Dziś mam dla Was słodycze, i to nie byle jakie! O niebo lepsze (i zdrowsze) niż te ze sklepu, a do tego – bez pieczenia! Przedstawiam
Vegan TasteJak Wielkanoc to mazurek, a jak mazurek to zdrowy, bo i tak od świątecznego menu można dostać niestrawności. Polski mazurek z
To co kochamSkładniki na 17 kuleczek: 100 g wiórków kokosowych + ok. 20 g do obtaczania 1 jajko M (65 g) 1 średni banan (95g bez skórki, 140 g
Vroblewska-fitlifeKokosowy zapach unosi się tu i ówdzie, słodko-lepki, egzotyczny, a zarazem tak domowy i swojski. Kokosanki, to tak naprawdę mój sposób na białka. Gdy chcę
W kuchni Karmel-itkikcal, tłuszcz – 30g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 17g, węglowodany – 57g w tym cukry – 9g, błonnik – 4g, białko – 5g, sól – 0,19g 1WW=17g, 1 WBT=33g Biała z kokosem – 100g/ 486 kcal, tłuszcz – 35g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 22g, węglowodany – 55g w tym cukry – 7g, błonnik – 4g, białko – 5g, sól – 0,19g 1WW=31g, 1 WBT=29g Gorzka(...)poznałybyśmy, że to akurat mango. Ogólnie jest to w porządku czekolada ale taka „płaska” w smaku. W gorzkich tabliczkach lubimy zadzior kakao a tutaj wszystko zostało stłumione bez jakiegoś konkretnego wyrazu. Podsumowanie: Takie słodkości bez cukru zadowolą nie jedną osobę, która musi go unikać. Tabliczki posiadają również informację o wymiennikach węglowodanowych (WW) i białkowo-tłuszczowych (WBT), więc będą pomocne
Candy Pandasrosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Chrupiący bananowiec Przekładańce Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche z kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec
Cynamonowe szczęścielicznych wypiekach oraz deserach. Zarówno bowiem kokos, jak i dobrej jakości czekolada są źródłem cennych tłuszczów, a jeśli nie trafią do jednej misy z białym cukrem czy mąką, to mogą być elementami pysznych i zdrowych słodkości. Będą już całkowicie fantastycznie ze sobą współgrać w rozkosznie chrupiących ciastach owsianych – ciastkach pieczonych bez dodatku jajek, laktozy, cukru czy glutenu (pod warunkiem użycia
Even Better FoodSmacznego! Kolejność wypieków jak na zdjęciu. Muffinki bez mąki – z kakao i malinami Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych bezglutenowych, żytnich, lub mieszanych 2 kopiaste łyżki wiórków kokosowych 2 kopiaste łyżki kakao łyżeczka aromatu waniliowego 125 g jogurtu naturalnego 1 jajko 3 łyżki ksylitolu 3/4 szklanki malin (u mnie mrożone) Płatki i kokos rozdrobnić w malakserze, dodać kakao i cukier
Mój pomysł naTo, że nie potrafię gotować wiecie wszyscy. Nie wszyscy natomiast wiedzą, że jeszcze bardziej nie potrafię piec. Ciasto droźdżowe zawsze będzie miało zakalec, a dwukolorowe marmurki
Kulinarne zapędy KokosaTo jeden z najlepszych serników w mojej blogowej “karierze”. Chociaż właściwie nie. To jest najlepszy sernik. Naprawdę. Częściej piekę serniki bez spodu, bo jest
FitkotTo jeden z najlepszych serników w mojej blogowej „karierze”. Chociaż właściwie nie. To jest najlepszy sernik. Naprawdę. Częściej piekę serniki bez spodu, bo jest
Fitkotrodzynki kokos żurawina Uwaga Ta czekolada jest tak pyszna, że lepiej nie rób jej przy dzieciach. Grozi to wyjedzeniem całej masy przed zastygnięciem ;) Ważne jest, aby za bardzo nie podgrzać oleju, bo czekolada może się rozwarstwić. Najlepiej rozpuść olej w kąpieli wodnej. Możesz też zrobić wersję bez rozpuszczania, czekolada będzie bardziej kremowa
lady-och-mistrzyni.blogspot.comTorcik ten powstał, bo marzyłam, by w końcu móc przechytrzyć liczne alergie żywieniowe. Przepis ten to zmodyfikowana propozycja Weroniki Madejskiej przystosowano do produktów, jakie mogę spożywać
