cukru 1 gruszka pokrojona w ćwiartki 1 filiżanka mocnej kawy 8 cantucci Nutrifree 1 łyżka miodu 20 g masła
Kuchnia bezglutenowaSałatka nowalijkowa - z młodych ziemniaków, szparagów, rzodkiewki, dymki, ogórka małosolnego... wszystko z dodatkiem koperkowej oliwy z oliwek…Bardzo smaczne, wiosenne i oczywiście bezglutenowe połączenie. Polecam Wam gorąco! S KŁADNIKI: ok. 400 g małych młodych ziemniaków 1/2 pęczka szparagów 3 ogórki małosolne pęczek rzodkiewek 1/2 pęczka młodej dymki sól, pieprz do smaku koperkowa
Kuchnia bezglutenowaBezglutenowy chlebek bananowy. Słodki, wilgotny i bardzo smaczny. Uwielbiany przez dzieci i nie tylko. Bardzo prosty i szybki do wykonania. Inspiracja z bloga Moje Wypieki. Polecam :) SKŁADNIKI: 3 dojrzałe banany 1/3 szklanki roztopionego masła 1/2 szklanki ksylitolu (ew. zwykłego cukru) 1 roztrzepane jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1,5 szklanki
Kuchnia bezglutenowaszklanki cukru 1 duże jajko 100 ml maślanki 80 ml syropu ananasowego (z puszki, po ananasach) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego 1/2 szklanki bezglutenowych płatków owsianych 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 250 g ananasów z puszki, pokrojonych na kawałki (waga samych owoców) do posypania: cukier demerara
Kuchnia bezglutenowaBezglutenowe knedle z truskawkami - obowiązkowo do zrobienia w sezonie truskawkowym. Ciasto jest delikatne, ale tym samym sprężyste i zwarte. Ciasto dobrze się wyrabia, nie pęka i ma idealną konsystencję po ugotowaniu. Po raz pierwszy użyłam do knedli mieszankę pierogową Nutrifree i był to strzał w 10 :) Knedle smakują naprawdę wyśmienicie. Gorąco polecam! SKŁADNIKI: 1,5 kg ziemniaków 2 jajka
Kuchnia bezglutenowa