być coraz bardziej widzoczne, to jest to absolutna konieczność :) Produkcja domowej granoli jest niesamowicie prosta polega na mieszaniu, pieczeniu, studzeniu i mieszaniu. Myślę, że każdy sobie z tym poradzi bez problemu. A smak- cóż boski! :) SKŁADNIKI (2 spore słoiczki) do pieczenia 1 szklanka płatków orkiszowych 1 szklanka płatków żytnich 1/2 szkalnki otrębów pszennych 1/3 szklanki pestek słonecznika 1/3 szklanki wiórków(...)piekarnika, ponownie mieszamy i zostawiamy do wystudzenia granola wtedy stwardnieje, Kandyzowanego kokosa oraz gorzką czekoladkę kroimy w dość drobną kostkę. Gdy granola będzie już wystudzona łączymy ją z czekoladą, kokosem, żurawiną oraz malinami i wspyjemy do szczelnie zamykanego słoiczka. Smacznego
DefinicjaSmakuSkładniki na około 17 kuleczek: 14 łyżek płatków owsianych (ok. 140 g) 2 czubate łyżki masła orzechowego (ok. 60 g) 1 duży banan
Vroblewska-fitlife(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-7661672204237948", enable_page_level_ads: true }); Składniki: 3 łyżki płatków jaglanych (ok. 30 g) 3 łyżki mleka 2
Vroblewska-fitlifeKokosowa jaglanka* zapiekana pod czekoladową, budyniową kołderką; truskawki*z dodatkiem domowego mleczka kokosowegoKompletnie nie fotograficzne, ale, ta skorupka budyniu na wierzchu, pod którym znajduje się ten
More food, love and dreamsczym wlewamy do gotującej się reszty soku. Studzimy, a następnie mieszamy z kokosem nasączonym likierem. Masę schładzamy ok 15 minut w lodówce. Herbatniki drobno kruszymy, a resztę kokosu delikatnie rumienimy na patelni. 2. Przełożenie: 1 płat biszkoptu - 1/3 masy ananasowo-kokosowej - 1/3 pokruszonych herbatników- 2 płat biszkoptu - 1/2 masy ananasowo-kokosowej - 1/2 pokruszonych herbatników - 3 płat biszkoptu(...)resztą pokruszonych herbatników i wykładamy na wierzch lekko dociskając. Boki wygładzamy i całość posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce najlepiej kilka godzin. Dobrze schłodzone ciasto powinno się bez problemu kroić
Kuchnia w czekoladzieorzeźwiający i słodki, bez żadnych dodatków w postaci cukru. Lato trawa, cieszmy się więc tanimi owocami i warzywami, bo zima będzie nam ich brakować. Nie ma jak świeże owoce czy warzywa. Nie robię przetworów, bo tak naprawdę po pierwsze nie mam gdzie przechowywać słoików, a pod drugie uważam, że świeże smakują znacznie lepiej! Koktajl brzoskwiniowy z kokosem i chia
Moja smaczna kuchniaciacho bez pieczenia. Jestem ciekawa jak wyjdzie:) Składniki: masło 350 g mleko 1 litr budyń 4 x 40 g waniliowy lub śmietankowy cukier waniliowy 32 g ksylitol( cukier brzozowy) 240 g żółtka 2 szt krakersy dwie paczki, właściwie półtora ( ja biorę te z biedronki i starcza mi do przełożenia na trzy razy duża tortownica :) kokos
Różowa kuchniacynamonem, sodą , makiem, kokosem oraz kakao. Następnie wsyp cukier. Wszystkie składniki suche zmiksować z mokrymi- mlekiem, jajami i olejem. Rodzynki i orzechy oprószyć delikatnie mąką i wmieszać w ciasto. Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i piec nie więcej niż godzinę w 180 stopniach, do suchego patyczka. Jeśli chcecie, po upieczeniu polejcie piernik czekoladą. U mnie bez czekolady poszedł
Z Kuchni Do Kuchniwarstwą kokosu. Polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3 szkl mąki 1/2 szkl cukru 3/4 margaryny 1 poj proszek do pieczenia 4 żółtka 3 łyzki śmietany Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy na blaszkę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto można podpiec ok 15 min . Nadzienie: 1 - 1,5 kg jabłek 2 budynie malinowe bez cukru