Humanistka w kuchniCzekoladki kokosowe z migdałami ozdobione perełkami d o pudełeczka dajcie i nawet bez okazji wręczajcie, bo takie słodkie niespodzianki są najpiękniejsze, a jeśli są przez Was zrobione to są najcenniejsze. Składniki na 16 czekoladek: 1 tabliczka białej czekolady, 2 łyżki drobnych wiórek kokosowych, 16 całych migdałów, 1 tabliczka czekolady gorzkiej, ponadto: perełki do dekoracji, płatki waflowe, posypka cukrowa, foremki(...)ręcznikiem. Przygotowujemy sobie ok. 16 szt. papierowych foremek, najlepiej na deseczce, która zmieści się do lodówki. Czekoladę białą kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do metalowej miseczki i dodajemy kokos. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, energicznie mieszając. (Garnek z niewielką ilością wody stawiamy na bardzo małym ogniu. Na garnku stawiamy miseczkę z czekoladą.) Za pomocą
Moniki SmakołykiDziś kolejny przepis na zastosowanie mleka kokosowego, które bardzo lubię ze względu na delikatny smak. W daniu, które proponuję, dominuje kokos, a przełamuję go jedynie zapachem i smakiem trawy cytrynowej z parapetu. Nie gryzie się z nimi reszta przypraw. Danie jest bardzo łatwe do wykonania i zajmuje tyle czasu, ile trwa gotowanie ryżu. Składniki (na 4-5 porcji(...)ryżu podwójna pierś kurczaka płaska łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól, pieprz 1-4 trawy cytrynowe (w zależności od grubości) duża puszka mleka kokosowego pół cebuli olej Ryż ugotować bez soli w podwójnej ilości wody. W czasie gotowania ryżu pokroić pierś kurczaka w kostkę. Posypać papryką w proszku i pieprzem. Wymieszać. Podsmażyć kurczaka na rozgrzanym oleju. Przełożyć kurczaka do rondla
Weekendy w domu i ogrodzieZa oknem szaro, buro, pada.. W taką pogodę, poprawmy sobie humor czymś słodkim! Proponuję rewelacyjny i prosty deser, którego smaki idealnie komponują się w smaczną
Be Fit Be Strongposypania Przygotowanie: Płatki owsiane i kokos mielimy w młynku do kawy. Daktyle i rodzynki wkładamy do małej miseczki, zalewamy wrzątkiem - do poziomu bakalii. Len mielimy i zalewamy wrzątkiem, mieszamy. Kaszę jaglaną dobrze płuczemy na sitku. Wkładamy do garnka, dodajemy pastę z kurkumy i zalewamy 3 szklankami wody. Gotujemy na małym ogniu, bez mieszania, do czasu wchłonięcia przez kaszę całej
Szkrab Je Samtruskawkowy nie może się obejść bez drożdżówek. Składniki na 13 dużych drożdżówek: na ciasto: 700 g mąki pszennej 35 g drożdży 300 ml ciepłego mleka 125 g masła 150 g cukru szczypta soli 1 jajko 2 żółtka na nadzienie: 400 g półtłustego twarogu 100 g cukru 2 jajka 3 łyżki drobnego kokosu łyżka budyniu waniliowego 300 g truskawek
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszklanka migdałów (bez skórki) szklanka daktyli bez pestek szklanka orzechów nerkowca łyżka kakao Wykonanie: Wszystkie składniki blendujemy na masę w misie blendera. Najlepiej blendować składniki partiami, by nie spalić sobie urządzenia. Można ewentualnie pokroić daktyle na cząstki, by szybciej się zmiksowały. Z powstałej masy toczymy kulki dowolnej wielkości, które można obtoczyć w kokosie, w kakao lub zostawić saute. Przepis dostałam
Mania Wypiekaniapieczenia Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 cukier waniliowy 2/3 szklanki cukru 750ml mleka 3,2% 200g miękkiego masła 82% Dodatkowo: 1 ½ szklanki łuskanego słonecznika ( około 225g) Ok. 200g prostokątnych herbatników (około 20 sztuk) Ok. ½ szklanki przegotowanej zimnej wody lub wódki Polewa: 100g czekolady np. deserowej 100ml śmietany kremówki Dekoracja: Kokos Kolorowe posypki do ciasta Białka ubijamy
Smakowy Rajkakao Krem cappuccino: 2 budynie waniliowe (bez cukru) ¾ litra mleka 3,2% ½ szklanki cukru 1 opakowanie cappuccino np. orzechowe (110g) 200g miękkiego masła 82% Dodatkowo: 200g prostokątnych herbatników (ok. 20 sztuk) Ok. 1/2 szklanki przegotowanej wody lub wódki Polewa: 100g czekolady 100ml śmietanki kremówki (lub 80ml mleka) Do dekoracji: Kolorowe cukrowe posypki, kokos lub bakalie Mąkę, proszek do pieczenia
Smakowy Raj