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaTak jak obiecałam, przedstawiam kolejny przepis z wykorzystaniem młodego jęczmienia. Trochę się obawiałam, czy wyjdzie tak, jak sobie założyłam, ale jest idealny. Delikatny, puszysty i wyrósł
FitKotspecjał, bez bezy. Szukałam przepisu odzwierciedlającego ten, którym raczą nas sklepikarze. Takie kruche, smaczne ciasteczka kokosowe. I znalazłam ... na Kwestii Smaku - maślane kokosowe ciacha, kto się skusi? "Sposób przygotowaniaMasa maślana2 szklanki mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli180 g masła1 szklanka cukru1 duże jajo4 łyżeczki cukru z dodatkiem waniliiMasa kokosowa:2 szklanki wiórków kokosowych4 łyżki cukru pudru kokos do obtoczeniaMiksuję
Słodkie Przyjemnościjest jakby nieco rozwodnione z wodą oddzielającą się od jogurtu i w połączeniu z kefirowymi smakami jest trochę przytłumione. Podsumowanie: Musimy przyznać, że spodziewałyśmy się po tych jogurtach mocy kokosu a była moc zdrowych bakterii :D. Z drugiej strony dla nas smak mleczka kokosowego z puszki jest zbyt intensywny i jogurt z niego nie byłby dla nas dobrym wyjściem. Gdyby(...)550ml Wartości odżywcze: 100ml/ 159kcal, tłuszcz – 15g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 15g, węglowodany – 4,5g w tym cukry – 1,2g, białko – 0,9g, sól – 0,01 Informacje dodatkowe: bez dodatku cukru, bez glutenu, bez zagęszczaczy Sklep: sklepy internetowe Cena: 9-10zł Nasza opinia Wygląd: Mleczko zamknięte jest w takim samym białym pudełku/wiaderku jak powyższe deserki
Candy Pandaswiele zdrowszy wybór niż kostka (na kostce się nigdy nie kończy!) czekolady czy ciasteczek. Możesz je zrobić z dziećmi, bo są szybkie i łatwe w przygotowaniu - bez pieczenia. Szalenie smaczne, naturalnie słodzone, krótko mówiąc - idealne. Potrzebujesz tylko kilku składników i 5 minut czasu, aby zrobić doskonałą przekąskę. (Jeśli będziesz robić kulki z dziećmi to 30 minut - dolicz na posprzątanie(...)nerkowce, ziemne, laskowe) 3/4 szklanki migdałów 1-2 łyżki kakao 2 łyżeczki nasion chia (opcjonalnie) 1 łyżka oleju kokosowego co jeszcze można dorzucić do kulek? słonecznik płatki owsiane kokos rodzynki cynamon masło orzechowe Wykonanie Wszystkie składniki miksujemy i formujemy kulki. Obtaczamy w zmielonych orzeszkach. Jeśli masz ochotę to możesz dodatkowo zanurzyć kulki w domowej czekoladzie. Najbardziej czasochłonne jest lepienie
lady-och-mistrzyni.blogspot.comJest bardzo czekoladowe, wilgotne i mięsiste. W swoim przepisie użyłam mąki kokosowej oraz suszonych sliwek, nadając mu bardziej zimowy smak. Nie żałowałam dobrości – jest tu śmietanka, dobra czekolada, kokos, śliwka i biała czekolada. Co więcej, do upieczenia tego ciasta użyjecie minimum sprzętów kuchennych. Nie potrzeba miksera, wystarczy miska i garnek. Minimum pracy przy maksimum smaku(...)wkładamy masło, ciemną czekoladę, kakao i cukier trzcinowy, stapiamy na małym gazie, wlewamy mleko i śmietankę, dodajemy sól. Całość mieszamy do połączenia sie składników. Powinna nam powstać jednolita masa bez grudek. Mase zestawiamy z ognia. Do lekko przestudzonej masy wbijamy jajka i mieszamy do całkowitego połączenia się masy z jajkami. Dodajemy proszek oraz mąkę, wlewamy olej całość mieszamy. Moje ciasto
Raj dla Podniebieniaczekolada i kokos- idealne połączenie dla wszystkich łasuchów. Samodzielnie przygotowane czekoladki pięknie prezentują się na stole, a także są idealne na prezent dla bliskich nam osób. Są bardzo łatwe do wykonania i niesamowicie efektowne. Zapraszamy! :) Składniki na kokosowe nadzienieok. 100 g czekolady białejok. 200 g masła kokosowego (z tego przepisu)120 ml śmietanki 30 %łyżeczka aromatu waniliowegomigdały bez skórki
Symfonia Smaków